DIY Brush Jar

Laatst liep ik door de Hema en spotte ik een verfbus met matte witte verf. Ik kon me nog een DIY tutorial van PS – I Made This herinneren waarbij blogster Erica hele simpele glazen flessen en potten met witte matte verf omtovert tot hele chique ‘porceleinen’ design vazen. Ik dacht ‘heeeee, daar moet ik ook wat mee doen’ en nam de spuitbus mee naar huis.

Omdat ik ook altijd op zoek ben naar een leuke manier om mijn kwasten op te bergen bedacht ik het volgende, een DIY brush jar!

Om eerlijk te zijn is dit niet mijn allerbeste creatie ooit, maar het is dan ook erg lastig om met het lijmpistool om te gaan. Het is ontzettend sticky! Ik heb nog meer potten, meer lijm en meer verf, dus ik geef niet op. Dit is mijn eerste poging die ik toch graag met jullie wilde delen, ook al is het niet perfect. Gewoon, omdat het idee zo leuk is!

Wat heb je nodig?

 • Glazen pot met brede hals (etiket losgeweekt, plakresten verwijderd met olie)
 • HEMA spuitverf mat wit (prijs €8,25)
 • Lijmpistool

Vantevoren is het handig om te bedenken wat je met je pot wilt doen. Wil je er een patroon op maken, of een tekst op schrijven? Ik wilde er ‘brushes’ opschrijven. Omdat ik bang was dat ik dit niet uit de losse pols zou kunnen doen heb ik het er eerst opgeschreven met een watervaste stift. Niet tevreden? Haal het er af met nagellakremover en schrijf opnieuw.

Eenmaal tevreden met het resultaat is het tijd om te lijmen! Het lijmpistool dient eerst opgewarmd te worden en vervolgens is het gewoon een kwestie van de lijnen volgen. Maak de letters niet te klein, want dan maak je het erg moeilijk voor jezelf. Ik vond het zelf erg lastig, maar heb er toch een leesbaar ‘brushes’ uit weten te persen (letterlijk en figuurlijk, ha!).

Zoals je ziet is het wat rommelig. Ook steken er wat sliertjes uit (van de lijm) die ik heb afgeknipt.

Ga vervolgens naar buiten, trek oude kleding aan (ok, eerst oude kleding, dan naar buiten) en leg de pot ondersteboven op een opengeslagen krant. Of een schraal A4-tje zoals ik, omdat ik geen kranten lees.

En dan sprayen maar! Houd de spray op afstand en probeer de pot te bedekken in een gelijkmatige, dekkende laag verf. Laat het vervolgens buiten geheel opdrogen.

Eenmaal opgedroogd kun je de pot vullen met je kwasten en plaatsen tussen de rest van je make-up spullen! Grappig hoe een matte witte verf meteen een luxe uitstraling aan een eenvoudige glazen pot geeft.

Jammer van de bobbeltjes bij de ‘B’ maar verder ziet het er best ok uit, zeker voor een eerste poging 🙂

Ik moet de komende week maar flink wat chili con carne eten zodat ik voldoende bruine bonen-potten heb om op te oefenen! Hopelijk krijgen jullie leuke inspiratie van deze DIY en ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jullie manier van het opbergen van jullie make-up kwasten.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

179 Reacties

 1. jeanine
  10 juli 2014 / donderdag, 10 juli 2014

  wauw! super leuke DIY’s Serena! ik heb nu ook al een paar DIY’s gemaakt en ze zijn echt super leuk geworden!

 2. amber
  1 oktober 2013 / dinsdag, 1 oktober 2013

  leuk idee en wat een grappig verhaaltje 😉
  maar ik heb gister geprobeerd herfstblaadjes te plakken aan de binnen kant van een potje maar die lijm plakte echt niet!, tig keer niet zeg maar 🙁
  Ik moet er wel bij zeggen dat het voor het eerst was die dag dat ik een lijmpistool vasthield (hij was warm hoor trouwens!) maar je hebt er toch niet toevallig verschillende soorten lijmpatronen voor?

 3. 6 april 2013 / zaterdag, 6 april 2013

  Hoi Serena,
  Ik vind het zo’n leuk idee dat ik het zelf heb geprobeerd te maken. Dit is nu mijn tweede poging, omdat de stift uitloopt… Ik heb beide keren watervasten stiften gebruikt, maar het blijft doorlopen. Hoe heb jij dit gedaan?

 4. 8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  superleuk!!! ik heb dit ook al eens gedaan met een lange fles:) ik had het van Pinterest!!!

 5. Janita
  22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  misschien wil het beter met kit wat voor glas en spiegels is? dat is ook iets dikker en kan je zelf nog wat glad maken met een natte vinger… erg leuk! ik ga het zelf deze week even proberen met kit 😉

 6. Joyce
  21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  Beste Serena,
  Ik kwam vandaag bij jouw blog terecht en zag tot mijn verbazing dat er op een foto een Sharpie stift stond.
  Waar heb je deze gehaald??
  Als ik Google zie ik dat ze alleen te koop zijn in Amerika.
  Hoop snel wat van je te horen want ook ik ben begonnen in het boek ps i made thuis.
  Groetjes van Joyce

  • Serena
   Auteur
   21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

   Die van mij komt idd uit de USA, sorry dat ik je niet aan een NL adres kan helpen.

 7. 28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Heb je ook een leuke tip voor een dichte brushjar/opbergplaats? Mijn katten vinden mij kwasten eeeerg lekker hahah!

 8. 10 september 2012 / maandag, 10 september 2012

  Wat een super leuk idee, ik vind hem heel leuk gelukt! Leuk idee om zelf te maken! X Jet

 9. Maaike
  9 september 2012 / zondag, 9 september 2012

  Heel leuk idee! Ik heb zelf geen lijmpistool maar ik ga het proberen met gewoon een tube lijm, bijvoorbeeld fotolijm. 🙂 Daarmee kan je ook wel zo schrijven lijkt me, dus dat komt wel goed.

 10. 9 september 2012 / zondag, 9 september 2012

  DIT IS ZO LEUK OMG!

 11. Dilara
  9 september 2012 / zondag, 9 september 2012

  Superleuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *