Getest | de Insta Duo Contour Stick van Rimmel

Als beautyblogger weet en kan ik best veel op beautygebied, maar er zijn nog een aantal zaken die ik nog steeds niet onder de knie heb. Zo heb ik meerdere pogingen gedaan tot invlechten, helaas zonder succes. Ook de cut crease eyelook zou ik graag willen masteren. Ik zie alleen maar mooie foto’s voorbij komen op Instagram, ik wil dat ook! En last but not least: contouren. Ik kán het wel, maar niet goed en snel genoeg om het elke dag toe te passen in mijn make-up look. En dat is jammer, want met contouren haal je het allerbeste uit je gezicht. En kijk, dat is wat we willen (en zeker op mijn leeftijd, haha!).


Met de Rimmel Insta Duo Contour Stick zou contouren een fluitje van een cent moeten worden, dus ik ben benieuwd! Wat ik met name het lastigste vind bij het contouren is mijn neus. Op de één of andere manier gebruik ik altijd te veel en te dikke lijnen, waardoor mijn hele neus tijdens het blenden bedekt wordt met de donkere kleur en ik dus niet bepaald het gewenste effect krijg. Het probleem met contoursticks is dat ze vaak toch wat te vettig zijn, of dat je alles wegveegt tijdens het blenden, of dat het niet mooi versmelt met de huid. Ik hoop dat het met deze stick beter wil lukken.

De verpakking


De Insta Duo Contour Stick is dubbelzijdig; aan de ene kant bevindt zich de highlighter en aan de andere kant de contourkleur. De stick zelf is verpakt in een zachtroze huls met parelmoerglans. De dopjes zijn doorzichtig, wat handig is, want zo kun je in één oogopslag zien welke kant van de stick je te pakken hebt.

Swatches


In totaal zijn er 3 varianten van de stick beschikbaar; light, medium en dark. Ik heb een getinte huid, maar heb toch voor medium gekozen. Dat is goed nieuws voor dames met een donkerder huid dan ik, want zij kunnen goed uit de voeten met de kleur dark. Vaak zijn drugstore contoursticks niet zo heel donker, dus dit vind ik zeker een pluspunt.

Swatches in daglicht.

Swatches in zonlicht.

Wat me meteen opvalt tijdens het swatchen is dat deze stick een zachte, crèmeachtige textuur heeft die soepel over de huid glijdt, maar ook zeer makkelijk te blenden is. Je kunt het blenden met je vingertoppen, maar zelf heb ik een beautyblender. Dat werkt niet alleen wat schoner, het blenden gaat dan nóg beter en de stick lijkt op deze manier als het ware te versmelten met je huid, heel mooi!

De pigmentatie van de stick is verder erg goed en ook goed op te bouwen. De highlighter is voor mij wel wat aan de subtiele kant (maar ik houd dan ook van hele sterke metallic highlighters). Als je houdt van de wat natuurlijkere highlighters dan is deze voor jou juist perfect.

Contour 123


Wat je met het contouren van je gezicht feitelijk doet is bepaalde delen meer schaduw geven en bepaalde delen juist helderder maken, waardoor je je gezicht als het ware een nieuwe vorm geeft. Door goed te contouren kun je je neus smaller laten lijken, je jukbeenderen zo scherp als een mes en je kunt er zelfs optisch je onderkin mee wegpoetsen.

Contouren wordt al jaren gedaan door visagisten van oude Hollywood sterren (Marilyn Monroe stond bijvoorbeeld bekend om het contouren van haar lippen door verschillende tinten rode lipstick te gebruiken), dus op zich is het niets nieuws onder de zon. Wat wel heel leuk is dat door producten zoals deze het contouren nu voor IEDEREEN mogelijk is, en niet alleen voor celebrities die zich een MUA kunnen veroorloven.

Contouren jullie met me mee?


Allereerst breng ik een basis aan. Dit is de Match Perfection foundation van Rimmel. In 2013 schreef Nena hier een review over op mijn blog, die je hier kunt nalezen. Ik moet zeggen, ik ben er net zoals Nena ook erg over te spreken. Match Perfection dekt erg goed, maar je ziet ’em niet zitten en het voelt ook niet alsof je een foundation draagt. Ook bevat het SPF20, altijd fijn. Mijn gemengde huid gaat er niet extra van glanzen en op Nena’s droge huid werden er geen velletjes geaccentueerd. Echt zo’n allround foundation die geschikt is voor bijna ieder huidtype.


De kleur die ik hier gebruik is 200 Soft Beige. De kleur is voor mij een goede match en de ondertoon is warm/geel genoeg voor mijn huid.

Het verschilt per gezicht, maar wat er over het algemeen wordt aangeraden is om de donkere en lichte kleuren aan te brengen (over een basis van foundation) zoals hierboven. Dus de donkere kleur langs je haargrens, kaaklijn en onder je jukbeenderen en eventueel aan weerszijden van je neusbrug.

De lichte kleur breng je aan bij je cupidoboog (dat middelste boogje bij je bovenlip), wenkbrauwbot, op je jukbeen en eventueel in het midden van je voorhoofd. Ik breng de highlighter ook aan bij mijn neus (puntje van mijn neus en het gedeelte tussen mijn ogen), maar pas nadat ik de donkere kleur heb geblend.

Vervolgens pak ik mijn beautyblender en hier buff ik de strepen van de stick in mijn huid, met kleine ronddraaiende bewegingen.

Resultaat

Wow, dat ging makkelijk! Het blenden was echt een eitje, ik sta gewoon versteld! Deze stick laat zich gemakkelijk en zonder vlekken of strepen versmelten met de huid zonder weggeveegd te worden tijdens het buffen. Iets wat ik wel vaak bij andere sticks heb gemerkt (omdat ze niet goed hechten of te vettig zijn). Mocht je de contouren toch wat intenser willen maken, dan is de kleur gemakkelijk op te bouwen.

Het contouren is duidelijk te zien als je de foto’s zo naast elkaar ziet, maar toch vind ik het er heel subtiel en natuurlijk uitzien (ook in het echt). En het was ook nog eens snel! Ik denk dat ik met het zetten van de strepen en het inbuffen in de huid zo’n 4 minuten bezig ben geweest. Ok, dat is natuurlijk wel weer 4 minuten extra, maar gezien het resultaat vind ik het zeker de moeite waard en absoluut geen tijdverspilling.


En dit is mijn finished look, waarbij ik alleen nog wat wenkbrauwpotlood, eyeliner, mascara en de Rimmel Stay Matte Liquid Lip Colour Lipstick in de kleur Pink Blink heb aangebracht.

Prijs & verkrijgbaarheid


Rimmel Insta Contour Stick 2×4 gram €10,14
Rimmel Match Perfection Foundation 30ml €14,21

Rimmel is te koop bij de meeste (online) drogisterijen en parfumeriën en via diverse online shops, waaronder bol.com.

Contouren jullie wel eens je gezicht? Waarom wel of waarom niet?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
geschreven in samenwerking met Rimmel

19 Reacties

 1. 5 december 2018 / woensdag, 5 december 2018

  Het ziet er mooi subtiel uit.
  Ik probeer wel maar lukt me niet goed, weet ook nooit waar ik dan na contouren blush best aanbreng.
  Of is het mss helemaal niet de bedoeling om te contouren en blush te dragen tegelijkertijd ?

 2. Denise
  30 oktober 2018 / dinsdag, 30 oktober 2018

  Heel handig product!
  Ik ben ook geen ster in contouren, maar met deze stick lijkt het me best gemakkelijk!

  X

 3. Sam
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Leuk artikel Serena! Ik vroeg me af of je misschien weer een keer een update wil doen van je musthaves/favorites op het gebied van makeup en verzorgingsproducten. Is de foundation van Armani nog steeds je favoriet bijvoorbeeld? Lijkt me erg leuk om te lezen!

  • Serena
   Auteur
   27 oktober 2018 / zaterdag, 27 oktober 2018

   hi Sam,
   goed idee, ik heb het genoteerd en zal binnenkort een ‘favorieten’ blogpost maken!

 4. 25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

  Je hebt het wel heel erg mooi gedaan vind ik hoor! Handig zo’n item.

 5. nanoe
  25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

  een tip om je neus te contouren; doe het gewoon met een matte bruine oogschaduw. Zet een dun lijntje met een dunne kwast (en kijk vooral naar je eigen neus en hoe je het wilt hebben) en daarna blend je het uit met een fluffy blending brush.

 6. 24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

  Mooi, natuurlijk effect! En wat ben je toch een prachtige vrouw

 7. Rita
  24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

  Haha, ja ik doe het weleens, maar niet goed zo te zien. Volgende keer hou ik je foto bij de hand.

  • Serena
   Auteur
   25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

   Ik doe het wel een keer bij je voor, mam! <3

 8. Lousaa
  24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

  Ik weet het niet met contouren, op de een of andere manier ziet het er vaak van de voorkant wel ok uit, maar de meesten vergeten de zijkant mee te nemen in het beeld. Zie je van die strepen staan, of heeft iemand van die hele kleine hamsterwangetjes met een plofferige kaak eronder, omdat het gewoon niet klopt.

 9. Ka
  24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

  Hi Serena,

  Ziet er goed uit!

  Ik wilde al heel lang beginnen met contouren maar wist niet waar te beginnen.
  Ik draag zelf geen foundation, is het mogelijk om te contouren zonder foundation? Of is et dan duidelijk te zien? Omdat het niet mooi blendt?

  Xx

  • Serena
   Auteur
   25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

   hi KA,
   oeh, dat vind ik een lastige vraag, ik heb eerlijk gezegd nog nooit gecontoured ZONDER foundation. Ik ga deze stick straks meteen even uitproberen op de ‘naakte’ huid en dan kom ik erop terug!

   • Serena
    Auteur
    27 oktober 2018 / zaterdag, 27 oktober 2018

    hi KA,
    ik heb het geprobeerd en deze stick is zo creamy dat hij ook goed in de huid blend ZONDER foundation. Wat dat betreft dus zeker een aanrader!

    Als je je nog gecontoured hebt zou ik het persoonlijk gewoon even proberen met de spullen die je al in huis hebt, zoals een bronzer of matte bruine oogschaduw. Op die manier kun je zien of het überhaupt iets voor je is! Als het resultaat bevalt kun je dan altijd nog de stick aanschaffen. Succes!

    • KA
     27 oktober 2018 / zaterdag, 27 oktober 2018

     Thanks voor het uitproberen, much appreciated!

     Ik ga het gewoon wagen, spannend! 😀

     Heb wel een poeder bronzer in huis, maar echt te licht voor mijn getinte Aziatische huid 🙁 en mijn bruine oogschaduw zit vol glitter.
     (Ik zoek natuurlijk gewoon een reden om mijn geld uit te geven).

     Maar zeker wel een goede tip van je voor de andere dames die het countouren misschien nog niet durven en wel juiste kleur bronzer/oogschaduw in huis hebben om het zo uit te proberen.

 10. 24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

  Deze stick geeft inderdaad een heel mooi natuurlijk effect! Ik hou zelf niet zo van de te opvallende highlighter/contour, dus dit product lijkt me wel iets voor mij 🙂

 11. Rowan Chanel
  24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

  Wauw ik vind het resultaat echt heel mooi.
  Zelf contour en highlight ik nooit.. Waarschijnlijk omdat ik gewoon echt niet de juiste bronzer kan vinden en met highlighter accentueer ik dat ik een vette huid heb, vind ik.
  Is je haar trouwens weer een beetje teruggelopen qua kleur? Het lijkt lichter. Nog steeds erg mooi 🙂

  • Serena
   Auteur
   24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

   hi Rowan,
   hahaha, zo oplettend ben jij! 😛

   Dit artikel heb ik een hele tijd terug al geschreven en foto’s bij gemaakt, dit was dus nog voor mijn Wella Koleston Perfect behandeling bij Pro Solo. Maar heel knap gezien!

   • Rowan Chanel
    24 oktober 2018 / woensdag, 24 oktober 2018

    Aaaaaahzo! Jaja, ik hou je in de gaten haha! Aangezien jij altijd op de hoogte bent van alle beauty ins and outs, hoef ik alleen nog maar jou te volgen 🙂

  • Evelien
   25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

   Die van benefit zijn amazing! Dandelion heet ie geloof ik. Super natuurlijk. Kost wel €35 ofzo maar doe je zeker 2 jaar mee wanneer je het subtiel doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *