Vernieuwde Etos mascara’s

Het zoeken naar Holy Grails op beautygebied blijft een doorlopende bezigheid. Ook al heb ik de perfecte foundation, highlighter of mascara stiekem al gevonden, toch blijf ik nieuwsgierig naar nieuwe producten omdat het wat mij betreft altijd beter, mooier óf in elk geval goedkoper moet kunnen.

etosmascara - 7Vooral mascara’s vind ik leuk om te reviewen, dus je begrijpt mijn blijdschap toen er een enveloppe op de deurmat plofte die tot de nok toe vol was gestopt met de vernieuwde mascara’s van Etos*. De hulzen van deze mascara’s zien er prachtig en luxueus uit, heel strak en chic met een mooi, sierlijk lettertype.

Schermafbeelding 2015-09-20 om 07.47.03Volume, Mega Volume, Volume & Curl, Volume & Long Lashes, Volume & Separation en All in One: er is voor elke soort wimpers en wens wat wils.

Ook fijn: Etos heeft ook veel donkerbruine mascara’s, voor een zachtere oogopslag. Ik weet dat niet elke mascara ook in het bruin verkrijgbaar is, dus dit moet vast goed nieuws zijn voor de blondines onder ons. Voor mij is het fijn dat er ook veel keuze is in waterproof mascara’s. Ik houd van een waterproof formule omdat dit mijn wimpers goed in de krul houdt.

etosmascara - 3etosmascara - 5En ook heel leuk: er zijn zelfs gekleurde mascara’s verkrijgbaar in trendy kleuren als knallend blauw, mintgroen en violet. Blauw was er al, maar mintgroen en violet zijn nieuw! Ik weet dat er veel high end merken zijn die gekleurde mascara’s uitbrengen, maar laten we eerlijk zijn, waarom zou je €35 uitgeven aan een mascara in een trendkleur die je waarschijnlijk toch maar een paar keer gaat gebruiken? Ontzettend gaaf dus dat Etos budgetvriendelijke varianten in hun assortiment heeft. Want met zulke zachte prijsjes is de gekleurde mascara-trend een stuk laagdrempeliger om eens uit te proberen!

Hieronder een aantal voorbeelden met wat je zoal kunt doen met gekleurde mascara;

l'oreal miss denim review-03catrice-lentekleurtjes_3 catrice lentekleurtjes_8CHANEL COLLECTION BLUE RHYTHM - 5essence-all-about-paradise-eyelook_18.png essence-all-about-paradise-eyelook_19.pngZoals je ziet kun je hele mooie, creatieve eyelooks maken met gekleurde mascara. Breng het bijvoorbeeld aan in dezelfde kleur als je oogschaduw om de kleur intenser te maken, of houdt de rest van je eyelook neutraal zodat de mascara zorgt voor een ‘pop of colour’. Breng het aan op je onderste wimpers, of juist op de uiteindes van je bovenste wimpers voor een leuk, speels effect.

etosmascara - 6De Color mascara’s hebben een hetzelfde borsteltje als van de volume mascara’s. Ze doseren de juiste hoeveelheid mascara (en dus ook de juiste hoeveelheid kleur) zonder de wimpers aan elkaar te plakken. Deze mascara separeert de wimpers juist erg mooi, geeft ze iets volume en vlekt niet. Zelfs op mijn donkere wimpers geeft het goed kleur af en zorgt het voor een prachtig kleuraccentje!

etos mascara's review - 2Van alle mascara’s die ik opgestuurd heb gekregen waren er 4 stuks waterproof, die ik wat uitgebreider heb getest en die ik hieronder kort voor jullie zal reviewen: Sensitive Volume waterproof, Volume waterproof, Mega Volume waterproof en als laatste Seperation & Volume waterproof.

etos mascara's Hierboven nog even de borsteltjes naast elkaar, zodat je goed het onderlinge verschil kunt zien.

etos mascara's review - 1Zo zien mijn wimpers eruit zonder mascara (ik heb ze hier wel gekruld). Omdat ik van nature hele rechte wimpers heb, krul ik ze altijd. Ik heb gemerkt dat waterproof formules mijn wimpers veel beter in de krul houden (bij niet-waterproof mascara’s zakt de krul er al snel uit), dus vandaar dat ik zweer bij waterproof mascara’s.

Sensitive Volume waterproof
Deze mascara is in principe hetzelfde als de Volume waterproof mascara (zie de review hieronder), en heeft ook hetzelfde effect op de wimpers, maar dan is het speciaal bedoeld voor mensen met gevoelige ogen.

Volume waterproof
etos mascara's review - 3Deze mascara heeft een vrij ‘normaal’ borsteltje die lichtelijk spits toeloopt. Het borsteltje bestaat uit vezelige haartjes die niet al te dicht op elkaar staan. Dit vind ik persoonlijk erg fijn, omdat dit ervoor zorgt dat de wimpers mooi gesepareerd worden en dus niet (te veel) aan elkaar gaan kleven. Met het borsteltje kun je alle wimpers goed bereiken, ook die kleine babyhaartjes.

Wat me opvalt is dat deze mascara de wimpers niet knoerthard maakt, ondanks de waterproof formule. Je kunt dus gerust laag na laag opbouwen voor nóg meer volume, zonder dat het een plakkerige spinnenpootbende wordt. Ideaal! Dit lukt niet met mijn huidige favoriete waterproof mascara, want die maakt mijn wimpers erg hard waardoor laagjes opbouwen praktisch onmogelijk is. Ik vind het effect van deze mascara erg mooi. Het geeft mijn fijne wimpers een mooi volume en echt dat gewilde ‘false lash effect’.

Mega Volume waterproof
etos mascara's review - 4Het verschil tussen de normale Volume waterproof mascara en de Mega Volume waterproof mascara is niet zo goed te zien, maar ik denk dat deze mascara nét iets meer volume aan mijn wimpers geeft. Het borsteltje is wat dikker, groter, de haartjes zijn wat langer en staan dichter op elkaar. Het separeert de wimpers iets minder, waardoor ze wel weer wat voller en volumineuzer ogen, dus dat is wat mij betreft zeker een plus. Ik heb fijne wimpers en heb het dus een beetje ‘nodig’ als de wimpers iets aan elkaar plakken. Of nou ja, dat vind ik persoonlijk mooi omdat mijn wimpers dan wat voller lijken (zonder het spinnenpoot effect).

Deze formule is trouwens ook lekker zacht waardoor de wimpers – ondanks de waterproof eigenschap – nog lekker flexibel aanvoelen. Laagjes opbouwen is dus geen probleem en zorgt alleen maar voor nóg meer volume. De mascara is niet te droog, niet te nat, precies goed. Ik vind het effect erg mooi en ik ben tevreden over het feit dat deze mascara de krul er de gehele dag goed inhoudt. Het geeft mijn wimpers echt het ‘wow’ effect!

Separation & Volume waterproof
etos mascara's review - 5Deze mascara geeft een gelijksoortig effect als de Mega Volume waterproof mascara, maar waaiert de wimpers ietsje mooier uit en separeert ze ook nét ietsje beter. Het volle borsteltje is niet van vezelige haartjes gemaakt, maar van siliconen ‘haartjes’. Deze ‘haartjes’ zijn vrij kort en staan op mooie, gelijke afstand van elkaar. Omdat het siliconenborsteltje minder vezelig is, separeert dit de wimpers net even iets beter dan de voorgaande mascara’s.

Persoonlijk zie ik niet heel veel verschil in vergelijking met de andere Etos mascara’s, maar ik kan me voorstellen dat je een voorkeur hebt in het soort borsteltje. Mijn voorkeur gaat uit naar vezelige, harige borsteltjes, maar mocht je een voorkeur hebben voor siliconen borsteltjes (bijvoorbeeld, als je wimpers niet zo fijn zijn als die van mij en ook iets voller) dan is de Separation & Volume mascara de keuze voor jou!

etosmascara - 4Eindoordeel
etos mascara's waterproofIk ben positief verrast door deze Etos mascara’s! De formule is niet te nat, niet te droog, is inderdaad goed waterproof en vlekt niet. De formule houdt mijn wimpers toch vrij flexibel waardoor opbouwen van meerdere volumineuze laagjes goed te doen is, zonder dat het te erg gaat klonten of er een spinnenpoot effect ontstaat. Erg fijn voor fijne, rechte wimpers zoals die van mij.

Ik moet zeggen, zo van dichtbij lijkt het misschien wel alsof de wimpers te veel aan elkaar kleven, maar in het echt (en van een afstandje, niet zo dicht erbovenop) geven deze mascara’s mijn wimpers echt een mooi, natuurlijk en toch ook een false lash effect.

En, voor mij de allergrootste plus, het houdt de gehele dag de krul in mijn wimpers, zonder uit te zakken. Ik heb niet echt een duidelijke favoriet, ze geven mijn wimpers allemaal een mooi en soortgelijk effect. Als ik toch zou moeten kiezen dan zou ik voor Mega Volume waterproof gaan. Welke vinden jullie het mooiste bij mij?

etosmascara - 8Ik hoop dat deze reviews je nieuwsgierig hebben gemaakt naar de vernieuwde Etos mascara’s. Naast deze waterproof versies zijn er ook ‘normale’ versies in zowel zwart als bruin en in allerlei vrolijke trendkleuren zoals knalblauw, mintgroen en indigo. Superleuk om mee te experimenteren! En voor de prijs hoef je het absoluut niet te laten;

De volume mascara’s kosten €3,99
De Color en Sensitieve mascara’s kosten €5,99

De Mega Volume mascara kost €5,99
De Curl, Separation, Long Lash mascara’s kosten €5,99

De All-in-One mascara kost €6,99

etosmascara - 2Neem dus absoluut een kijkje in het Etos make-up schap als je op zoek bent naar een nieuwe, budgetproof mascara!

Ik ben benieuwd welke van deze mascara’s jou het meeste aanspreekt. Welk soort klinkt als een mascara match voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

*sponsored – voortaan geef ik gesponsorde posts ook de tag ‘sponsored’, zodat je al via de hoofdpagina kunt zien om wat voor een soort post het gaat. Persoonlijk vind ik dit geen reden om artikelen niet te lezen, want ik steek ook in gesponsorde posts veel tijd en moeite. Toch vind ik het belangrijk om zo transparant mogelijk te zijn en omdat een aantal bezoekers hebben aangegeven het op prijs te stellen als ik het eerder aangeef dan aan het einde van het artikel, heb ik deze keuze gemaakt. 

Volg:

91 Reacties

 1. Wilma
  11 augustus 2017 / vrijdag, 11 augustus 2017

  Ben op zoek naar mascara ivm allergie. Heb altijd mascara gebruikt nu last van rode randen en jeuk. Ben verwezen naar Etos sensitieve volume waterproef. Slecht! Wordt hard, wordt korrelig waardoor korreltjes in ogen komt. Door wrijving ontstaat dus weer de irritatie. Iedereen kan roepen dat dir artikel goed is, ik vind het niks, sorry!

  • Tan
   12 oktober 2017 / donderdag, 12 oktober 2017

   Bij een allergie überhaupt geen waterproof mascara gebruiken. Helemaal geen oogmake-up gebruiken is nog beter. Een allergie heeft niets te maken met de kwaliteit van dit artikel.
   Succes ermee!

 2. T. Huisman
  16 april 2017 / zondag, 16 april 2017

  Ook die gekleurde mascara”s zoals lila en geel en groen blauw die zou ik ook wel eens willen proberen.

 3. T. Huisman
  16 april 2017 / zondag, 16 april 2017

  Mega volume, en seperation volume. Ik heb vroeger ook een mascara van Lancome gehad en die ging heel lang mee. Goede kwaliteit voor een voordelige prijs. Vooral als je die vergelijkt met andere merken zoals Guerlain en Dior en Chanel dan is dit het proberen waard. het is de naam waar je voor gaat maar je moet het eerst proberen voordat je het ziet. Zoals je ziet heeft het echt een megavolume en doet het niet onder voor de zogenaamde a merken masara”s. .

  • 6 mei 2017 / zaterdag, 6 mei 2017

   Alle mascara s worden in de de zelfde fabriek gemaakt ik koop altijd goedkope zoals van etos

 4. Annelies Van Aggelen
  8 augustus 2016 / maandag, 8 augustus 2016

  Ik heb altijd de Sensitive Waterproof van Etos en die beviel goed tot de verpakking veranderde! Er komen grote klonters uit de houder omdat de borstel door de te grote opening niet goed afgeschuierd wordt. Die klonters laten zich slecht op je wimperharen vastzetten en het wordt een rommeltje! Gelukkig had ik nog een oude verpakking die ik nu met de nieuwe mascara gebruik, maar het is verre van ideaal! Je kan de boel wel veranderen maar ik vind dit geen verbetering, over de verpakking is kennelijk niet goed nagedacht. Wie wil nu brokken op zijn wimpers!?!

  • Schinkel
   7 mei 2017 / zondag, 7 mei 2017

   Daar ben ik helemaal mee eens,eerder een hele fijne mascara,nu een klonter zooi.

 5. Ghislaine
  3 januari 2016 / zondag, 3 januari 2016

  Ik ben heel erg blij met deze review! Ik ben vorige week bij Etos geweest voor mascara maar zie vaak door de bomen het bos niet meer met alle types mascara die verkocht worden. Heb uiteindelijk een mascara van L’Oréal meegenomen maar budgetvriendelijke make-up is altijd fijn! Van de week toch maar weer naar de Etos om te kijken welke ik ga meenemen!!

 6. Noa
  25 oktober 2015 / zondag, 25 oktober 2015

  Ik vind het allemaal erg mooie mascara’s! Ik vind de Mega Volume Mascara den ik het mooiste. Ik vlieg al naar de Etos 😉

 7. 18 oktober 2015 / zondag, 18 oktober 2015

  Wauw! Wat kan jij toch mooie foto’s maken zeg! Zelfs als het onderwerp mij op het eerst zicht niet zo veel zegt bekijk ik toch steeds het volledige artikel omdat ik zo kan genieten van je foto’s! Petje af! 😉

 8. Mo
  17 oktober 2015 / zaterdag, 17 oktober 2015

  Hey Serena,

  Deze mascara review komt voor mij heel goed van pas! Mijn favo mascara is namelijk bijna op (Maybelline New York, Volume Express The Falsies waterproof, echt een aanrader voor mij!) maar die had ik gekocht in Thailand ik heb echt geen idee of ze in Nederland te koop zijn, ik kan ze namelijk nergens vinden. Misschien zijn ze te koop in Amerika. Maar deze review komt nogmaals echt goed van pas, maar welke lijkt jou echt een aanrader voor mij. Het liefst wil ik een waterproof mascara+Volume of lengte en krul. Ik ben er al een tijdje mee bezig om een nieuwe mascara te zoeken voordat mijne op gaat.

 9. Annemarie
  6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Hoi Serena,

  Wat een goede post. Ik vind het echt knap dat je al die verschillende ooglooks bedacht hebt! Ik vind vooral de eerste blauwe erg mooi en die met al die kleurtjes. Helaas kan ik niet zo goed als jij make up bij mezelf op doen, maar oefening baart kunst!

  Liefs Annemarie

 10. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

  Mooi. Die met volume is mijn favoriet

 11. Froucke
  4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

  Hee Serena, wat een leuk artikel!
  Je neemt altijd zoveel tijd om echt kwalitatieve reviews te schrijven en dat vind ik echt heel leuk aan jou en heb er ook veel respect voor! Ga vooral zo door zou ik zeggen 🙂

 12. Lou
  3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

  Wauw wat een mooie, uitgebreide review! En wat een mooie ooglooks! Hier kan ik echt wat mee! Ik heb dan laatst een blauwe waterproof mascara bij de Hema gehaald en die bevalt goed. Maar misschien dat ik dan toch de paarse van Etos wil proberen.

 13. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

  Oh er zitten echt een paar mooie looks tussen! Al denk ik niet dat ik snel gekleurde mascara zou gebruiken.

 14. caroline
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  De mega volume waterproof is echt wel de mooiste voor jou

 15. emmy
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik heb net als jij lange, rechte wimpers. Ik krijg ze met geen mogelijkheid gekruld! Echt niet gaaf. Welke wimperkruller gebruik jij?

  • Annelies Van Aggelen
   18 september 2016 / zondag, 18 september 2016

   Ik heb weleens gehoord, dat je wimpers mooier krullen als je de wimpertang eerst in heet water warm moet maken en er dan je wimpers mee moet krullen! Uiteraard wel voorzichtig en de hete tang niet tegen je oogleden aanhouden! Succes!

 16. T.
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik had een jaar of tien geleden altijd mascara van Etos! Moet echt weer gaan proberen

 17. Eline
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Op zich goede mascara’s! Niet heel bijzonder, en ook niet aan te raden voor mensen met gevoelige ogen. Ik zag ook nieuwe Sensitive mascara’s liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *