FAQ

Verzendinformatie

Vooralsnog alleen naar Nederland en België. Voor Nederland bedragen de verzendkosten €6,75 en voor België is dat €13,-.

Alle bestellingen worden verstuurd met PostNL. We zorgen ervoor dat elke bestelling zorgvuldig en netjes wordt ingepakt.

Elke maandag, woensdag en vrijdag worden er bestellingen weggebracht. Hierna zal het (vanwege de drukte rondom COVID-19 en de Feestdagen) maximaal 3 werkdagen duren voordat je je pakketje in ontvangst kunt nemen. Voor België kan er rekening gehouden worden met maximaal 6 dagen na verzending.

Ja, alle bestellingen worden standaard verstuurd met een track & trace code. Zodra er voor jouw bestelling een postlabel is aangemaakt, ontvang je via het opgegeven e-mail adres een mailtje met daarin jouw persoonlijke tracking-code. Via deze code kan je de voortgang van de verzending in de gaten houden.

Vrijdag 18 december is de laatste bestel- en verzenddag waarbij je pakketje nog op tijd zal zijn voor de Kerst. Alles wat hierna binnenkomt aan bestellingen zal ik zo snel mogelijk verzenden, maar ik kan niet garanderen dat het voor 25 december zal arriveren.

Jazeker, elke maandag en woensdag (of in overleg op een ander moment) mag je bestelling afgehaald worden op kantoor: Standerdmolen 10 in Houten. Ophalen is mogelijk t/m 24 december 2020. In het nieuwe jaar kunnen pakketjes opgehaald worden vanaf 4 januari 2021.

Ben je toch niet tevreden met je bestelling? Super jammer om te horen, maar het retourneren van je product is mogelijk. Je leest er meer over op de retourneren pagina!

Algemeen & tips

Het berekende aantal branduren is gemiddeld 30 uur.

Brand de kaars het liefst net zo lang tot de bovenste laag geheel vloeibaar is geworden voordat je hem uitblaast. Doe je dit niet dan ontstaat er een ‘verticale tunnel’, omdat de buitenranden steeds niet mee smelten. Een tunnel verkort het aantal branduren van de kaars.

Mocht je toch last hebben van tunnelvorming, probeer dan eens deze hack.

Sluit de kaars na gebruik af met het bijbehorende deksel om stofvorming op de was te voorkomen.

Als de kaars is opgebrand kun je de restjes was gemakkelijk verwijderen met heet water en een sopje. Hierna kun je het omhulsel naar wens hergebruiken, bijvoorbeeld als voorraadpotje (etenswaren uitgezonderd), pennenhouder, make-up kwastenhouder, waxinelichthouder of bloemenvaasje.

Boven de 28 graden Celsius kan de kaars gaan smelten. Plaats de kaars daarom niet te dicht bij een warmtebron zoals een verwarming, open haard of in de volle zon. Houd de brandende kaars altijd in zicht en buiten bereik van kinderen en huisdieren. Plaats kaarsen nooit op een brandbare ondergrond en brand de kaars in een open ruimte met tenminste 30 cm afstand van brandbare materialen. Plaats brandende kaarsen minimaal 10 centimeter van elkaar en verplaats een brandende kaars niet. Let er ook op dat je de kaars niet te dicht tegen de muur of bij een plafond plaatst.

Knip voor gebruik de lont af tot 1 cm. Een langere lont kan ervoor zorgen dat de kaars gaat walmen of flakkeren. Plaats de kaars ook niet op de tocht, zoals bij een raam-of deuropening of op een verwarming.