Rimmel Kate Moss Lasting Finish Matte Lipstick

Dat matte lippen trendy zouden gaan worden dit najaar wisten we al, want het ene na het andere merk brengt een collectie matte lipsticks uit. Rimmel kon natuurlijk niet achterblijven met deze trend en brengt dit najaar de Kate Moss Lasting Finish Matte Lipsticks uit in maar liefst 6 prachtige kleuren. Een goede aanvulling op Kate’s succesvolle klassieke collectie lipsticks.

De klassieke collectie van Kate bestaat uit verschillende kleuren lipstick in en zwarte huls en deze matte collectie is gehuld in een knallende rode verpakking met uiteraard Kate’s logo op de dop.

Kate wilde graag matte lipsticks aan haar collectie voegen met een mooie rijke, diepe kleur, maar wat ze niet wilde was een droog aanvoelende lipstick. Deze lipsticks zijn dan ook erg verzorgend en hebben een moisturizing formule. Ze voelen fluweelzacht aan wanneer je ze op de lippen aanbrengt, een beetje dat super smooth siliconen-gevoel.

Ondanks de niet uitdrogende, moisturizing formule moet ik zeggen dat velletjes meer opvallen door de matte finish. Zorg dus wel dat je smooth lippen hebt (even scrubben met een zachte tandenborstel, vochtige handdoek, wat suiker met (olijf)olie of een lip scrub) voordat je deze lipstick aanbrengt.

De meeste matte lipsticks die ik ken zijn wat stroef en inderdaad wat uitdrogend voor de lippen, evenals de meeste long lasting lipsticks. Deze formule is echter romig en moisturizing en droogt mijn lippen niet uit. Wel vind ik de finish niet super matte. Ik zou eerder zeggen dat de finish naar satin neigt.

Van de 6 kleuren heb ik de volgende 4:

 • 101 – een oudroze kleur, maar dan een paar tinten lichter en feller en met een koele ondertoon
 • 107 – een diepe bordeauxrode kleur
 • 111 – een knallende felrode kleur
 • 113 – een lichte nudekleur
De overige 2 kleuren zijn fuchsia en koraal.

Op Facebook vroeg ik een aantal dagen geleden wat jullie het prettigste vonden: een swatch op de arm, op de mond of full face. High maintenance als jullie zijn (haha) wilden jullie het liefst een swatch op alledrie de manieren! Goed. Your wish is my command, dus bij deze heb ik collages gemaakt die jullie hopelijk een goed idee geven van de kleur.

Kleur 101:
Deze kleur roze is moeilijk te omschrijven, de Amerikanen zouden het ‘tea rose’ noemen denk ik. Vergelijkbaar met oudroze, maar dan wat lichter en feller en met een koele ondertoon. Een fris en mooi kleurtje, hoewel ik hem misschien net iets te licht vind voor mijn getinte huid. Ik denk dat het mooier staat op blankere huidjes. Wat jullie?

Kleur 107:
That’s the spirit! Een diepe, bordeauxrode kleur. Donkerrood met een vleugje paars, de perfecte berrykleur, prachtig voor komend najaar. Een beetje mysterieus, classy en zeer opvallend. Mijn favoriete kleur van de 4!

Kleur 111:
Knallend rood. Opvallend, een klassieker, altijd goed. Deze kleur rood is in het echt iets donkerder en heeft een koele ondertoon.

Kleur 113:
Een nudekleur die inderdaad heel erg nude is, want de kleur is amper op mijn arm te zien. De kleur is lichter dan mijn lippen en heeft bijna dezelfde tint als mijn huid, wat er een beetje maf uitziet om eerlijk te zijn. Ik krijg een beetje een concealer-gevoel (waar is de zwarte lipliner?). Deze nude heeft een piepklein vleugje roze wat er net even wat leven aangeeft, maar afgezien daarvan is deze nudekleur beter geschikt voor blankere meiden, als je het mij vraagt. Volgens mij is het een hele mooie nude, maar nee, niet voor mij.
Zoals jullie op de lipswatches goed kunnen zien valt het best mee met de matte finish, er is gewoon een glansje te zien. Zoals ik al zei vind ik de finish daarom eerder satin dan matte. De dekking is medium tot goed, de textuur is fluweelzacht en moisturizing en ook houdt de lipstick vrij lang.

Ik ben net met de rode lipstick uit eten geweest en halverwege de avond (na diverse tapas te hebben weggewerkt) zat de kleur er nog goed op. Echter aan het einde van de avond (met nog veel meer tapas en glaasjes Cola achter de kiezen) was de kleur vervaagd. De lipstick houdt vrij lang, maar gaat geen hele avond mee wanneer je uit eten gaat.

Vanaf 1 oktober zijn deze Rimmel Kate Moss Lasting Finish Matte Lipsticks te koop bij de meeste drogisterijen voor €9,49 per stuk.

Welke kleur is bij jullie favoriet? Zelf ben ik fan van die diepe bordeauxrode kleur. Prachtig!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

120 Reacties

 1. Talita
  24 september 2014 / woensdag, 24 september 2014

  Bedankt voor de review!

  Mijn verloofde heeft de kleur 107 gekocht voor mij. dus wilde even checken hoe de kleur er dan precies uit ziet. He has a very good taste! Want ik vind de kleur zoo mooi. Hij staat jou ook goed;)

 2. Manolya
  6 maart 2013 / woensdag, 6 maart 2013

  Lieve Serena,
  zou je mij willen helpen met uitzoeken van een goede matte lipstift in een oranje,koraal kleur?
  Eigenlijk meer oranje, maar niet oranje van; Oranje bovuhhhhh! Olee Olee Olee
  Iemand tips?

 3. Tess
  15 november 2012 / donderdag, 15 november 2012

  Bedankt voor deze review, ik ben nu aan het sparen om binnenkort de roze lipstick hiervan te kopen! haha, mijn eerste duurdere product (ik ben 13 jaar). Ik had ook echt een goede lipstick nodig, ik heb er wel een van catrice maar die vervaagt weer na 10 minuten.. Dus bedankt voor deze uitgebreide review!

  xx Tess

 4. 5 oktober 2012 / vrijdag, 5 oktober 2012

  Al bij 2 kruitvat filialen geweest (arnhem & apeldoorn) maar bij geen van beiden hadden ze de matte variant! I want it sooooo bad, weeh!

 5. Michellek91
  30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Mooie lipsticks en super fijn hoe jij ze geswatched hebt, dankjewel!

 6. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  1 oktober?! Ik heb hem al sinds eergisteren! Bij de Kruitvat gekocht en ik heb de licht roze. Ik ben helemaal fan en ga zeker nog een paar kleurtjes inslaan. Ik vind de finish echt prachtig en hij blijft erg lang zitten.

 7. 28 september 2012 / vrijdag, 28 september 2012

  Wauw, wat breng je het keurig netjes aan. Die rode lipsticks staan je echt geweldig! Heel classy! Ik vind de collage-vorm erg fijn voor swatches, maar het is wel veel werk natuurlijk. ;)

 8. Genevieve
  26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Kleur 107 is echt prachtig!

 9. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Wauw, wat een mooie kleuren! Ik vind de eerste drie wel echt het mooist, misschien is de eerste kleur voor jou inderdaad iets te licht maar alsnog blijft het een mooie kleur roze! De rode kleuren staan je echt super! Vooral 107, prachtig!

  x

 10. Klarieke
  26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Ik vind er geen een mooi..
  De 2 rode zijn te rood en die andere 2 zijn zo nude haha

 11. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  kleur 107 is zo mooi!

 12. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Als ik uit deze kleuren zou moeten kiezen zou mijn voorkuur gaan naar 101 en 113.

 13. 26 september 2012 / woensdag, 26 september 2012

  Hhhm, ik ben helaas niet zo weg van de kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *