About

Beautylab.nl is het initiatief van de Houtense Serena Verbon (04-09-1984). Wat 10 jaar geleden begon als hobby is inmiddels uitgegroeid tot de grootste beautyblog van Nederland en één van de grootste beautykanalen op YouTube.


Serena heeft in 2006 haar Bachelor of Applied Science behaald in Molecular Biology. Aansluitend heeft ze ruim 5 jaar fulltime en met veel plezier gewerkt als farmaceutisch analist in een ziekenhuisapotheek. In 2008 startte ze – samen met haar moeder – een webshop genaamd The Secret Garden. Hier verkochten ze zelfgemaakte zeep, body scrubs, body butters, lip balms, face masks en bath fizzies. Naast de webshop startte ze ook een bijbehorende blog; The Secret Garden’s Laboratory. Hier werden hun klanten up to date gehouden over nieuwe productontwikkelingen.


Daarnaast vond Serena het leuk om haar klanten iets meer te kunnen vertellen over de gebruikte ingrediënten van hun producten. Als er een nieuwe zeep met geitenmelk in de maak was bijvoorbeeld, schreef ze een artikel over de goede eigenschappen van geitenmelk voor je huid. In eerste instantie was deze blog dus puur informatief bedoeld, maar Serena merkte al snel dat ze een passie had voor schrijven en deelde (vaak op verzoek van haar klantenkring waarmee ze inmiddels een leuke band had opgebouwd) steeds vaker ook persoonlijke artikelen, vakantiekiekjes en shoplogs.

De webshop, een fulltime baan én het bloggen zorgde voor een werkweek van zo’n 80 à 90 uur. Na ongeveer twee jaar, in 2010, kwamen Serena en haar moeder erachter dat het runnen van een webshop zijn tol begon te eisen. Er moest een knoop doorgehakt worden en met pijn in hun hart besloten Serena en haar moeder de deuren van The Secret Garden te sluiten. Maar, waar een deur sluit gaat er ook altijd eentje open.


Nu er geen webshop meer was om te runnen stortte Serena zich op haar blog. Ze doopte haar blog allereerst om naar Beautylab.nl (want zeg nou zelf, The Secret Garden’s Laboratory was nogal lang) en begon meer artikelen en reviews te posten dan voorheen, waarbij ze haar wetenschappelijke achtergrond en haar skills in het maken van cosmetica uitstekend kon toepassen. Dit onderscheidde haar van overige beautybloggers waardoor diverse bekende media haar blog al snel oppikte en Beautylab in een korte periode erg hard groeide. Hierdoor werd het mogelijk om slechts een jaar later, in 2011, te stoppen met haar fulltime baan als farmaceutisch analist en door te gaan als professioneel en fulltime beautyblogger. Een spannende grote stap, maar nog altijd zonder spijt.

Serena’s werkdagen bestaan onder andere uit het nemen en bewerken van productfoto’s, het openen van perspakketten en het selecteren en testen van de producten die gereviewed zullen worden, het opnemen en bewerken van video’s en Instagram Stories, langdurig internetresearch, artikelen schrijven, het opzetten van winacties en testpanels, mail-en telefoonverkeer, afspraken met PR-bureaus en het bezoeken van persevents en het onderhouden van diverse vormen van Social Media.

Serena’s werk -en privédagen  lopen vaak in elkaar over, omdat ze haar blog eigenlijk ziet als haar leukste en grootste hobby en het bovendien een onderdeel van haar leven is geworden. Daarnaast houdt ze van shoppen (zowel luxe shoppingmalls als vlooienmarkten en kringloopwinkels), reizen (voornamelijk Amerika, Azië en grote Europese steden), Aziatisch koken en als er tijd over is, kijkt ze graag een serie of pakt ze een boek (misdaadthriller en fantasy zijn haar lievelingsgenres).


Het hebben van me-time is inmiddels wat schaars geworden sinds het huishouden naast katjes Clarence en Coco is uitgebreid met zoontjes Marshall Austin (2018) en Cameron Conor (2020).


Haar Nederlandse blog Beautylab.nl en het Instagram account @serenaverbon zijn gericht op meer dan alleen beauty. Serena houdt van afwisseling en daarom zal je hier ook artikelen en foto’s vinden over fashion, interieur, food, family, reizen en liefde & relatie. Kortom alles wat het leven ‘Beauty’ geeft, zowel van binnen als van buiten.