Even een teken van leven

Zo’n anderhalve week geleden was ik met George en een groepje vrienden in Porto. Ik voelde me al een paar dagen niet lekker: ik had een vreemde, gevoelige huid (zoals je huid aanvoelt wanneer je griep hebt), toen kwam er ook spierpijn bij kijken, ik zat gewoon niet lekker in mijn vel en was ook erg moe en snel uitgeput. Toen kwamen de eerste blaasjes, onder mijn linkerborst. Misschien kwam het door de warmte? Bij je BH is het natuurlijk een beetje broeierig. Alhoewel het helemaal niet heet was in Porto (viel eigenlijk best tegen, I ain’t gonna lie!). Eenmaal in Nederland kwamen steeds meer blaasjes bij, ze werden groter en spreidden zich langzaam richting mijn ribben naar mijn rug. Na wat Gegoogle wist ik het bijna 100% zeker: ik had gordelroos.

De huisarts bevestigde mijn zelfdiagnose. Ik kreeg een zinkzalfje mee om alles mee in te smeren en dat was dat. Geen idee hoe erg gordelroos kon worden, ging ik nietsvermoedend op persreis naar Parijs. Daar zette de gordelroos nog verder door. Ik hield me groot, maar ik KON gewoon niet meer. Lopen deed pijn. Ademen deed pijn. Ik voelde me zo belabberd dat ik het niet eens kon opbrengen om af en toe te lachen. Ik wilde alleen maar in bed liggen, maar ook dat deed pijn. Ik skipte het diner en de befaamde Balmain Party, en de volgende ochtend heb ik de eerstvolgende Thalys naar huis gepakt. Ik kon het gewoon niet opbrengen om nog een hele dag in Parijs te blijven om gezellig te doen, wilde gewoon zo snel mogelijk naar huis. Na een treinrit van zo’n 3 uur kwam ik aan in Rotterdam, waar mijn lieve oudertjes me hebben opgehaald en thuis hebben gebracht.

De gordelroos was nog steeds niet op zijn hoogtepunt, helaas. Het zette nog meer door en inmiddels was er vanonder mijn linkerborst helemaal naar mijn rug een strook van 10 cm ontstaan, vol met blaasjes. Eén en al bobbelig. Je zag geen normale huid meer. Het voelde net alsof ik Greyscale had, het zag er echt onmenselijk uit.

De blaasjes branden, maar gordelroos is vooral zo pijnlijk omdat het zenuwpijn veroorzaakt. Zo nu en dan trekt er dan ook een golf aan pijn door mijn bovenlijf, en lijkt het net alsof er iets in mijn lichaam zit dat naar buiten probeert te porren. Soms lijken het net elektrische schokjes. Maar over het algemeen is het gewoon een hele vervelende, zeurende pijn. Denk aan kiespijn, maar dan op een andere, grotere plek. Ik ben niet zo kleinzerig, maar echt… ik wist van ellende niet of ik moest staan, zitten, lopen of liggen. Er was zelfs een nacht dat ik alleen maar kon huilen en jammeren van de pijn. Nooit had ik gedacht dat gordelroos zo verschrikkelijk veel pijn zou doen.

Inmiddels is de gordelroos over zijn hoogtepunt heen! De blaasjes waren eerst gevuld met vocht, nu met etterend pus. Heel goor. Maar goed nieuws, want dat betekent dat ze gaan indrogen. Voor zijn ze bijna ingedroogd (ik geef het nog maximaal 3 dagen) en achter verschijnen al korstjes. Mijn huid is verder roodpaars van kleur en ziet er niet uit, ik denk dat ik hier sowieso een flink litteken aan overhoud. Dus hemelzijdank dat het zich niet in mijn gezicht heeft gemanifesteerd. Als de blaasjes weg zijn ga ik alles goed insmeren met vitamine E en andere middeltjes om hyperpigmentatie zo goed mogelijk te voorkomen. Ook de pijn neemt inmiddels iets af, al zal het echt nog wel een week of 2 duren voordat ik weer echt de oude ben.

Iedereen die de waterpokken heeft gehad, kan gordelroos krijgen. Het is namelijk hetzelfde virus. Bij een lage weerstand en stress komt het opzetten, en van dat laatste had ik de laatste tijd helaas erg veel last. De afgelopen week heb ik eigenlijk alleen maar geprobeerd om weer op krachten te komen en heb ik zo veel mogelijk geprobeerd te slapen. Deze rust had ik ook vooral mentaal nodig, om weer helder te kunnen denken en om bepaalde beslissingen te kunnen nemen.

Vandaag had ik eindelijk genoeg fut om mijn laptop er weer eens bij te pakken. Komende vrijdag moet ik aanwezig zijn bij een event, waar ik stiekem helemaal geen zin in heb omdat ik me nog helemaal geen 100% voel, maar aan de andere kant is het een goed moment om weer even in het normale leventje te rollen. Het moet er toch weer een keer van komen!

Mochten jullie komende vrijdag in de buurt zijn van Rotterdam, ik sta vanaf 13u in het Etos filiaal aan de Lijnbaan, samen met een stel andere beautybloggers (Cynthia, Vera, Debbie, Lotte van Beautify en MUA Xelly Cabau). Ik weet niet hoe lang ik blijf, maar het lijkt me leuk om jullie daar even te zien.

Ik probeer het bloggen weer langzaam op te pakken, ik bekijk het even per dag, dus ik ga geen grote beloftes doen. Ik doe het lekker rustig aan. Je kunt hier elke dag even een kijkje komen nemen, en anders laat ik jullie via mijn social media weten dat er een nieuwe post online staat. Het belangrijkste is nu mijn gezondheid, die staat voorop.

Bedankt iedereen voor de lieve berichtjes op mijn Instagram. Ik heb alles gelezen en ben jullie heel dankbaar voor jullie support en begrip! <3

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

106 Reacties

 1. Naomi
  18 oktober 2017 / woensdag, 18 oktober 2017

  L-Lysine doet wonderen voor gordelroos. Misschien iets voor de volgende keer. Just in case. Je kunt ook als onderhoudsdosis 1 tablet per dag slikken en het werkt tevens tegen koortslip/herpes. Ik slik zelf L-Lysine 1000 van Solgar. Liefs en sterkte!

 2. machteldb
  16 oktober 2017 / maandag, 16 oktober 2017

  Ik lees het nu pas, wat intens vervelend, weet hoe het voelt heb het zelf op mijn gezicht. Echter, ik heb virusremmers en goede pijnstillers gekregen naast de zalf en de pijn neemt rap af gelukkig.
  Voel je je al een stukje beter? Ik hoop het echt voor je <3

 3. 13 oktober 2017 / vrijdag, 13 oktober 2017

  Heel erg veel beterschap en doe rustig aan!

 4. Claudia
  11 oktober 2017 / woensdag, 11 oktober 2017

  Heel veel sterkte

 5. A
  11 oktober 2017 / woensdag, 11 oktober 2017

  Beterschap!

 6. 10 oktober 2017 / dinsdag, 10 oktober 2017

  Het is nu al weer een paar dagen verder maar ik hoop voor jou dat het inmiddels al zo goed als ik weggetrokken! Anders nog veel beterschap. Naar om te lezen dat het zoveel pijn doet. Lekker rustig aandoen.

 7. Nadine
  9 oktober 2017 / maandag, 9 oktober 2017

  Veel beterschap gewenst!

 8. Lieke
  9 oktober 2017 / maandag, 9 oktober 2017

  Beterschap! Hopelijk vielen de afspraken mee en kan je weer gaan genieten van al het moois in je leven!

 9. 8 oktober 2017 / zondag, 8 oktober 2017

  Wow, heftig. Mijn vriend heeft dat ook gehad. Beterschap!!
  Ik moest stiekem wel lachen om die Greyscale-opmerking ;) Serena The Andal ;)

 10. 8 oktober 2017 / zondag, 8 oktober 2017

  Oh vreselijk. Ik las je verhaal van de week al, maar nu dan even wat meer tijd om te reageren. Ik hoop dat je je inmiddels wat beter voelt / wat opgeknapt bent. Zelf heb ik zes jaar lang zenuwpijn in mijn gezicht gehad, tot ik vorig jaar geopereerd werd. Ik weet dus uit die tijd dat gordelroos ook zenuwpijn kan veroorzaken. Het is iets verschrikkelijks. Het drijft je tot wanhoop. En dat je alleen in die trein naar huis moest:-(:-( Fijn dat je ouders je opgevangen hebben. Heel veel beterschap Serena!!!!

 11. Mar
  8 oktober 2017 / zondag, 8 oktober 2017

  Greyscale en gordelroos zijn wel eff twee verschillende dingen ?

 12. Kim
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Eigenlijk nooit geweten wat het nou precies was! Het klinkt inderdaad erg pijnlijk en vervelend! Je hoeft je daarom niet te verantwoorden hoor! Gewoon lekker opknappen en dan zien we je blogposts etc vanzelf wel weer, toch?

 13. Belle
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Wat ontzettend naar voor je! Weet precies wat je doormaakt, want heb het zelf begin van dit jaar ook gehad. Ik had het alleen rondom mijn wenkbrauwen en op mijn ooglid. Ik zat op het moment in het buitenland, waar ze in eerste instantie een verkeerde diagnose hadden gesteld en dus verkeerde medicijnen hadden voorgeschreven waardoor het alleen maar erger werd. Heb er nu een litteken aan overgehouden tussen mijn wenkbrauwen omdat ik er niet vanaf kon blijven, soort dere oog haha.
  Hoop voor je dat het snel helemaal heelt, beterschap! X

 14. Kris
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Wat een ellende zeg! Heel erg veel beterschap!!

 15. Ingrid
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Jeetje wat heftig! Ik vroeg me al af waar je was ;-)
  Lekker rustig aan doen en even helemaal bijkomen!! Beterschap

 16. 6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Jeetje ik wist eigenlijk niets van gordelroos af, maar wat heftig zeg! Echt super naar dat je dit hebt gehad. Hoop dat je je snel beter voelt <3

 17. Mieke
  6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

  Veel beterschap!
  Neem zeker je tijd, je gezondheid gaat absoluut voor!

 18. Inez
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Wat verschrikkelijk!
  Gelukkig dat je inmiddels over het hoogtepunt heen bent maar wat naar zeg. Veel beterschap!
  Kan je vrijdag niet afzeggen?
  Als je je zo voelt, en je ook niet echt zin hebt, moet je echt je rust pakken, anders kom je jezelf tegen.
  Niemand heeft er wat aan als je daar met pijn en tegenzin bij bent.

 19. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Je schrijft zo chill, Serena! Al is dit nieuws natuurlijk niet chill om te horen. Wilde je toch even becomplimenteren op je schrijfstijl.

  Rust goed uit! Als je even wil klagen, hit us up in the groupschat ♥️

 20. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Het klinkt als een horror verhaal en dat was het ook. Wat fijn dat je aan het beter worden bent. Laat niemand je opjagen en wees lief voor jezelf. Dikke knuffel lieverd!

 21. Ghislaine
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Wat een horrorverhaal! Ik had geen idee dat gordelroos ZO erg was!
  Ondanks dat ik een vaste lezer van je blog ben plaats ik bijna nooit een reactie, echter leek het me nu niet meer dan normaal om je veel sterkte en beterschap toe te wensen!!

  Wij (je vaste lezers) kijken uit naar nieuwe blogs :) <3 tot die tijd, ziek lekker uit!

 22. Rowan Chanel
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Heel erg veel beterschap Serena! Ziek goed uit en neem vooral goed je rust. Dat is het allerbelangrijkste!!
  Knuffel xxxx

 23. Ilse
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Veel beterschap!

 24. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Zo naar voor je :( Fijn om te horen dat het inmiddels weer beter gaat met je! Hopelijk ben je zsm weer de oude!

 25. Petra
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Heel veel beterschap! Goed uitzieken hoor! Het is heel heftig. Vooral niet te snel weer te veel gaan doen. Ik hoop dat je je snel weer beter voelt. ??

  Ik heb het als kind gehad (8/9 jaar) Mijn huisarts zag eerst niet wat het was. En na lang onderzoeken zei hij dat het een schimmel was. Het werd alleen maar erger en erger. Het zat op mijn onderbuik en trok helemaal naar mijn rug toe. En omdat ik een schipperskind ben ging ik met mijn ouders naar een andere huisarts. Die zag natuurlijk meteen wat het was. Zijn assistent zag het ook meteen (waarom mijn eigen huisarts het niet zag…. raar) wel werd me gezegd dat het bijna niet voorkomt bij kinderen.
  Ik weet niet of je echt bang hoeft te zijn voor een groot litteken. Bij mij zit een klein litteken op mijn buik, maar dat komt (denk ik) doordat ik eerst allemaal verkeerde zalfjes en medicijnen kreeg om er op te smeren. Verder is alles weggetrokken.

 26. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Heel veel beterschap Serena! Neem alsjeblieft alle tijd! ? Liefs!

 27. Heleen
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Ik heb ook gordelroos gehad! Bij mij was het heel vervelend en pijnlijk, maar niet zo erg als bij jou. Over de littekens heb ik goed nieuws: bij mij zie je helemaal niks meer! Ik dacht ook dat ik littekens zou houden, omdat toen het allemaal over was er nog een hele tijd vlekjes zaten. Nu, een paar jaar verder, zie je er echt niks meer van.
  Ik hoop dat je gauw weer op de been bent. Beterschap!

 28. Mila
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Sterkt lieve sereen ?

 29. marrie
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Ik heb het ooit in mij gezicht gekregen op een oogzenuw.Dat is 20 jaar geleden en ik heb er nog steeds littekens van.

 30. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Ah wat naar! Is het een soort virus wat je zomaar kunt oplopen van iemand anders? Of is het echt een onderliggend iets wat iedereen heeft die waterpokken heeft gehad? Lijkt me echt heel vervelend als ik dat zo hoor. Heel veel beterschap en gewoon lekker uitrusten. Voel je niet verplicht om iets te doen als het niet gaat!

  • Fleur
   6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

   Gordelroos is hartstikke besmettelijk, dus ja, dat kun je van iemand oplopen.

   • Annick
    6 oktober 2017 / vrijdag, 6 oktober 2017

    Klopt niet helemaal…. je kunt alleen waterpokken krijgen van iemand met gordelroos.

   • Issue
    28 augustus 2020 / vrijdag, 28 augustus 2020

    Gordelroos is het waterpokvirus. Als je waterpokken hebt gehad als kind kun je later gordelroos krijgen. Dat komt omdat er wat van het virus in je zenuwknopen is achtergebleven. Dat kan weer opspelen bij stress of als je immuunsysteem op een laag pitje draait. Je krijgt het dus niet van iemand anders met gordelroos! Wel kan je iemand (de nog nooit waterpokken heeft gehad) waterpokken geven als je gordelroos hebt. Vooral oppassen bij zwangere vrouwen en kleine kinderen.

 31. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  jeetje meid gordolroos is heftig!! mijn moeder had het en het sloeg over op mij als waterpokken en uhh ik was toen 21 :| gelukkig drogen ze in bij je nu!! heel veel beterschap!!

 32. Wendy
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Goed dat je hier over geschreven hebt. Ik kende gordelroos helemaal niet, en wist ook helemaal niet wat dit inhield. Ben ik ook al weer een beetje wijzer geworden, maar mijn hemel lijkt het me verschrikkelijk!

  Veel beterschap, en laat je maar goed verwennen (je verdient het echt!)

  X

 33. Sabrina
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Beterschap <3

 34. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Wat klinkt dit gruwelijk. Ik had ook geen idee dat het zoveel pijn kon doen. Hopelijk ben je gauw weer de oude en kan je je morgen toch een beetje amuseren met de anderen. Van harte beterschap!

 35. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Wat een horrorverhaal Serena! :( Ik wens je heel veel beterschap toe, hoop dat je snel weer opknapt. Liefs, Sija

 36. willemse
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Zo dit klinkt enorm vervelend.
  Ik heb regelmatig netelroos aanvallen, maar ik geloif dat dit toch weer heel anders is.
  Hopelijk ben je er snel weer vanaf.
  Beterschap in ieder geval!

 37. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Oh wat naar! Heel veel beterschap en die vooral rustig aan. Je gezondheid is het belangrijkst!

 38. Rozan
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Wat zielig. Gelukkig gaat het alweer wat beter. Zorg maar goed voor jezelf!

 39. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Wat erg dit! Hoop dat je snel weer de oude bent ❤️

 40. Emke
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Beterschap Serena! Neem alle tijd die je nodig hebt x

 41. Margaux
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Ik heb het laatst ook gehad. Ik heb van de dokter een antivirale medicatie voorgeschreven gekregen (aciclovir 5 x per dag) en tegen de zenuwpijn vitamine B complex innemen! Ik was binnen een paar dagen af van die zenuwpijn! Vitamine B helpt het herstellen van de zenuwen :)
  Veel beterschap!

 42. Femke
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Wat een ellende. Hoop dat het snel overgaat en dat litteken erg meevalt. Heel veel beterschap!

 43. Rosalie
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Misschien heb je de waterpokken als baby gehad in mini versie? Onze zoon had dat ook bij waterpok golven. 2x heeft hij 1 blaasje gehad. Het zou dus heel goed kunnen dat hij later dus gordelroos krijgt.

 44. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Beterschap meid! Zo naar gordelroos, vooral die zenuwpijn. Ik heb destijds voor onderzoek testjes gedaan bij mensen die al jaren neuropathische pijn hadden na de gordelroos, voelde me vrij schuldig dat ik het nog even erger ging maken haha. Maar echt, het komt helemaal goed! xx

 45. 5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Getverderrie wat klinkt dat allemaal ontzettend maar Serena. Hoop dat je snel weer de oude bent. Neem de tijd die je nodig hebt en wees lief voor jezelf.
  Ook bij mij is het stiller maar dat komt door de geboo6van onze dochter.

  Dikke knuffel

 46. Denise
  5 oktober 2017 / donderdag, 5 oktober 2017

  Gelukkig is het de betere kant op aan het gaan <3 je bent echt een topper!

  X

 47. Mireille
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  CalenduLa-creme en dan gaasjes erover heen. Werkte bij mij zo goed. Vrijwel geen last van pijn gehad vanaf het moment dat ik her gebruikte. Daarvoor crepeerde ik en probeerde van alles. Geen littekens aan overgehouden en zelfde huidtype als jij..indo-skin who want to hyper ( pigmentation). Heel veel beterschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *