Food: Hills & Mills in Delft

Zoals bijna elke indo houdt ook deze indo van eten. Lekker eten. Goed eten. Veel eten. Gezond eten. Maar zo op zijn tijd ook: slecht eten. Wanneer er een nieuw tentje of restaurant in de buurt wordt geopend ben ik er dan ook als de kippen bij. Ik houd ervan om nieuwe dingen te proeven en nieuwe restaurants te ervaren. Als ik niet zo dol was op beauty dan runde ik nu een foodblog, I’m sure.

Toen ik te horen kreeg dat er een Pure Food Cafe was geopend in Delft werd ik nieuwsgierig. Delft ligt niet bepaald om de hoek, maar een eetcafé met een vegavriendelijke menukaart dat puur en eerlijk voedsel serveert, daar moest ik meer van weten. In de zomervakantie combineerde ik een dagje shoppen in Den Haag met een bezoekje aan Hills & Mills, de naam van het Pure Food Cafe.

Hills & Mills ligt in het mooie historische stadscentrum van Delft en is gevestigd in een voormalige Oer-Hollandse bakkerij. Over de naam Hills & Mills is goed nagedacht. Het concept is Westers, maar heeft Oosterse invloeden. Vandaar ook de naam: Hills staat voor de Himalaya, Mills voor de Nederlandse windmolen.

De combinatie van ver en dichtbij is geen toeval. De oprichters – de jonge broers Sheraz (rechts op de foto) en Nawaz – hebben namelijk roots in zowel Nederland als Pakistan, één van de landen die aan de Himalaya grenst: ‘Van jongs af aan zijn we bekend met de fascinerende brug tussen Oost en West. Dan heb ik het over de culturen, maar ook over de keukens. Ons aanbod zal je niet snel ergens anders tegenkomen.’ Aldus Sheraz.

Toen ik Hills & Mills binnenstapte werd ik vriendelijk begroet door de vader van Nawaz en Sheraz. Hills & Mills is dan ook echt een familiebedrijf. Ook het kleine zusje van de broers doet haar best en helpt mee waar ze kan.

Achterin het café bevindt zich de ‘huiskamer’, een gemoedelijke ruimte met 25 zitplaatsen én free wifi, uiteraard. Je kunt er plaatsnemen voor een snel ontbijt, studenten bereiden er hun presentaties voor onder het genot van een kopje koffie en het is de perfecte plek om je vrienden te ontmoeten voor een hapje en een drankje. Gezellig lunchen met je moeder of met een stel vriendinnen.

Maar goed, let’s talk food! Want daar was ik in eerste instantie voor gekomen natuurlijk. Het leuke aan Hills & Mills is dat ze elke dag van de week geopend zijn van 7 uur ‘s ochtends tot 7 uur ‘s avonds. Dat betekent dat je er terecht kunt voor zowel ontbijt, lunch en avondeten en natuurlijk voor de nodige snacks!

Sheraz vertelde me dat er ‘s ochtends veel studenten stoppen voor een take-away sapje of koffie. Vaak nemen ze dan ook een gezonde snack mee. Favoriet is de rauwe cacao-hazelnoot bar. Het hoofdingrediënt rauwe cacao is een supergezond product boordevol antioxidanten, het wordt gezoet met dadels en wordt lekker zacht door honing en avocado. Toegevoegde suikers en vetten zijn daardoor geheel onnodig. Sheraz: ‘Als ik onze gasten vertel over deze ‘treat’ zijn ze verbaasd dat zoiets lekkers zo gezond kan zijn.’

Als ik de menukaart bekijk zie ik een vrij grote selectie aan lekker, puur eten. Ook erg vriendelijk voor de vegetariërs onder ons. En van alles wat! Fruit, frozen yoghurt (!!), salade, soep, belegde broodjes met versgebakken naanbrood, warme (avond)maaltijden, snacks, treats, vruchtensappen, verschillende soorten koffie en thee. Ze hebben zelfs lassi!

Als er lassi op de kaart staat dan bestel ik dat al-tijd. Het is een yoghurt-mango drankje, heel lekker! Wel heel machtig. Verder nam ik ook een kop Chai tea latte met sojamelk. It was soooo good! Helemaal niet zo mierzoet als bij Starbucks, maar puur van smaak en lekker kruidig.

Trouwens, leuk om te vertellen. Een aantal weken voor de opening, toen ze nog volop aan het verbouwen waren, hingen Nawaz en Sheraz een potentiële menukaart op de ramen van hun pand. Voorbijgangers konden zelf aangeven wat ze het liefste op de menukaart wilden zien door hun voorkeuren door te geven. Op deze manier heeft Hills & Mills hun menukaart samengesteld aan de hand van de mening van Delftenaren. Ze hebben de bewoners gewoon laten meebeslissen, echt gaaf!

Ik heb tijdens mijn bezoek mijn best gedaan en het is me gelukt een plekje vrij te houden voor een frozen yoghurt. Hills & Mills biedt trouwens ook froyo aan om te delen, dan krijg je het in een grote kom en wordt het omringd met verse vruchten, gedroogde goji berries en besprenkeld met kokos. Yummmmm! Hieronder mijn Instagram foto:

Looking good, eh?

Hills & Mills is een gemoedelijk familiebedrijfje met een prachtig concept. Ze laten zien dat lekker eten ook gezond kan zijn, zelfs de zoete snacks. Er hangt een gezellige en positieve vibe in het café. En nu denk je misschien dat er aan dit pure voedsel ook meteen een flink prijskaartje hangt? Gelukkig niet! Je hebt hier al een warme maaltijd voor €7 en dat is dan meteen het duurste op de kaart. Voor een paar euro kun je hier geweldig lekker eten. Alles wordt vers met de hand gemaakt en de service is erg vriendelijk.

Ook erg leuk: Hills & Mills organiseert elke maand een leuk (cultureel) event en ik zag op hun Facebook page dat ze aanstaande maandag 10 september een Curry Night organiseren. Voor €25 heb jij een leuke avond met een rijkgevuld buffet met overheerlijke curries, inclusief drankjes. Er is ruimte voor 30 enthousiastelingen, dus wacht niet te lang als je er bij wilt zijn!

“Stuur een mailtje naar culture@hillsmills.nl en stort 25 euro naar 6747329 t.n.v. Hills & Mills o.v.v. ‘Curry Night”. Per persoon gaat 2 euro naar het aanstaande project ‘Eat pure. Live pure’. Onder deze noemer gaat Hills & Mills zich dit schooljaar inzetten om basisschoolleerlingen in Delft ‘op te voeden’ op het gebied van gezond eten en gelukkig leven.”

Lekker eten, gezelligheid én een steentje bijdragen aan het goede doel. Via Hills & Mills kan het gewoon! Als je op de hoogte wilt blijven van hun events en nieuwe gerechten dan is het een aanrader om Hills & Mills te volgen via Facebook!
Hills & Mills vind je aan de Oude Langendijk 6 in Delft en is elke dag open van 7 tot 7. Je kunt er eten oppikken voor onderweg, afhalen zodat je het thuis kunt eten of het nuttigen in de Hills & Mills huiskamer met wifi. Als ik in Delft woonde dan wist ik het wel, dan was dit mijn vaste spot!Hieronder op de foto met Sheraz, voor de ingang van Hills & Mills.
Ik ben benieuwd wat jullie van het concept van Hills & Mills vinden en of jullie al bekend waren met dit café? Als je in de buurt van Delft woont kan ik je zeker aanraden om even langs te gaan. Het eten en de drankjes zijn delish! You’ll love it.
[do action=”serena”/]
Foto copyright: B&S Photography

Volg:

87 Reacties

 1. Anna
  1 oktober 2012 / maandag, 1 oktober 2012

  Inderdaad, zoals hieronder ook al een keer is gezegd, waarom is het maar tot zeven uur open? Het lijkt me echt leuk om er een keer uit eten te gaan, maar dan moet je dus al om half zes beginnen met eten. Of is het daar niet echt voor bedoelt?

 2. Katja
  11 september 2012 / dinsdag, 11 september 2012

  Het is daar héél lekker! Ben daar deze week gaan eten. Het was heerlijk en de service is top! Zeker een aanrader, zowel voor het avondeten als lunch & ontbijt (ze zijn om 7 uur ‘s ochtends al geopend!)

  En zoals Serena al aangaf, de frozen yoghurt is zeker de moeite waard!

 3. Donna
  10 september 2012 / maandag, 10 september 2012

  Ziet er erg leuk uit! Als ik ooit in de buurt ben zal ik er eens langs gaan :). De 2 jongens zien er ook knap en leuk uit !

  • Donna
   10 september 2012 / maandag, 10 september 2012

   Kunnen ze er eigenlijk niet eentje in Utrecht openenen ? ^^

 4. P.
  9 september 2012 / zondag, 9 september 2012

  Zooo lekker! Open er ook een in Leiden en breng ook wat gezonde voeding in het studentenleven hier:p

 5. Floor
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Wauw wat ziet dat er leuk uit! Ik woon in Rotterdam en kom graag in Delft, dus ga daar zeker een keer even langs. Bedankt voor de tip :D.

 6. Maaike
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  OMG DAAR MOET IK HEEN!!!!! Jammergenoeg woon ik in Doetinchem…

 7. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Wat leuk zeg! Ik woon zelf op 10 min. fietsafstand van Delft, dus ik ga zeker een keer langs :).

  Liefs, Mariette

 8. Zwaan
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Ik woon in Delft, maar ben hier nog nooit binnen geweest. Was ik wel van plan overigens en nu al helemaal! Het klinkt super leuk en lekker. Ik MOET die cacao-hazelnoot bar proeven!

 9. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  klinkt heel leuk en lekker! alleen wel aan de andere kant van t land 🙂

 10. Sanne
  8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Wauw klinkt goed!

 11. 8 september 2012 / zaterdag, 8 september 2012

  Ik woon praktisch in Delft! Kan niet geloven dat ik dit restaurantje nog niet gezien heb. Ik werk voor de krant wie weet is dit ook wel leuk om met onze krant te gaan kijken.

 12. renoeka
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Loooking goood!

 13. Sylviaa
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Oeh klinkt lekker! Mijn vriend studeert aan de TU dus als ik weer eens in delft ben ga ik zeker langs!!

 14. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  prachtig concept! Ik hou van zulk soort eten, het voelt gewoon goed. Als ik dichterbij Delft woonde zou ik zeker gaan kijken, maar mocht ik daar ooit zijn; ga ik zeker langs =D

 15. brinadepina
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Mooie foto’s, die kunnen zo in een tijdschrift!

 16. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Ziet er erg mooi uit 🙂 x

 17. Lija
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Dit is een geweldig concept! Ik begin al te watertanden, ik leef voor eten! Als het dichterbij was geweest, was ik er direct morgen gaan lunchen 🙂

 18. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Mooi concept en volgens mij heerlijk eten, i like!

  X

 19. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Delft is echt heeel ver hier vandaan maar wel een heel erg leuk initiatief.
  Als ik in Delft kom, ooit, zal ik wel even naar binnengaan 🙂

 20. Tamara
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  DELFFFFFFFT:D

 21. Elis
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Ontzettend bedankt voor de tip! In oktober ben ik in Delft en dan ga ik daar lekker vegetarisch eten!

 22. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  ziet er leuk uit zeg!!

 23. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  hahah ik heb daar een sollicitatiemailtje naar gestuurd, maar helaas hadden ze niemand nodig!

 24. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Het ziet er goed en lekker uit!

 25. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Hmmm~~ like a true foodie ben ik nu over je foto’s aan het kwijlen 😛 Wat een heerlijke lekkernijen! En de snack.. *zucht* Jammer dat ik er zo ver vandaan woon, want mijn smaakpapillen zijn zeker in de mood voor lekker eten 🙂

 26. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Het ziet er heel gezellig uit, en het eten lijkt me lekker!

 27. Malou
  7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Wat ontzettend leuk! Helaas woon ik heel ergens anders en kom ik nooit in Delft (ben er zelfs nog nooit geweest) maar mocht ik er ooooit een keer zijn, dan weet ik waar ik moet eten haha.

 28. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Heerlijk ziet dat eruit, vooral door de fruitsalade krijg ik het water in mijn mond! En wat een schattig zaakje zeg!

 29. 7 september 2012 / vrijdag, 7 september 2012

  Het ziet er allereerst al heel gezellig uit en ik vind het concept ook geweldig!
  Jammer hoor, dat ik niet in Delft woon 😉
  Leuk ook dat ze om input vragen van hun potentiële klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *