Perfect gekrulde wimpers

Vandaag even geen ooglook tutorial, maar een tutorial om je wimpers te krullen in deze Makeup Monday. Sommige mensen hebben van nature al perfecte gekrulde wimpers, maar helaas hebben mijn kaarsrechte Aziatische wimpertjes altijd even wat extra ‘hulp’ nodig om een goede krul te krijgen.

In de loop der jaren heb ik een ‘techniek’ ontwikkeld die zorgt voor perfect gekrulde wimpers en die ook gewoon de hele dag blijft zitten. Voorheen kneep ik gewoon eenmaal met de wimperkruller waardoor mijn wimpers recht omhoog kwamen te staan. Dit zorgde weliswaar voor een open blik, maar ik wilde juist die mooie krul erin.

Hieronder laat ik zien hoe ik dat doe:

perfect gekrulde wimpers_01 Dit zijn mijn wimpers als ik wakker word. Ze staan een klein beetje omhoog (het hangt er maar net vanaf of ik veel op mijn buik heb geslapen), maar ze zijn vooral erg recht. Er zit helemaal geen krul in.

perfect gekrulde wimpers_21Dit is mijn wimperkrultang, van het merk EMITE. Geen idee waar je deze kunt kopen, ik kreeg het eens in een beautybox. In principe maakt het niet zo veel uit welke tang je gebruikt, die van de HEMA is ook prima, het is de techniek die het meeste verschil zal maken.

lash curler on Make A Gif

Wat ik doe is de wimperkrultang bij de wimperaanzet stevig aanknijpen. Dit houd ik zo’n 5 seconden vast. Dan beweeg ik de krultang langzaam iets omhoog terwijl ik het meer naar me toe kantel, een beetje mijn oogkas in (klinkt heel gek, maar ik kan het niet anders uitleggen). Dan knijp ik nog eens 5 seconden. Dan beweeg ik de krultang weer iets omhoog (en weer iets meer gekanteld mijn oogkas in) en knijp ik voor de derde en laatste keer 5 seconden.

perfect gekrulde wimpers_06Wat ik dan doe, is een beetje eng. Larissa flipt altijd een beetje als ze me dit ziet doen. Je moet het echt met beleid doen, anders verlies je wimpers! Maar als je het goed doet, verlies je geen wimpers en heb je echt een prachtige krul. Ik knijp nu heel lichtjes in de tang. Net hard genoeg zodat ik de tang langs mijn wimpers kan bewegen zonder er echt hard aan te trekken.

Na het 3 x 5 seconden knijpen begin ik weer bij de wimperaanzet en beweeg ik de tang omhoog, naar me toe gekanteld, een beetje mijn oogkas in. Ik haal de tang als het ware langs mijn wimpers in een naar omhoog krullende beweging, helemaal tot het uiteinde. Het is even oefenen om de juiste grip te ontdekken (niet te hard, maar ook niet te zacht knijpen).

perfect gekrulde wimpers_08Dit herhaal ik nog eens bij mijn buitenste wimpers, om het uiteinde extra gekruld te krijgen voor een zwoele oogopslag. Ik kantel de tang wel naar mijn oogkas toe, maar dan iets meer naar de zijkant toe.

Op deze manier zorg je ervoor dat je wimpers niet recht omhoog staan, maar vanaf begin tot uiteinde in een mooie krul lopen. Hieronder een aantal foto’s van verschillende hoeken om te laten zien wat ik bedoel:

perfect gekrulde wimpers_09 perfect gekrulde wimpers_10 perfect gekrulde wimpers_11 perfect gekrulde wimpers_12 perfect gekrulde wimpers_13 perfect gekrulde wimpers_14 perfect gekrulde wimpers_15 perfect gekrulde wimpers_16Mascara breng ik zo aan:

perfect gekrulde wimpers_17Eerst ga ik er met het borsteltje verticaal langs, om vooral de wimperaanzet te accentueren en de wimpertjes te scheiden. Ik heb niet heel erg veel wimpers, waardoor ik het persoonlijk mooi vind om ze ietsjes aan elkaar te plakken voor iets meer volume.

perfect gekrulde wimpers_18Vervolgens borstel ik horizontaal de hoogte in met een zigzag beweging, om de lengte aan te zetten.

perfect gekrulde wimpers_19 perfect gekrulde wimpers_20Hieronder nog even voor en na het wimpers krullen:

voor en naEn voor en na krullen + mascara:

voor en na 2Ik gebruik de Artdeco mascara Angel Eyes, die niet waterproof is. Mijn wimpers blijven de hele dag mooi in model zitten, maar zakken wel ietsjes naar beneden na het aanbrengen. Gebruik je waterproof mascara dan is de kans groter dat ze niet uitzakken en dat de krul er beter in blijft, dus heb je hier veel last van probeer dan zeker eens een waterproof variant uit om te kijken hoe dat bevalt.

TIP: tightline je wimperrand (kleur de bovenste waterlijn zwart in en kleur met een oogpotlood tussen je wimperaanzet) voor een vollere look en gebruik eyeliner om je ogen groter te doen lijken.

perfect gekrulde wimpersMijn techniek is wellicht een beetje scary, maar probeer het eens uit! Wees wel voorzichtig en knijp niet te hard tijdens de omhoog krullende beweging, anders raak je kostbare wimpertjes kwijt. Het is even uitproberen, maar je voelt al snel aan hoeveel druk je erop kunt zetten en wat werkt voor jou. Good luck!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

113 Reacties

 1. Michelle
  6 juli 2017 / donderdag, 6 juli 2017

  Dank je wel voor de tip! Dit werkt echt super!
  HAPPY❤

 2. Lobke
  18 mei 2016 / woensdag, 18 mei 2016

  Hoii,

  Ik heb een vraagje: als je je wimpers krult en je gaat ermee de zee in, blijven ze dan nog steeds gekruld of zakken ze dan weer naar beneden?

  Luffss x

 3. Marjo
  17 maart 2016 / donderdag, 17 maart 2016

  Hej!
  OMG mijn wimpers staan altijd strak naar voren, niet om aan te zien…
  Ik ga dit gelijk proberen, thanks!

  xoxo Marjo vdb

 4. Miranda
  22 oktober 2015 / donderdag, 22 oktober 2015

  Ik maak mijn wimper tang altijd warm met een aansteker,houd dan de tang 40 sec om de wimper heen en heb een mooie stevige krul,doe elke avond olie op mijn wimpers met een lege mascara roller die ik heb gevuld met de olijfolie en heb daar langere wimpers door gekregen.

  Groet en succes.

  • Lisanne
   31 oktober 2015 / zaterdag, 31 oktober 2015

   Ik met een föhn, haha. Werkt perfect!

  • Romy
   26 januari 2016 / dinsdag, 26 januari 2016

   Dankjewel voor de tip!

 5. 5 oktober 2015 / maandag, 5 oktober 2015

  Ik krul mijn wimpers al heel lang en over het algemeen was het altijd genoeg om ze “gewoon” te krullen, maar dit helpt echt heel erg! Moet wel nog een beetje oefenen, maar dat gaat goed komen.

  Liefs.

 6. Fhebe
  8 mei 2015 / vrijdag, 8 mei 2015

  Dankje wel Serena!!!! Het werkt en het resultaat is echt super!!! Xxx

 7. 16 september 2014 / dinsdag, 16 september 2014

  Ah dit ga ik eens proberen, ook al vind ik het wel een beetje scary. Je wimpers zijn er echt prachtig gekruld door geworden. Mijn wimpers staan ook redelijk naar voren, en ik krul ze altijd op de gewone manier met een krultang maar dit helpt niet super veel, dus goede tip!

 8. Nathalie
  19 mei 2014 / maandag, 19 mei 2014

  Ik laat mijn wimpers permanenten. Blijft dan 6 weken zitten. Dat is nog iets makkelijker.
  xxxx

 9. Melissa
  14 mei 2014 / woensdag, 14 mei 2014

  Dit doe ik al jaren zo! 🙂 Mijn wimpers steken kaarsrecht naar beneden, en alleen met het krullen van mijn wimpers en het aanbrengen van gewone mascara helpt niet. De krul blijft er dan een paar seconden in en mijn wimpers hangen alweer naar beneden. Daarom gebruik ik na het krullen van mijn wimpers een waterproof mascara. Tip voor een mooie open oogopslag met lange gekrulde wimpers die de hele dag zo blijven zitten!
  Eerlijk is eerlijk, ik verlies wel eens een wimper. Gelukkig groeien die snel weer aan 😉

 10. Michelle
  14 mei 2014 / woensdag, 14 mei 2014

  Ik vraag me wel af: is je wimpers bijvoorbeeld elke dag krullen met zo’n tang slecht voor je wimpers (omdat ze dan kunnen afbreken) of valt dat wel mee?
  Ben nogal bang om mijn wimpers te verpesten namelijk, ze zijn aardig lang en met (goede) mascara ziet het er ook al mooi uit maar extra krul in je wimpers is nog beter mits het je wimpers niet schaadt. :’)

 11. Jiamin
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Gelukt! Ik zag de truc al op een foto van het kantelen maar ik snapte het niet. Bedankt voor het delen! In 1x gelukt. Echt een super resultaat! Plaatsvan 3x 5 sec knijpen glij ik gewoon omhoog, dat geeft het mooiste resultaat (klinkt vaag), niet ts hard dtukken want dat zorgt weer vooe een lelijk knikje!

  • Serena
   Auteur
   13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

   Wat goed! Yaaaaay! 🙂

 12. Des
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Vraagje zodat ik het helemaal begrijp (Ik ben je trouwens eeuwig dankbaar voor deze tip want mijn wimpers zijn dik en zwart, maar zo waardeloos doordat er geen krul inzit!) over dit stukje:
  “Wat ik doe is de wimperkrultang bij de wimperaanzet stevig aanknijpen. Dit houd ik zo’n 5 seconden vast. Dan beweeg ik de krultang langzaam iets omhoog terwijl ik het meer naar me toe kantel, dan knijp ik nog eens 5 seconden.”
  Laat je de krultang los nadat je hem omhoog beweegt? Of hou je hem al die tijd gewoon vast?

  • Serena
   Auteur
   13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

   Ja de eerste stappen laat ik het tussendoor steeds los. Na het 3 x 5 s knijpen ga ik er nog eens langs, maar dan houd ik het vast (losses vastgeknepen) en gaat het in 1 vloeiende beweging (niet in stapjes).

 13. Denise
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  ik heb een electrische wimperkruller, ik zweer erbij!

 14. Tess
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Beste tip voor als je weinig tijd hebt, of gewoon heeeel snel super resultaat wil: de wimperkruller even warm maken onder de kraan of met de föhn….1x knijpen en je wimpers zijn perfect gekruld. Pas op dat je de wimperkruller niet té warm maakt, lauw water (daarna afdrogen) of paar seconden föhnen is genoeg.

 15. 13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Wow goede tips dit ga ik morgen gelijk uitproberen 😀

 16. 13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Dat omgekeerder wimperkrultrukje is wel heel speciaal 🙂

 17. Malou
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Zou je hier een tutorial over willen maken? Het is echt lastig te volgen..

 18. Malou
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Zou je hier een tutorial over kunnen maken? Het is echt lastig te volgen..

  • Laura
   13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

   Dit is toch een tutorial?

 19. Lisa
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Sinds ik de flormar rotating mascara gebruik krijg ik enorm veel complimenten over mijn wimpers. Deze macara draait en draait diabeten krul in je wimpers. Weg met de wimperkruller dus! Super product. Echt een aanrader.

  • Lisa
   13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

   Diabeten moest dus een zijn. Autocorrectie van mijn telefoon (a)

 20. 13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ziet er soms wel eng uit haha. Ik heb het gelukkig niet nodig. 🙂

 21. sundea
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  ik kanmijn wimpers ook heel mooi krullen maar wanneer ikmascara aanbreng zakken de krullen weer uit..

  • Michelle
   14 mei 2014 / woensdag, 14 mei 2014

   Ligt ook aan de mascara die je gebruikt, ik heb het veel meer bij de ene mascara dan bij de andere! En niet te veel lagen op je wimpers doen, probeer het bij één (à twee) te houden. Ook helpt het als je je krultang een klein beetje verwarmt met je föhn oid dan houdt t wat beter. (Niet te warm though, zoals je kan begrijpen, anders heb je zodalijk geen één wimper meer haha.)

 22. Fati
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Zo doe ik het ook altijd. Ik heb lange en donkere wimpers, dus heel vaak kies ik er voor om alleen m’n wimpers te krullen en de mascara skip ik.

 23. 13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Het resultaat is heel mooi, maar de foto’s vind ik een beetje eng! De uitleg is ook wat moeilijk te volgen vind ik, maar ik snap dat zoiets beschrijven lastig is. Misschien toch nog eens een how-to filmpje maken? 🙂

  • Serena
   Auteur
   13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

   Ik denk dat je gewoon je wimperkruller in je hand moet nemen, mijn stukje nog eens moet lezen en dan denk ik dat het een stukje duidelijker is. Maar mocht je er niet uitkomen dan is het voor mij een kleine moeite om eens een korte how-to video op te nemen! Laat me maar weten of het is gelukt! Liefs, Serena.

   • andrea
    13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

    Ik zou ook heel veel baat hebben bij een how-to filmpje 🙂 Of misschien een korte instavideo die het laat zien (nog minder moeite). Ik vind je wimpers echt prachtig, dus lijkt me gaaf om die techniek ook toe te kunnen passen.

 24. Mariska
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Dit is wat ik ook doe (min de laatste stap dan die er zo freaky uitziet haha). Maar inderdaad vanaf de aanzet stukje voor stukje omhoog krullen.

  In combi met waterproof is dit super! Ik breng ook niet teveel mascara aan bij de aanzet van mijn wimpers, anders gaan mijn wimper weer sneller recht hangen. Goed dat je dit hebt gedeeld sereen!

 25. Iris
  13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

  Ik heb zelf altijd moeite met het krullen van mn wimpers dus vind dit artikel heel leuk alleen ik snap het niet echt haha… Wel een prachtig resultaat!

 26. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  ooh super handig ga ik zeker proberen

 27. Inez
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik krul ook altijd mijn wimpers maar het lijkt alsof de wimpers van mijn linkeroog langer zijn dan de wimpers van mijn rechteroog, hierdoor krullen ze allebei ook anders. Hieraan kan ik me echt storen, heb je daarvoor misschien ook nog tips?

  • Serena
   Auteur
   12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

   Je kan de langere wimpers iets sterker krullen?

 28. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Wauw, wat ontzettend mooi! Ik ga het zeker eens proberen want in mijn wimpers zit ook 0,0 krul. Ziet er prachtig uit na het krullen!

 29. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Handig artikel! Wel lijkt de krul heel erg naar binnen te lopen? Dat je steeds je wimpers duidelijk tegen je ooglid aanvoelt als je omhoog kijkt? Als je begrijpt wat ik bedoel. Klinkt een beetje vaag, haha.

  • Serena
   Auteur
   12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

   Ja dat is wel zo, maar na de mascara zakt het weer iets en zijn ze alsnog mooi gekruld zonder je huid te raken!

 30. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik zou het graag eens proberen maar mijn wimpers zijn te kort volgens mij. Gewoon krullen gaat wel. Iemand ervaring met een verwarmde kruller?

 31. Do
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik krulde vroeger altijd mn wimpers, maar toen ik de niet-waterproof mascare van rituals probeerde was dat niet meer nodig, die krult je wimpers goed en is ongeveer 15 euro. Inmiddels ben ik overgestapt naar Chanel mascara en die ik echt amazing!!! Weet niet of iedereen er net zoveel baat bij heeft als ik, maar ik gebruik eigenlijk alleen mascara dus heb het ervoor over om in een dure te investeren 🙂 tip van flip! XOXO

 32. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Wat een duidelijke foto’s! Ik heb zelf in jaren geen wimperkruller meer aangeraakt. Als mijn wimpers verder krullen dan normaal, dan komen ze tegen mijn oogleden. Vlekken…! Gelukkig krullen mijn wimpers wel mooi met mn mascara mee en heb ik eigenlijk niks te klagen.

 33. sam
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik heb een vriendin die heeft ze van zichzelf zo, echt niet normaal!

 34. Hatice
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Als je je wimperkrullen verwarmt het een haardroger of een kaars blijven ze beter gekruld!

 35. mieke
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik ga het eens uitproberen! Hopelijk gaan er niet teveel wimpers mee 😉

 36. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Dit is de meest scary blog van beautylab in like.. Ever!

  • Serena
   Auteur
   12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

   Haha, sorry!

 37. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik las deze techniek een paar maanden geleden op The Beautydepartment maar ik kon me er nooit een voorstelling bij maken. Nu pas begrijp ik de techniek volledig. Ik blijf het desalniettemin maar een freaky techniek vinden.

 38. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Pfoe, ziet er maar eng uit hoor. Het resultaat is wel indrukwekkend 🙂

 39. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Wat een verschil! Ik heb best lange krullende wimpers, maar ben toch benieuwd hoe big ik ze kan krijgen met deze techniek!

 40. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik heb mijn moeder overgehaald een Shu Uemura wimperkruller te halen en die dingen zijn ook echt geweldig! Ik weet niet of ze dit trucje ook aandurft, maar het ziet er goed uit. Ik zelf heb hele zwakke en broze wimpertjes, dus ik krul ze niet, maar gelukkig is het ook niet écht nodig. Anders had ik dit waarschijnlijk weer geprobeerd & vielen m’n wimpers uit omdat ik zo lomp ben..

 41. Myrna
  12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  Ik vind het super dit resultaat. Mij lukt het de laatste tijd voor geen meter meer , had een nyc wimperkruller daar ging het perfect mee en de big lashes waterproof van essence.
  Nu heb ik een nieuwe van NYC precies dezelfde en dezelfde mascara en het lukt niet meer.
  Ik heb lange rechte indo wimpers. En ik kick op mooie wimpers, en heb al 3 nieuwe mascara’s gekocht van catrice om te experimenteren. Maar nu nog een wimperkruller die het goed doet.

  • Gizem
   12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

   Je kan je wimperkruller ook een beetje opwarmen met de föhn. is het zelfde effect als een krultang. Je moet wel uitkijken dat hij niet te warm is. Beste resultaat krijg ik hiermee, hopelijk ook voor jou. 🙂

  • tasjimodo
   13 mei 2014 / dinsdag, 13 mei 2014

   zo te lezen hebben dezelfde soort wimpers. geloofde nooit zo in mascara die krult. maar heb nu een freebee van de Yves Rocher die
   gewoon echt werkt. de wimperkruller laat ik zelfs achterwege. sexy pulp heet het.

 42. 12 mei 2014 / maandag, 12 mei 2014

  wauw wat een krul, ik ga het zeker proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *