Rimmel – Match Perfection Foundation

Vorige week liet ik jullie kennismaken met de nieuwe BB cream van Rimmel die mij verrassend goed is bevallen! Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met de allernieuwste foundation van Rimmel, de Match Perfection Foundation.

Ik zal jullie eerlijk vertellen dat ik nog nooit foundation heb gebruikt. Ik heb het wel eens uitgeprobeerd, bijvoorbeeld wanneer Serena wilde zien hoe ik eruit zou zien zonder sproeten, maar het is nooit iets voor mij geweest. De laatste tijd ben ik toch wel nieuwsgierig geworden naar een goede foundation, omdat ik door het gebruik van BB creams wel een mooie stralende huid krijg! Wat zou foundation dan wel niet voor mijn huid doen!?

Dit is wat Rimmel zelf zegt over hun nieuwe foundation:

“Wil je je leven verbeteren en nooit meer de ergste misdaad in make-up begaan? Wie heeft zich er niet ooit schuldig gemaakt: de verkeerde kleur foundation gebruiken. Dankzij Rimmel’s nieuwe Match Perfection draag je nooit meer de verkeerde kleur. De foundation, een perfecte match die je een gave, stralende huid bezorgt. Je wordt nooit meer betrapt, want Match Perfection Foundation valt niet op, in geen enkel licht! In de badkamer, op kantoor, buiten op straat en zelfs niet in de kroeg: niemand die het ziet! Hij voelt super comfortabel en met SPF 18 blijft je schoonheid ook voor later beschermd.”

De Match Perfection Foundation is verkrijgbaar in de volgende 5 kleuren:

 • Ivory 100
 • Soft Beige 200
 • Sand 300
 • Naturel Beige 400
 • True Ivory 103

Ik heb de kleuren Ivory 100 en Sand 300 kunnen uitproberen. De foundation zit in een mooie transparante glazen fles, zodat je de kleur goed kunt zien. De fles is voorzien van een handig pompje waardoor je de foundation gemakkelijk en hygiënisch kunt doseren.

Op de achterkant staat wat informatie over het product, omdat het wat lastig te lezen is heb ik het hieronder even uitgeschreven:

“Traceless coverage foundation with Advanced Smart-Tone technology for perfectly flawless skin under any light. Enhanced with Sapphire Radiance for an illuminating glos. Lasts all day.”

Ik heb helaas niets kunnen vinden over de ingrediënten. Meer dan het bovenstaande staat er niet op de flacons.

De swatches op mijn huid:

Doordat de kleur Ivory 100 een gele ondertoon heeft, denk ik dat deze het beste bij mij past. De kleur Sand 300 is iets warmer en heeft een roze ondertoon. Voor mij is hij te donker. Wat me direct opvalt is de heerlijke geur! Alleen daarom zou ik hem al gaan dragen 😉 De foundations ruiken lekker fris, als ik het zou moeten omschrijven dan is het een typische crème-achtige geur. Ik ben benieuwd welk resultaat dit geeft op mijn gezicht.

Zo ziet mijn gezicht eruit zonder foundation:

Ik heb een close-up van mijn wang gemaakt, zodat je straks aan de hand van mijn sproeten kan zien wat de dekking is. Ik heb ook een foto van mijn oog toegevoegd, omdat ik last heb van donkere kringen. Normaal gesproken draag ik een goed dekkende concealer van M.A.C om ze te verbergen, maar ik ben nu juist benieuwd of ik voldoende heb aan de foundation.

En hier heb ik de Match Perfection Foundation in de kleur Ivory 100 aangebracht:

Ik vind het resultaat eigenlijk wel mooi! Hij dekt iets beter dan een BB cream, maar dat is natuurlijk ook wel te verwachten van een foundation. Maar ik vind hem voor een foundation niet dekkend genoeg. Tenminste volgens mij is het wel de bedoeling dat een foundation goed dekt. Wat vinden jullie? De foundation is wat vloeibaarder dan een BB cream en dat merk ik ook gelijk met uitsmeren. Dit gaat veel makkelijker en veegt mooier uit. Ik heb zelf een vrij droge huid, met af en toe een glimmende T-zone. Deze foundation is goed geschikt voor mijn huidtype, want droge plekjes zijn goed gehydrateerd en de foundation is niet zichtbaar op de erg droge plekjes (rondom mijn neus). Ik heb wel het idee dat je er iets door gaat glimmen (dit merkte ik vooral aan mijn T-zone), maar verder niet te veel.

Nog even de voor en na foto’s naast elkaar. Links zie je mijn huid voor de foundation en rechts na het gebruik van de foundation:

Ik vroeg aan mijn vriend wat hij van het resultaat vond en zijn eerste reactie was: “Hmm..  een beetje nep, je bent je sproeten bijna kwijt.” Later zei hij dat het toch wel mooi egaal is en dat je het eigenlijk helemaal niet ziet zitten! Dat vind ik het grootste voordeel, inderdaad niemand ziet dat je het draagt!

Ik ben natuurlijk geen expert op het gebied van foundation, maar mijn eerste kennismaking met de Match Perfection Foundation is me goed bevallen! Hij smeert goed uit, draagt ‘licht’, is vrijwel niet zichtbaar en hij ruikt ook nog eens erg lekker! Ik vind dat altijd wel een extra plus puntje 😉

Daarnaast bevat de foundation ook nog SPF 18. In een flacon zit 30 ml (net als de BB cream), maar omdat deze zo zuinig in gebruik is en erg goed uitsmeert heb je er niet veel van nodig.

De Match Perfection Foundation kost €12,99 per stuk en is verkrijgbaar bij warenhuis en de drogist.

Wat vinden jullie van het resultaat? En ik ben eigenlijk wel benieuwd of jullie ook (altijd) foundation gebruiken, ook al heb je een vrij egale huid? Mij lijkt dat niet echt nodig, maar toch zie ik het bij veel meiden in hun dagelijkse stash! Ik ben benieuwd naar jullie mening!

Liefs Nena

 

Volg:

102 Reacties

 1. Gabriela Amanda
  30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

  Hi Nena, Bedankt voor je review. Ik heb net vandaag de Rommel foundation gekocht die jij getest hebt hierboven en wel de kleur 300. Ik heb een licht getinte huid aangezien mij ouders Zuid Amerikaans zijn. Meestal gebruik ik concealer en de ene keer een beetje foundation en de andere keer weer niet. Wat bronzer op mn wangen en gaan. Ik had een hele fijne low budget foundation van het Etos merk. Maar helaas de pindakaas is de hele lijn en dus ook mijn ideale foundation vd markt. Nou het vinden vd juiste valt niet mee zeg qua kleur. Nu ben ik dus super benieuwd hoe kleur 300 mij zal staan en of deze kleur toch niet net te bleek is. Maar ik vond de 400 weer net te donker op mn hand. Al kun je onder dat tl licht nooit een goede match vinden. Verder vind ik jou de BB maar ook de foundation goed staan. Voor de kringen onder mn ogen gebruik ik ook altijd concealer en dan een beetje foundation. Maar gezien jouw resultaat is dat niet meer nodig! Ik zal morgen de test doen met de kleur. Maar dankzij jouw review weet ik nu in ieder geval dat ik de juiste keuze heb gemaakt.thnxx en leuke blog! xx Gabriela Amanda

  • Gabriela Amanda
   30 december 2015 / woensdag, 30 december 2015

   Oops Rommel moet Rimmel zijn op 2e regel!

 2. feline
  29 oktober 2015 / donderdag, 29 oktober 2015

  Blijft de foundation lang zitten?

 3. Janita
  30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

  Ik had altijd de Essence All about matt foundation in de kleur 10 matt beige. Vandaag vond ik het wel eens tijd voor een nieuwe foundation en kwam ik uit bij deze van Rimmel in de lichtste kleur. Toen ik hem voor het eerst op deed, vond ik dat ik opvallend weinig nodig was voor een mooi laagje op m’n huid. toen de foundation even op m’n huid had gezeten, ongeveer een half uurtje, vond ik dat hij er echt mooi uit zag! ik ben super tevreden over deze foundation!! echt een aanrader!

 4. Janita
  30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

  Ik had altijd de Essence All about matt foundation in de kleur 10 matt beige. Vandaag vond ik het wel eens tijd voor een nieuwe foundation en kwam ik uit bij deze van Rimmel in de lichtste kleur. Toen ik hem voor het eerst op deed, vond ik dat ik opvallend weinig nodig was voor een mooi laagje op m’n huid. toen de foundation even op m’n huid had gezeten, ongeveer een half uurtje, vond ik dat hij er echt mooi uit zag! ik ben super tevreden over deze foundation!! echt een aanrader!

 5. Koenen
  5 juni 2013 / woensdag, 5 juni 2013

  De ingrediënten van dit soort producten zitten onder het stickertje op de achterkant van de fles. Aan de onderkant van ‘t stickertje zit een blauw pijltje die aangeeft dat je vanaf daar het stickertje omhoog kan trekken. Erg onproffesioneel dat je dit niet weet!

  • Serena
   5 juni 2013 / woensdag, 5 juni 2013

   Wij krijgen pers samples toegezonden van Rimmel, waardoor de verpakkingen soms verschillen van de verpakkingen die in de winkels komen te liggen. In dit geval hadden wij niet zo’n stickertje gevonden op de verpakking en zoals je ook had kunnen zien is het gewoon een doorzichtige sticker aan de achterkant, zonder pijltje.

   Dus.

 6. Emma
  17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  Ik gebruik meestal een BB cream, is voor mij wat sneller.
  Het staat je echt heel erg mooi, als vond ik denk ik de BB cream mooier.
  Ik draag foundation altijd met een primer, concealer en dan pas foundation erover en met een losse poeder nog even over mijn T-zone om glimmen te voorkomen.
  Dit laatste doe ik ook wel eens bij de BB cream. Ik ben wel benieuwd naar deze foundations geworden.
  Je kan het goed hebben zowel BB als Foundation! Ik vind je kringen wel mee vallen hoor! 🙂

 7. kitkatje
  14 januari 2013 / maandag, 14 januari 2013

  gewoon geen druppel foundation nodig, jij

 8. 11 januari 2013 / vrijdag, 11 januari 2013

  Ik denk dat dit een fijne zomer foundation is!

 9. Claudia
  9 januari 2013 / woensdag, 9 januari 2013

  Even de two cents van een visagiste: foundation is bedoeld om je huid te egaliseren, niet per sé te bedekken. De dekking van een foundation verschilt per merk en soort en hoe je het aanbrengt. Inkloppen met vingers of spons is vaak al dekkender dan een bufferkwast bijvoorbeeld. Soms is de dekking op te bouwen door gewoon simpelweg meer product te gebruiken.
  Over het algemeen zijn foundations die adverteren met ‘onzichtbaarheid’ gewoon erg licht qua dekking. Als je sproeten hebt en een dekkende foundation gebruikt zien mensen immers direct dat er iets anders is aan je 🙂

 10. Dorien
  8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Ik vind het resultaat heel erg mooi. Je ziet echt niks zitten (kleur klopt, geen cakey effect). Ik ga hem ook eens uittesten!

 11. Annelise
  8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Mooie foundation en fijne uitgebreide review! Het effect is wel mooi natuurlijk, maar ik denk dat ik je gezicht mooier vind zonder. Ik vind het zo leuk dat je overal sprotjes hebt, het is zonde om die te bedekken!

 12. 8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Fijne review!
  Ik heb zelf ook een vette T-zone maar deze foundation ziet er wel goed uit.
  Hij dekt inderdaad supergoed en ik vind de kleur ook wel mooi. Ga eens snel kijken voor deze foundation.

 13. 8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Oh meiske, wat heb jij een mooie huid! Zo heb je toch helemaal geen foundation nodig!

 14. Liesbeth
  8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Haha, mijn vriend zou net hetzelfde reageren :p Mannen…

 15. 8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Ziet er goed uit! Ook niet heel erg duur.

 16. petra
  8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  super fijn spul

 17. tina
  8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  oja ook erg fijn die foto’s zo naast elkaar!

 18. tina
  8 januari 2013 / dinsdag, 8 januari 2013

  Ik heb net voor het eerst een dure van lancome gekocht…Maar deze ziet er ook goed uit zeg! volgens mij is ivory precies goed voor mij. Alleen ik heb expres die van lancome omdat het een minerale foundation is. En dat is misschien beter voor mijn slechte huid. Jammer dat er bij deze niks over de ingredienten te vinden is, want ik ga zo snel glimmen

 19. Syl
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  ziet er mooi uit.

 20. Nienke
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Ha, wat een herkenning! Ik heb zelf ook een rustige en egale huid, maar dan met roodheid op mn wangen. Ik gebruikte eerst ook nooit foundation (bang voor het pannekoek-effect). Maar wilde iets verzorgends en ben daarom begonnen met bb-cream. Nu inmiddels ook aan de foundation. Ik ben niet blij met de roodheid in mn gezicht, maar met een denkende foundation zie ik er zó bleek uit voor mn gevoel. Daarom mag de foundation naar mijn idee best wat roodheid of sproetjes door laten, het hoort nu eenmaal bij je.

 21. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Mooie foundation en mooie natuurlijke dekking.

 22. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Je hebt het eigenlijk niet nodig zo te zien, maar het resultaat is wel mooi! 🙂

 23. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Ik vind hem er best mooi uitzien! Hij bedekt je sproetjes inderdaad, maar aahw je vriend heeft wel gelijk. Ergens wel jammer dat ze worden bedekt want je sproetjes zijn cute! ^^ Haha, nee oké, kwalitatief lijkt me het een prima ding: daar gaat hem om! :p

 24. margot
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Ik ben gewoon zo bang dat mijn huid zal glimmen!

 25. Diana
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Mooie dame!
  En ja mooie foundation, maar eigenlijk precies hetzelfde als Catrice Photo finish (Ik zou betaald moeten krijgen ik prijs em altijd de hemel in xD)

 26. Fieke
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Ik vind ook dat je het niet ziet zitten, staat je leuk…

 27. Layla
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Ziet er erg goed uit, lijkt een beetje op de formule van mijn favoriete foundation. Die wordt al een tijd niet meer verkocht, dus wellicht is dit een mooie opvolger!

  En ja, ik draag elke dag foundation. Net als je wenkbrauwen bijtekenen, het doet zoveel voor je gezicht!

 28. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Mooie foundation, jammer dat het niet heel dekkend is anders zou ik deze zeker proberen.. ik vind foundations van Rimmel altijd erg fijn 🙂

 29. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Hij staat je echt heel goed, je ziet er gelijk een stuk frisser uit!

 30. Mieke
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Het staat je mooi, al heb je het absoluut niet nodig want zo te zien heb je een mooie huid van jezelf. Ik kan met het commentaar van je vriend wel voorstellen. Zelf gebruik ik MaxFactor foundation kleur Gold. Mijn huid is niet al te best van zichzelf helaas, dus wil ik er wel kwaliteit op smeren……

 31. Maaike S
  7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Ik draag eigenlijk nooit foundations. Ik heb van mezelf veel sproetjes en een rode blos op mn wangen. Als ik dan een dekkende foundation opdoe dan lijk ik niet meer op mezelf en als ik foundation opdoe die niet echt dekkend is dan lijkt het net alsof ik een hoofd vol grijze sproetjes heb XD Ik koop meestal gewoon een goede dag en nachtcreme zodat mn huid van zichzelf gewoon mooi genoeg blijft 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *