Guerlain Cils d’Enfer waterproof

Sommige meiden hebben van die jaloersmakende lange, volle wimpers. Van die wimpers die slechts één likje mascara nodig hebben en hop, ze zitten meteen tegen de wenkbrauwen aan. Of van die wimpers die uit zichzelf krullen (Nena heeft dat, lucky basterd) of van die wimpers waar je maar mascara op kan BLIJVEN gooien zonder dat ze gaan spinnenpoten, maar er juist heel vol en zwoel van worden (zoals de wimpers van Angel). Helaas ben ik zelf niet gezegend met van die ‘makkelijke’ wimpers.

perfect-gekrulde-wimpers_01Ik heb ook zeker niets te klagen, hoor. Mijn wimpers zijn niet kort en ik heb er ook niet heel weinig. Het enige is dat ze van zichzelf erg recht zijn, maar dat lossen we op met een wimperkrultang. Ik heb een maniertje gevonden om ze perfect te krullen, zie het artikel ‘perfect gekrulde wimpers‘.

perfect-gekrulde-wimpers_09Zo zien ze eruit na het krullen. Mijn wimpers zijn heel fijntjes, waardoor het opbouwen van mascara feitelijk niet kan. Ze worden daar heel klonterig en zwaar van. Meestal breng ik dan ook maar maximaal twee laagjes aan na het krullen.

Om even een voorbeeld te geven, dit is wat de meeste mascara’s voor mij doen:

Maybelline Big Eyes

big-eyes

Max Factor Clump Defy

clump-defy

L’Oréal Miss Manga

miss-mangaIk weet niet hoe jullie er over denken, maar de meeste mascara’s geven mijn wimpers nu niet bepaald een WOW-effect.

guerlain cils d'enfers waterproofMaar toen ontdekte ik de nieuwe Cils d’Enfer waterproof mascara uit de Guerlain zomercollectie 2014. Gelukkig is het geen limited edition, dus dit exemplaar blijft gewoon vast in het assortiment. Ik verwachtte er, zoals van alle mascara’s, niet veel van, maar het effect heeft me echt positief verrast!

cils d'enfer mascara-09Cils d’Enfers zorgt voornamelijk voor volume en krul en heeft een lichte formule die goed op te bouwen is zonder te klonten. Daarnaast is deze mascara waterproof, dus perfect voor de komende zomer. Het overleeft warme, vochtige dagen en kan zelfs tijdens het zwemmen gedragen worden.

cils d'enfer mascara-10De zilverkleurige huls ziet er chic uit zo met de semi-matte finish, en ook de vorm is anders dan anders. De meeste mascara’s zijn rond, maar Cils d’Enfers heeft juist een rechthoekige, platte huls. Valt ‘ie lekker goed op in je toilettasje! Deze mascara bevat 8,5 ml product.

cils d'enfer mascara-11Het borsteltje is ‘harig’ en daarmee bedoel ik dat het geen kammetje of siliconenborsteltje is, maar eentje die bestaat uit synthetische, fijne haartjes. Het ziet er niet heel spectaculair uit, gewoon als een rechttoe rechtaan borsteltje.

cils d'enfer mascara-13Het aanbrengen gaat gemakkelijk, ik kan goed bij elk wimpertje komen en ze worden mooi gesepareerd. Er komt niet te veel mascara van het borsteltje af, maar ook zeker niet te weinig. Het is gewoon goed gedoseerd. De formule is gelukkig ook niet ‘nattig’ waardoor je het gewoon prima kunt aanbrengen zonder te vlekken.

cils d'enfer mascara-06 cils d'enfer mascara-03 cils d'enfer mascara-05 cils d'enfer mascara-04 cils d'enfer mascara-08De waterproof formule zorgt ervoor dat mijn wimpers iets hard aanvoelen (niet keihard, maar ook niet flexibel), maar daardoor blijven ze wel perfect gekruld overeind staan. Deze mascara houdt de krul goed in mijn wimpers en zelfs aan het einde van de dag zijn ze niet uitgezakt. Cils d’Enfers separeert mijn wimpers, geeft ze lengte, kleurintensiteit en zelfs wat meer volume. Ik heb nog steeds geen onwijs vol ‘false lash effect’, maar ze zien er voller uit dan wanneer ik andere mascara’s gebruik. I love it!

guerlain cils d'enfer mascara waterproofIk denk dat Cils d’Enfers perfect is voor meiden met soortgelijke, fijne wimpertjes zoals die van mij en ze graag gekruld willen hebben. Hoe deze mascara uitpakt op vollere wimpers weet ik niet, maar volgens mij kan dat alleen nog maar mooier worden. Ik vind deze mascara echt super! Mijn absolute Summer Musthave dit jaar!

Zoals je ziet verlengt de mascara niet onwijs, maar ik vind het erg mooi dat het mijn wimpers netjes separeert en ietsje volume geeft. Mijn wimpers krijgen er een mooie, uitwaaierende vorm van. Wat ik vooral fijn vind is dat deze mascara de krul zo mooi in mijn wimpers houdt en dat het de hele dag zo blijft zitten.

Misschien is het verschil voor jullie niet zo spectaculair, maar gezien de foto’s van de andere mascara’s (Miss Manga bijvoorbeeld is voor velen een favoriete mascara, maar voor mij doet het niet zo veel) vind ik dat Cils d’Enfer in vergelijking écht veel meer voor me doet. Van alle mascara’s die ik tot nu toe heb geprobeerd vind ik dat deze het mooiste effect geeft.

cils d'enfer mascara-12Net zoals alle andere make-up basics zoals een goede foundation, bronzer en wenkbrauwpoeder is ook een goede mascara de investering waard, vind ik. Je raad het al, Guerlain Cils d’Enfers waterproof kost een kleine duit, namelijk €32,41 per stuk (8,5ml).

De mascara ligt vanaf begin deze week in de winkels. Guerlain is te koop via de meeste warenhuizen, luxe drogisterijen en parfumerieën en online via de webshops van Douglas, Ici Paris XL en de Bijenkorf.

Wat vinden jullie van het effect van Cils d’Enfers op mijn wimpers? Zou deze mascara iets voor jou zijn?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

82 Reacties

 1. eliza
  1 januari 2015 / donderdag, 1 januari 2015

  Wat een goeie tips, super! Waar haal je die Cils d’Enfer mee af?

 2. Angelique van der Weele
  3 september 2014 / woensdag, 3 september 2014

  Ik heb hem vandaag bij ICI PARIS besteld met 40% korting, wat een fijne prijs is het geworden. Hij wordt bezorgd en ik ben heel erg benieuwd.

  Liefs,
  Angelique

 3. Naomi
  11 juni 2014 / woensdag, 11 juni 2014

  Hoi Serena, heb je wel eens MaxFactor 2000 calories -waterproof- geprobeerd? Ik denk dat je die ook erg fijn zou vinden.

  • Lysanne
   12 juni 2014 / donderdag, 12 juni 2014

   Dat komt omdat ici paris momenteel tot en met 15 juni 40% korting heeft op alle mascara’s!! Het is wel de goede, ik heb deze ook besteld!!

 4. Chiara
  9 juni 2014 / maandag, 9 juni 2014

  Wauw, wat geeft deze mascara een mooi effect! Weet iemand die deze mascara gebruikt of hij ook makkelijk te verwijderen is? Heb vaak het probleem met waterproef mascara’s dat ze er ontzettend moeilijk vanaf gaan…

  • Serena
   Auteur
   9 juni 2014 / maandag, 9 juni 2014

   Als ik remover met 2-fasen gebruik dan gaat het goed hoor!

  • Monica
   10 juni 2014 / dinsdag, 10 juni 2014

   Met Ultrabland van Lush kreeg ik het er wel goed van af.

 5. Monica
  8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

  Nog even terugkomend op mijn bericht van gisteren…. Ben hem gisteren dus gaan kopen. Vanochtend deze mascara gebruikt (eerst wimpers een beetje gekruld met de wimperkrultang) en moet toch eerlijk zeggen dat dit verreweg de beste mascara is die ik ooit hebt gebruikt. Nog nooit zulke mooie wimpers gehad 🙂
  Hij separeert goed, de krul blijft er echt de hele dag in, en het product is goed zwart, maar ook een beetje glanzend. En niet echt belangrijk maar wel leuk; hij ruikt lekker.

 6. mary
  8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

  Ik gebruik zelf de mascara Telescopic Mascara Carbon Black van L’oreal en ik ben er serieus helemaal wild van!!! Raad t ook iedereen in mijn omgeving aan en die zijn er nu ook weer wild van geworden!!! Echt geweldig! Je ziet t echt meteen! Voller, langer! Ogen spreken meteen!

  Wat een hoop uitroeptekens!!! Maar echt ik ben er heel enthousiast over en raad het iedereen aan die misschien nog net niet die juiste mascara heeft gevonden. Ik ben er zelf ook even naar opzoek geweest maar ben DIK maar echt DIK tevreden over!!!

  Liefs Mary XXX

 7. merlin
  8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

  ik hen deze mascara ook maar hij doet het zelfde als de catrice glamour doll ..

  • Serena
   Auteur
   8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

   Die ken ik ook, maar bij mij doet Glamour Doll niets voor mijn wimpers helaas. Maar dat verschilt natuurlijk per persoon.

 8. abbeny
  8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

  Le volume van chanel maakt voller en langer!! Maar deze s ook super mooi!

  • Sjess
   8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

   Idd, ik vind Le Volume ook echt geweldig! Mijn holy grail mascara!

 9. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Wauw, ik vind het effect dat hij jouw wimpers geeft héél mooi! Fijn om te horen dat je er zo enthousiast over bent! Deze mascara maakt jouw wimpers echt prachtig.

 10. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Mooi hoor! Je krijgt er opeens een zwoele oogopslag door 🙂

 11. Annika
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Het ziet er best goed uit, maar ik begrijp niet direct waarom deze nou zo veel beter is dan alle anderen. Maar hij ziet er zeker niet slecht uit, hoor!

  • Serena
   Auteur
   8 juni 2014 / zondag, 8 juni 2014

   Ik weet ook niet waar het aan ligt, maar soms is het gewoon een kwestie van zo veel mogelijk uitproberen totdat je DE mascara hebt gevonden, denk ik.

 12. Amira
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Prachtig! Ik vind dat deze mascara je wimpers er heel natuurlijk uit laten zien.
  Alsof je deze mooie waaiers van jezelf hebt. Ik zie echt duidelijk verschil tussen deze en de andere mascara’s.
  Ik denk dat ik deze ook ga uitproberen met deze korting bij ici paris

 13. Alexandra
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Oeh mooi. Jammer dat ons filiaal geen guerlain heb. Deze weeek bij ici paris nog 40% op alle mascaras!

 14. Lora
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Hoi sereen ik heb precies de zelfde wimpers als jij, ik gebruik gwn altijd waterproof dan blijft mn krul indd goed zitten, en als ik n geen waterproof n keer mee neem heb jk gelijk spijt dan heb ik van die paardenwimpers helemaal omlaag hangend

 15. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Mooie resultaat, maar ik hou niet van waterproof mascara’s. Teveel gedoe om te verwijderen.

 16. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Wat een prachtig effect! Die ga ik volgende maand zeker eens uitproberen!

 17. Sanne
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Hij geeft wel een mooi effect, maar als ik goed op de foto’s kijk is hij ook nogal klonterig. En daar hou ik persoonlijk niet van.

 18. Monica
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Ziet er prachtig uit!
  Ben zelf altijd en eeuwig op zoek naar de juiste mascara. Nadat ik je foto’s had gezien, meteen naar ICI Paris gereden om hem te halen. Ook nog 40% korting nu, dus dat maakt hem een stuk betaalbaarder!

 19. Ans hoogendorp
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Ik heb de gewone versie er van , ook die blijft heel goed zitten en geeft volume nu bij iCi Paris 40procent korting

 20. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Geeft een mooi effect. Mijn wimpers zijn heel ‘rommelig’ als ik geen mascara op heb. Meestal kan ik daardoor ook vaak mn mascara niet mooi aanbrengen. Ik gebruik nu de Benefit ‘They’re real mascara’.

 21. Sanne
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Heel mooi resultaat geeft ie bij jou! Alleen waag ik me niet aan waterproof mascara. Had er ooit een van Clinique volgens mij en ik stond die avond de wimpers van mn oogleden te boenen :’)

 22. ingrid
  7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Ziet er goed uit! Ik weet niet of ik me nog aan een dure mascara waag.

  Had van de week met n cadeaubon de dior iconic waterproof mascara gekocht maar hij valt zo tegen! Als ik mijn wimpers gekrult heb en de mascara op doe, dan zakken ze gewoon maar beneden.. 🙁

  Ik hou het bij L’Oréal 🙂

 23. 7 juni 2014 / zaterdag, 7 juni 2014

  Ik vind de L’ORÉAL MISS MANGA het mooist eigenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *