Ik testte een multi award winning mascara uit Japan

In Nederland zie ik het eigenlijk nooit, maar in het buitenland (met name de Verenigde Staten en Azië) worden er vaak stickers op beautyproducten geplakt die aangeven dat het betreffende product een award heeft gewonnen. En als er ook maar IETS is dat mijn nieuwsgierigheid wekt, is het wel een award winning beautyproduct.


Vandaag review ik de FairyDrops Scandal Queen Mascara, winnaar van de Beauty Shortlist Awards 2017. De beste mascara van DIT JAAR, dus. Het jaar daarvoor sleepte deze mascara de OK! Beauty Choice 2016 award in de wacht. Het is dé favoriete mascara van top beauty bloggers, beauty editors, industry insiders en de gehele vrouwelijke Japanse bevolking, aangezien dit daar één van de best-selling mascara’s is. Wow! Ik ben vooral heel benieuwd of deze mascara écht zo goed is als iedereen claimt.


FairyDrops is een Japans merk, gestart door Japanse celebrity Aya Yasuda. In de loop van haar carrière worstelde ze met het vinden van de perfecte mascara die haar wimpers echt liet opvallen tijdens haar TV optredens. Ze is daarom gaan experimenteren met mascaraborsteltjes, waar ze zelf een vorm in knipte, net zo lang tot ze een vorm te pakken had die zorgde voor de absolute WOW factor!


Het resultaat is het unieke en innovatieve ‘bobble’ borsteltje, bestaande uit 3 bolletjes. Het borsteltje belooft ELK haartje te voorzien van een laagje mascara, zelfs de kleine babyhaartjes, waarbij het elk haartje goed lift en separeert.


De superzwarte, ultra glossy formule voorziet de wimpers tegelijkertijd van lekker veel volume en verlenging, door de toevoeging van kleine, niet-irriterende vezeltjes.

De formule bevat 5 ingrediënten die extra verzorgend en verzachtend zijn voor je wimperhaartjes; squaleen, jojoba olie, panthenol, gehydrolyseerde collageen en hyaluronzuur. Ook bevat de formule innovatieve film-vormende polymeren die niet alleen zorgen voor een waterproof en smudge-proof finish, maar de wimpers ook voorziet van een ‘permanentje’ en ze de gehele dag mooi gekruld overeind houdt.

DAT KLINKT VEELBELOVEND EN HELEMAAL GEWELDIG, OF NIET DAN?


Ik kon uiteraard niet wachten om deze mascara te proberen. Mijn wimpers zijn van nature heel fijntjes, dus ze kunnen altijd een overvloed aan volume gebruiken. Ze zijn daarbij ook heel recht, dus ik maak elke dag gebruik van de wimperkrultang. Belangrijk voor mij is dat deze mascara de krul er de gehele dag in laat zitten en dat het mijn wimpers lekker dik en volumineus maakt.


Ik ben erg tevreden met het resultaat. De borstel neemt alle haartjes goed mee, geeft lekker veel volume (zonder al te veel aan elkaar te klonteren) en laat de krul de gehele dag niet uit mijn wimpers zakken. Ook vlekt het niet of vallen de vezeltjes uit onder mijn ogen. Het laat mijn wimpers écht opvallen! Ook fijn is dat mijn wimpers wel iets hard aanvoelen, maar niet té hard. Aan het einde van de dag reinig ik mijn wimpers gemakkelijk met een duo-phase oogmake-up remover.


Er zijn wel vaker mascara’s geweest waar ik erg over te spreken ben, zoals Guerlain Cils d’Enfer waterproof, Catrice Speedstar waterproof (helaas uit het assortiment gehaald) of L’Oréal Miss Baby Roll waterproof.

Toch, als ik de resultaten vergelijk, laat geen van deze mascara’s mijn wimpers zo vol lijken als de Scandal Queen mascara. Qua lengte doet het niet veel, maar qua volume vind ik dit resultaat werkelijk prachtig! En omdat ik hier echt naar zoek in een mascara, overtreft het wat mij betreft al mijn andere favoriete mascara’s. Nooit eerder heb ik een mascara getest die mijn wimpers zo diep zwart maakt en zo onwijs veel volume geeft.


De enige nadelen zijn de verkrijgbaarheid en de prijs. Het zou fijn zijn als je de Etos of Kruidvat kon binnenwandelen voor deze mascara, maar je kunt hem vooralsnog alleen online bestellen. Het beste bestel je de Scandal Queen mascara via CultBeauty.co.uk of Beautybay.com, dit zijn beide webshops uit de UK.

De mascara bevat niet erg veel product (namelijk 7,2 ml) en kost rond de €19. Voor zo’n kleine inhoud vind ik dat best prijzig! De mascara plaatst zich hiermee in het high end segment, terwijl het qua look & feel meer in een drugstore segment thuis hoort (vind ik).


Anyways, ik ben er blij mee! Ik denk dat dit een geweldige mascara is voor Aziatische wimpertjes. Of als je net als ik fijne wimpertjes hebt die vooral lekker veel volume nodig hebben en die de gehele dag in de krul moeten blijven, is dit een absolute topper! Zeker de moeite waard om uit het buitenland te halen. Ik snap heel goed waarom deze mascara awards heeft gewonnen!

Toch blijf ik zoeken naar een mascara met soortgelijk resultaat die én makkelijker verkrijgbaar is én het liefst een stukje goedkoper is. Tot die tijd blijf ik gretig gebruik maken van de Scandal Queen mascara. Ik vind ’em top!

Wat vinden jullie van het resultaat? Is de Fairydrops Scandal Queen mascara iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

50 Reacties

 1. Marit
  19 november 2017 / zondag, 19 november 2017

  Ik was de afgelopen 3 weken in Japan en mijn vriend en ik hebben OVERAL gezocht naar deze mascara haha, ook de foto’s aan vrouwen in de drogisterijen laten zien.. maar ze hadden hem nergens. Ben in minimaal 20 make-up winkels/drogisterijen geweest. Jammer, want ik hem graag getest na jouw review :).

  • Serena
   Auteur
   21 november 2017 / dinsdag, 21 november 2017

   Whaaat? Gewoon bij de Donki!!

 2. Denise
  17 oktober 2017 / dinsdag, 17 oktober 2017

  Heel mooi deze mascara! Geeft je wimpers echt veel volume! <3

 3. Annick
  16 oktober 2017 / maandag, 16 oktober 2017

  Serena, joehoe! Je bent toch weer bijna het vrouwtje?

  Geef eens een teken van leven? Ik had eerlijk gezegd inmiddels toch wel iets van een artikel of update verwacht.

  Plaats desnoods een stukje van je zusjes of laat Angel alvast wat schrijven, doet ze toch wel voor jou 🙂

 4. 16 oktober 2017 / maandag, 16 oktober 2017

  Ik zag deze mascara een tijdje geleden ook op BeautyBay staan, maar ik heb het niet gehaald omdat ik elke dag nep wimpers draag. Nu ik het resultaat bij jou zie begin ik toch super enthousiast te worden! Ik ben nu in Japan dus ik ga erop letten of ik deze ergens kan vinden, moet lukken!

 5. 12 oktober 2017 / donderdag, 12 oktober 2017

  Ik zag het borsteltje en dacht oei, als dat maar wat gaat zijn. Maar ziet er goed uit, ik vind je lipkleur prachtig, staat je ONWIJS mooi

 6. 10 oktober 2017 / dinsdag, 10 oktober 2017

  Wat een mooi effect geeft deze mascara zeg. Jammer dat het lastig te kopen is vanuit Nederland. Toch zou ik deze mascara wel willen proberen. Liefs Soraya

 7. Djanissa
  9 oktober 2017 / maandag, 9 oktober 2017

  Hee sereen,

  Ik hoop dat je je al wat beter voelt en dat de gordelroos langzaam weg trekt. Wel wil ik even iets kwijt… ik volg je al jaren heel trouw en ik snap dat je je vorige week niet lekker voelde en er geen artikel online kwam. Nu heb je vier dagen geleden weer iets geplaatst na dat je je iets beter voelde. Maar vervolgens staat er weer 4 dagen niets op je blog. En ik merk dat ik het erg jammer vind. Ik vind je blog echter gewoon mijn favo! Alleen merk ik dat ik er tegenwoordig heen ga met de instelling “zou ze weer wat geplaatst hebben” en vaak ga ik er dan weer met een teleurstelling er van af. In het begin gebeurde het heel af en toe… maar tegenwoordig plaats je meer niet dan wel. En dat vind ik jammer. En ik ben denk ik niet de enige. Ik wil je hiermee zeker niet de grond in trappen maar ik wil gewoon graag even laten weten dat ik als trouwe lezeres graag weer wat meer artikelen van je zou willen lezen. Want ik vind geen een blog zo leuk en spontaan geschreven als deze.

  • M
   13 oktober 2017 / vrijdag, 13 oktober 2017

   Ik vind dat ook jammer, maar je merkt toch dat de grootste beautybloggers stukken minder bloggen dan vroeger, toen kreeg je twee artikelen per dag, nu moet je blij zijn met twee of drie artikelen per week. Bloggen lijkt een beetje op zijn retour te zijn.

  • Ilona
   13 oktober 2017 / vrijdag, 13 oktober 2017

   Ik vind het ook erg jammer, ga toch elke dag even kijken maar merk dat het me begint te storen. Ja, kijk dan niet… hoor ik je denken.
   Ik vind het echt super hoe je schrijft en fotografeert dus ik blijf gewoon terugkomen.:-) Ik vind het vervelend te lezen dat je ziek bent (geweest?!) en snap dat je even de puf niet hebt. Maar vind het dan wel bijzonder als er de hele tijd vanalles op Twitter verschijnt en niet op je hoofdkanaal; je blog. Misschien is het een idee om in case of emergency wat meer vooruit te gaan werken en evt. wat tijdloze artikelen voor nood klaar te hebben staan. Je hoeft voor mij echt niet elke dag te posten, maar ik vind het heel eerlijk gezegd niet erg netjes hoe je met je blog omgaat naar buiten toe.
   En voordat de hetze weer losbarst, no offence. Zou gewoon graag de oude Beautylab/Serena stijl terugzien.

   • Nikita
    13 oktober 2017 / vrijdag, 13 oktober 2017

    Hmmmm.. ik snap jullie best, ik baal ook telkens als er niets staat. Maar op het moment dat je ziek bent en je écht slecht voelt, is het toch heel begrijpelijk dat Serena denkt aan zichzelf ipv haar blog? Ik zou 1x ziek melden bij mn werkgever en daarna vooral HERSTELLEN. Balen dan, dat er niets online komt/niet gewerkt wordt. Het zij zo. Alsof wik onze werkgever wekelijks op de hoogte houden, nee. Een sms’je misschien op zn tijd. En zo zet Serena af en toe wat op Instagram, prima toch. Zéker nu er zoveel andere blogs zijn moeten we niet doen alsof we niets anders te lezen hebben toch. En wanneer Serena zich goed voelt blogt ze gewoon heel regelmatig dus we moeten niet doen alsof dit iets structureels is.

    Sereen, sterkte! En wanneer mogelijk, geniet van je rust 🙂

    • M
     14 oktober 2017 / zaterdag, 14 oktober 2017

     Ja het is ook allemaal heel begrijpelijk als je ziek bent, maar deze trend heeft zich al wat langer geleden ingezet.
     En dat is gewoon jammer.

    • Lisa
     16 oktober 2017 / maandag, 16 oktober 2017

     Ik denk dat wat er bedoeld werd, is dat als ze maar puf heeft om 1 dingetje te kunnen doen dat dat ene dingetje dan op deze blog hoort en niet op instagram of twitter. Niet dat ze tonnen werk moet verzetten. Als ze nog steeds ziek is dan is dat begrijpelijk dat ze niet zo veel kan werken. Ik denk dat Ilona het vooral over de plaats van de updates had en niet zozeer over de hoeveelheid.

  • Vera
   13 oktober 2017 / vrijdag, 13 oktober 2017

   Ik weet trouwens niet echt wat je bedoelt met “tegenwoordig”.
   Ik zie dat Serena voor deze break bijna elke dag wel een artikel op haar website plaatst.
   Heel vaak dagen achter elkaar, dat kun je makkelijk terug zien door oudere berichten terug te kijken.
   Soms zit er 2/3 dagen tussen maar dat is hartstikke normaal.
   Jullie komen net over alsof ze dit al vaker dan 2 keer heeft gedaan, beetje overdreven naar mijn mening.

   Je kan de feiten controleren door terug te kijken naar datums van de oudere geplaatste artikelen.
   Ik vind Serena een topper, zij is zich zeker wel bewust van haar keuzes want dit is haar leven.
   Hiermee verdient ze haar brood en zoals dat iedereen kan gebeuren kun je langer van je werk afwezig zijn dan dat je je eerst voorgenomen hebt
   So be it, ik kom elke dag op Serena haar website kijken en als ik dan nog niks nieuws ziet dan probeer ik het in de middag, avond of de volgende dag weer en het leven gaat gewoon door.

   Niks aan het handje 🙂

   • Elsa
    21 oktober 2017 / zaterdag, 21 oktober 2017

    2/3 dagen tussen normaal? Misschien als het grote artikelen zijn maar als je receptjes overtypt van je moeder lukt 1 artikel per dag wel hoor… Gewone mensen liggen ook niet om de zo veel tijd 2 of 3 dagen te niksen op hun werk.

 8. 9 oktober 2017 / maandag, 9 oktober 2017

  Ik vind het resultaat geweldig!! Ik zoek ook namelijk naar volume in een mascara dus deze lijkt mij echt heel top!

 9. 9 oktober 2017 / maandag, 9 oktober 2017

  Hij geeft inderdaad heel veel volume zeg! Mooie huls ook. Zelf gebruik ik liefst een mascara voor verlenging want super korter wimpers hier 🙁

 10. 9 oktober 2017 / maandag, 9 oktober 2017

  Netjes geschreven! Uitstekende blog.

 11. Judith
  9 oktober 2017 / maandag, 9 oktober 2017

  Ik zal eens kijken! Ik ben nu in Japan Haha x

 12. 8 oktober 2017 / zondag, 8 oktober 2017

  WoW wat mooi. En die lipkleur staat je echt erg mooi, welke is dat?

 13. Lenthe
  8 oktober 2017 / zondag, 8 oktober 2017

  Serena, wanneer komt er weer een bericht van Angel ? Ik heb het al een paar keer gevraagd maar je bent nog niet inde gelegenheid geweest te reageren

 14. Mimi
  8 oktober 2017 / zondag, 8 oktober 2017

  Deze wil ik ook uitproberen. In Japan kon ik hem niet vinden terwijl ik echt veel verschillende cosmetica winkels heb bezocht. Wel de Heroine make long and cure mascara meegenomen, die al jaren awards ontvangt, helft goedkoper. Moet hem nog gebruiken, ben benieuwd.

 15. 8 oktober 2017 / zondag, 8 oktober 2017

  Wow, het ziet er echt mooi uit op jouw wimpers! En dan te bedenken dat ze er in het echt vaak nog mooier uitzien dan op foto’s

 16. 8 oktober 2017 / zondag, 8 oktober 2017

  Absoluut! Ik vind dit echt een super mooi resultaat. Intens zwart, dikke en volle wimpers en geen klontjes. That’s the way aha aha I like it.

 17. 7 oktober 2017 / zaterdag, 7 oktober 2017

  Ik had altijd dure mascara’s en zweer tegenwoordig bij Catrice Rock Couture. Deze is ook mooi trouwens 😉 Maar Catrice is een budget optie, haha!

 18. 7 oktober 2017 / zaterdag, 7 oktober 2017

  Hey Serena, ik hoop dat je je iedere dag weer ietsje beter voelt! Hele mooie mascara, maar inderdaad: hij lijkt meer drugstore dan high end qua uiterlijk. Mooi resultaat wel! En die lippenstift, hello! Moooiiii!

 19. 7 oktober 2017 / zaterdag, 7 oktober 2017

  Ik vind het effect van de mascara erg mooi bij jou. De vormgeving van dit product is ook echt prachtig!!

 20. 7 oktober 2017 / zaterdag, 7 oktober 2017

  Oh wat een mooi resultaat geeft deze mascara! hopelijk vind je er een die goedkoper én makkelijker te verkrijgen is 🙂

 21. 7 oktober 2017 / zaterdag, 7 oktober 2017

  Oh, dit is wel een heel mooi gitzwart resultaat! Jammer dat het dan niet zomaar in de Nederlandse winkels te koop is. Maar een online shopping spree is ook niet zo erg ;). Ik ben trouwens ook erg onder de indruk van je metallic rode lipstick die je op de foto draagt! Mag ik vragen welk merk en kleur dit is? Die MOET ik echt hebben :).

 22. 6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Waah, het resultaat mag er inderdaad zeker wezen!!

 23. Hanneke
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Die lipstick!! ?

 24. T
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  LIPSTICK!!!!!

 25. 6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Wauw, wat een super effect! Erg leuk om te lezen hoe Aya Yasuda tot deze mascara is gekomen. Nu nog een goede dupe vinden 😀

 26. Renée
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Hoi Serena,

  De reclames op je website zijn soms wel echt super vervelend! Vind het top dat je ze hebt hoor voor de inkomsten, maar mag je ook bepalen welke wel en niet op je site komen? Zoals nu die van Freek Vonk, die is niet weg te klikken omdat het kruisje achter de zwarte balk bovenaan staat, waardoor ik je artikelen niet kan lezen!

 27. Meryem
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Mooi effect en ik ben ook wel benieuwd naar de prachtige lipstick die je draagt.

 28. Annick
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Ja, leuk mascara,maarre die LIPSTIFT!
  Vertel!

 29. Rowan Chanel
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Prachtig gewoon! Valt niks anders over te zeggen!

 30. 6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Wow, ik vind dit wel een heel mooi resultaat! Ik houd meestal niet zo van dit zulke borsteltjes, maar het resultaat mag er zeker zijn.

 31. Marieke
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Je wimpers zien er inderdaad voller uit dan ooit! Ik volg je blog al jaren en zie het verschil! Btw, in het nieuwe essence assortiment zit een lashes of the day mascara en die geeft ook kneiterveel volume. Weet niet of je ‘m al gezien had maar het resultaat doet me er aan denken.

 32. 6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Resultaat is heel mooi inderdaad! Ik krijg mooi resultaat met de Glam and Doll mascara van Catrice. En de waterproof versie ervan is ook super! Mocht je nog een budget topper zoeken. Alleen gebruik ik liever niet dagelijks waterproof mascara.

 33. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Het effect is erg mooi! Je ogen zien er veel groter uit. Perfect dus 😀 Groetjes! x

 34. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Toen ik het borsteltje zag verwachtte ik niet dat het een toppertje zou zijn, haha! Zo zie je maar. Hopelijk voel je je iets beter! xx

 35. Rita
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Mooi resultaat Serena, prijzig, maar perfect voor dunne wimperhaartjes.

 36. Syl
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Het effect vind ik erg mooi. De prijs wel ok… maar ik heb op dit moment genoeg favorieten op voorraad

 37. Shiwani
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Ik vind je lipkleur echt mooi. Van welke merk en kleur is het ?

 38. Eva Anna
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Hoi! Ik heb je een berichtje gestuurd op Instagram over die catrice mascara! X

 39. Esther
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Wat een prachtige lipstick heb je op zeg!
  Mag ik vragen welke je draagt?

  Hoop dat je je inmiddels wat beter voelt ?

  Groetjes!

  • ilse
   6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

   Hahaha, al die uitleg over de mascara en ja hoor, ik ben ok heel erg benieuwd naar de lipstick, prachtig!!! Veel beterschap trouwens! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *