DIY | Marble Laptop Case

Weten jullie nog dat ik een tijdje geleden schreef over mijn nieuwe liefde verslaving voor koperspray? Alles ging koper. De lamp. De prullenbak. Potjes. Flessen. Schaaltjes. De plakband automaat. Maar nu, jongens en meisjes, ben ik verliefd geworden op iets anders: plakplastic met marmerprint!

DIY marmeren laptop case - 1 Let’s marble things up!

Ik wéét dat marmer al een hele poos een trend is, dus ja, het is misschien niet helemaal up to date, maar ik ben er nog steeds dol op. Ik fotografeer graag items op de (overigs echte) marmeren plaat van mijn ouders. Het staat gewoon zo chic, fresh en clean.

Wat ik wel veel zie de laatste tijd is kurk. Alle nieuwe woonitems en accessoires bij Ikea en Xenos zijn van kurk. Nu heb ik niet zo veel met kurk. Jullie wel? Ik moet bij kurk altijd denken aan 1. een fles wijn en 2. Kreatief met Kurk, hilarische sketches uit de jaren ’90, gemaakt door het duo Ederveen en Niterink (beter bekend als Theo en Thea).

Ik heb er meteen een video van opgezocht omdat ik er aan moest denken, en ik wil jullie deze niet onthouden. Het is zo onwijs kneuterig! En het mooie is dat je ergens nog een beetje twijfelt of het echt is, wat het extra grappig maakt.

Kijk en lach:

Maar nu door met de DIY.

Het marmeren plakplastic kocht ik bij Karwei. Het heet daar decoratiefolie ‘marmer’ en een rol heeft een afmeting van 45 cm breed bij 2 m lang en kost €6,09 per stuk. En het mooie is dat je dit dus ook gewoon online kunt bestellen (klik hier).

DIY marmeren laptop case - 6 Het eerste wat in me opkwam om te beplakken met marmerfolie was mijn laptop. Het arme ding is HELEMAAL afgeragd. De letters A, S en E zijn versleten (het is dat ik blind kan typen), hij is gebutst, er zit een deuk in, en talloze vegen die ik er never nooit meer af ga krijgen. Oh, en tussen de toetsen vind je alles van broodkruimels tot opgedroogde bami soep.

Heel zielig dus.

DIY marmeren laptop case - 5 Je vraagt je af waarom mijn laptop het überhaupt nog doet met al die deuken. Wat heb ik er in hemelsnaam mee gedaan?! Goed, tijd voor een opknapbeurtje dus! Ik zie wel eens MacBooks met zo’n mooie marmeren laptop case eromheen (lekker Pinteresty!), maar ik ga gewoon mijn eigen ‘case’ maken en nog veel goedkoper ook!

Dit zijn de stappen die ik heb doorlopen;
1. maak je laptop vetvrij met een microvezel doek
2. leg je laptop op de achterkant van het folie en knip een stuk af dat niet al te ruim is. Probeer zo’n centimeter aan elke kant over te houden.
3. Verwijder het beschermlaagje van het folie en plak het op de bovenkant van je laptop. Werk van links naar rechts (of van boven naar beneden) om te voorkomen dat er bubbeltjes onder het folie terecht komen. Zijn ze er toch, prik ze dan voorzichtig in met een naaldje of stanley mesje en druk de lucht eronder uit.
4. Snijd met een scalpel of een stanleymesje (hij moet echt goed scherp zijn!) heel voorzichtig langs de randjes van je laptop.

DIY marmeren laptop case - 8Omdat een Macbook afgeronde hoeken heeft, zijn de hoekjes een beetje tricky. Het is lastig om het folie hier mooi en gelijkmatig overheen te trekken. Gelukkig heb ik hier een oplossing voor; warmte! Ren dus naar je badkamer (of slaapkamer) en haal je föhn tevoorschijn. Blaas er warme lucht overheen (niet te lang en niet te heet), precies genoeg om het folie te verwarmen waardoor het wat rekbaarder wordt. Trek het folie strak over de hoekjes heen. Laat het afkoelen. Snijd vervolgens langs de rondingen van de hoek.

DIY marmeren laptop case - 9 Voila!

De truc is om een mesje te kiezen die echt scherp is, dan gaat het snijden van de randjes een heel stuk makkelijker. Neem ook zeker je tijd. Dit is geen haastwerkje. Soms is een DIY zo gepiept, en soms moet je er goed de tijd voor nemen. Ik denk dat ik zo’n 45 minuten ben bezig geweest met het secuur opplakken van het folie. Oh, wat ik bijna vergeet, als je het scherm een beetje open klapt en je hand eronder houdt, licht het appeltje op, zodat je hem gemakkelijk kunt uitsnijden. Het hoeft niet per se, maar zelf vond ik dat wel het mooiste effect.

DIY marmeren laptop case - 15 Zo chic! Mijn laptop ziet er in één klap een stuk beter uit. En ook nog eens super stylish. Love it!

Ik ging meteen op zoek naar nog meer leuke dingen die ik kon beplakken.

DIY marmeren laptop case - 3 Deze onderzetters had ik ooit gekocht met als doel om er een DIY project mee te doen (ik wist toen alleen nog niet wat). Ik vond de vorm zo leuk, namelijk. Gisteren zag ik dat Tara twee zeshoekige onderzetters van marmer op haar bureau had liggen, dus besloot ik deze onderzetters te voorzien van een laagje marmerfolie. Het principe is hetzelfde als bij de laptop: ruim stukje folie uitknippen, opplakken, onderzetters omdraaien en vervolgens de randjes eraf snijden met een stanley mesje.

DIY marmeren laptop case - 14 De onderzetters zijn ineens een stukje chiquer, vinden jullie niet? Leuk als onderzetter (eh, duh), maar ook als decoratie. Zet er bijvoorbeeld een leuk cactusje of vetplantje op, gebruik het als sieraden display, of zet er iets anders moois, decoratiefs op.

What else, what else?

DIY marmeren laptop case - 2Bij Xenos kocht ik voor €3,99 dit houten bord met quote, dat je als schilderijtje aan de muur kunt hangen.

DIY marmeren laptop case - 13 DIY marmeren laptop case - 10DIY marmeren laptop case - 12DIY marmeren laptop case - 11Maar kijk, op deze manier is het een hele stijlvolle display. En het doet ook dienst als serving tray. Leuk om koekjes of cupcakes op te serveren. De zijkanten waren trouwens zilver, maar je zou ze bijvoorbeeld ook kunnen voorzien van een koperkleurtje! Marmer en koper staan zo mooi bij elkaar <3

DIY marmeren laptop case - 16Wat kan je nog meer met marmerfolie beplakken? Ik heb natuurlijk niet het wiel uitgevonden wat marmerfolie betreft, velen gingen mij voor. Wat dacht je van een bijzettafel, salontafel, klok, je bureau, een plantenpotje, dienbladen, opbergdozen, notitieboekjes of telefoonhoesje? Oh yes, ik ben nog lang niet klaar met plakken!

Wat zou jij beplakken?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

81 Reacties

 1. 7 maart 2017 / dinsdag, 7 maart 2017

  Hii Serena, super leuke DIY zeg! Ik heb net de marble stickers online besteld, komen donderdag aan;) Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Super bedankt voor het leuke idee!

  x Solane

 2. anoniem
  5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

  Waar heb je die broze terrarium vandaan? Want ik kan ze niet goedkoop vinden.

  • anoniem
   5 september 2016 / maandag, 5 september 2016

   *bronze

 3. Thea
  28 februari 2016 / zondag, 28 februari 2016

  Krijg je na een tijd de folie ook weer mooi van je MacBook af? Of hou je lijmresten?

  • Emma van Buul
   16 maart 2016 / woensdag, 16 maart 2016

   Vraag ik me ook af… Net de folie besteld bij karwei dus ben benieuwd…

   • Roos
    3 april 2016 / zondag, 3 april 2016

    Zou ik ook heel graag willen weten!

 4. 9 oktober 2015 / vrijdag, 9 oktober 2015

  Ziet er superleuk en inderdaad erg pinterest uit! 😉 mooi!

 5. 7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Wat een simpele maar über leuke manier om je kamer om te toveren. Zeker de moeite waard liefs soraya

 6. Roxanne
  7 oktober 2015 / woensdag, 7 oktober 2015

  Leuke tip, bij de H&M op de home afdeling heb je nu heel veel in marmerprint! Van bekers tot schaaltjes..

 7. 6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Wat staat dit leuk! En inderdaad, marmer en koper gaan erg mooi samen. Lijkt me ook leuk om bekers mee te beplakken, kan je dan mooi kwasten in zetten.

 8. Ikram
  5 oktober 2015 / maandag, 5 oktober 2015

  Ziet er inderdaad meteen een stuk chiquer uit 😀 Superleuk gedaan!

 9. Miranda
  5 oktober 2015 / maandag, 5 oktober 2015

  Wat super leuk en origineel bedacht. Misschien zou het beplakken van een laptop, die erg WARM kan worden gevaarlijk kunnen worden, hopenlijk brand het niet door. Ik merk dat laptops soms zó warm kunnen aanvoelen.

 10. 4 oktober 2015 / zondag, 4 oktober 2015

  OMG so cute, ga dit zeker ook doen met mijn tablet.
  Het is een beetje zoals whasi tapi, als je dat de eerste keer gebruikt zoek je ook allerlei dingen om te beplakken.

 11. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

  Ik heb laatst hetzelfde gedaan met marmerfolie, echt supertof! Ik haalde mijn rollen bij de blokker voor €5 per stuk 🙂

 12. Daphne
  3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

  Super leuke DIY sereen! Dit soort dingen zijn waarvoor ik steeds terug kom al die jaren! heb me vader het meteen laten halen vandaag haha (ik woon niet in de buurt van een karwei).

 13. 3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

  Ohhh dit is zo gaaf. Ik ben alleen echt niet goed in dingen met folie beplakken. Ik raak al gefrustreerd als ik een screenprotector op mijn iPhone moet plakken. Niks voor mij ben ik bang. Alhoewel ik het wel heel graag zou willen!

 14. Anouk
  3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

  Je hebt ook marmer folie bij Sostene Grene! nog geen 2 euro per rol.. heb de binnenkant van m’n vakkenkast ermee gedaan en het is nog hartstikke stevig spul ook!

 15. Denise
  3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

  Ik heb vanaf mn 17de tot mm 22ste mn bed met marmer folie gehad hhaha. Goedkoop ikea bed gekocht en plakken maar!

 16. Cherrelle
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik wou al heel lang zo’n marble laptop decal van Etsy maar die zijn natuurlijk veel duurder. Dit is echt een goedkoop alternatief en karwei heeft dit weekend ook nog eens 20% korting geloof ik! 🙂

 17. Jacqueline
  2 oktober 2015 / vrijdag, 2 oktober 2015

  Ik mag van mijn man niet te veel beplakken in huis (voorwaarde als ik met mijn bedrijfje zou starten).
  Maar denk dat ik deze folie ga aanschaffen om mooie teksten mee uit te snijden.

  • Diana
   3 oktober 2015 / zaterdag, 3 oktober 2015

   Gewoon doen haha mannen merken zulke dingen niet echt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *