DIY: waxinelichthoudertje ‘LOVE’

Lezeres Lisanne raakte geïnspireerd door mijn DIY Brush Holder (klik hier) en maakte een supergaaf waxinelichthoudertje. Ze stuurde mij foto’s en een werkwijze door en toen ik dat zag raakte ik op mijn beurt geïnspireerd. Leuk he, die wederzijdse inspiratie! Wat Lisanne heeft gedaan is stickertjes op een vaasje geplakt, hier overheen gesprayed, en vervolgens het stickertje verwijderd. Op deze manier krijg je een leuk effect wanneer je er een brandend waxinelichtje in zet.

Lisanne: ‘Ik heb stickertjes van de hobbywinkel (€0,80 per velletje) en een waxinelichthouder van de action (€0,39) gebruikt. De verf is zilver en komt ook van de action (€2,09 per spuitbus, ze hebben heel veel kleuren). Bij het vaasje, een cadeautje voor mijn oma, heb ik de stickers er onder laten zitten, maar bij het waxinelichthoudertje heb ik ze er juist voorzichtig afgehaald. Geeft een leuk effect met het kaarsje!

Supergaaf!

Ik ben ook meteen aan de slag gegaan, maar dan met spulletjes die ik nog in huis had:

Ik had nog een glazen pot, de witte matte spuitverf (Hema) en schuimrubbern stickers (uit een emmertje, hobbyafdeling Hema). In principe heb ik hetzelfde gedaan als Lisanne. Ik plakte de stickers op de pot, sprayde er verf overheen. Goed laten drogen, stickers wegpulken, kaarsje erin en klaar!

Het is zo gedaan! En ik denk dat iedereen nog wel een paar glazen potten of saaie vaasjes in huis heeft die wel wat pimpin’ kunnen gebruiken? Zeker nu het weer toch wel echt herfstig (lees: nat, koud) begint te worden is kaarsjes aansteken in huis extra gezellig.

Ik heb een dienblad op een krukje gezet en hier een verzameling aan waxinelichthoudertjes neergezet. De nieuwe ‘LOVE’ waxinelichthouder past er leuk bij. Ik moet zeggen dat ik Lisanne’s design ook erg mooi vind met die vlinder, het is wat fijner en dat geeft een heel mooi effect wanneer het kaarsje brandt. Ik ga dus zeker de hobbywinkel binnenlopen om te kijken of ze daar ook van die mooie (vlinder) stickers hebben!

Trouwens, rond deze tijd zijn er vast hele leuke Kerst- stickers verkrijgbaar, sneeuwpopjes en sneeuwmannen enzo, leuk voor waxinelichthoudertjes rond Kersttijd. Ook leuk als cadeautje! Lisanne, bedankt voor de inspiratie en bedankt dat je je idee met ons wilde delen.

Hmmmm… hebben jullie ook al zin in kaarsjes, dekentjes, bankhangen en series kijken? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

113 Reacties

 1. Kim
  11 augustus 2014 / maandag, 11 augustus 2014

  super leuk! maar moet het perse met spuit erf kan je het ook gewoon verven met een kwast??

  • 18 januari 2015 / zondag, 18 januari 2015

   Het kan ook met een kwast maar dan moet je wel heel erg dik verfen annders dan zie je de vorm niet

 2. 14 september 2013 / zaterdag, 14 september 2013

  Superleuke DIY! Ik ga hem misschien ook doen…

 3. 20 maart 2013 / woensdag, 20 maart 2013

  haha zo kom je weer eens wat oude posts tegen die je nog niet kende. slim dat je je DIY overzichtelijk bij elkaar gezet hebt. Deze heb ik meteen op pinterest gezet.

 4. anneleen
  7 maart 2013 / donderdag, 7 maart 2013

  echt super ik vind het echt gezellig

 5. 1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Wat een verschrikkelijk leuk idee! Ik denk eraan om zoiets te gaan doen met mijn memory jar. Dan zijn die wat groffe letters juist extra leuk, omdat je dan de briefjes erin een beetje kunt zien! 🙂

 6. Marloes
  2 oktober 2012 / dinsdag, 2 oktober 2012

  Super gaaf idee!

 7. 28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Gaaf! En zo simpel! Leuk cadeau idee ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *