Heb jij een lippenbalsem verslaving?

Misschien heb je wel eens gelezen dat je verslaafd kunt raken aan lippenbalsem en ik heb vrij vaak de vraag gekregen of dit inderdaad mogelijk is of dat het een om fabeltje gaat. Het antwoord is heel simpel: ja, dat kan zeker. Maar hoe weet je of je verslaafd bent aan lippenbalsem? En waarom raken we er verslaafd aan? Welke ingrediënten maken het zo verslavend?

Voordat ik antwoord ga geven op deze vragen wil ik eerst uitleggen hoe onze lippen werken. Of nou ja, de celdeling van onze lippen. Omdat onze lippen er zo anders uitzien dan de rest van onze huid is het maar lastig voor te stellen, maar ook onze lippen zijn gewoon opgebouwd uit huidcellen.En net zoals bij de rest van onze huid hebben onze lippen een celcyclus van ongeveer 28 dagen. Dat wil zeggen dat de onderliggende cellen zich ontwikkelen en als ware ‘doorschuiven’ naar boven zodat de dode cellaag wordt vernieuwd. Dit is een doorlopend en natuurlijk proces wat steeds ongeveer 28 dagen in beslag neemt.

Onze lippen zijn wel vele malen dunner dan de rest van onze huid. Zo bestaat de huid van onze lippen uit 3 tot 5 cellagen terwijl de rest van onze huid er wel 16 kan hebben. Ook bevatten onze lippen geen zweetklieren. Hierdoor missen ze de natuurlijke laag van zweet en huidoliën die de huid glad en soepel houdt, waardoor lippen sneller uitdrogen en gevoeliger zijn voor temperatuurverschillen.

Wanneer je elke dag meerdere malen je lippen insmeert met lippenbalsem zorg je ervoor dat er continue een laag over de buitenste laag dode huidcellen wordt gelegd. Deze dode huidcellen kunnen nergens naartoe waardoor je in feite de natuurlijke celcyclus verlangzaamt en op den duur stillegt.

Stop je met het gebruik van lippenbalsem dan is het laagje ineens weg en moeten je lipcellen weer helemaal op gang komen waardoor het langer duurt dan gebruikelijk voordat alle cellen in je lip zijn vernieuwt. Dit betekent dat je buitenste dode celllaag langer op je lippen blijft ‘plakken’ met droge/droog uitziende lippen tot gevolg. Dit zal zo blijven tot je lippen weer gewend zijn om te vernieuwen en dit kan bij de één een week zijn, maar bij de ander een maand of langer.

Omdat niemand zin heeft om zo’n lange periode met droge lippen rond te lopen grijpt men toch naar de lippenbalsem om de lippen weer zacht en soepel te maken. Op deze manier blijft men verslaafd aan lippenbalsem.

Bij de verslaving aan lippenbalsem spelen meerdere dingen een rol, zowel fysiek als psychologisch. Fysieke verslaving omdat je lippen zogenaamd lippenbalsem ‘nodig’ hebben om zacht en soepel te zijn (je lichaam houdt je lippen echter in prima conditie, maar geef je lippen hiervoor de tijd nadat je stopt met lippenbalsem). Verder zetten lippenbalsems met de heerlijkste smaakjes aan tot het frequenter likken van de lippen, wat op den duur leidt naar extra uitdroging waardoor men juist weer meer wilt smeren.

Psychologisch omdat men ‘verslaafd’ kan raken aan het fijne, tintelende gevoel dat sommige lippenbalsems aan onze lippen geven. Ingrediënten als pepermuntolie, kampher (camphor) en menthol zijn hier verantwoordelijk voor. Deze ingrediënten geven dit tintelende gevoel omdat ze de lippen als ware irriteren en op den duur de tere huid van de lippen zullen uitdrogen (wat leidt tot meer gebruik van lippenbalsem). Deze ingrediënten zorgen dus eigenlijk voor zowel een psychologische als fysieke verslaving.

Sommige lippenbalsems zijn speciaal ontwikkeld voor ‘dry, chapped lips’. Je kunt deze lippenbalsem gewoon gebruiken wanneer je inderdaad droge lippen hebt, maar wanneer je lippen niet meer droog of gescheurd zijn wordt deze lippenbalsem eigenlijk te ‘heftig’ voor je lippen. In de praktijk gebeurt het bijna altijd dan men gewoon stug blijft doorgaan met dezelfde lippenbalsem en dat is eigenlijk niet goed.

De handeling van het insmeren kan een psychologische verslaving zijn. Net zoals het gevoel van een peuk in je handen en het nemen van een heis kan het gevoel van een lippenbalsem in je handen en deze over je lippen wrijven een verslavend gevoel zijn. Ben je wel eens je lippenbalsem vergeten en maakte dit je onrustig? Sleep je altijd een lippenbalsem met je mee die je 3 keer of vaker per dag aanbrengt? Heb je meerdere lippenbalsems in je bezit die je op meerdere plekken bewaart (auto, werk, wastafel, bij de computer, op je nachtkastje)? Girl. You are addicted.

Je lippen hebben eigenlijk geen tot weinig verzorging nodig omdat het lichaam dit van nature regelt, dus wanneer je je lippen vaker dan 1 of 2 keer per dag insmeert ben je eigenlijk al overbodig bezig. Ben je verslaafd aan lippenbalsem en heb jij door deze verslaving erg droge lippen? Probeer dan je lippenbalsem eens een maand aan de wilgen te hangen en probeer sowieso lippenbalsems met mintyfresh/foody geurtjes en smaakjes te vermijden.

Wanneer je lippen zijn verbeterd kun je het gebruik van lippenbalsem weer geleidelijk opbouwen, maar je zal merken dat het niet eens nodig is. Zelf gebruik ik eens in de zoveel dagen een keer lippenbalsem. Ik vind het heerlijk, maar ik moet zeggen dat ik het ook vaak vergeet.

Overigens schijnt pure kokosnootolie de perfecte natuurlijke lippenbalsem te zijn omdat het voornamelijk de lippen intrekt en er niet per se een laagje overheen legt.

Zijn jullie verslaafd aan lippenbalsem? En zo ja, hoe weet je dit en zou je er wat aan willen doen?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

221 Reacties

 1. Diana
  1 augustus 2019 / donderdag, 1 augustus 2019

  Ik had ook een verslaving aan vaseline. Wat ik gebruik om er vanaf te komen is olie. Het maakt niet heel veel uit wat voor olie. Ik zelf gebruik almond olie en castor olie ik wissel het af. Castor olie vind ik zelf het fijnst omdat het net iets dikker is. Toen ik was gestopt met het op doen van vaseline waren mijn lippen helemaal uitgedroogd. Het voelde ook heel droog aan wat dus helemaal niet chill is. Als ik olie erop smeer blijft het natuurlijk wel droog maar het gevoel van droogheid is er niet meer, waardoor je de neiging niet meer hebt om vaseline te smeren. Je moet het alleen wel veel vaker opnieuw smeren dan vaseline. Ik doe dit nu al een paar dagen en elke dag kunnen mijn lippen weer langer zonder de olie en voelen ze ook minder droog aan als ik er niks op heb.

 2. xotwod
  16 mei 2017 / dinsdag, 16 mei 2017

  ik ben een jonge en ben blij dat ik dit tegen ben gekomen want ik smeer me lippen sinds een jaar ook vol met lippenbalsem door droge lippen en nu lijkt het als of er een laagje over me lippen is dat plakkerig aanvoelt.
  Het wordt dus tijd om ermee te stoppen ook al gaat het moeilijk worden omdat droge lippen heel erg kut voelen.
  Met blowen ben ik daarom al gestopt omdat ik dit niet meer aan kan.

 3. Cita
  30 maart 2017 / donderdag, 30 maart 2017

  OMGGG.. ik wist dit echt allemaal nog niet..

  Ik heb zelf volgens mij ook een lippenbalsem verslaving ik gebruik het echt elk kwartier ik kan niet zonder!

  Maar toen las ik dit, en zag op yt ook al een video er over maar daar werd nog niet zoveel uitgelegd.. Maar ik denk dat dit me echt gaat helpen!

  sinds de vorige zomervakantie ben ik steeds meer lippenbalsems gaan dragen en kocht ik er ook veel meer.. ik kreeg daar door dus steeds drogere lipppen en bleef maar smeren.. ik wist ng goed dat ik een keer met een vriendin ging shoppen en geen lippenbalsem bij me had mijn lippen heel droog waren een ook boven bij lip was het erg rood en heel droog/korsterig.. daardoor had ik weer een hele stapel met lippebalsems gekocht, het werd toen gelukkig minder erg maar ik heb er tot nu toe nog steeds last van..

  ik smeer het zo 50 keer per dag op me lippen en heb wel 40 verschillende soorten.. tot aan de dag van vandaag want ik ga een grote stap zetten.. ik ga mezelf BELOVEN om geen lippen balsems meer te gebruiken tot dat mijn lippen normaal zijn. ik denk dat ik er wel nog steeds eentje in me tas doe voor de zekerheid als het er echt niet uit gaat zien en als mn mond pijn gaat doen als ik zelfs iets wil eten..

  ik hoop echt dat het werkt en mijn lippen weer de normale worden..

  Super tof dat je dit allemaal hebt gelezen x

  HEEELL ERG BEDANKS SERENA ZONDER DIT WAS IK NOOIT OP HET IDEE GEKOMEN OM TE STOPPEN MET LIPPENBALSEMS EN OOK BEDANKT VOOR DE VELE INFORMATIE HIER OVER XOXO LOVE YOUUUU

 4. Sara
  27 februari 2017 / maandag, 27 februari 2017

  Ik ben nu op dag 5 van de 28 en wat een verschrikking is dit! Mijn lippen zien er niet uit en ik kan haast nik smeer mijn mond inkrijgen zonder m’n lippen te scheuren.
  Mag ik het dode vel er af scrubben?
  Ik hoop echt dat dit snel over is…….

 5. Iman
  21 februari 2017 / dinsdag, 21 februari 2017

  Ik ben ok verslaafd aan lipbalsems ik heb 9 baby lips 8 lipsmackers 6 labello 3 EOS

 6. Charlene
  7 december 2016 / woensdag, 7 december 2016

  Zelf ben ik ook heel erg verslaafd geweest aan lippenbalsem.. Gelukkig ben ik daar nu vanaf. Ik deed het echt elke dag op en dat wel elk kwartier of half uur (misschien zelfs wel om de 10 minuten). Ik gebruikte het altijd voor op het randje van mijn onderlip, daar had ik het meest last van.. Als het droog was begon het te irriteren, dan maakte ik het nat met mijn tong en was het toch zo weer droog en dan gebruikte ik mijn lippenbalsem. Als ik dit niet bij me had dan werd ik heel erg gestresst en als ik bijvoorbeeld op school was wilde ik liever naar huis om het te halen.

  Maar hoe ik er vanaf ben gekomen.. Van iemand kreeg ik een tube vaseline, dit was een zachte creme ipv vet. Het kwam wel vanuit Frankrijk maar ik denk dat het in Nederland ook wel gewoon te koop is. Ik heb die tube nog steeds (al 2 jaar), is een grote tube en is nog steeds niet leeg ondanks ik het vaak gebruikt heb voor mijn lippen. Maar nadat ik dat dus elke keer gebruikte (en geen lippenbalsem meer) gebruik ik het (nu nog) maximaal misschien wel 3 of 4 keer per week, ipv lippenbalsem 50x op een dag.

  Dus misschien een tip voor iedereen die last heeft van deze verslaving. Mij heeft de tube vaseline geholpen (het heette ook gewoon vaseline en is een witte tube). Dus misschien is het te proberen? 🙂

  Veel succes allemaal en probeer er echt vanaf te komen! Zelf ben ik zo blij dat ik er vanaf ben. 🙂

  • Charlene
   8 december 2016 / donderdag, 8 december 2016

   Sorry, ik zei dat het gewoon vaseline heette maar het heet Dexeryl, er zit vaseline in :d

 7. Lien
  3 oktober 2016 / maandag, 3 oktober 2016

  Ik heb echt een enorme labello verslaving. Al zes jaar lang gebruik ik het ieder uur. Als ik het vergeten ben, ga ik er voor terug naar huis.
  Vandaag begin ik met afkicken, heb gelezen dat je er dan na een week vanaf bent. Heb er nu al ontzettend last van!

 8. Jelle
  20 augustus 2016 / zaterdag, 20 augustus 2016

  Je moet er wel rekening mee houden dat je liters water per dag in de lucht moet zien te krijgen dus ik ben de halve dag met jerrycans water in de weer in de winter.

 9. Jelle
  20 augustus 2016 / zaterdag, 20 augustus 2016

  Goed om dit te lezen. Mijn oma was verslaafd aan Purol. Ik gebruikte ook weleens Labello blauw als ik in de winter droge lippen kreeg maar ik heb een andere oplossing gevonden. De luchtvochtigheid in huis verhogen als het stoken begint. Dat doe ik door met de deur open te douchen bijvoorbeeld, of met een bevochtiger. Sinds ik dat doe heb ik helemaal geen last meer van droge lippen! Ik kan het iedereen aanraden, het is ook veel beter voor je ogen en de rest van je huid, en je piano en gitaar hebben er ook wat aan.

 10. Esther
  5 juli 2016 / dinsdag, 5 juli 2016

  Geweest! Wat een ellende. De paniek als je, op een dag, merkt dat je ‘m vergeten bent en de hele dag zal moeten ‘afzien’…
  Tot ik op een dag een griepje kreeg en álles al uitgedroogd aanvoelde…
  Toen voelde de lippenbalsem ook overbodig, weggelaten en nooit meer teruggekeerd… Wat een opluchting…

 11. 10 januari 2016 / zondag, 10 januari 2016

  Ik ben zeer verslaafd aan lippenbalsems ik heb er ongeveer 90 ik gebruik ze wel 8 keer per dag ?

 12. 10 december 2015 / donderdag, 10 december 2015

  wie weet een site waar je superveel lippenbalsems kunt kopen voor minder dan 4euro

  • Ik
   14 april 2016 / donderdag, 14 april 2016

   De website van Kruidvat

 13. Dieuwertje Koster
  21 oktober 2015 / woensdag, 21 oktober 2015

  L.S.

  Met een vriendin maak ik een profielwerkstuk over de werking van lippenbalsem. Welke bronnen heeft u voor dit artikel gebruikt?

  Met vriendelijke groet,

  Dieuwertje Koster

 14. Shirley ann
  31 augustus 2015 / maandag, 31 augustus 2015

  Ik gebruik lippenbalsem z’n 2x per dag. Als het niet zo kou is lippenbalsem van the body shop, of rose bud salve met aardbeien smaak. Als het koud is en me lippen worden schraal gebruik ik de lippen creme van swaab. Zit in een groen/witte tube

 15. 17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Hey, als ik alle reacties lees denk ik van WOW! YOU LUCKY! Ik ben al 4 jaar deze verslaving. Het negon dat ik het voor ik ga slapen me lippen in moet smeren. Het werd steeds erger, en hier ben ik nu. Iemand die overal haar pot vaseline mee sjouwt! En op het moment dat ik de vaseline ook maar een beetje in voel werken, smeer ik vaseline op me lippen! En als ik probeer het niet te doen, begin ik te likken of begint het pijn te doen. The struggle tho!

 16. 17 april 2015 / vrijdag, 17 april 2015

  Hey, als ik alle reacties lees denk ik van WOW! YOU LUCKY! Ik ben al 4 jaar deze verslaving. Het negon dat ik het voor ik ga slapen me lippen in moet smeren. Het werd steeds erger, en hier ben ik nu. Iemand die overal haar pot vaseline mee sjouwt! En op het moment dat ik de vaseline ook maar een beetje in voel werken, smeer ik vaseline op me lippen! En als ik probeer het niet te doen, begin ik te likken of begint het pijn te doen. The struggle tho!

 17. anna
  14 februari 2015 / zaterdag, 14 februari 2015

  ik heb 104 lippenbalsem en ja ik ben verslaafd

 18. isa korenblik
  9 februari 2015 / maandag, 9 februari 2015

  hoi,
  ik heb elke dag hele droge lippen. ik gebruik 30 a 40 keer per dag lippenbalsem.
  in de winter zit ik tussen de 40 en de 50 keer.
  ik gebruik veel labello, maar ook lipsmackers. bij de lipsmackers ben ik erg verslaafd geraakt aan de smaakjes, en de geurtjes. ik heb dan ook 16 stuks.

  • 22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

   Ik het lippenbalsem in mijn etui op school in mijn schooltas op mijn nachtkastje in me kontzak, en nu het ik droge lippen, het was begonnen in de winter omdat je in de winter de droogste lippen hebt, en ik smeer zo’n 30 keer per dag mijn lippen, als ik geen lippenbalsem bij me hebt begin ik te stressen en met me lippen op elkaar te wrijven, ik moet het bij me hebben, ik smeer het niet alleen op mijn lippen, ik smeer het boven mijn lippen, en dat is echt er en ik wil dat mijn verslaving stopt, ik kan niet mijn hele leven elk kwartier lippenbalsem op te smeren en boven mijn lippen ook, dat wil en kan ik niet, ik ga elk lippenbalsem die ik heb opruimen en maar eentje in me tas stoppen, ik hoop dat het de verslaving stopt, ik kan niet stoppen ik moet gewoon elke keer lippenbalsem op me lippen smeren als ik droge lippen heb, ik wil dit niet meer, het moet stoppen…HELP ME

 19. Caitlyn
  16 december 2014 / dinsdag, 16 december 2014

  Aangezien ik echt overal een lippenbalsem heb liggen
  en die dan ook minstens 5 keer per dag gebruik, ben
  ik dus zwaar verslaafd!
  Ter mijn verdediging: sommige gebruik ik enkel voor het leuke
  subtiele kleurtje 🙂

 20. 5 november 2014 / woensdag, 5 november 2014

  Gelukkig ben ik niet zo verslaafd aan het smeren (alleen als mijn mondhoeken stuk zijn gebruik ik het ‘wonderpotje’ van Oriflame. Volgens mij is dat bijenwas. Ik heb wel heel veel lipbalsems, maar ik verzamel ze meer. Gewoon omdat de verpakkingen zo leuk zijn!

 21. lisa
  15 oktober 2014 / woensdag, 15 oktober 2014

  Jaa, ik ben echt verslaafd.
  3x per dag smeren? Damn ik smeer wel 3x per uur…..
  Niet goed.. Ik wil er graag mee stoppen, maar hoe hou ik dat vol?

  • manon
   18 januari 2015 / zondag, 18 januari 2015

   damn girl ik heb hetzelfde probleem.. ik weet ook niet hoe ik ermee moet stopppen. ik heb 3 Potjes en ik gebruik ze allemaal.

 22. Eva
  3 juni 2014 / dinsdag, 3 juni 2014

  Ik vind het erg handig om te lezen, heb een tijdje lippenbalsem gebruikt en mijn lippen zijn nu verschrikkelijk droog zonder!!
  Ik probeer er nu volledig mee te stoppen, maar hoe lang duurt het ongeveer voor mijn lippen geheeld zijn?
  Duurt dit 28 dagen of langer? (ongeveer)

 23. Rubyson
  8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

  Nee dan ben ik niet verslaafd, ik vergeet het eigenlijk om het op te doen. Ik heb gewoon vaseline in een potje. Daarvan staan er 2 op een kastje in mijn slaapkamer (mijn vriend gebruikt die meerendeels om zijn gezicht mee in te smeren) en 1 in mijn schoudertas. Die gebruik ik meerendeels.
  Ik doe het alleen op als ik velletjes van mijn af ga lopen trekken.. Niet goed denk ik om het dan op te doen, maar goed anders gaan ze zeer doen.

  • Rubyson
   8 april 2014 / dinsdag, 8 april 2014

   Ik smeer trouwens ongeveer 2 keer per week? Als ik het niet vergeet dan.

  • Stefanie
   24 april 2014 / donderdag, 24 april 2014

   smeert jouw vriend heel zijn gezicht in met vaseline ? :O

   • 3 november 2014 / maandag, 3 november 2014

    Ik denk de droge plekjes
    Anders wordt het heel vet op de huid 😉

 24. Rianne
  8 september 2013 / zondag, 8 september 2013

  Ik ben volgens mij ook een beetje verslaafd aan vaseline
  Ik doe elke avond een keer of twee vaseline op 🙂
  Wel een leuk artikel
  Xx

 25. Lydia
  16 mei 2013 / donderdag, 16 mei 2013

  Hallo,

  ik weet zeker dat ik een lippenbalsem verslaving heb. Ik kan geen 2/3 uur zonder me vaseline. Als een week me lippen niet insmeer dan komt er gewoon bloed uit zo droog word het !
  Wat moet ik doen?

  groetjes Lydia

  • Kirsten.
   11 oktober 2014 / zaterdag, 11 oktober 2014

   Meer dan een jaar later, maar ik heb nu precies hetzelfde! Heeft u misschien tips dat het overgaat het bloeden etc?
   Groetjes Kirsten

 26. Marit
  15 mei 2013 / woensdag, 15 mei 2013

  totally addicted! Oops xD
  Ik heb 4 lippenbalsems naast mijn bed liggen, 2 in mijn schooltas, en nog een paar in andere tassen en nog een onaangeraakte voorraad zodat ik niet zonder kom te zitten

 27. Jessje
  5 december 2012 / woensdag, 5 december 2012

  haha leuk artikel… en ik geef toe ik ben verslaafd aan lipgloss… als ik merk dat ik het ben vergeten mee te nemen, ga ik helemaal in paniek natrekken wat ik kan doen om die dag nog aan lipgloss te komen… ik heb gewoon zoveel lipgloss dat ik in mijn huis altijd wel ergens om me heen naar lipgloss kan grijpen… maar ik denk ook als dit mijn enige verslaving is dan vind ik het niet zo’n probleem.. ik bedoel maar het veilige gevoel van een peuk of van een labello… ik ga voor het laatste… heerlijk… xx

 28. janus
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  hey serena bedankt voor het reageren als je er geen verstand van hebt open er dan geen topic over neppe hoer!!!

 29. Sanne
  28 oktober 2012 / zondag, 28 oktober 2012

  Ik smeer zelf mijn lipper ongeveer 20 x per dag in. Als ik het al een uur niet doe krijg ik een vreselijn irritant gevoel, en moet ik het dus toch doen. Een maand zonder lipbalsem houd ik dus nooit vol.

 30. Victor
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Ik heb van een kennis die dermatoloog is, gehoord dat dit een fabeltje is en lipbalsem niet verslavend is.

 31. 25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Wauw Serena haha komt wel hard bij me binnen hoor haha. Ik ben dus verslaafd en ja waar aan dan? LIPPENBALSEM het moet niet gekker worden :’) En ik maar denken dat ik goed bezig was met al dat smeren.. Ik vraag me alleen af hoe ik die maand door kom.. Ik wil namelijk geen droge lippen!

 32. janus
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Jah ik ben kerngezond verder waarschijnlijk moet ik er mee leren leven echt heel raar dit en ik zit er echt mee. Het is wel iets beter geworden met de kokosolie. Het voelt niet meer droog aan en huidschilfers zijn ook in minder mate. alleen is het altijd nog gevoelig op bepaalde plekken en de kloofjes zijn er in die zin volgens mij nog. en daar is hel dun huid het is niet één geheel. Ik wil zo graag dat het oooit over gaat omdat het een obsessie van me is. Voel me soms alleen slecht door men lippen. Heeft u mischien antwoorden

 33. Lautje
  16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Ben wel verslaafd maar ik vind niet nodig om in te grijpen

 34. janus
  14 oktober 2012 / zondag, 14 oktober 2012

  Het gaat op zich best goed ze voelen niet meer droog aan maar de velletjes blijfen wel steeds terukomen enig idee als dit ook ooit weggaat?
  Het is net dweilen met de kraan open het velletje is err af en over 2 dafgen is die er weer maar het voelt niet meer droog aan dus ze zijn niet echt droog heb al 3 maanden niet gesmeerd en nu kokosnootolie een week dus de proces moet nu toch wel weer in gang zijn dat het ooit weer zen normale vorm krijgt???

  • Serena
   Auteur
   15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

   Ben je al langs de huisarts geweest voor de tweede keer?

  • Shirley ann
   31 augustus 2015 / maandag, 31 augustus 2015

   Ik gebruik als me lippen echt heel droog zijn z’n tube creme voor de lippen van swaab. Zit in een groen/witte tube. Dit werkt echt heel goed.

 35. janus
  4 oktober 2012 / donderdag, 4 oktober 2012

  Bedankt voor je reactie! Maar ik heb nog steeds een vraag uiteindelijk zou het toch over moeten gaan omdat de celcyclus ooit weer normaal moet worden aangezien ik het lees dat het 28 dagen duurt. Kokusnoot olie dat verstoort het proces niet dus zou het uiteindelijk ooit moetn overgaan je kan niet je heele leven met droge lippen lopen. Ik kan het echt niet meer aan namelijk en vind 3 maanden al heel knap van mezelf. Men huisarts had beloofd dat het na 3 maanden over zou gaan en jah hoor tuurlijk niet kan het dan nog echt langer duren na 7 jaar verslaving?

  • Serena
   Auteur
   4 oktober 2012 / donderdag, 4 oktober 2012

   smeer gewoon kokosnootolie en kijk hoe dat gaat! en dan niet vaker dan 2 keer per dag.
   is het na een week nog steeds droog dan weer naar je huisarts, wie weet ligt het aan iets anders.

 36. janus
  4 oktober 2012 / donderdag, 4 oktober 2012

  Ik heb nu 3 maand niet gesmeerd en nog steeds velletjes. Ik wordt er gek van hoe lang moet ik nog geduld hebben. Vooral als ik naar buiten ga voelt het ontzettend strak aan!!! Mag ik de kokosnoot olie proberen en als je dit gebruikt gaat het dan uiteindelijk over??

  • Serena
   Auteur
   4 oktober 2012 / donderdag, 4 oktober 2012

   Dat mag. En dat durf ik niet te zeggen!

 37. Marina
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Ik gebruik liever geen lippenbalsem, liever iets als babyolie of Bepanthen, dat is zo fijn voor je lippen! Vooral omdat het snel intrekt, voedt, en ze zacht en soepel maakt. Nadeel is met bepanthen, dat je rond loopt met witte lippen.. :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *