Rimmel – BB cream

Misschien kan je zo langzamerhand niets meer horen over BB creams, maar zolang ik de perfecte nog niet heb gevonden blijf ik nieuwsgierig! Een paar maanden geleden schreef ik al eens een artikel waarin ik 4 BB creams met elkaar heb vergeleken, maar ik heb nog steeds geen BB cream toegevoegd aan mijn dagelijkse make-up routine. Wie weet brengt Rimmel daar verandering in!?

Rimmel london komt namelijk met een nieuwe, superkrachtige 9-in-1 BB Cream! Maar, waarin onderscheidt Rimmel zich dan van de andere merken? Dit is wat het merk zelf zegt over het product:

BB Cream is een beauty balm, make-up en huidverzorging in één. Een geheime formule die zorgt voor negen ongelofelijke superkrachten in één tube. Deze formule verzorgt de huid, hydrateert, maakt poriën minder zichtbaar en staat als een echte held altijd klaar om je huid te beschermen. Rimmel’s BB cream weet puistjes te verbergen en de huid volledig glad, mat en helder te maken!

De kleuren geven een lichte frisse textuur met een gelijkmatige finish die allerlei onregelmatigheden bedekt, waardoor je gezicht er natuurlijk uitziet en heerlijk aanvoelt alsof je geen make-up draagt. De formule zou de hele dag moeten blijven zitten en dankzij de natuurlijke laag ziet je huid er gaaf uit. Je huid is ook beschermd tegen de zon, dankzij de SPF 25.

Op de achterkant vind je een beschrijving van de BB Cream en een overzicht van de ingrediënten:

Rimmel’s BB cream is verkrijgbaar is twee tinten: Light 001 en Medium/ Dark 004.

De 9-in-1 kenmerken zijn als volgt:

 • verzorgt
 • hydrateert
 • minimaliseert poriën
 • beschermt
 • verbergt
 • bedekt
 • effent
 • matteert
 • verheldert
Dat klinkt allemaal erg veelbelovend! Ik ben benieuwd.
Om te beginnen de swatches:
Links is Light 001 te zien en rechts Medium/ Dark 004.
Ik dacht eerst dat kleur light 001 veel te licht voor mij zou zijn, maar dat valt eigenlijk wel mee! Het lijkt best een aardige kleur. Medium/ Dark 004 daarentegen is absoluut niet geschikt voor mijn huid, want deze is wel erg donker. In de zomer zou een combinatie van deze twee kleuren misschien een idee zijn, want dan is Light 001 zeker te licht voor mij. De structuur is prettig en luchtig. De BB cream smeert goed uit en lijkt ook vrij goed te dekken.
Ik heb de kleur Light 001 een paar dagen achter elkaar gebruikt zodat ik hem goed heb kunnen testen. Ik zal jullie eerst laten zien hoe mijn gezicht eruit ziet zonder BB cream, bronzer of blush (deze laatste twee gebruik ik normaal gesproken elke dag).
Zoals je kunt zien heb ik een vrij egale huid met sproetjes. Hier en daar een rood vlekje en ik heb helaas last van donkere kringen.
Vervolgens gebruik ik de BB cream Light 001 over mijn hele gezicht en hals. Normaal gebruik ik ook wat concealer om de donkere kringen rond mijn ogen te verbergen, maar ik wil de dekking goed bekijken, dus die heb ik nu expres weggelaten.
Dit is het resultaat na het gebruik van Rimmel’s BB cream. Een egalere huid en mijn sproeten zijn minder goed te zien, dus de BB cream zorgt voor een lichte dekking. Ook de kringen rond mijn ogen lijken iets minder zichtbaar, maar ze zijn nog wel een beetje aanwezig. Ik vind het eigenlijk best een mooi resultaat. Een belangrijke tip is het goed verzorgen van je gezicht voordat je de BB cream aanbrengt. Ik heb mijn huid goed gereinigd en vervolgens voorzien van een hydraterende dagcrème. Wanneer ik dit niet doe dan blijft de BB cream goed te zien op droge plekjes.
Nu alleen nog wat bronzer en blush en dan is dit het resultaat:
Om jullie nog even goed het verschil te laten zien heb ik de voor en na foto’s van de BB cream op mijn wang nog even onderelkaar gezet.
Ik ben erg tevreden over Rimmel’s BB cream! De crème heeft een lichte structuur, waardoor je het inderdaad helemaal niet voelt zitten. De dekking is goed, maar niet zo sterk dat mijn sproeten verdwijnen. Ze zijn nog lichtjes te zien, wat juist zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Deze BB cream verheldert mijn blik, want ik krijg er een frissere uitstraling door. De 9-in-1 formule vind ik iets overdreven, want de eigenschappen komen voor een groot deel wel op hetzelfde neer, maar ondanks deze marketing praatjes ben ik enthousiast!

Rimmel’s BB cream is sinds deze maand verkrijgbaar bij de drogist en warenhuizen voor €9,99 (30ml).

Wat vinden jullie van het resultaat? Hebben jullie al de perfecte BB cream gevonden of zou je overwegen om deze van Rimmel aan te schaffen?

Liefs, Nena

 

Volg:

98 Reacties

 1. 22 januari 2013 / dinsdag, 22 januari 2013

  Is dit een goeie BB als je een droge/gevoelige huid hebt?

 2. Emma
  17 januari 2013 / donderdag, 17 januari 2013

  Wauw dat is een mooie BB cream, staat echt super en je huid straat er helemaal van!

 3. 7 januari 2013 / maandag, 7 januari 2013

  Voor jouw huidje lijkt hij geknipt te zijn hoor Nena! Al vind ik stiekem dat je helemaal niets nodig hebt hoor met je egale huid en mooie sproetjes. ^-^

 4. Linsey
  6 januari 2013 / zondag, 6 januari 2013

  Hij dekt erg mooi zeg en klinkt ook heel fijn! Jammer dat mijn kleur er niet bij zit, ik ben vrij getint maar die donkere is zeker té donker. Mweeeh ;(

  • Nathalie
   11 juni 2016 / zaterdag, 11 juni 2016

   Misschien kan je er twee mengen al wordt het dan wel weer duur

 5. Genevieve
  5 januari 2013 / zaterdag, 5 januari 2013

  Een super resultaat, heel mooi!

 6. Nienke
  5 januari 2013 / zaterdag, 5 januari 2013

  Leukkkk

 7. 4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Ik ga hem zeker weten aanschaffen, iedereen is er positief over!

 8. 4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Fijne review! Ik heb namelijk precies dezelfde huid als Nena. Ga deze dan ook zeker eens uitproberen wanneer mijn andere BB cream op is!

 9. Sarina
  4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Dames hebben jullie zelf ervaring met de teint miracle foundation van Lancome?

 10. Sarina
  4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Dames hebben jullie zelf ervaring met de teint miracle foundation van Lancome? Ik twijfel of ik die moet aanschaffen.

 11. 4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Je ziet wel resultaat hoor! Mar de meeste BB creams zijn helaas te donker voor mijn hui 🙁 Ik gebruik de BB cream van Yves Rocher, echt een aanrader! 🙂

  X.

 12. 4 januari 2013 / vrijdag, 4 januari 2013

  Mijn favoriete bb cream is die van Missha: M Perfect cover.
  Ik heb een lichte huid met een rode ondertoon en deze vind ik perfect. Hij dekt goed en voelt heel goed aan. Is van een NL webshop waar ze Aziatische producten verkopen.

 13. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Dit lijkt me een fijne BB cream 😀

 14. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  de prijs is wel goed en hij ziet er redelijk oke uit

 15. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Ik overweeg deze niet. Mijn favoriete BB cream is die van Diorskin Nude.

 16. Sanne
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Weet je misschien een goede budget-proof zonnebrandcreme die geschikt is voor een huid met acne, maar wel verzorgend is? je zou me hier heel erg mee helpen!

 17. Marleen
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Met welke MAC foundationkleur zou je de lichtste kleur van de Rimmel BB cream vergelijken?

 18. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Hij ziet er heel mooi uit! Ik gebruik op dit moment bb cream van maybelline. Ik denk dat ik deze ook wel eens wil proberen! 🙂

 19. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Hij ziet er echt erg goed uit op je huid!

 20. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Ziet er mooi uit hoor 🙂 Hij lijkt me wel fijn.

 21. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Klinkt als een fijne BB cream, maar zit-ie aan het eind van de dag nog net zo mooi?

  • Nena
   Auteur
   3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

   Ik ben vergeten dat in de review te vermelden, maar hij blijft aan het einde van de dag nog steeds erg mooi zitten!

 22. laila
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Wel Redelijk ik zoek een bb cream die echt heel goed dekt want heb best een paar littekentjes en is hij goed qua verzorging goed ik vind het echt geweldig dat je voor en na foto,s hebt
  Gemaakt maar jij hebt nog al een egaal huidje en daarom vind ik het ook moeilijk om te zien of de de dekking ook goed voor mij zal zijn
  zijn en als het niet zo is zou ik hem dan een beetje kunnen mixen met een dekkende foundation

 23. Anne
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Echt mooi!
  Maar om nou gelijk twee aan te schaffen… Misschien is de lichte nu wel donker genoeg met een beetje bronzer erbij. Die donkere is perfect als ik op vakantie ben geweest. Hmmm. Hij lijkt me wel echt fijn.

 24. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Handig artikel! Ik heb zelf nog niet de perfecte gevonden, op dit moment gebruik ik een BB cream van Dior en hierover ben ik al wel meer te spreken!

 25. do
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  ik ben bang dat de ene te licht is en de andere te donker….
  dus ik hou t bij de bb cream die ik nu heb (garnier geloof ik)

 26. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Wat een fijn en duidelijk artikel! Het lijkt me een hele fijne BB cream. Op dit moment gebruik ik die van Garnier in die lange tube, daar ben ik ook wel tevreden over. Misschien dat ik deze toch ook maar eens ga proberen.

 27. Danique
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  best wel mooI!!!!

 28. Juliette
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  wat een super mooi resultaat Nena!

 29. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Ik schrok een beetje van de swatch, ik dacht woow die valt donker uit. Maar op je huid is hij inderdaad erg mooi!

 30. Meer
  3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Wow dit is de eerste die ik wel mooi vind!! Wel jammer dat de kleur jou past want dan ben ik er helaas te licht voor ;).

  • Nena
   Auteur
   3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

   Ik ben stiekem ook heel licht hoor. Het lijkt alleen minder door mijn sproeten en wanneer ik bronzer gebruik ben ik helemaal niet meer zo bleek. Ik zou hem echt eens proberen aan de binnenkant van je arm en dan beoordelen of hij te donker is voor je.

 31. 3 januari 2013 / donderdag, 3 januari 2013

  Ik kon alleen niet echt een ingrediënt vinden wat je huid moet ‘repareren’ zoals een echte BB-cream, of kijk ik er over heen? Anders ren ik naar de winkel om ‘m te halen, Misscha is niet zo heel makkelijk te verkrijgen in NL nl…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *