De juiste manier om een kaars te branden

Ken je dat? Je verwent jezelf met een heerlijke (en wellicht een tikkeltje te dure) geurkaars, steekt ’em aan en dat kreng heeft vervolgens gewoon het lef om schuin op te branden. HOE DURFT ZE! Op deze manier brandt je kaars niet mooi op, wordt het steeds lastiger om hem aan te steken, het glas blakert aan één zijde helemaal zwart en ook gaat hij zo een stuk minder lang mee, omdat er ongesmolten was aan de zijkant blijft zitten dat nooit meer zal opbranden.

Met onderstaande CANDLE HACKS zorg je ervoor dat jouw (geur)kaarsen vanaf nu op de juiste manier opbranden zodat je er alles uit haalt wat erin zit. Sinds ik deze tips toepas branden mijn kaarsen prachtig clean op tot bijna de laatste druppel. Want of je er nu €60,- of €6,- voor hebt betaald, het blijft altijd zonde als je een kaars moet weggooien terwijl hij zeker nog een aantal branduren te gaan had.

1. Kort lontje


Het voelt misschien heel onnatuurlijk om het lontje, wat toch al vrij kort is, nóg korter te knippen, maar het is één van de beste tips die ik ooit ben tegengekomen op het wereldwijde web. Knip het lontje van je kaars en laat het zo’n 6 à 7 mm boven de was uitsteken voordat je je kaars aansteekt. Dit kun je doen met ene speciale lontenknipper (yes, it’s a thing), maar het kan net zo goed met een ‘normale’ schaar of een nagelknippertje. Een lontenknipper werkt erg fijn en staat natuurlijk super fancy, maar zelf gebruik ik gewoon een normale, kleine schaar.

Als je lontje kort genoeg is na de vorige brandbeurt hoef je hem natuurlijk niet steeds bij te knippen, maar houd het gewoon een beetje in de gaten. Het kan namelijk best dat je hem vaker van een trimbeurtje moet voorzien dan alleen de eerste keer.

Door de lont te knippen zal je vlam gewoon heel rustig en relaxed opbranden. Laat je de lont te lang, dan ontstaat er een veel grotere en vaak ook flakkerende vlam, waardoor de kaars een stuk onrustiger zal opbranden. Door het flakkeren van de vlam kan het glas ook her en der zwart uitslaan en dat staat natuurlijk niet zo mooi, maar nog belangrijker is dat het glas op bepaalde plekken veel heter kan worden en daardoor zelfs kan barsten. Het knippen van de lont zorgt er dus niet alleen voor dat je kaars veel mooier zal opbranden, maar is ook vooral veel veiliger.

2. Smelt het gehele bovenste laagje


Nadat je je kaars hebt aangestoken ontstaat er een klein poeltje van gesmolten was, dat steeds groter en groter wordt. Het is belangrijk om je kaars pas uit te blazen als het gehele bovenste laagje gesmolten is. Doe je dit niet, dan ontstaat er zogeheten tunneling.


Dit betekent dat er steeds wat ongesmolten was aan de zijkanten van je glas blijft zitten en als zoiets vaker gebeurt ontstaat er op den duur een tunneltje waar je lont steeds dieper in wegzakt. Dat is vervelend, want het wordt zo ook steeds lastiger om je lontje aan te steken (en te knippen) en de was die zich ophoopt aan de wanden van je glas blijft op deze manier ongebrand. Zonde, want zo loop je heel wat branduren mis!

Een gemiddelde kaars doet er zeker een uur over om het gehele bovenste laagje te smelten, dus houd hier rekening mee voordat je een kaars aansteekt. Het heeft bijvoorbeeld geen zin om een kaars aan te steken terwijl je weet dat je over een half uur de deur uit moet en je kaars dus moet uitblazen.

3. Voorkom oververhitting


Een kaars moet je echter ook niet te lang willen branden. Je wilt namelijk voorkomen dat de gehele kaars vloeibaar wordt omdat er dan kans bestaat dat de lont zich gaat verplaatsen. Als de lont te veel naar de zijkant ‘zwemt’ krijg je alsnog zwartgeblakerd glas en brandt je kaars ook nog eens niet mooi en gelijkmatig op. De meeste kaarsen zijn na zo’n 4-6 uur geheel vloeibaar. Probeer een kaars dus tussen de 1 en 4 uur te branden en blaas ze daarna voorzichtig uit.

4. Aluminiumfolie tentje

Nu komt het wel eens voor, ook bij dure kaarsen, dat een lont zich niet geheel in het midden bevindt en dat je kaars dus niet gelijkmatig opbrandt. Als het gehele bovenste laagje na anderhalf uur nog niet egaal is gesmolten, dus dat er nog wat opgehoopt ongesmolten was aan de zijkant blijft plakken, kun je de truc van het aluminium tentje toepassen.

Vroeger pakte ik een lucifer en maakte ik de was los van het glas. Vervolgens duwde ik het een beetje in de gesmolten was in de hoop dat het mee zou smelten. Ik maakte er eigenlijk gewoon een potje van!


Wat veel beter werkt is het bouwen van een aluminium tentje: je scheurt wat aluminiumfolie af, vouwt het dubbel en wikkelt het om je kaars. De bovenkant maak je een klein beetje dicht, zodat de warmte niet te veel kan ontsnappen.


Het aluminiumfolie isoleert de warmte van de vlam en bevorderd zo het smeltproces van de ongesmolten was. Na zo’n 10-15 minuten zou alle was gesmolten moeten zijn en kun je je tentje verwijderen, zodat je kaars verder gelijkmatig zal opbranden. Laat het aluminiumfolie dus niet te lang zitten om oververhitting te voorkomen!

5. Rustig plekje


De beste plek voor een kaars is een rustig plekje waar het niet te veel op de tocht staat. Op deze manier kan het vlammetje en dus de kaars rustig opbranden. Zet je kaarsen dus niet vlakbij een deur of open raam, airconditioning of ventilator. Maar ook niet op een plek waar mensen vaak passeren, omdat dit een windvlaagje met zich meebrengt.

6. Recycle


Als laatste de tip om je kaars te recyclen. De meeste kaarsenhouders zijn prachtig om te zien en eigenlijk zonde om na het branden weg te gooien. Je kunt ze nog voor zoveel leuke doeleinden gebruiken. Als waxinelichthouder, pennenbakje, houder voor je make-up brushes, wattenstaafjes, wattenschijfjes, bloemenvaasje, bloempotje, noem maar op.


Vooral de wat duurdere geurkaarsen zoals die van Jo Malone en Diptyque recycle ik graag, want die doen het altijd goed op productfoto’s. Ze staan gewoon zo chique en luxueus! En sommige merken, zoals Voluspa, gieten hun kaarsen in blikjes mét deksel. Die zijn helemaal ideaal om te recyclen. Hoe je het glas van je kaars na gebruik het beste kunt schoonmaken leg ik je hier uit.

Overose Anamorphine


Mijn nieuwste aanwinst op geurkaarsengebied is Anamorphine van Overose Paris. Ik kende dit merk nog niet, maar ik zag het regelmatig voorbij komen op Instagram accounts die ik volg (zoals die van Dirtyboygetclean). Ik werd op slag verliefd op de look & feel van de kaars. Die mooie millenial pink kleur met matte finish en dat minimalistische etiket, I HADZ TO HAVE IT! Toen er Black Friday sale was bij Cultbeauty kon ik mezelf niet langer in bedwang houden en bestelde ik de geur Anamorphine.

Anamorphine ruikt overduidelijk naar rozen, maar niet die geijkte-oma-rozengeur, maar een moderne en romantische variant hierop. De geur van rozen wordt gecombineerd met de bloemige, poederige geur van pioenrozen, de fruitigfrisse geur van frambozen, een hintje warme vanille en een vleugje tobacco. Het is bovenal een hele bloemige geur, maar dan met een stoer randje.

De geur is in elk geval fantastisch en ZO sterk, dat de kaars onaangestoken al een hele ruimte kan vullen met zijn parfum. Aangestoken kun je hem gerust uitblazen na een uurtje, je geniet dan nog de hele dag van zijn geur. Geen goedkope kaars, maar absoluut zijn geld waard. De kwaliteit is namelijk één van de beste die ik tot nu toe ben tegengekomen en de geur is heerlijk en interessant. Tja, en het is natuurlijk ook een beauty om te zien! Ben er ontzettend blij mee.

Zo, en nu jij!


Knip die lont kort, laat je kaars niet te kort maar ook niet te lang branden, voorkom zo tunneling en oververhitting en zet je kaarsen op een lekker rustig plekje neer in huis. Vanaf nu kun jij KAARSEN BRANDEN ALS EEN BAAS en zullen ze nooit meer het glas zwart blakeren of onregelmatig opbranden #nocandlewaste.

Houd jij van geurkaarsen? En zo ja, wat is jouw favoriete luxe geurkaars of heb je juist een goede budgettip?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

52 Reacties

 1. Anja
  7 juli 2019 / zondag, 7 juli 2019

  Wat een super tips.Ook ik ben gek op van geurkaarsen met name Voluspa Rose Otto en Milk Rose maar ook de geurkaarsen van Riverdale,beter voor de portemonnee.
  Brand het gehele jaar door kaarsen,zo ontzettend gezellig en relaxend.

  • Ida
   27 oktober 2022 / donderdag, 27 oktober 2022

   Allemaal berichten van jaren geleden, maar wat een absolute supertip is dat aluminiumtentje! Werkt echt perfect! Bedankt!!

 2. Monique Hoevens
  11 april 2019 / donderdag, 11 april 2019

  Helemaal verslaafd aan geurkaarsen, zeker de luxere merken! Deze van Overose heb ik ook, in een limited edition versie met holographic effect, echt zo mooi! Hou ook van Max Benjamin, Cire Trudon, Diptyque etc. Mijn favoriete merk is Sandy Bay London. Ben als fan/amateur vertegenwoordiger op zoek naar verkoopadressen in Nederland. Dus wie tips heeft? Of misschien wil jij er enn reviewen in je blog Serena?

 3. Jeanelle
  6 maart 2019 / woensdag, 6 maart 2019

  Ben gek op geurkaarsen en waxmelts, kan er niet genoeg van hebben ?.
  De tip van de aluminiumfolie ga ik zeker gebruiken. ?

 4. 23 februari 2019 / zaterdag, 23 februari 2019

  Wat een handige tips. Ik was me nooit zo bewust van de science achter kaarsen branden, maar toch goed om te weten dat het goed is hem zeker een uurtje te laten branden i.v.m. dat tunneling. Nooit geweten dat je het zo kan voorkomen. Dat maken van een tentje is voor mij toch net iets te veel werk, al kan ik me wel voorstellen dat ik dat ooit zou doen als ik een heeeeele dure kaars heb gekocht.

 5. Nicky
  23 februari 2019 / zaterdag, 23 februari 2019

  Ik had nooit gedacht dat achter een kaars branden zo’n “wetenschap” zou zitten… wel interessant om te weten! Nu ga ik mss eindelijk die mooie kaars die ik had gekregen branden…

 6. Lisanne
  22 februari 2019 / vrijdag, 22 februari 2019

  Leuk artikel, nu kan ik straks ook kaarsen branden als een pro ?
  De woodwick kaarsen blijven bij mij ook favoriet. De geur is niet te sterk/zwaar en niet te licht precies goed.
  Mijn favoriet is: dreamsicle daydream strawberry parfait marionberry ? heerlijk zoetige geur en ook mooi met 3 kleuren in een glas.

  Nog 1 tip: oude kaarsen smelten en die weer met een nieuw lontje (gekocht via aliexpres) in een oud luxe kaarsen glas schenken.

 7. Diana
  22 februari 2019 / vrijdag, 22 februari 2019

  Nou Serena petje af, je komt altijd met tips waarvan ik niet eens wist dat ik ze nodig had maar die iedereen volgens mij goed kan gebruiken!!

 8. 22 februari 2019 / vrijdag, 22 februari 2019

  Dit zijn dus echt dingen waar ik nog nooit aan heb gedacht, maar ik brand vaak ook alleen waxmelts. Ik steek een kaars aan, geniet van de geur en blaas hem uit als ik weg ga of naar bed ga en that’s it. Zo simpel 🙂

 9. Berith
  21 februari 2019 / donderdag, 21 februari 2019

  Ik houd van de geurkaarsen van Janzen. Wat duurder, maar zo lekker. Verschillende geuren van fris naar zwaardere. Momenteel gebruik ik Black 22 dat is met tonkaboon en bergamot. Heerlijk.

 10. May
  21 februari 2019 / donderdag, 21 februari 2019

  Er gaat een wereld voor mij open! Ik ben op aanraden van Angel de geurskaars Njutning van de Ikea gaan halen. Hij ruikt lekker subtiel en bloemig. Ik ga eens kijken naar de andere aanraders.

 11. Stéphanie
  21 februari 2019 / donderdag, 21 februari 2019

  Ik ben ook gek op alles wat lekker ruikt en kaarsjes staan zo gezellig! Heb laatst een heerlijke geurkaars bij de Ikea gescoord, wat “luxere” versie, de Bergamot Blossom!
  En het volgende gaat even niet over een geurkaars, maar geurstokjes en ik heb sinds een tijdje een geurset via Beautystories en waaaaauwww ik heb de hele tijd zo’n super lekkere geur in huis “hangen”!
  Kende je die al Sereen?

 12. Lieke
  21 februari 2019 / donderdag, 21 februari 2019

  Ik dacht eerst, bij het lezen van de titel: huh? hoe schrijf je daar een heel artikel over?! Maar ik vind ‘m echt heel erg leuk!

 13. Liesbeth
  20 februari 2019 / woensdag, 20 februari 2019

  Echt heel handige en bruikbare tips!
  Een kaars brengt zoveel extra sfeer en gezelligheid in een ruimte.

  x.

 14. Marjan
  20 februari 2019 / woensdag, 20 februari 2019

  Ik vind de Amber geurkaars van sissy-boi echt heerlijk! (Niet altijd verkrijgbaar, heb ik wel al 3x terug zien komen) Ik heb meerdere backups in de kast staan. En een aantal van de dille en kamille vind ik ook fijn 🙂 allemaal ongeveer 15euro per stuk. Niet goedkoop maar ook niet superduur.

 15. Denise
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Dit ben ik ?:
  Vroeger pakte ik een lucifer en maakte ik de was los van het glas. Vervolgens duwde ik het een beetje in de gesmolten was in de hoop dat het mee zou smelten.

  Ik ga zeker je tips gebruiken!
  Ik ben nog steeds groot fan van je moeder haar wax melts ❤️ ik heb nog een voorraadje achter gehouden! Zo blij mee

  X

 16. Ingrid
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Wow, zo’n overose kaars is echt prachtig, have to have it too! De tip met alufolie ga ik ook proberen, thnx.

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   Overose heeft dus ook kaarsen met… HOUD JE VAST… holografisch glas!

   ARRGHHHHHHH *daar gaat iedereens geld*

 17. Cindy
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Yankee Candle is hier favoriet, maar zoals iemand anders ook al noemt, er lijkt wel steeds minder geur vanaf te komen… De waxmelts vind ik wel top, die blijf ik wel kopen. De kaarsen stop ik denk ik mee. Ook al omdat het zo’n 3 a 4 uur duurt voordat je een volledige pool hebt.
  De allerbeste vind ik die van Bath and Body Works, geuren sterk, poolen snel, binnen het uur.
  Nu heb ik laatst een geurkaars bij Kruidvat gekocht, zijn nieuw, 3 lonten, 5,99 dacht ik. Is de grootste. Zit in een zwarte of witte pot. Deze ruikt goed joh! Dit is echt een goede budgettip. Nu is dat de geur Chestnut en nog wat, weet niet of de andere geuren ook zo goed ruiken bij het branden. Ga dat nog even testen, volgende keer een andere geur kopen.

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   Goh, ik heb nog een Yankee Candle van een paar jaar geleden, Egyptian Musk, HEERLIJK! En heel sterk. Wat vreemd om te lezen dat de geur minder sterk lijkt te zijn. Misschien hebben ze dan inderdaad iets aan hun formule gedaan? Ben ook fan van Bath & Body Works. Mijn zusje koopt er altijd eentje die ruikt naar de Abercrombie & Fitch winkel, haha. Die is erg lekker. Ik heb ook zo’n kaars van Kruidvat geprobeerd, Rose & Oud. Rook heerlijk, maar geurde tijdens het branden niet zo heel sterk. Maar goed voor die prijs… niets te klagen!

   • Joyce
    20 februari 2019 / woensdag, 20 februari 2019

    Jaaaaaa egyptian musk ? zo lekker!!! Wist je dat die geur eruit is gehaald? Ik heb nog 3 kaarsen kunnen scoren en heel veel wax melts. Maar zo jammer. Dat was echt mijn favo geur. Nog tips voor kaarsen met een zelfde soort geur?

    • Serena
     Auteur
     21 februari 2019 / donderdag, 21 februari 2019

     hi Joyce,
     volgens mij had iemand me dat ooit wel eens verteld ja, maar was het weer vergeten. Dus bedankt voor de reminder! Dan moet ik er maar zuinig mee doen! Heerlijke geur he? Zo lekker zacht en zwoel. Ik ben helaas nog geen alternatief tegengekomen. Als jij er eentje vindt please let me know!

 18. 19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Ik ben dol op geurkaarsen. Voornamelijk Woodwick en Bath & Body Works zijn groot favoriet. De beste tip is inderdaad zorgen voor een goede pool; dan brand je kaars simpelweg het mooiste op.

 19. Ann
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Ik kende geen een van deze candle Hacks.

  Ik hou heel veel van kaarsen nu kan ik extra labg genieten van mijn kaarsen dankzij jou tips.
  Dankje wel.

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   At your service!

 20. Ier
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Misschien een gekke vraag, maar ik gebruik nooit geurkaarsen:
  zitten er geen “brandinstructies” bij een wat duurdere kaars? Dat zou ze netjes staan 🙂

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   Soms wel! Dan staat het op de verpakking. En bij die van Jo Malone bijvoorbeeld zit ook altijd een dekseltje, dan kun je ze stofvrij houden als je ze niet brandt.

 21. 19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Leuk artikel! Super handige tips, veel wist ik nog niet. Ik ben gek op kaarsen. Met deze tips kan ik nog meer genieten van mijn kaarsen.

 22. Caro
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Leuk artikel! Ik ga gelijk de lonten bijknippen.

 23. Jet
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Ik heb nog een tip voor (prijzige) geurkaarsen; wanneer er nog een laagje was onderin je kaars zit, maar de lont eigenlijk al op is, doe je kaars dan in de vriezer. Wanneer je was dan bevroren is, kun je het er met bijvoorbeeld een mes uit halen. Dit laatste restje was kan je weer in een brander doen (waar zo’n waxinelichtje onder moet), zodat je nog langer plezier hebt van je dure geurkaars.

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   OMG best tip ever!! Dankjewel voor het delen, Jet! YOU DA BEST

   • N
    19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

    Ik wilde net vragen of iemand hier een tip
    Voor had, want ik heb mooie dure kaarsen uit Amerika die niet goed zijn opgebrand. Dit ga ik doen!

    Op Etsy heb ik trouwens wax melts van die Lush winkelgeur (dupes) besteld, ben benieuwd!

 24. 19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Wat een handige tips! Ik brand af en toe wel eens een kaars, maar had er nog niet echt op gelet. Ik ga enkele van deze tips zeker toepassen!

 25. Daniëlle
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Super leuk artikel! Ik heb nog een tipje: in plaats van je kaars uit te blazen, kun je beter een kaarsen dover gebruiker (gewoon te koop bij Ikea voor een prikkie). Door het blazen kan de was namelijk ook verplaatsen en ongelijk opdrogen. Mijn favoriete geurkaars op dit moment is de Balsam & Cedar van Illume uit Amerika!

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   Ik ken Illume niet, ga het straks meteen googelen! Is het ook in Europa te koop dat je weet?

   • Daniëlle
    20 februari 2019 / woensdag, 20 februari 2019

    Illume wordt ook verkocht op bathandunwind.com, maar ik zag Balsam & Cedar er helaas niet tussen staan!

    • Serena
     Auteur
     21 februari 2019 / donderdag, 21 februari 2019

     Oeh, maar wel weer een webshop die ik nog niet kende, dus ga meteen even een kijkje nemen. Ben benieuwd!

 26. 19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Dit zijn zo’n goede tips! Ik heb een drietal jaar geleden ook een erg uitgebreid artikel geschreven over hoe je het maximum uit je geurkaarsen en melts kan halen, hoe je de bodem van een kaars omsmelt tot waxjes en hoe je een kapotte kaars herstelt, want het kost allemaal al genoeg. ?

 27. 19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Dank voor je tips, ik ga ze zeker toepassen want ook bij mij brandt niet iedere kaars even mooi. Mijn tip voor fijne geurkaarsen is TK Maxx! 🙂 Ik kocht er al kaarsen van Woodwick en Yankee Candle voor superprijsjes!

  • Rita
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   ja, ik heb er ook een aantal kaarsen vandaan, voor leuke prijsjes!

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   Verkopen ze daar ook Woodwick? Moet ik volgende keer maar iets beter zoeken, want die wil ik zo graag eens proberen!

 28. Neomie
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Goede tips. Mijn favo kaarsen zijn die van woodwick met een houten lont die je dus makkelijk kort kan houden door een stukje af te breken.
  Ze maken een heerlijk knisperend geluid en ruiken heerlijk.

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   Jaaaa, mijn moeder heeft zo’n kaars en ik wil er ook echt eentje, heerlijk dat knisperende geluid!

 29. Christianne
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Helaas werken de trucjes niet bij mij, lontje kort afgeknipt, 2 uur laten branden en nog een tentje gemaakt, maar alsnog branden de zijkanten niet mee. Jammer!

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   Ach, dat is zeker jammer. Ik denk dat de kaars dan eigenlijk een te grote diameter heeft voor 1 lont, en dat deze kaars dus beter had gebrand met 2 of 3 lonten. Zonde zeg!

   Iemand hierboven geeft als tip om de wax om te smelten en om er dan wax melts van te maken, die je kunt smelten in een oliebrandertje. Misschien een idee?

 30. 19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Wat een origineel artikel! Ik stak m’n kaarsen gewoon aan en blies ze uit, nu gaat er een wereld voor me open ?

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   A whole new worlddddddddd!

   *Aladdin song*

   • Rowan Chanel
    20 februari 2019 / woensdag, 20 februari 2019

    Hahaha prachtig!!!!

 31. Rita
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Goede tips, mijn lontjes knip ik zelden af, dus dat ga ik nu maar eens proberen.

 32. Kirsten
  19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

  Leuk artikel! Ik hou zelf van Yankee Candles maar koop ze niet meer omdat er steeds heel weinig geur vanaf komt. Voor deze kaarsen heb ik een Illuma-Lid. Ik koop nog wel regelmatig hun wax tarts. Daarnaast hou ik van Woodwick kaarsen, Fireside is mijn favoriet. Net echt met dat knisperende geluid er bij 🙂

  • Serena
   Auteur
   19 februari 2019 / dinsdag, 19 februari 2019

   Fireside klinkt echt AWESOME!

   • Neomie
    21 februari 2019 / donderdag, 21 februari 2019

    Die is hier in huis ook favoriet.
    Maar heb nu voor de afwisseling pear cider, mums en evening onyx. De laatste heb ik op de slaapkamer staan en ruikt heerlijk “schoon” dus altijd als ik op bed ga lezen/tablet etc zet ik die aan en daarna heel goed de deur dichthouden zodat de geur blijft hangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *