Geshopt | heel veel zwangerschapskleding

Wanneer je net zwanger bent kun je nog best lang je ‘gewone’ kleding blijven door dragen, maar op een gegeven moment kom je op een punt waarop werkelijk NIETS meer goed lijkt te passen. Niet alleen broeken werden te klein, maar ook topjes werden te strak en te kort. Inmiddels had ik bij de H&M een aantal maternity broeken ingeslagen die ik combineerde met wat oversized truien, maar ik vond de keuze zo beperkt worden.

Ik had zin om mezelf eens goed te verwennen met mooie, nieuwe kleding waarin mijn bolletje ook nog eens goed tot zijn recht zou komen, dus plaatste ik een grote ASOS bestelling die ik hieronder aan jou wil laten zien. Ik trek de items ook aan zodat je meteen goed kunt zien hoe alles staat, en tussendoor voorzie ik je van wat handige kledingtips. Veel kijkplezier!

Hieronder nog even mijn volledige bestelling (mocht je de items ook voor jezelf willen bestellen);

1. ASOS Maternity Kimmi Shrunken Boyfriend Jeans in Clover Mid Stonewash with Raw Hem Turn-Up With Over The Bump Waistband – €18.92
2. ASOS Maternity Top in Long Line 2 Pack – €18.92
3. ASOS Maternity Over the Bump Disco Legging – €33.78
4. Miss Selfridge Exclusive Tiered Sleeve Jumper Dress – €37.84
5. ASOS MATERNITY Pinstripe Tube Pants – €33.78
6. ASOS Maternity Mix and Match Tankini Bikini Top – €21.62
7. ASOS MATERNITY Kimmi Shrunken Boyfriend Jeans with Tonal Side Stripe And Under The Bump Waistband – €47.30
8. ASOS Maternity Top in Rib with Lace Off Shoulder Trim – €24.32
9. ASOS MATERNITY T-Shirt 2 Pack with Crew Neck – €13.51
10. Warehouse Knitted Cold Shoulder Maxi Dress – €46.62
11. Supermom Maternity Knitted Rib Dress In Metallic – €40.54
12. Vila Knitted Rib Maxi Dress – €47.30
13. Noisy May Longline Knitted Jumper Dress – €40.54

Ik heb geen hele spectaculaire items besteld, het zijn voornamelijk basics. Ik vind de lange hemdjes en T-shirt superhandig, die kan ik gewoon combineren met vesten en blousjes die ik al heb. Legging of broek eronder en klaar ben je! Ook ben ik heel blij met de maternity Boyfriend Jeans, hij zit heerlijk en is erg voordelig geprijsd.

Zwangerschapskleding tips

Wanneer je zwanger bent hoef je niet per se ALLEEN MAAR speciale zwangerschapskleding te kopen, als de topjes en t-shirts maar lang genoeg zijn zodat ze je buik bedekken (en er dus niet een stukje band van je zwangerschapsbroek onderuit piept). Eventueel kun je ook een maatje groter kiezen dan je gebruikelijke maat om aan die extra lengte te komen. Lange truien en blousjes zijn er niet in overvloed, dus kijk in plaats daarvan eens naar een zogeheten sweater dress of shirt dress (overhemd jurkje). Die kun jij als zwangere gewoon als top dragen (en na de bevalling als jurkje).

Ook jurkjes hoeven niet per se het label maternity te hebben, als ze stretchy genoeg zijn pas jij er heus wel in met je buik, en kun je ze ook na je bevalling gewoon dragen. Let er wel op dat ze niet te kort zijn, omdat je buik toch zeker zo’n 10 cm van de lengte afhaalt. Tegenwoordig zijn er ook veel oversized midi dresses te koop, waar je prima inpast én die ook nog eens heel leuk staan (lekker sportief met een stel sneakertjes eronder).

Het is even wennen omdat je lichaam in een korte tijd een andere vorm heeft gekregen en je dus deels je kledingstyle moet aanpassen. Zo droeg ik het liefste high waisted broeken en dat zit er voorlopig niet in! Gelukkig leer je het jezelf vrij snel aan om op een andere manier naar kledingstukken te kijken en dus op een iets andere manier te (online) shoppen. Ik hoop dat mijn tips je daarbij een klein beetje helpen.

Treat yo self!

Als laatste wil ik nog even kwijt dat ik het goed kan begrijpen wanneer iemand niet veel geld aan zwangerschapskleding wilt uitgeven, aangezien je het slechts zo’n korte periode draagt. Toch kan ik je écht aanraden om jezelf te trakteren op een aantal mooie, nieuwe kledingstukken want JUIST in deze periode van je leven, die zo bijzonder en mooi is, wil je er toch extra mooi uitzien en je bump op een leuke manier stylen? Nou ja, ik in elk geval wel. Het is meteen een mooi excuus om lekker ongegeneerd te shoppen (één van de voordelen van zwanger zijn, toch?) en heel eerlijk: JE HEBT DIT GEWOON VERDIEND!

Ik zit lekker in mijn vel en ik voel me deze zwangerschap heel mooi en gelukkig, maar er zijn ook dagen dat ik in de spiegel kijk, met mijn borst en rug onder de acné, mijn hoofd dat met de week boller wordt en een lichaam dat steeds zwaarder wordt… ik weet dat het erbij hoort, maar op die onzekere momenten heb ik het gewoon even nodig om mezelf in een extra mooie outfit te hijsen. En het hoeft helemaal niet duur te zijn, Asos heeft namelijk geregeld een goede sale en ook kun je tweedehands heel veel mooie (maternity) items scoren.

Heb jij veel zwangerschapskleding aangeschaft tijdens je zwangerschap, of ben je dat van plan te doen? Waarom wel/niet? Ik ben gewoon benieuwd!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

49 Reacties

 1. sebastiaan
  24 februari 2020 / maandag, 24 februari 2020

  wat was je mooie zwanger.en hele mooie kleding gekocht.
  ik ben een transgender man ik ben voor de eerste keer 18 weken zwanger.
  ik heb meren jurkjes + maillots en panty,s gekocht voor de zwangerschap.

 2. 13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

  wat een mooie buik heb je toch. en wat een leuke kleding, en ook als bijna mama mag je er wezen in mooie kleding. liefs soraya

 3. Nicole
  11 februari 2018 / zondag, 11 februari 2018

  OMG! Eigenlijk heeft dit niet met de inhoud van je leuke video te maken… maar dat komt omdat mijn ogen naar je oren werden getrokken! Heb je hier de uit je wishlist mooie echte oorbellen van lv in? Ik wil ze zoooo graag! Maar vind het bedrag voor nep gouden oorbellen iets wat ik gewoon niet kan verkopen aan mijzelf. Dus ben nu aan het zoeken naar look-a-likes. Zijn deze the real deal of almost? Liefs!

 4. Mare
  10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

  @Serena: Ik sluit me aan, je ziet er niet alleen mooi maar ook heel gelukkig uit!
  Mocht je inspiratie zoeken, kijk eens op deze blog voor o.a. mode:
  http://www.pretapregnant.com/

 5. 10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

  Aah het komt al zo dichtbij! Nog veel plezier gewenst met afwachten 😀

 6. 10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

  Wow, ik las eerst geschopt ipv geshopt, haha. Ik dacht al wat heeft het schoppen van de baby nu met kleding te maken, haha. Het komt al erg dichtbij! (:

 7. 10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

  Superleuke kleding! 😀 En wat is je buik al groot, wauw! Zo mooi!
  Het valt me op dat je het feit dat je kleding hebt gekocht heel vaak verdedigd… Dat hoeft niet! Je bent zwanger en hebt zwangerschapskledij nodig. Punt. En je werkt keihard voor je geld dus dat je dan leuke nieuwe kleding koopt, heb je dan toch dik verdiend? 🙂

  • Serena
   Auteur
   10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

   hi Iris,
   ben mezelf niet aan het verdedigen, maar andere mede-zwangeren juist aan het aanmoedigen! 😉

 8. Ilona
  10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

  Je moet echt de jeans van love2wait proberen! Die zijn super fijn. Ik kocht ze touwens via Marktplaats voor een prikkie.. dus treat yo self maar toch goedkoop! Haha

 9. 10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

  Ik dacht dat ik de enige was die zo los ging op asos haha
  Leuk te zien wat je aangeschaft hebt! Ik koop zelf wel echt alles in de sale of outlet en als het even kan organic.
  Mijn mama garderobe bestaat vooral uit jurkjes en boyfriend/mum jeans 😉

 10. 9 februari 2018 / vrijdag, 9 februari 2018

  Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

 11. Emi
  9 februari 2018 / vrijdag, 9 februari 2018

  Dag Serena,

  Boohoo en newlook hebben ook een hele leuke zwangerschaplijn. En boohoo heeft meestal alles 50% . Succes!!

  • Serena
   Auteur
   10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

   Ahhh, dat wist ik maar op de één of andere manier vergeet ik het ook steeds weer! Ga er wel weer over een tijdje shoppen (en dan meer lente/zomerkleding!) thanks voor de reminder!

 12. Mama van peuter
  9 februari 2018 / vrijdag, 9 februari 2018

  Wat heb je toch leuke kleding gekocht, vooral het rode jurkje en je boyfriendjeans zijn m’n favo!!
  Tijdens m’n zwangerschap droeg ik minirokjes die van 1 EU van de action over m’n buik heen (onder m’n shirt). Was lekker warm en geen blote onderbuik meer haha
  Ps, Serena you’re the best ?

  • Serena
   Auteur
   10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

   Dat is echt een slimme tip, ga ik onthouden, dankjewel!

 13. 8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Ik heb niet heel veel gekocht maar dat kwam omdat ik de collecties gewoon echt niet leuk vond. En het stomme was, toen ze geboren is zag ik later allemaal leuke items. Juist toen ik ze niet meer nodig had. De jurkjes die ik ook fijn/leuk vond zijn van King Louie, Tante betsy, etc. Die blijven mooi en kan je er na ook weer prima aan!

  x

 14. Syl
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Hoewel ik nooit iets zal hoeven kopen uit de zwangerschapslijn, is het toch weer heerlijk om kleding shoplogs te zien.

 15. Emma
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Wow wat veel!
  Leuk allemaal!
  Ik had zelf niet veel zwangerschapskleding gekocht. Wel een speciale jeans die ik echt stuk heb gedragen ( hij scheurde letterlijk bij mijn knie haha) en toen helaas weg heb kunnen gooien.
  Ik was in de lente/zomer hoogzwanger en heb daardoor veel stretch jurken tot op de knie die ik al had aan kunnen doen.
  Toen ik op het laatste daar ook niet meer in paste (ik kwam 19 kilo aan omg! en hield veel vocht vast) ben ik maar wijde t shirts en soort van harembroeken en birckenstocks gaan dragen. Ik voelde me toch al onaantrekkelijk en kon toch niet veel naar buiten vanwege een zenuwbeklemming:p.
  Nu 4 maanden later ben ik de 19 kilo gelukkig weer kwijt 🙂

 16. Joyce
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Wat ben je toch mooi zwanger. Toen ik zwanger was heb ik 2 broeken een zwangerschaps panty en een voedingsbh gekocht. Verder droeg ik veel jurkjes van de gewone collectie. Mijn buikje was pas laat zichtbaar ( pas rond de 5 maanden zag je iets) dus kon ik best lang mijn eigen kleding aan. De voedingsbh heb ik in de kraamweek meteen weggegooit. Voor mij werkte t niet ( frustratie om die klepjes makkelijk los te krijgen terwijl je in de andere arm je baby hebt).

 17. Rowan Chanel
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Zwangerschapskleding is nóg niet mijn onderwerp, maar het moet wel echt ff gezegd worden hoor.. wat straal je!!
  Enne.. die bordeaux rode jurk staat je echt super sexy!

 18. 8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Wat ben je prachtig zwanger <3 Super leuk om te zien wat je allemaal gekocht hebt!

 19. Michelle
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Wat heb je toch een mooi buikje!

  Boohoo.com heeft trouwens ook een maternity lijn 🙂 zitten best leuke tussen voor weinig.

 20. Elodie
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Ik heb drie broeken gekocht, enkel truien, tuniekjes en een jurk. En een pyjamabroek met een band, dat slaapt echt het lekkerste! Ik heb ook kleding gekocht, die niet per sé bedoelt zijn voor zwangere vrouwen, maar die nu wel goed over mijn bump vallen én die ook nog eens praktisch zijn wanneer ik straks borstvoeding ga geven (zoals een wikkeljurkje).
  Ik vind het best moeilijk om in de winkel iets te vinden wat er niet te tuttig uitziet, maar ik ga eens kijken bij de webshops waar jij je spullen vond 🙂

 21. laura
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  ben ik de enige die het raar vind dat George helemaal niks laat weten op z’n twitter of instagram dat hij vader wordt?? Als daddy to be zou die toch ook helemaal in de wolken moeten zijn, zoals jij dat bent serena

  • Serena
   Auteur
   8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

   Misschien heb je de foto met de schoentjes gemist?

  • roosje
   8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

   Dus als iemand iets niet post op social media dan zou diegene niet in de wolken moeten zijn? Ik snap de beredenering niet helemaal, immers zegt wel of geen post niks over hoe jij je voelt. Ik snap dat in deze tijd iedereen heel veel deelt, en dit ook als normaal wordt gezien. Maar wat voor de een normaal is hoeft dat voor een ander juist niet te zijn, we zijn immers allemaal (gelukkig!) niet hetzelfde.

  • Kim
   8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

   Je suggereert eigenlijk dat George dus niet blij zou zijn met zijn aanstaand vaderschap.. beetje kort door de bocht! Laat Serena en George vooral lekker samen genieten van hun zwangerschap? het is het meest intieme en bijzondere wat er is

  • Assiepoes
   8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

   Ja jij bent de enige hier die dat raar vind.

   George mag toch zelf bepalen wat hij wel of niet deelt op social media. Iedereen gaat er anders mee om.

  • Maggie
   10 februari 2018 / zaterdag, 10 februari 2018

   Wat een achterlijke manier van denken of je bent gewoon jaloers op Serena. Ik heb geen Facebook meer dus doe ik niks in mijn leven? Slaat nergens op jou comment

 22. Assiepoes
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Wat mooi zwanger. Prachtig gevoel he?
  Leuke dingen heb je gekocht. Ik had veel van GAP gekocht. Of droeg vaak van die wijde jurken met een zwarte legging eronder. Leggings van noppies zaten trouwens erg fijn. Ook de BH van noppies vond ik heerlijk.

 23. 8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Wauw wat zie je er prachtig uit, mooie buik & wat een leuke items heb je geshopt!

 24. 8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Wat een leuke dingen heb je geshopt!

 25. Astrid
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Ik had het ‘geluk’ (vind ik dan) in de late lente en zomer met een dikker wordende buik te zitten, dus ik heb heel lang kunnen doen met mijn ‘gewone’ iets lossere midi-jurkjes die ik al had (en die dus ook niet uitgerokken zijn).
  Wat ik wel onmiddellijk heb aangeschaft, is een ‘onderjurkje’ in een goed aanpassend, fijn, rekbaar stofje (de mijne kwam van intimissimi). Kan je onder alle jurkjes dragen, zorgt onder strakke jurkjes voor een wat meer ‘vloeiende’ lijn (lees: beetje aftekenend ondergoed zie je niet meer) en onder losse jurkjes heb je altijd iets zachts over je buik zodat de ruwere stof van het jurkje niet de hele tijd over je buik beweegt (vond ik op een bepaald moment echt een vreeeselijk gevoel).
  ASOS is top hé! H&M en ook Esprit vond ik ook goed, en de lange ribbelhemdjes (met knoopjes vooraan, ook na bevalling superhandig voor borstvoeding) van GAP.

 26. VWillemse
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Ik had zelf compleet geen behoefte om zwangerschaps kleding te kopen, maar dat is heel persoonlijk natuurlijk.
  Je draagt het zo kort, ik droeg voornamelijk sweaters en t-shirts van mijn man en ook zijn bomberjas moest er op een gegeven moment aan geloven.
  Niet kneiter charmant als ik de foto’s terug zie haha maar hej… met3 super mooie lieve kids maakt me dat ook niet uit.

 27. petra
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Die boyfriend jeans is zo leuk!! Staat je goed. Ik vind het sowieso een leuke video met een goede tips voor zwangere meiden:)

 28. Tamara D
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Gaaf hoor allemaal, en wat heb je een mooie buik zeg! Ik heb 2 zoontjes en bij allebei had ik een hele kleine buik. Zo klein dat sommige niet eens zagen dat ik zwanger was, handig qua kleding maar ook een beetje jammer, het was toen zo in om van die zwangerschapsbanden te dragen met leuke teksten en daar was me buik gewoon te klein voor haha

 29. Marianne
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Leuk dat je jezelf zo verwend. Bij Action hebben ze extra lange t-shirts. Wellicht dat je daar iets aan hebt.

 30. Nicole
  8 februari 2018 / donderdag, 8 februari 2018

  Mijn zwangerschapskleding kwam vooral van de H&M en een paar dingen van de Prenatal. Voelde me zo gezegend, alleen op ‘t laatst was ik het helemaal zat, kon nauwelijks bewegen en moest 100x per dag plassen, haha.

 31. Ceetje
  7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Hahaha bij die eerste outfit herken ik je bh(loos;) probleem! Ik had wat zonder beugel gekocht, maar daar barst ik nu ook alweer bijna uit! En die disco legging is gaaf! Ik ga over een ruim een week op vakantie en moet nog even kijken of ik mijn badpak/ bikini nog staan, want anders bestel ik ook die tankini:)

 32. Lou
  7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  My god wat een hoop spullen! Ik had tijdens m’n zwangerschappen juist totaaaaaal geen behoefte aan shoppen en geld uitgeven. Ook niet aan babydingen, meubeltjes en babykleertjes. Ik heb twee spijkerbroeken gehaald en twee jurkjes en shirtjes, ik heb een maxi cosy van marktplaats gehaald en een showmodel kinderwagen en ik was compleet content. Ik ben wem eens naar zo’n zwangerevrouwenwinkel geweest maar ik vond alles afschuwelijk. Lelijke kleuren, lelijke printjes, foute teksten, nare stofjes, van die wanstaltige buikbanden… Als ik eraan denk krijg ik spontaan weer de kriebels hahaha. Ik had ook de hele tijd het idee dat ik afgezet werd door de babymaffia ofzo. Alsof je allemaal dingen zou moeten hebben…

 33. Mirjam
  7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Leuke kleding heb je gekocht en prachtige buik heb je! Ik ben nu zwanger van de 2e en draag vooral de zwangerschapskleding van bij de eerste. Heb nu 2 nieuwe rokjes en 1 top erbij gekocht, met als idee dat ik het hierbij laat haha. Overigens is mijn ervaring dat je gewone kleding die je tijdens je zwangerschap draagt toch niet meer na de zwangerschap aan hebt want bij mij was heel veel vaal en pillig op de buik (hihi heb onbewust toch iets te vaak over mn buik gewreven).

 34. Lesya
  7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Je bent zo mooi! Wat staat zwangerschap je prachtig. Heel excited voor jou & je George! Dat je een voorspoedige voortzetting van je zwangerschap mag hebben & een gezond, gelukkig kindje op de wereld mag zetten. Only love!

 35. 7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Wat zie je er prachtig zwanger uit! Heel mooi.
  Ik heb tijdens mijn zwangerschap maar 4 zwangerschapsbroeken aangeschaft en verder heb ik wat jurkjes en shirtjes gekocht in een grotere maat. Vond het zonde om er te veel geld aan uit te geven, omdat ik het toch maar tijdelijk aan kon doen.
  Vind dat je super leuke dingen hebt gekocht!

  Liefs Sophia

 36. JM
  7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Ik vond de lange hemdjes ‘lange tricot singlet’ voor 4.99 van H&M ideaal! Ik droeg ze altijd al onder mn shirts/blousjes, maar ook tijdens mijn gehele zwangerschap (41+ weken..) zaten ze goed doordat ze zo stretchy en lang zijn. Verder hangt het af van het seizoen waarin je (hoog)zwanger bent of je veel kleding nodig hebt. Zo heb ik zelf geen zwangerschapsjas nodig gehad, maar wel een grotere bikini! 😉

 37. Nele
  7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Ik ben nu 21 weken ver en heb 2 zwangerschapsbroeken van h&m en 2 lange spannende shirts van h&m. Eigenlijk nog veel te weinig! Moet nog eens goed zoeken in mijn kast wat ik nog aankan! Ik verdraag geen panty’s meer, enkel nog broeken of legging. Ik heb wel nog enkele feestjes in de lente en dan ga ik een mooi zwangerschapskleedje in een boetiek gaan halen ?.

  • Nele
   7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

   En ik heb ook enkele under the belly broeken teruggestuurd naar asos. Helemaal niet aangenaam om te dragen!

 38. Dees
  7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Tijdens mijn eerste zwangerschap alleen een broek en wat hemdjes aangeschaft, bij de tweede wat hemdjes/shirtjes en bij nummer drie wisten we het niet dus helemaal niets. Ik droeg bij 1 en 2 erg hoog en vooruit.

  Wat zie je er trouwens prachtig uit!

 39. 7 februari 2018 / woensdag, 7 februari 2018

  Wat ben je toch mooi zwanger! Hele leuke kleding heb je geshopt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *