Lekkere Lip Balms

Er zijn zo ontzettend veel verschillende soorten lippenbalsems dat je gewoon door de bomen het bos niet meer ziet. Het leek me daarom leuk om mijn favoriete lippenbalsems aan jullie te laten zien zodat je eventueel wat inspiratie op kunt doen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe balm.

Ik heb zelf geen voorkeur voor het ‘soort’ lipbalm: uit een blikje, tube of in een huls, ik vind alles best. Het enige wat ik erg belangrijk vind is dat het spul lekker vettig en voedend is en dat het mijn lippen hydrateert en beschermt. Zeker wanneer we straks wat koudere temperaturen kunnen verwachten vind ik dit een pré.

De lippenbalsems die ik vandaag kort ga bespreken zijn:

 • Dragon Fruit Lip Butter van The Body Shop
 • Lip Balm SPF15 van Bobbi Brown
 • Honeysuckle Honeydew Lip Balm Sphere van EOS
 • Lip Balm #1 van Kiehl’s
 • Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF15 van Eizabeth Arden


Lip Butter van The Body Shop – deze lip butter heb ik in andere smaakjes gehad, dus ik ken de structuur, maar dit jaar brengt TBS een variant uit met de smaak Dragon Fruit, een zoetruikende exotische fruitsoort. In het potje zit 10 ml lip butter en de structuur is romig zacht. Wanneer je met je vinger in het potje gaat komt er snel wat lip butter los (bij sommige potjes blijf je wrijven tot je een ons weegt) en dit smeert lekker smeuïg uit op je lippen. De geur is tropisch, fruitig en zoet.

En het mooie? Van elke Dragon Fruit Lip Butter die er wordt verkocht doneert The Body Shop 100% van de winst aan een goed doel. En dat goede doel mag jij als consument zelf bepalen. Je hebt de keuze uit de Guusje Nederhorst Foundation, Stichting Proefdiervrij en De Bomenstichting. De Lip Butters van TBS kosten €5 per stuk.

Eight Hour Cream Lip Protectant Stick SPF15 van Eizabeth Arden – dit spul is geweldig! Net als de rest van de Eight Hour lijn van Elizabeth Arden. Van de lichtelijk medicinale geur moet je houden, dat wel. Het is een stick van 3,7 gram en het spul is erg voedend en vetter dan de meeste lippenbalsems in hulzen die ik ken. Dit gebruik ik alleen als ik echt hele droge en gebarsten lippen heb. Ik smeer mijn lippen dik in en ga ermee slapen. De volgende ochtend zijn mijn lippen weer heel.

Ik heb deze lip protectant voordelig aangeschaft in een outlet in Amerika, maar ik zie het nu vaak te koop in een set samen met de originele Eight Hour Cream voor zo’n €14,95. Bijvoorbeeld hier. Laatst zag ik het ook bij de Etos liggen dacht ik! Drie kleine blikjes voor iets van €9 – echt heel cheap!

Lip Balm Sphere van EOS – deze lippenbalsem is bij velen wel bekend en ook bij velen favoriet en staat beter bekend als ‘het bolletje’. Zelf heb ik de smaak Honeysuckle Honeydew, een niet al te zoete en niet al te overheersende geur. Deze balm is wat ‘steviger’ of ‘stroever’ van structuur en niet zo vettig als de Eight Hour Cream of die van TBS. Je lippen glijden hierdoor minder over elkaar en ik heb het idee dat deze EOS lip balm een soort voelbaar laagje over mijn lippen legt. Moet je van houden dus! De lipbalm bevat 7 gram product en is te koop voor €4,95 bij Alice & Jo. Mocht je naar Amerika gaan dan kun je hem bij bijna elke drogist voor $4 of $5 kopen, net iets goedkoper.

Bobbi Brown Lip Balm SPF15 – Dit is een vrij groot blikje met 15 gram lipbalm. Deze balm is wat steviger en minder smeuig dan die van TBS, maar wel lekker vet en het glijdt dan ook over je lippen. Deze lipbalm is favoriet bij mij omdat het mijn lippen een hele mooie kleur en glans geeft en omdat het mijn lippen erg lang gehydrateerd houdt. Er zitten natuurlijke oliën in die de lippen in goede conditie houden zonder dat het te vet of te plakkerig aanvoelt. Bovendien ben ik een sucker voor dat leuke blikje. Prijs per blikje €20 en te koop via de webshop van Douglas.

Kiehl’s lip Balm #1 – Deze lipbalm zat onlangs in mijn Glossybox en is een van Kiehl’s bestsellers! Deze lipbalm bevat 15 ml product. De lipbalm is lekker smeuïg en smeerbaar, net een zalfje, en vergeleken met de andere lippenbalsems een stuk dunner. Het legt een mooi laagje over je lippen, houdt ze zacht en gehydrateerd en geeft ze een mooie glans. Het voelt lekker zacht en vettig aan, maar plakt niet. Fijn voor de mensen die van hele smeerbare en vrij glanzende lippenbalms houden. Prijs per tube €8 en te koop via de officiële webshop van Kiehl’s.

Stuk voor stuk zijn deze lippenbalsems anders; qua verpakking, geur, prijs en vorm. Toch vind ik ze stuk voor stuk even lekker. Ze hydrateren mijn lippen, geven het een mooie, subtiele glans en zorgen dat mijn lippen zacht en kissable blijven.

Ik ben erg benieuwd naar jullie favoriete lippenbalsems. Welke raden jullie aan?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

122 Reacties

 1. 26 februari 2014 / woensdag, 26 februari 2014

  Ik ga binnenkort naar Amerika dus ik ga flink wat Eos Lipbalsem inslaan!

 2. Esmee
  15 december 2013 / zondag, 15 december 2013

  Ik vind die EOS lipbalms zo schattig.

 3. Sanne
  8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

  Ik heb de DIY van met die waskrijtjes gedaan en die is super goed gelukt!! Ik maak nu iedere week een potje. Ze liggen bij mij echt overal…. In me schooltas,etui,handtas,klaptafel…. noem maar op. Mmmmm morgen weer één maken! Xxx

 4. Jorijn
  24 november 2012 / zaterdag, 24 november 2012

  Hee Serena! Ik volg altijd je blog en ook je filmpjes op youtube.
  Alleen ben ik de ”EOS Diy” nog nooit tegengekomen!

  Mischien een keer een leuk idee om te doen!

 5. Cori
  4 november 2012 / zondag, 4 november 2012

  Mijn lippen zijn ook wel blij als ik er bij het ochtend- en avondritueel wat oogcreme op smeer. Mijn handen zijn blij als ik de creme met beide (schone!) handen voor een laatste keer uitsmeer en dan in mijn handen wrijf.

 6. katia
  10 september 2012 / maandag, 10 september 2012

  Ik heb de eos net voor 2,90 dollar gekocht bij target!
  Ik hou van amerika, nog twee weken om zoveel mogelijk eos balsem te verzamelen

  • Sanne
   8 november 2013 / vrijdag, 8 november 2013

   Weet je toevallig ook waar je ze in nl kan kopen??

 7. lara
  9 september 2012 / zondag, 9 september 2012

  heeey serena,
  Je moet echt een keer bij de douglas een balmi halen het is een lippen balsem in heerlijke smaken en heeft ongeveer dezelfde vorm als lip balm Sphere van EOS. Ik zelf heb hem in mint strawberry en cocosnoot. Ze worden verkocht voor 4.95. Zou je hier please een artikel over willen plaatsen alvast bedankt Lara

 8. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Ze hebben nu bij de Douglas ook lippenbalsems en die hebben de vorm van de EOS lippenbalsems alleen heten ze balmi geloof ik en ze hebben best wel lekkere smaken!
  Xoxo Romy

 9. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Rosebud salve, ik kan niet meer zonder!

 10. Maaike S
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Ik vind die lippenbalsem van Burt’s Bees altijd erg fijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *