Herinner jij je deze 11 beauty trends uit de jaren ’90 nog?

Toen ik vorige week het artikel schreef over badbruisballen moest ik terugdenken aan mijn kindertijd, en aan hoe ANDERS het allemaal was op het gebied van beauty. De producten die vroeger helemaal HOT waren, daar wil je vandaag de dag écht niet mee gespot worden (of toch wel?).

Het leek me leuk om een tripje down memory lane te maken en een aantal items op te sommen die vroeger helemaal de SHIT waren, haha! Ik ben benieuwd of jullie dezelfde herinneringen en ervaringen met me delen!

Badparels


Ik noemde ze al in het artikel over badbruisballen: badparels. Als klein meisje zeurde ik mijn moeder de oren van haar hoofd, want ik MOEST en ZOU een zakje met badpareltjes scheppen om die avond mee in bad te gaan. That’s right, scheppen. De badparels waren er in allerlei kleuren, geuren en maten, en ze zaten in van die glazen snoeppotten bij ons in de drogist. Je kon dan een plastic puntzakje pakken en daar de badpareltjes in doen. Net zoals bij schepsnoep, dus.


Ik koos altijd de aparte vormen. Dus niet die ronde, maar badparels in de vorm van sterretjes, schildpadjes, hartjes. Eenmaal in bad kneep ik er al in voordat de buitenkant goed en wel opgelost was, WAT EEN HEERLIJK GEVOEL! En dan loste de inhoud, een bad olie, lekker op in het badwater. De buitenkantjes waren lekker flubberig en daar speelde ik dan een tijdje mee. GOOD  TIMES!

Yves Rocher mini lipsticks


Mijn moeder moet vroeger vast knettergek van me zijn geworden, want ook zeurde ik altijd om die kleine mini lippenstiftjes van Yves Rocher. Ze waren écht heel mini, ik denk zo’n 3 cm lang. Vroeger, toen online bestellen nog niet bestond (je kunt je het haast niet meer voorstellen), kregen we een Yves Rocher catalogus in de brievenbus. Bij de catalogus zat een invulkaart, waarop je kon invullen welke producten je graag wilde bestellen. En bij een x aantal producten (5 of 8) kreeg je als bonus mini lippenstiftjes cadeau. Dus ik als klein meisje pushte mijn moeder ALTIJD om een Yves Rocher bestelling te plaatsen, zodat ze die lippenstiftjes erbij kreeg die ik dan vervolgens zou gaan claimen. En mijn moeder had zoiets van, douchegel hebben we toch nodig, dus die bestelde dan ook echt altijd!

En wowwwww, als de bezorger aan de deur kwam met de bestelling stond ik te springen en te popelen om die lippenstiftjes uit te pakken en te gebruiken. Ik mocht in die tijd helemaal nog geen make-up dragen (ik denk echt dat ik 9 of 10 was), maar die mini lipsticks zag mijn moeder als speelgoed, en als ik gewoon binnen in huis bleef spelen mocht ik het op. Zie je? Toen ook al een sucker for beauty, haha!

Die Yves Rocher bestellingen waren trouwens echt té leuk. Samen uitpakken met mama, en overal aan snuffelen en smeren. Je kreeg in die tijd ook heel veel korting en heel veel gratis producten cadeau, dus het was altijd één groot feest! Ik kan me ook nog vaag iets herinneren van kleine, opgerolde papiertjes waarop gedrukt stond welk product je gratis zou krijgen bij je bestelling. Hebben jullie in de jaren ’90 ook wel eens een Yves Rocher bestelling gedaan?

Miss Helen eye gloss torens


Eén van mijn eerste echte make-up producten waren de welbekende eye gloss torentjes van Miss Helen. Nu draagt de make-up van de Hema gewoon de naam Hema, maar back in the day heette dat dus Miss Helen. En die torentjes, OH MY GOODNESS! Je had ze in verschillende kleurvarianten en je kocht ze per 3 op elkaar gedraaid. Maar had je er meer thuis, dan kon je er dus een megagrote toren van maken door ze ALLEMAAL op elkaar te draaien.

Mijn favoriet was de blauwe variant, bestaande uit een donkerblauwe, knalblauwe en een zilveren metallic eye gloss. Dat spul CREASDE als een malle (en destijds was er nog geen eyeshadow primer), maar dat maakte me kennelijk niets uit, want ik bleef het spul boven mijn ogen smeren. Vooral de zilveren metallic vond ik mezelf echt goed staan, weet ik nog. Wie kan zich deze torentjes nog herinneren?

Vlinder haarclipjes

Vroeger was het helemaal cool om clipjes in je haren te dragen. Deze kleine haarclipjes waren er in allerlei soorten en maten, maar voornamelijk vlindertjes, bloemetjes of iets met regenboogkleuren en strass steentjes waren HELEMAAL de shit. Je kon ze overal kopen, bij de drogist, op de markt, en op vakantie had elk kraampje ze liggen. Enne, hoe meer er in je kapsel waren verwerkt, des te beter.


Vroeger verliet ik het huis nooit zonder een vlinderclipje (of 5) stevig in mijn haren te clippen. Het liefste twistte je je voorste haarplukken in strengen, die je dan achterop je hoofd vastclipte met vrolijk gekleurde vlindertjes. Net zoals mijn idolen uit de Hitkrant. Helemaal hip & happening!


En geloof het of niet, maar de vlinder haarclipjes zullen de komende maanden een regelrechte comeback maken! Soortgelijke exemplaren zijn al gespot tijdens de runway show van Fendi, en zoals alle trends van de laatste tijd vinden ook de vlinderclipjes hun oorsprong in de jaren ’90. Dus nu denk je misschien DAT GAAT NOOIT GEBEUREN, maar ook die gekke henna chokers kwamen weer in, dus waarom dit niet? Ik zeg, bestel alvast een lading via Ali Express en wees een trendsetter!

Wokkels


Officieel heten ze scrunchies, maar bij mij op school noemde iedereen het wokkels. Van die extreem grote haarelastieken die er in allerlei kleuren, maten en printjes waren. Ook had je extra luxe varianten, gemaakt van velours stof of bezaaid met strass steentjes. ZO, dan was je pas ECHT de coolste van de klas.


Wij deden er vaak 2 boven elkaar, zodat je een extra hoge staart had. Of gewoon schuin op je hoofd, lekker nonchalant. En NATUURLIJK had je altijd een aantal reserves om je pols zitten, je wist maar nooit (en het stond nog hartstikke cute ook in combinatie met je klaparmbanden).


Het heeft in elk geval niet meer zo’n fout imago als 10 jaar geleden. Toen wilde je nog niet dood gevonden worden met een scrunchie in je haren, maar tegenwoordig kan de scrunchie weer. De scrunchie probeert nu al een aantal jaar een comeback te maken, maar ik heb tot mijn spijt niet het idee dat dit lijkt te lukken. Toch zie ik steeds meer en meer hippe meiden met deze haarelastieken rondlopen, dus ik heb de hoop nog niet helemaal opgegeven. Wie weet breekt de scrunchie eindelijk in 2018 door!

Nephaar elastiek

Oh, en kennen we deze nog? Het haarelastiek met nephaar, die je om je knot heen wikkelde om de impressie te wekken dat je een volle bos met haar had? Mijn buurmeisje droeg het altijd en ik weet nog dat ik bij haar op de kamer kwam en dat ding op de grond zag liggen, en werkelijk dacht dat er een cavia (zo eentje met van die kruinen) lag! Zij was echt fan van die dingen en wikkelde er soms wel 2 of 3 om haar knot.


Vaak matchte de kleur TOTAAL niet met je eigen haarkleur, en kon je van kilometers afstand al zien dat het om nephaar ging. Al was het maar omdat het haar uit dit elastiek heel raar piekerig was of juist een gare krul had. Maar hee, het werd onwijs veel gedragen en vooral voor de mensen met kort haar bood het uitkomst. Ook deze elastieken kon je OVERAL kopen, bij de drogist, de parfumerie, op de markt, zelfs bij de H&M. Je ziet ze nog héél af en toe voorbij komen, maar ik spot er eigenlijk niemand meer mee op straat. Heb jij deze vroeger ook gedragen?

Bourjois lip gloss


Mijn allereerste lipgloss was van Bourjois! En omdat ik pas 12 was, mocht ik alleen de doorzichtige dragen. Die smeerde ik dan ultra dik op mijn lippen, waardoor het eigenlijk net leek of ik een potje had lopen kwijlen. Maar hee! Ik had lipgloss en de hele wereld moest het weten, dus ik glosste mijn lippen steevast om het uur bij. Vroeger hadden trouwens AL mijn vriendinnen lipgloss van Bourjois. Echt de hele klas. Het leuke is dat deze doorzichtige lipgloss van Bourjois NOG STEEDS te koop is en dat doorzichtige lipgloss (zo heb ik gehoord) weer helemaal terug gaat komen. We zullen zien!

Lancôme Juicy Tubes


Het moment dat je je Bourjois lipgloss inruilde voor een Lancôme Juicy Tube was vast een mijlpaal in je puberteit. Ik bedoel, Lancôme! Een merk uit de parfumerie. Dat was toch echt een flinke STEP UP. Het kostte me een rib uit mijn lijf en ik ging met zwetende handjes de Douglas in, maar ik liep eruit als een herboren vrouw, WANT ik had een echte Juicy Tube aangeschaft. Natuurlijk wilde al mijn vriendinnen het proberen en was ‘ie binnen no time leeg, maar dat kon de pret niet drukken. Ik kan me nog goed herinneren hoe het voelde als je wat gloss uit de kleine tube drukte, en hoe dik en stroperig dat spul was. En ze roken ook zo heerlijk mierzoet en fruitig! Ahhh, die goede ouwe tijd!

Impulse Spice Girls deo


OH MY GOODNESS iedereen, KENNEN WE DEZE NOG?! In de nineties waren de Spice Girls helemaal de BOM en ieder meisje uit mijn klas wilde een Spice Girl zijn. Ik kocht zelfs de iconische gympen met hoge plateauzolen (ik mocht ze nooit hebben van mijn moeder, maar toen de VanHaren knock-offs verkocht heb ik ze van mijn zakgeld betaald).

In 1997 werd er echter een SPICE GIRL DEODORANT gelanceerd, dus nu kon je er niet alleen uitzien als een Spice Girl, je kon ook daadwerkelijk zo RUIKEN. Dat was natuurlijk helemaal te gek. En aangezien ik in die tijd alleen maar Impulse deodorant kocht, was de stap naar de Spice Girl deo zo gemaakt. Wow, ik was helemaal in de zevende hemel met deze deodorant, die stiekem meteen als een parfummetje diende.

Haarmascara


Mijn zusjes en ik waren echt MEGA fan van haarmascara. Nadat de vlinderclipjes erin zaten, was het natuurlijk HEEL cool om nog wat plukken haar te pakken en deze te voorzien van een flinke lik haarmascara voor een subtiel kleuraccentje. En ik zeg subtiel, want zo goed zag je het helemaal niet op donkerbruin haar, haha! Je kon hele goedkope scoren bij de drogist, maar ik weet nog dat wij juist hele dure hadden van Dior, gekregen van onze tante die bij de Douglas werkte. We hadden geloof ik donkerpaars en brons. Uiteindelijk droogde het spul keihard op in je haren, maar dat gaf niets!

Nu ik erover nadenk is het eigenlijk heel bizar dat wij zoiets als haarmascara gebruikte, maar eigenlijk heeft dit de afgelopen tijd een comeback gemaakt in de vorm van hair chalk. Vroeger zei mijn moeder altijd ‘alle trends komen weer terug’ en nu ben IK diegene die het zegt.

Collection 2000


Essence en Catrice bestaan pas 12 jaar in Nederland (sinds 2005), dus in de jaren ’90 was je vooral aangewezen op budgetmerken zoals Miss Helen (Hema), Miss Sporty, Bourjois (was wel iets duurder al) en….. Collection 2000! Oh wow, mijn nichtjes en ik hadden hier bijna ALLES van. Van oogpotloden tot lipsticks, mascara, bronzers, metallic nagellak (of course) en zelfs compacte poeder foundation (die op ons veel te rozig was natuurlijk) en die we aanbrachten met het bijgeleverde ronde sponsje. Collection 2000 was super cheap en destijds te koop bij Kruidvat. Ik denk dat menig nineties kind een aantal Collection 2000 producten heeft versleten (en dan ook echt, versleten!).

Tegenwoordig heet Collection 2000 (wat in de jaren ’90 natuurlijk heel vooruitstrevend klonk) niet meer zo. Nu heet het simpelweg Collection en het merk heeft een compleet nieuwe restyling gehad. Het merk is dus gewoon nog steeds te koop!


Zo grappig, vroeger bestond je toilettasje uit zo’n 10 producten waar je HELEMAAL fan van was, en die je tot in de EEUWIGHEID bleef gebruiken. Ook al was het deksel eraf gebroken, de letters van de huls gesleten en was je bronzer niets meer dan 1000 kleine kruimeltjes: je bleef alles meeslepen in je toiletttasje en pas als het écht op was, gooide je het met veel pijn in je hart weg.

Tegenwoordig is dat volgens mij niet meer zo. Er is nu natuurlijk zoveel meer keuze op het gebied van budget beautyproducten ten opzichte van de jaren 90. Hierdoor krijgt iedereen de kans om meer producten in te slaan en lekker te experimenteren met kleuren en make-up trends. Een positieve verandering als je het mij vraagt! Toch was alles wel lekker simpel en ongecompliceerd vroeger. Had ook zo zijn charme.

Welke beautyproducten kun jij je nog herinneren uit de nineties? Wat was jouw eerste make-up product?

Until next time,
Serena Verbon

bron foto’s; petittrois.wordpress.com, shutterstock.com, three birst nest, fragrantica.com, kruidvat.nl, Aliexpress.com

Volg:

113 Reacties

 1. Chantal
  16 december 2017 / zaterdag, 16 december 2017

  Heel leuk om te lezen! Zo herkenbaar weer. Top ideeen aangezien we een ‘90-‘00 party hebben, wij gaan los!!! En ja toendertijd wilde je er écht wel zo bijlopen!!! De bom!!! Geweldige tijd als pubber. Over 20-30jr zeggen we hetzelfde over wat we nu doen. Al denk ik dat de échte trents en looks niet meer zo heftig zijn als 30jr terug en daarvoor… of dat is ontkenning! Ben benieuwd waar de activiteiten begeleiding over 50 jaar mee komt als wij in het zorgingshuis zitten! Haha

 2. Lindsay vreeswijk
  13 november 2017 / maandag, 13 november 2017

  Ik gebruik zo’n wokkel voor turnen???‍♀️

 3. 20 oktober 2017 / vrijdag, 20 oktober 2017

  Oooooh, die badparels!!! Dat was altijd een feest als je die uit mocht zoeken.

 4. 18 oktober 2017 / woensdag, 18 oktober 2017

  Ik gebruik nog steeds badparels! Haha vooral door de nostalgie eigenlijk.

 5. 12 oktober 2017 / donderdag, 12 oktober 2017

  Gut oh gut, ik herken de meeste dingen nog hahaha!

 6. Anita
  11 oktober 2017 / woensdag, 11 oktober 2017

  Hahaha wat een fantastische post, heerlijk om dit weer te zien. Ik herinner me ALLES nog! Ik maakte met een vriendin vaak een soort armbanden/hangers van kraaltjes aan een visdraad met onderaan een veertje, die maakten we dan aan ons haar met zo’n ge-wel-dig vlinderknipje! Het liefst hadden we de avond ervoor de gedoucht en elkaars natte haren ingevlochten, zodat we de volgende ochtend prach-tig-e krullen hadden! We voelden ons dan werkelijk de mooiste! :)

 7. 11 oktober 2017 / woensdag, 11 oktober 2017

  Hahaha wat fantastisch, kan me er nog heel veel herinneren (ook al ben ik wel wat jonger dan jij, uit ’93!). Wat voor mij ook pure nostalgie is, is the Vogue deo’s die elk meisje tijdens gym gebruikte. Die géur, zo herkenbaar!

  Wat ook heel hip was, was zo’n gehaakte haarband van een beetje glanzige stof. Die kon je kopen op de markt en íedereen had er één! Heb een linkje toegevoegd maar weet niet of je ‘m kan zien:

  https://static.mijnwebwinkel.nl/winkel/brocanteroosjes/image/cache/full/e526c3035c2d497c2c6b6eb8f54467769317302a.jpg

 8. Manuela
  9 oktober 2017 / maandag, 9 oktober 2017

  Waarom herken ik mijzelf hier zo erg in! Hahaha ik was veel al vergeten, maar nu komt het allemaal terug! Al deze dingen had ik ook en idd die ingerolde papiertjes van Yves rocher ? geweldig artikel dit! En heel veel beterschap, hopelijk voel je je snel weer fit!

 9. 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Wat een nostalgie! Ik ben een jaar jonger dan jij en heb dus ook al deze trends meegemaakt. Vooral de vlinderclipjes (en stiekem vind ik die nog steeds leuk voor kinderen dus ik hoop dat deze trend terugkomt) en de Yves Rocher catalogus. Mijn moeder droeg amper make-up maar ik mocht meebestellen met de mama van een vriendin en dat was altijd echt een feestje. Toen ik een jaar of 14 was mocht ik zelf bestellen en zo bouwde ik mijn eerste beauty stash op…
  En de scrunchie is gewoon zo goed voor je haar dat die echt gewoon terug móet komen ^^

 10. Madeleine
  4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

  Hi Serena! Lees dat je hartstikke ziek bent, heel veel beterschap! Niet te snel weer de draad oppakken, hoor, na gordelroos, komt verraderlijk snel weer terug. Pak je tijd!!! Madeleine

 11. Petra
  2 oktober 2017 / maandag, 2 oktober 2017

  Te gek, alles! hahaha sow cool. Groetjes een 32 jarige ;)

 12. Maya
  2 oktober 2017 / maandag, 2 oktober 2017

  Binnen een paar uur is het alweer een week geleden dat je nog iets gepost hebt, gaat alles goed met je Sereen? Ik word wat bezorgd… X

  • Sofie
   2 oktober 2017 / maandag, 2 oktober 2017

   Dat vroeg ik me vanmorgen ook af. Niet omdat ik het vervelend vind of zo, maar omdat het me opvalt.

  • Lola
   2 oktober 2017 / maandag, 2 oktober 2017

   Serena is ziek :( Op haar Instagram staat dat ze gordelroos heeft, heel pijnlijk en naar voor haar. Neem dus aan dat ze daarom niet in staat is om te werken nu en goed haar rust moet pakken.

   • Laura J
    2 oktober 2017 / maandag, 2 oktober 2017

    Misschien had ze dat dan ook even kort hier kunnen plaatsen? Niet iedereen volgt immers Instagram. Was wel fijn geweest vind ik

    • Jasmijn
     2 oktober 2017 / maandag, 2 oktober 2017

     Common, give her a break… Ze kan niet op ieder platform dingen plaatsen als ze zo ziek is.

     • Bianca
      2 oktober 2017 / maandag, 2 oktober 2017

      Nee dat klopt. Wat mij alleen opvalt is dat sommige bloggers vooruit werken en anderen dus niet. En als er dan iets gebeurd is er dus geen content.

     • Maya
      2 oktober 2017 / maandag, 2 oktober 2017

      Euhm mij lijkt haar blog nog steeds het hoofdkanaal te zijn en instagram, facebook,… de extra’s? Ze hoeft ook geen volledige post te schrijven, laat desnoods George of een van haar zusjes hier gewoon een artikel van 3 zinnen plaatsen met dat ze ziek is en wel weer terugkomt als ze beter is…

      • Caro
       3 oktober 2017 / dinsdag, 3 oktober 2017

       Eens. Heb nu maar op instagram gekeken terwijl ik daar nooit op zit. Berichtje op blog was opzich prettig geweest. Maarja. Als je ziek bent heb je andere dingen aan je hoofd (terecht, gordelroos is heel naar!). Veel beterschap!!!

  • MiriamH
   4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

   sjeesus heee, dit is een blog hoor. De wereld vergaat niet als je niet 24/7 op de hoogte wordt gehouden dat dingetjes even anders lopen. Get a life….
   En Serena, van harte beterschap meis. Neem je tijd, wij wachten wel!

 13. 1 oktober 2017 / zondag, 1 oktober 2017

  Ja, ik geloof dat die oogschaduw torentjes een van mijn eerste make-up producten waren ook. Leuk om terug te zien :)

 14. L.
  1 oktober 2017 / zondag, 1 oktober 2017

  Oeh, de impulsecollectie was sowieso een meisjesgeurenwalhalla. Dat ging van licht zoet tot mierzoet en alles er tussenin. Bestaat dat eigenlijk nog?

 15. Willemien
  1 oktober 2017 / zondag, 1 oktober 2017

  Wat leuk dit?. Die Hema eyegloss had ik in het paars en deed dit niet alleen op mijn ogen, maar ook op mijn lippen. Zag er niet uit haha?. Vroeger had je de miss sporty eau de toilette. Zwart met rood flesje. Volgens mij had bijna iedereen die uit mijn klas. En die impulse deoderant was echt populair. Ik had ze allemaal. Haarbanden droeg ook iedereen en het liefst met een hoog getoupeerde kuif?

 16. 1 oktober 2017 / zondag, 1 oktober 2017

  Ah de juicy tubes! Ik weet nog dat het zo’n hype was, haha. En de badparels afdeling was mijn favoriete afdeling van de Etos en baalde dat ik geen bad had hihi. Leuk artikel :) Liefs, Sija

 17. Myrthe
  1 oktober 2017 / zondag, 1 oktober 2017

  Oh my god! Ik ken alles gewoon nog, liefde liefde!! Vooral die elastieken met nep haar droeg ik in zwart met paars in blond haar, was top!

 18. Tjitske
  30 september 2017 / zaterdag, 30 september 2017

  Hahaha die badparels, geweldig! De lipgloss van Maybelinne die je omhoog moest draaien en dan kwam er wat gloss uit gaatjes was ook echt dé shit!

 19. Nanda
  30 september 2017 / zaterdag, 30 september 2017

  niet alleen impulse. ook Limara was de shit! ik verzamelde ze, en had alle flesjes deo.
  Blauwe mascara en beige lipstick

 20. 29 september 2017 / vrijdag, 29 september 2017

  Zeker hekenbare producten. Ik heb die vlinderclips nog steeds ?

 21. 29 september 2017 / vrijdag, 29 september 2017

  Oh jaaaa Impulse deodorant!! Ik had ze allemaal. Superleuk artikel dit, it brings back memories.

 22. May
  29 september 2017 / vrijdag, 29 september 2017

  Hahaha, ik heb laatst echt m’n hoofd gebroken over de naam van die Impulse deo, de HEMA torentjes had ik trouwens ook.
  Leuk artikel.

 23. 29 september 2017 / vrijdag, 29 september 2017

  Oh my gosh I’m herken mezelf zooo in dit artikel! De badparels, vlinder clipjes, oogschaduw torentje, spice girls deo en haarmascara gewoon geweldig. En zeuren om yves rocher bestellingen bij mamma zodat ik de goodies mocht hebben deed ik ook. Echt zo leuk om dit te lezen. Die nephaar elastieken had je soms juist ook in een andere kleur. Blond bij donker ofzo, alsof je zogenaamd geverfd haar had. Mijn zusje had zo’n ding haha prachtig en wat waren we eigenlijk schattig en simpel.

 24. joy
  28 september 2017 / donderdag, 28 september 2017

  God, wat zagen we er uit hé? Niet te doen, haha.
  Vooral die haarmascara was janken, van die harde strepen blauw in je haar :’)

 25. Door
  28 september 2017 / donderdag, 28 september 2017

  Haha wat een héérlijk artikel!!!! Heb me op het nephaarelastiek ook echt aan alles schuldig gemaakt! Vooral die yves rocker is zo herkenbaar! Je kon ook heel veel mini’s bestellen en je kreeg veel gratis dus vond dat echt een feest! Geloof niet dat ik het uiteindelijk dan veel gebruikte haha maar daar ging het dan niet om.
  Ook een herkenbare : die lipgloss. Jakkes! Vooral dat gevoel van plukken haar op je plakkerige lippen haha! Those were the days!

  Thanks voor deze heerlijke trip down memory lane!
  X

 26. Lotte
  28 september 2017 / donderdag, 28 september 2017

  Toevallig had ik het laatst met mijn zusje nog over Yves Roche en dan met name die kleine, opgerolde papiertjes waar op stond welke gratis producten je tegoed had. Toch jammer dat we dat soort kleine geneugten moeten missen.

 27. 28 september 2017 / donderdag, 28 september 2017

  Wij zijn duidelijk even oud! Ik herken echt alles van jouw lijst, en ik voel me nu behoorlijk bejaard :D

 28. Lieke K.
  28 september 2017 / donderdag, 28 september 2017

  Oké. Nu voel ik me oud. Ik herken echt 90% procent (ha ha) van alle dingen die je genoemd hebt! Spice Girls… badparels (wat een derrie)… Miss Helen eyegloss.. :P

  Geniaal artikel Serena!

 29. Carlijn
  28 september 2017 / donderdag, 28 september 2017

  Nostalgie tot en met!! BADPARELS. Somebody please start making those again!! En dan inderdaad vooral die met rare vormpjes. En Spice Girls…wie herkent deze: doorzichtige lollies waar dan een afbeelding van 1 van de dames opstond, volgens mij met kauwgom in het midden. (tip: google ‘spice girls lollies’) Of die verpakkingen met kauwgom waar tijdelijke tattoos bij zaten (ik heb er nog steeds een stuk of 50 van haha!). Die zaten in van die zilverkleurige zakjes, die haalde ik altijd bij de Jamin.

  • Rowan Chanel
   29 september 2017 / vrijdag, 29 september 2017

   Ojaaaa! En die lollies waren niet te vreten, maar dat maakte niet uit hahaha geweldig!

 30. Nicole
  27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  Mijn eerste Yves Rocher-bestelling stamt uit 1993 en ik was helemaal in heaven. Zelfs de kartonnen doos/verpakking had ik een lange tijd bewaard, want mijn naam stond erop, wauw. Kan mij herinneren dat ik er ook heel veel proefjes/monstertjes bij had gekregen.
  Lijkt mij leuk om een jaren 80-versie van dit artikel te lezen :)

 31. Mindy
  27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  Hahahahahahahaa dat nephaar. Dat was ik alweer vergeten. En mooi dat je was als je zo’n ding in je haar had. Fantastisch artikel!

  Ik vraag me af of deze jaren ’90 trends ook werden gebruikt door de 20’ers en 30’ers uit die tijd, of dat de bovenbouw van de basisschool en de brugklassers dit alleen gebruikten. Iemand uit die leeftijdscategorie die dit mij kan vertellen?

 32. Kim
  27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  WAUW die badparels!! Ik was ze compléét vergeten, tot jij het ‘uitknijpen’ beschreef, ik voel het weer helemaal! En wij hadden niet eens een bad ;-)
  Ook ik bleef stug met m’n donkerbruine haar opleuken door de voorste 2 plukjes (die dan zo charmant los hingen natuurlijk) in te smeren met paarse en blauwe haarmascara. Omdat het niet goed genoeg werkte zelfs een keer nagellak geprobeerd, minder goed plan… dat heeft mijn moeder er boos uitgeknipt :'(

 33. Lisanne
  27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  Haha heel veel wel gedragen vooral de scrunchies en dan die met suède look. Mn moeder maakte er van alles mee. En dan dat nep haar zo fout maar ook die heb ik heel veel gedragen. Net als de vlinder speltjes.
  Mn moeder bestelde dan niet vaak wat bij de yves rochel, maar kan me de mini kadotjes en opgerolde papiertjes met je “prijs” nog wel herinneren. Om die papiertjes zaten altijd hele kleine elastiekjes. Een van de elastiekjes heeft mn broertje toen om zn tand gedaan en tijden later vond de tandarts die weer ?

  En wat je niet genoemd hebt maar bij ons in een noorden ook een echte hype was waren van die ronde plastic armbandjes die je in alle vormen kon knopen om je arm. Die kocht je ook overal.

 34. Jo
  27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  dingen die je sinds de jaren ’90 niet meer gezien hebt |blast from the past ;)
  platformschoen a.k.a. Spice Girl schoen…flippo’s, discmans ,en Super Mario Bros!

  fijne dag, doei doei

 35. 27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  Toen ik bij de Spice Girl deodorant aankwam, rook ik het gewoon meteen! Ofja, mijn brein wist meteen hoe het toen rook, ook al is het eeuwen geleden.

  Die miss helen torentjes had ik ook en mijn favoriet was inderdaad de blauw met zilver! Creasen als een malle, zag er niet uit, maar fuck it want het was hip. Ik gebruikte ook een paarse lipgloss van miss helen, waar dan een swirl glitters doorheen zat!

 36. Sam
  27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  Heerlijk iemand van dezelfde leeftijd, ik moest altijd kort haar van mijn ouders :( En toen die elastieken met nephaar kwamen whaaaaaahh toen kon ik die indoen, je had ze later ook op een clip? de deo en de douchegel van de spicegirls ?? ik had ze ook en ken je die spicegirl lollies nog? Met die stickers erin ✌️ Heerlijk! Ik had ook een hoop collection 2000 bijna alle kleurtjes nagellak en make up van jade een trio in creme, beige en bruin, helemaal opgemaakt ?

 37. Petra
  27 september 2017 / woensdag, 27 september 2017

  Geweldig! De meeste herken ik wel:) Zo leuk..

 38. Inge
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  hahah echt fantastisch.. ik heb werkelijk alles van hierboven gebruikt. Super tof artikel dit, genieten!

 39. 26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Oh jaaaa, de deodorant van de Spice Girls..! Die rook heerlijk. De werking daarentegen liet sterk te wensen over, haha! De wokkels waren ook hip in die tijd. Ik heb ze ook gehad. Sterker nog, ik maakte ze zelf van restjes stof. De lipgloss van Bourjois was ook mijn eerste (voor mij toen super dure) gloss. Zo plakkerig! En het kwastje vond ik eigenlijk ook niet fijn, haha! Leuk artikel, meid! Die ‘goeie ouwe’ komt weer naar boven ;-)

 40. Suus
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Oh ik herken bijna alles! Hoe leuk :D En wat fijn dat het nu anders is

 41. Luuk
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Inderdaad heel anders dan de huidige hightech producten.

 42. Sera
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Wat een heerlijk artikel, ik krijg gewoon heimwee naar die tijd! Ik herken en gebruikte alles uit dit artikel haha

 43. Pearl
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Wat een nostalgie, geweldig! Van Collection 2000 heb ik toen 2 oogschaduwtrio’s gehaald (weet je nog, die roze/blauw/wit metallic, helemaal fout!!) en een bruin/taupekleurige combi. Die laatste heb ik nog en gebruik ik met veel plezier!

 44. Petra
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Ha leuk! Jammer dat we geen oude foto’s van jou hebben met scrunchies of de mooie oogschaduw ;)

 45. Denise
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Zo leuk!
  Ik herken enorm veel! Zo grappig om te zien?
  Mijn eerste beauty product was een lipgloss met een roller systeem?

  X

 46. 26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Goh wat cool zeg, je kunt merken dat wij van dezelfde generatie zijn, want ik herken allesssssss;-) Het was mij ook Spice girls all over en mijn moeder kreeg elk jaar opnieuw een zakje badparels cadeau. En ging ze bij Yves Rocher bestellen? Dan wist ik niet hoe snel ik erbij moest zijn om die mini lipstickjes te bemachtigen. #nostalgie.

 47. Suzy
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Oh wow! Trip down memory lane dit! Bij de Yves Rocher kreeg je soms ook een mini beautycase. Iedereen op mijn turnvereniging had zo’n bakje met makeup! Die lootjes die je erbij krijg herinner ik mij ook nog.

  Oh en Limara deo. Li-ters werden daarvan weggespoten. En daarna natuurlijk je Chipie/Oilily parfum op.Verder was ik idolaat van het makeup merk Invite (later Rimmel?) en had ik een la van mijn commode vol met haarspullen. Van die haarbanden met ‘ tandjes’ die je als een soort hekwerk in je haar schoof, een met velours stof bekleed stuk ijzer met een gat erin waarmee je een knot kon maken en een klip die aan de bovenkant sloot, waarmee je een grote paardenstaart kon creëren.
  Echt een nineties child hier, haha! Mijn zus is een paar jaar ouder dan ik en ik vond het heerlijk om door haar makeuplade te sneupen. Die makeupstijl heeft ook kortstondig een comeback gemaakt vorig jaar (lipliner, bruinachtige lipstick en heuuul veel kohlpotlood rond je ogen).

  • 4 oktober 2017 / woensdag, 4 oktober 2017

   Jaaa die haarband met tandjes, ik wou soms dat ik er nog eentje had, die hield echt goed het haar weg uit je gezicht :-)

 48. AK
  26 september 2017 / dinsdag, 26 september 2017

  Ik herken alles nog! Heerlijk! Als ik met mijn oma naar de drogist ging, mocht ik altijd tien badparels uitzoeken. Kon ik daarna mooi de blits mee maken bij m’n vriendinnetjes. Dank voor deze throwback tuesday :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *