Tip: het onderste schap

De Kruidvat bevindt zich op rolafstand van mijn huis en wanneer ik boodschappen ga doen wip ik altijd even binnen. Dan struin ik door de gangpaden om te kijken of er nieuwe producten te koop zijn en of ik misschien wat interessants vind voor Beautylab. Wat ik altijd doe is aandacht besteden aan het onderste schap. Alles op ooghoogte zijn vaak A-merken, maar waar ik juist naar op zoek ga zijn die onbekende merken. Schatten, in mijn ogen. Daarom let ik extra goed op het onderste schap. En ja, dan vind je nog eens wat!

In de Kruidvat hebben ze een klein gedeelte helemaal onderaan met stylings- en verzorgingsproducten voor mensen met haartype 4, ook wel kroeshaar genoemd. De meeste producten zijn van het merk ‘Dark & Lovely’. Hoewel ik zelf haartype 1 heb (stijl haar) zijn de meeste producten niet geschikt voor mij, maar wat betreft haarmaskers kan het mij niet voedend genoeg zijn.

Ik kocht daarom deze enorme pot Ultra-Cholesterol Conditioning Mask voor very damaged hair (erg beschadigd haar). €4,99 voor een pot van 500 ml met een extreem voedend haarmasker. Ik was benieuwd!

Haarmaskers gebruik ik bij elke wasbeurt (zo’n drie keer per week) en ik smijt er dan meteen een flinke klodder in. De meeste haarmaskers die ik gebruik bevatten zo’n 200 tot 250 ml product, en even zonder grappen ik denk serieus dat ik 3 potten haarmasker opmaak per maand. Een extra grote pot is daarom zeer welkom, en zeker voor deze prijs.

Qua ingredienten wijkt dit haarmasker niet af van de meeste haarmaskers. Ik kan zo 1-2-3 geen siliconen vinden in de lijst (dat is wel opvallend), en wacht.. zit er nu werkelijk cholesterol in dit product? Ik moet dat meteen aan die Becel reclame denken met Karin Bloemen (en dan is cholesterol juist iets wat je liever kwijt dan rijk bent), maar het wordt wel vaker in beautyproducten gebruik, naar het schijnt.

De geur van dit masker is erg lekker. Niet heel sterk, maar ook niet heel subtiel. De geur van haarproducten vind ik altijd zo moeilijk om te omschrijven wanneer het niet uitgesproken fruitig of bloemig ruikt. Deze geur zou ik omschrijven als schoon en ‘kappersachtig’.

De textuur is als van yoghurt. Niet zo dik en creamy als ik haarmaskers het liefste zie (zoals die platte doosjes van Dove), maar ook weer niet zo dun als die van John Frieda bijvoorbeeld. This will do.

Dit haarmasker maakt je haren niet zo silkysmooth onder de douche als haarmaskers met veel siliconen, maar eenmaal opgedroogd moet ik zeggen dat mijn haren er wel net zo nice uitzien. Ze glanzen, voelen glad en zacht aan en het belangrijkste: geen droge haarpunten meer! Mijn haarpunten zien er zacht, gezond en gevoed uit.

De foto’s hierboven zijn genomen met en zonder flits (de close-up van mijn haar is met flits) en voor het gebruik van andere producten zoals een haarserum of glansspray. Ik heb hier ook niet net de kokosolie oil treatment gebruikt, dus het effect wat je ziet is puur van het haarmasker. Een prima masker, zeker voor een grootverbruiker als ik! De Dark & Lovely producten zijn sowieso de moeite waard om even te bekijken voor de bezoekers met veel krullen. Wie weet doet het veel goeds voor je coupe.

En zo zie je maar weer, soms loont het om juist te snuffelen de in de onderste schappen, je weet maar nooit wat je tegenkomt…

Wat voor leuks hebben jullie wel eens uit het onderste schap gevist? Of uit een pauper uitziend sale-rek? 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

132 Reacties

 1. Melissa
  30 april 2013 / dinsdag, 30 april 2013

  Ik hem heb ook !
  Super goed haarmasker voedt het haar extreem goed met name lang haar..

  Echt een aanrader voor als je droog haar hebt, zonder glans.

 2. Melissa
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Ik vond hem eerst niet in de kruidvat, dacht dat ze die gewoon niet in België hadden, maar was gisteren eens aan het rondkijken & zag het ineens bij iets anders staan in de kruidvat, heb maar meteen een pot gekocht, ondanks dat ik dun haar heb, en beschadigd van mijn stijltang laat hij men haar nog meer glanzen! maar ik had al wel wat glans, ookal stijlde ik het, maar men punten zien er zo gezond uit & zo’n zacht haar! joehoe, echt een topmasker! dankje voor de tip! :D

 3. Puck
  1 januari 2013 / dinsdag, 1 januari 2013

  Die lippenstift die je daar op hebt, is echt super gaaf! welke is dat?

  • Serena
   Auteur
   2 januari 2013 / woensdag, 2 januari 2013

   sorry dat weet ik niet meer :(

 4. Sjaan
  14 december 2012 / vrijdag, 14 december 2012

  Die ga ik kopen! Ik ben vooral enthousiast omdat dit haarmasker geen siliconen bevat. Ik heb heel stijl haar en als ik teveel siliconenproducten koop, wordt mijn haar “plat” en zwaar. Tevens zorgen siliconen er alleen voor dat je haar er glanzend uitziet, maar onder die shiny laag drogen je punten juist nog meer uit omdat het geen vocht van buitenaf op kan nemen.

 5. 14 december 2012 / vrijdag, 14 december 2012

  Voor mij is het niks, maar ik ga nu zeker eens in de onderste schappen kijken!

 6. 13 december 2012 / donderdag, 13 december 2012

  Toen ik er vandaag op lette zag ik dat ze zelfs haarmayonaise hebben bij kruidvat! Misschien maar eens proberen nu het zo makkelijk verkrijgbaar is :)

 7. Annelise
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Oeh, dat klinkt goed voor zo’n prijsje. Lijkt me fijn voor mijn vaak wat droge krullen en fijn dat er geen siliconen inzitten. Door siliconen wordt mijn haar zwaarder en krijg ik helaas minder krullen.

 8. 12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  waw de foto’s zijn prachtig! én je haar trouwens ook hihi ^-^

 9. Titia
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Sinds je eens schreef dat je elke keer een haarmasker gebruikt ipv conditioner,
  ben ik het een tijdje terug ook gaan doen.
  Steeds weer een nieuwe conditioner fles kopen kan soms best veel geld kosten.
  En van de zomer heb ik eens bij een voordeelshop 2 haarmaskers van Elvive re-nutrition voor 8 euro gekocht.
  Na het haarwassen, doe ik nu altijd een beetje haarmasker in mijn haar.
  Het meeste onderin.
  Mijn krulhaar wordt er lekker gevoed door en het valt wel een stuk mooier heb ik het idee.
  Maar ik moet niet te veel gebruiken.
  Want dan voelt het zo vettig aan (op de hoofdhuid) en dat is lastig weg te spoelen.
  Maar het bevalt goed, zeker nu het (bijna) winter is.

  Voor de rest heb ik ooit eens bij de kruidvat in zo’n rommelschap achterin,
  ook eens een masker in een tube gevonden.
  Voor mssn nog geen 2 euro.
  En een leuke armbanden set van Esprit voor 5 euro.
  Die draag af en toe nog.
  Voor de rest snuffel ik nooit zo veel onderin.

  • Titia
   12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

   Behalve in supermarkten.
   Daar snuffel ik juist alleen maar onderin of boven in om goedkoper uit te zijn.
   Al die marketing trucjes, daar trek ik me niks van aan.

 10. J.
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Ik gebruik eigenlijk nooit een haarmasker, wel conditioner… Wat is eigenlijk beter? En hoe gebruik je een haarmasker juist? Over heel je haar, of ook enkel in de lengtes/puntjes?

 11. 12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Ben heel benieuwd naar dit product! Ik ga het een keer uittesten!!

 12. Claudia
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Ik heb zelf afrohaar en mijd D&L als de pest. Door de minerale olie verstikt het uiteindelijk mijn haar. Jammer, want de resultaten op korte termijn zijn altijd heel fijn.

 13. 12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  ZIet er glossy uit, mooie rode lipkleur BTW! Heb je al wel ‘s Hair Mayonnaise gebruikt? ook fijn!

 14. Ester
  12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Aha, dit is een leuke tip zeg! Ik kijk namelijk echt nooit naar het onderste vak, altijd alleen op ooghoogte.
  Het is inderdaad wel zo dat alles wat op ooghoogte is, vaak ook een stukje duurder is. ( dat merk ik vooral in de supermarkt! :P )
  Dus dit vind ik zeker een hele goede tip! Ik ga er dus voortaan toch een beetje op letten. ;)

 15. 12 december 2012 / woensdag, 12 december 2012

  Ik vind niet echt ‘schatten’ onder aan het vak, haha ik ben te lui om goed te zoeken. Ik heb wel een paar goedkopere favorieten, zoals de neusstrips van de Action maar ach, het is algemeen bekend dat die erg prettig zijn hihi. Is het geen tip voor je om een keer naar de afro winkel te gaan? Daar hebben ze een ontzettend veel van die dikke voedende haarmaskers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *