Mini-interview: Anastasia Soare

Afgelopen maandag heb ik de wereldberoemde brow-artist Anastasia Soare mogen ontmoeten. Of nou ja, wereldberoemd. Velen zullen haar misschien niet kennen, maar deze vrouw ‘doet’ de wenkbrauwen van bijna elke beroemde Hollywood ster. Zij is het geheim en het succes achter de mooie looks van o.a. Jennifer Lopez, Madonna, Oprah Winfrey, Penelope Cruz, Kim Kardashian en Megan Fox.

Deze selfmade businesswoman opende zo’n 15 jaar geleden haar eerste brow salon in Beverly Hills en sindsdien is haar concept een razend succes. Naast haar salon startte ze haar eigen lijn met wenkbrauwproducten en van de week was ze in Nederland om haar nieuwste producten te introduceren: een geheel Anastasia make-up assortiment!

Een paar jaar geleden onderging ik mijn allereerste brow treatment en dat was de treatment van Anastasia. Voor €25 kon ik mijn wenkbrauwen laten shapen bij de Douglas. Hoe ik dit heb ervaren kun je hier teruglezen. Na afloop van de treatment schafte ik een brow kit aan inclusief wenkbrauwpoeder, de befaamde wenkbrauw-mallen, een highlighter en wenkbrauwwax. Hoewel ik naderhand toch de voorkeur kreeg voor wenkbrauwpotlood heb ik deze kit toch enige tijd met plezier gebruikt.

Ik was dus al bekend met Anastasia en haar producten, en het was dan ook erg leuk om haar eindelijk eens in levende lijve te ontmoeten en vragen op haar af te vuren! Van te voren had ik een stel vragen opgeschreven in mijn boekje en ze heeft er 4 weten te beantwoorden.

#1 Om welke celebrity wenkbrauw wordt het meest gevraagd in je salons?
Anastasia: de populairste wenkbrauwen momenteel zijn die van Jennifer Lopez, Kim Kardashian en Megan Fox. Ik snap waarom mensen daar om vragen, want hun wenkbrauwen zien er inderdaad fantastisch uit, maar deze wenkbrauwen kun je niet zomaar bij iedereen maken. Als iemand vraagt om een ‘Megan Fox’ dan weet ik dat ze een hoge boog willen, maar als dat niet haalbaar is zal ik ze vertellen dat we het anders moeten gaan doen. Je moet werken met wat je hebt en wat het beste past bij jouw gezicht.

Anastasia vervolgt, even tussen neus en lippen door: twee weken geleden was ik bij Megan Fox thuis. Ze is nogal zwanger op het moment, en een bezoek aan mijn salon zou te veel paparazzi trekken, daarom behandel ik vaak aan huis. Ze was al mooi, maar nu ze zwanger is heeft ze echt die befaamde glow en is ze nóg mooier. Megan heeft van zichzelf vrij volle wenkbrauwen, maar haar haartjes zijn vrij stug. Of ze een unibrow heeft? Ha, dat zegt ze ja, en ik heb foto’s gezien van vroeger waar het wel zo was, maar tegenwoordig niet meer. Ze heeft het inmiddels zo vaak geharst dat daar niets meer groeit.

#2 Welke celebrity had het meeste werk nodig aan haar wenkbrauwen?
Anastasia: Oeh, dat is een lastige, laat me even denken. Ik moet zeggen dat die van Jennifer Lopez een uitdaging waren. Met haar roots heeft ze nogal veel haar, nogal donker haar en ook vrij dik. Het ging alle kanten op.  Eenmaal bijgewerkt was het gewoon een kwestie van bijhouden. Ze reist de hele wereld rond en ik kan natuurlijk niet met haar meereizen, dus het komt vaak voor dat ze haar wenkbrauwen door iemand anders laat doen. Soms sla ik een pagina open van een magazine en zie ik een foto van haar met vreselijke wenkbrauwen! Of nou ja, ik vind het vreselijk. Dan bel ik haar op en zeg ik ‘what have you done with your brows!’. Jennifer moet dan altijd lachen en belooft snel weer bij me langs te gaan als ze in de buurt is.

#3 Met welke celebrity zou je graag samen willen werken? Welke Hollywood wenkbrauwen zou je graag willen shapen?
Anastasia: ik weet niet meer wanneer het was, maar actrice Helen Hunt had een prijs gewonnen en haar foto was de dag erna overal in de magazines. Ik keek naar haar gezicht en ik dacht ‘OMG, I have to do her brows!’. Ze waren veel te dun en ze stonden te ver uit elkaar. Ik belde haar agent en via via kwam ik in contact met Helen en sindsdien is ze een vaste klant.

Wie ik nog nooit heb behandeld, maar wie ik wel heel graag zou willen behandelen, is Angelina Jolie. Ik heb al geprobeerd om met haar in contact te komen, maar ze heeft een groot gezin en ze is veel aan het reizen en nu is ze natuurlijk druk met de bruiloft, dus dat is tot op heden nog niet gelukt. Ze heeft één wenkbrauw die dunner is dan de andere, het stoort me. I would love to work with her!

#4 Wat vind je ervan dat er soms wordt gezegd dat je nooit je wenkbrauwen aan de bovenkant moet epileren?
Anastasia: *kijkt bijna in shock* Wie zegt dat?! Nadat ik haar vertel dat ik dit soms lees in magazines geeft ze antwoord. Je kan geen mooie boog creëren als je niets van de bovenkant haalt, dat is gewoon onmogelijk. Het is echt nodig om de bovenkant te epileren anders krijg je er nooit een mooie vorm in. You have to!

Luid en duidelijk Anastasia. Ze heeft heel netjes verwoord wat ze eigenlijk dacht, en dat was waarschijnlijk iets in de trend van: wat is dit voor bullcrap! Hahaha! Nooit je wenkbrauwen epileren aan de bovenkant? Onzin. Sterker nog, het MOET!

Wat ze er wel bij vermeldde was dat je wel moet weten wat je doet. Als je het voor het eerst gaat doen dan kan het erg mislukken als je niet weet waar je moet beginnen. Dan kunnen 4 wenkbrauwhaartjes weggehaald van de bovenkant al het verschil maken tussen een mooie en een minder mooie wenkbrauwvorm. Als je alleen haartjes aan de onderkant weghaalt is er minder kans op een wenkbrauw-drama. Maar toch, ze bleef erbij, epileren aan de bovenkant is een must.

Na afloop van het event heb ik nog een goedgevulde goodiebag meegekregen met een aantal van de nieuwe Anastasia make-up producten die ik binnenkort zal reviewen voor de site. Ik vond het erg leuk en leerzaam om  Anastasia te ontmoeten, een ware wenkbrauw legende.

Anastasia heeft mijn wenkbrauwen ook gedaan (bijgetekend, geharst) en stukken breder dan hoe ik het zelf doe. Volgens haar is dit nodig om mijn gezicht in balans te brengen, anders wordt het al snel te lang. Met bredere wenkbrauwen lijkt mijn gezicht ovaal en geeft het me een zachtere uitstraling. True, true, maar of ik hier nu fan van ben? Het is altijd wennen natuurlijk, en Anastasia is wel echt de wenkbrauwen koningin, dus doe ik er waarschijnlijk verstandig aan om naar haar te luisteren… toch vind ik mijn oude brows wat mooier.

In de foto’s hierboven kun je het al een beetje zien, maar hieronder nog even een Instagram foto van laatst:

Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Trouwens, nog even leuk om te vermelden. Tijdens het shapen vertelde Anastasia mij dat mijn natuurlijke wenkbrauwen beter waren dan die van Megan Fox! Whoohoo, dat is nog eens een compliment. Mijn haartjes waren minder stug dan die van haar en mijn natuurlijke vorm had maar weinig ‘werk’ nodig. Ik zat echt te glimmen van trots toen ze dat zei, hihi.

Ik hoop dat jullie dit mini-interview met Anastasia leuk vonden om te lezen. Zijn jullie ook benieuwd naar haar make-up lijn? Het pigment is echt ‘to die for’, kan ik je vast vertellen!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

108 Reacties

 1. 30 september 2012 / zondag, 30 september 2012

  Ik vind het mooier hoe zij het heeft gedaan 🙂 Geeft je nog meer personality op een of andere manier.
  Echt een leuk interview om te lezen!

 2. 19 september 2012 / woensdag, 19 september 2012

  Ben het met je eens Sereen, vind je eigen stijl wenkbrauwen mooier, dit vind ik veeeel te dik. Ik denk dat de perfecte look niet bestaat, want het is en blijft een kwestie van smaak.

 3. 10 september 2012 / maandag, 10 september 2012

  Ah wauw ik vind ze echt prachtig gedaan jouw wenkbrauwen! Ik ben ze momenteel aan het laten groeien, om ze dan ook eens professioneel te laten waxen.Can’t wait to see the difference!

 4. 9 september 2012 / zondag, 9 september 2012

  Gaaf om te lezen, epileren, dat durf ik niet aan eigenlijk. Ik moet zeggen dat ik de wenkbrauwen die ze bij je deed erg mooi vind staan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *