Filmpje: Winter Beauty Musthaves

Het it officieel winter, je hebt het vast al gemerkt aan het weer en misschien ook al aan je huid en haar. Persoonlijk merk ik het aan mijn haren, want het wordt de laatste tijd steeds sneller vet. Voorheen waste ik mijn haren zo’n 2 – 3 keer per week en nu kan ik het bijna elke dag wassen! Mijn huid is vet en ik merk dat mijn huid in de winter iets droger wordt, maar in mijn geval is dat alleen maar gunstig.

Hieronder laat ik jullie een aantal beautyproducten zien die mij erg goed van pas komen in de winter.

[do action=”ytr”][/do]

Haar
Misschien ligt het aan mij, maar in de winter wordt mijn haar sneller vet. Daarom ben ik zo blij met mijn Batiste droogshampoo! Ik heb hier een review geschreven over deze droogshampoo’s, mocht je er meer over willen lezen. Statisch haar los je op met een ionische borstel (bijvoorbeeld BrAun Satin Hair) of door er simpelweg een droogtrommeldoekje overheen te wrijven! Verder helpt een goed, voedend haarmasker en een haarserum ook tegen pluis en staticiteit.

Onder de douche
Wat veel mensen doen als het kouder begint te worden is lekker heet douchen! Niets zo lekker als onder een gloeiend hete douche staan terwijl het buiten vriest dat het kraakt, right? Wat veel mensen echter niet weten is dat water je huid uitdroogt en heel warm tot heet water des te meer. Probeer dus niet al te warm te douchen. Daarnaast kun je er onder de douche al voor zorgen dat je huid niet zo droog en trekkerig aanvoelt wanneer je onder de douche vandaan stapt door gebruik te maken van voedende douchegels (douche olie van Nivea) of de ‘bodylotion voor onder de douche‘. Verder helpt een voedende bodyscrub (op oliebasis) ook de huid stralend en gevoed te houden.

Na de douche
Als een bodylotion niet voedend genoeg is, is het een idee om over te stappen op een body butter. Let er dan wel op dat het een echte boter is, dus met weinig of geen water (check hiervoor de ingredientenlijst). Palmer’s Cocoa Butter Formula en de Body Butter van Attirance zijn héérlijk! Echt mijn favorieten. Het zijn echte boters die smelten wanneer ze met de warmte van je lichaam in contact komen. Het veranderd in een olie die je goed kunt verdelen en snel intrekt. Body Butters zijn ideaal voor (hele) droge huidjes of droge lichaamsdelen als ellebogen, knieën en benen.

En verder…
Vooral je handen worden snel droog in de winter, dus zorg dat je altijd een lekkere, snel intrekkende handcreme bij je hebt. Vergeet ook je nagelriemen niet. In de winter worden ze snel droog en hard met kans op scheuren. Smeer ze dus regelmatig in met een lekkere voedende nagelriem creme, zoals Lemony Flutter of Creme Abricot van Christian Dior (deze trekt echter niet in, maar is wel heel goed, lees hier een oude review terug). Ook lippen hebben het wat zwaarder te verduren in de winter, dus zorg dat je ze verzorgt met een lippenbalsem. Mijn favoriet op dit moment is die van Bobbi Brown (lees hier mijn top 5 lip balms artikel). Smeer niet te vaak met lippenbalsem, anders raken je lippen eraan ‘verslaafd‘.

Skincare
Wanneer je huid droger wordt kun je overstappen op een rijkere dag- en nachtcreme, maar vaak is het al voldoende om te switchen van cleanser. Dit is ook nog eens stukken goedkoper! Gebruik je een facewash probeer dan eens een reinigingsmelk. Gebruik je al een milk dan kun je eens overstappen op cleansing oil. Op de foto hieronder staat ook een oogcreme, maar die heb ik niet in het filmpje besproken. Ik gebruik het sinds kort, maar eigenlijk moet je dit natuurlijk gewoon het hele jaar door gebruiken, en niet alleen in de winter. Ik ben er alleen nogal laks in, maar ik raak er aan gewend en vind het toch wel erg fijn.

Dit waren mijn beauty musthaves voor de winter, ik hoop dat jullie het leuk en nuttig vonden om te zien wat ik zoal gebruik in het koudste seizoen van het jaar! Mocht je zelf ook nog een absolute winter musthave hebben dan hoor ik het graag. Als er nog vragen zijn over de besproken producten, stel ze gerust in de comments.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

53 Reacties

  1. 26 december 2012 / woensdag, 26 december 2012

    Ik zie dat je de oogcreme van philosophy gebruikt. Wat zijn je ervaringen daarmee tot nu toe? ik merk dat ik beginnende (droogte)lijntjes krijg onder mijn ogen (ben 26) en ben benieuwd welke oogcreme goed werkt. Tot nu toe heb ik alleen maar cremes van huismerken van drogisterijen gebruikt maar nu al een hele tijd niets, omdat ik me even wil oriënteren op welke goed zijn.

  2. astrid
    25 december 2012 / dinsdag, 25 december 2012

    wie heeft tips om statisch haar tegen te gaan?
    ik erger me vooral met erg koud weer dat mijn lange haren zo statisch worden dat ze in mijn gezicht plakken .Dus dan maar een knotje..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *