Is deze Tom Ford mascara de beste mascara die er is?

Voordat ik naar New York City vertrok heb ik uiteraard flinke research gedaan op het gebied van beautyproducten. Ik struinde Amerikaanse beautyfora af om te zien over welk product men aan het raven was en ook heb ik reviews bestudeerd van Sephora.com, waarbij ik lette op ‘best beoordeeld’ en ‘best verkocht’.


De waterproof extreme mascara van Tom Ford scoorde daar hoge punten, dus ik was HEEL benieuwd hoe deze mascara zou gaan uitpakken op mijn wimpers.


Toegegeven, deze mascara ain’t cheap. Ik betaalde $45.00 (omgerekend €36,-) waarmee deze mascara meteen de ALLER duurste mascara is die ik ooit in mijn leven heb gekocht. Hij is trouwens ook gewoon bij de Bijenkorf te koop en dan betaal je €46,- (scheelt je een ticket naar Amerika, maar dan betaal je dus wel een tientje meer).

Verpakking & borsteltje


Allereerst, de look & feel. Zoals alle beautyproducten van Tom Ford is deze mascara gehuld in een schitterende, diep donkerbruine huls met een sterke glans en goud metallic accentjes. De mascara ziet er lekker luxe, duur en chique uit. De inhoud is 8 ml, wat ik persoonlijk wat aan de lage kant vind (en zeker voor die prijs). De meeste mascara bevatten namelijk zo’n 10-12 ml product.

Open je de mascara, dan zien we een vrij lange, volle borstel die naar het uiteinde ietsje spits toe loopt.

De borstel is verder heel rechttoe rechtaan (geen aparte vormen of andere fratsen) en dit zijn precies de borsteltjes waar ik van houd en die het goed doen op mijn lange, maar fijne wimpers.

De belofte

De formule belooft de wimpers de gehele dag lang te liften en te krullen, zonder te korrelen of de wimpers aan elkaar te laten kleven. Deze mascara heeft een romige textuur en is zowel waterproof als smudgeproof. Ook bevat de formule ‘lash-filling powders’ die de wimpers extra veel volume bezorgen en de oogopslag lekker dramatisch maakt. Ik ben benieuwd!

Before & After

Eindconclusie

Tja, ik ben er niet bijzonder kapot van. Deze mascara geeft mijn wimpers absoluut wat verlenging, een mooie lift, laat de krul er de hele dag in zitten én bezorgt mijn wimpers flink wat volume, MAAR ik vind dat deze mascara mijn wimpers ook vrij snel aan elkaar klontert. Eén laagje is voldoende, want als ik aan een tweede laag wil beginnen om het volume beter op te bouwen, ontstaat er een lichtelijk spinnenpoot effect. Dat is dus ideaal voor de mensen die even snel-snel een laagje mascara willen aanbrengen en BOEM, klaar ben je. Maar ik vind het persoonlijk fijner om een mascara te gebruiken die iets minder volume oplevert, en dan met 2 of 3 laagjes opgebouwd kan worden naar het gewenste effect.


Kijk, zo van een afstandje is het spinnenpootjes effect totaal niet waarneembaar en zien mijn wimpers er gewoon goed, vol en gekruld uit. Ik heb echter vergelijkbare resultaten verkregen met andere waterproof mascara’s die een stuk voordeliger zijn. Ik ben uiteindelijk wel tevreden over het resultaat, maar ik had gewoon nét even iets extra’s verwacht, denk ik. En zeker gezien de lovende reviews en de prijs-kwaliteit verhouding. Ik blijf deze mascara dus zeker gebruiken tot ‘ie op is, maar dit is geen mascara die ik opnieuw zal aanschaffen. Ik vind hem goed, maar niet AMAZING. Ik ben helaas niet blown away door het resultaat.

Prijs & verkrijgbaarheid


Tom Ford is te koop bij de Bijenkorf, zowel in de filialen als via de website. De Tom Ford waterproof extreme mascara kost €46,- en bevat 8 ml product.

Wat vind jij van het resultaat? Is deze mascara iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

40 Reacties

 1. Julie Tina
  7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Niet slecht, maar ook niet super zoals je zegt! Als je ‘moeilijkere’ wimpers hebt is de juiste mascara een hele zoektocht, de waterproof variant van Maybelline Lash Sensational werkt tot nu toe ook het beste voor m’n fijne, rechte wimpertjes 🙂

 2. A
  6 februari 2018 / dinsdag, 6 februari 2018

  Ziet er goed uit! Maar jammer dat de mascara iets tegenvalt.

  Mijn favoriete mascara ever is de Maybelline Lash Sensational Waterproof. Veel volume en lengte, blijft zitten als een huis, en houdt de krul de hele dag vast. Ik heb zelf ook lange maar kaarsrechte wimpers. Als je deze niet hebt geprobeerd, ik raad hem je echt aan 🙂

 3. Nicole
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ik heb er nu eentje van ArtDeco van de Claudia Schiffer-collectie en ben zeer tevreden, heb ook kaarsrechte wimpers. Ben sowieso benieuwd naar haar hele make-up-lijn voor ArtDeco; geen spectaculaire dingetjes hoor, maar dat vind ik niet erg, I love classics!

 4. 5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ik heb heel lang de “Estee Lauder Sumptuous Mascara” gebruikt en was daar heel tevreden over, maar kreeg voor Kerst de “Helena Rubinstein Lash Queen Sexy Blacks Mascara” en sindsdien heb ik de Estee Lauder mascara niet meer aangeraakt. De Helena Rubenstein mascara is niet alleen súper mooi vormgegeven maar dankzij het fijne borsteltje blijven m’n wimpers ook heel goed uit elkaar. Geen spinnenpoten dus! 🙂

  Check https://www.iciparisxl.nl/h-rubinstein/-/lash-queen-sexy-blacks/p/BP_509506?varSel=509506&gclid=Cj0KCQiAnuDTBRDUARIsAL41eDqGnZa4fper3JSh9fHej0XZrGQKJhdEEM69h6fMSLel1rTXR2zKR-IaAqf3EALw_wcB

 5. Marijke
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Spinnenpoten heb ik bij ongeveer elke mascara, al bij 1 laag. Ik hoop er nog eens een tegen te komen die mijn lange wimpers ook mooi separeert!

 6. 5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Hele fijne review! Nu weet ik dat ik deze kan overslaan ♡

 7. Jamie
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Hele goede en eerlijke review, waar we echt iets aan hebben. Resultaat is mooi, maar zoals je zelf al aangeeft: niet zijn geld waard! Bedankt, Serena!

 8. Amber
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ik heb dezelfde wimpers als jou dus ik kan hetzelfde effect verwachten. De beste luxe mascara blijft voor mij de cils d’enfer van Guerlain. Maar ik koop ‘m nooit meer haha! Ik vind namelijk de oranje Lash Princess van Essence de beste ooit! En de laatste nieuwe (denk ik?) Lash of the day vind ik ook heel fijn, bouwt lekker snel op. Bedankt voor je review!

 9. Lieke K.
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ik vind de waterproof mascara van Too Faced ‘Better than sex’! Love it! Alleen de verpakking al! 🙂 En EINDELIJK via de Douglas verkrijgbaar!

  • Nathalie Piersma
   7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

   Jaaaaaaaaaa helemaal te gek ik heb de gewone en waterproof variant, beide echt de BESTE mascara die ik ooit heb gehad, heel fijn product

 10. Mies
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ahh wat jammer! Mijn twee mascara toppers zijn de Too Faced ‘Better than sex’ mascara (alleen al de naam Hihi. Die is er volgens mij ook in waterproof) en de Giorgio Armani ‘Eyes to kill’, beide geven veel volume en lengte en spreiden de wimpers mooi zonder te klonten, echt aanraders!

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Die ken ik, maar heb daar alleen de normale variant van geprobeerd en niet de waterproof, en ik heb helaas écht waterproof nodig. Er schijnt dit jaar een Lash Paradise waterproof uit te komen waar ik superbenieuwd naar ben! Daar verwacht ik wel veel van, want de normale variant geeft mij al een erg mooi resultaat (laat de krul alleen uitzakken, maar dat zou bij waterproof dus niet moeten). Er komen dit jaar sowieso veel nieuwe mascara’s uit dus we hebben weer veel om naar uit te kijken, haha!

   • Nathalie Piersma
    7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

    Bij douglas online hebben ze nu ook van Too Faced better then sex waterproof mascara, ik vind het de beste mascara die er is.

 11. Rita
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ach wat jammer, afgaande op de reviews zou je inderdaad een veel mooier effect verwachten van deze mascara.

 12. 5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Oh mixed feelings over deze. Van een afstandje ziet hij er inderdaad heel goed uit, maar van dichtbij word ik minder enthousiast. Jammer zeg!

 13. 5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Dat is wel zonde ja en zeker voor die prijs. Zelf gebruik ik nu de Lash Princess (de groene) van essence weer en daarvoor de Rock Couture van Catrice in waterproof en de niet waterproof. Dat zijn wel mijn favorieten denk ik op dit moment.

  • Angel
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Ik heb de groene lash princess ook en die geeft me wel echt een sprookjeswimperopslag. Erg tevreden met deze.

 14. 5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Het is een mooi effect maar inderdaad voor het bedrag is het toch een beetje jammer! Ben nu zelf de nieuwe van Benefit aan het testen en die geeft voor €27 ook echt een super mooi effect. Nog steeds prijzig maar zeker het proberen waard.

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Ja? Ben benieuwd. Roller Lash en They’re Real hebben het nooit voor me gedaan, terwijl veel dames daar wel echt heel tevreden mee zijn!

 15. 5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ik ben echt een grote fan van Tom Ford. Heb er 2 eyesshadow quads ervan die echt mij veel geld hebben gekost maar ben er zó blij mee! Een mascara hoeft voor mij nooit duur te zijn .. ik ken tig betaalbare mascara’s die zelfs beter werken dan de duurdere high end brands. Ik had nog nooit gehoord van deze Tom Ford mascara, maar de mooie verpakking maakt het wel super aantrekkelijk. Het resultaat mag er zeker zijn maar net zoals jij vind ik het toch vrij klonterig oogen, ook al ben ik daar juist een liefhebber van. Volgende keer toch maar laten liggen denk ik? ;p

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Ja, zeker doen! De oogschaduwen en ook de lipsticks van TF vind ik geweldig, maar deze vind ik het geld niet waard.

 16. marielle
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Hmm voor dat bedrag valt het effect me wel een beetje tegen als ik het zo zie. Ik heb zelf ook van die kaarsrechte wimpers waar bijna geen mascara voor werkt, maar ik zweer echt bij de Waterproof Collosal Volum’express en Collosal Big Shot van Maybelline! Echt aanraders!!!

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Die ken ik niet, maar gaan op mijn lijstje van ‘mascara’s die ik nog wil uitproberen’ haha! Thanks!

 17. Chloe
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Zelf ben ik indisch en heb ik ook kaarsrechte wimpers. Ik zweer echt bij de waterproof mascara van L’oreal. De beste vind ik nu de lash architect 4d mascara. Uiteraard is een goede wimperkruller echt key voor mooie wimpers. Nu gebruik ik die van Bobbi Brown, deze is super. Binnenkort koop ik die van Shu Uemura, die schijnt ook erg goed te zien.

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Ik vond die van Shu niet beter dan mijn wimperkruller van Emite. Het is een Scandinavisch merk, ik kreeg hem ooit in een beautybox, maar ik zweer er echt bij! Voor mij is dit de beste wimperkruller tot nu toe!

  • Gaby
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Hey toevallig. Hier een kwart indo met kaarsrechte wimpers en ook ik zweer bij de L’Oreal lash architect 4D mascara! Ik gebruik de normale versie, dus niet waterproof!

 18. Iris
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Volgens mij las ik laatst ergens op je blog dat je een vervanging had gevonden voor de Catrice Speedstar? Welke was dat?

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Nee, daar HOOPTE ik op! Heb de nieuwe Catrice mascara’s inmiddels geprobeerd en helaas… niet hetzelfde effect als de Speedstar.

   • Ier
    5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

    Bummer, die mis ik echt!

    • Serena
     Auteur
     5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

     Ik ook! *cry*

 19. 5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ik vind het resultaat ook niet geweldig, jammer! Vooral omdat deze mascara ook nog erg prijzig is, dan koop ik toch liever een andere.

 20. Rowan Chanel
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Nee het effect valt zwaar tegen, jammer! Ik heb soortgelijke wimpers als jou en ben zelf meer tevreden over een mascara die je inderdaad zelf kan opbouwen.

  • Serena
   Auteur
   5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

   Welke gebruik jij nu, Rowan? Heb jij nog aanraders voor mij? 🙂

   • Rowan Chanel
    6 februari 2018 / dinsdag, 6 februari 2018

    Ja ik vind zelf die van Chanel echt geweldig! Le Volume! Helaas heb ik hier nooit een budget variant van kunnen vinden.. (word altijd helemaal blij van goeie budget makeup)
    Kun je lekker opbouwen en ondanks dat het geen waterproof is blijven mijn wimpers mooi gesepareerd én gekruld, en worden het vrijwel nooit spinnenpootjes.
    Ik vind dat jij je wimpers altijd zo mooi krult met je leuke techniek haha, en het effect bij jou met de Guerlain mascara is echt amazing!!

 21. Willeke
  5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Ha Serena,

  Fijn een review over de Tom Ford mascara. Ik heb ook langs zien komen dat dit de beste mascara zou zijn. Heb ook overwogen om te kopen….blij dat ik gewacht heb. Ga dit dus niet doen. Je geeft aan dat er veel betere èn goedkopete zijn.
  Maar..wat is dan een echt goed alternatief volgens jou?

 22. 5 februari 2018 / maandag, 5 februari 2018

  Jouw wimpers staan wel mooi naar boven gekruld met deze mascara.
  Een mascara die spinnenpoot effect geeft vind ikzelf echt verschrikkelijk, ik zie het dan al als ik het bosteltje uit de huls draai, dan zit er gewoon Te veel mascara op het bosteltje en ik heb niet zulke lange en volle wimpers dus dat ziet er dan ook echt niet uit.
  De prijs 48€ vind ik wel duur voor een mascara, dat zou ik er nooit voor uitgeven…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *