(Re)view by Nena: BB creams!

Vorige week schreef Serena een artikel, waarin ze heeft uitgelegd wanneer een BB cream ook daadwerkelijk een BB cream is. Dat is al een discussie op zich, maar laat ik voor het gemak in dit artikel geen onderscheid maken tussen het al dan niet ZIJN van een BB cream, maar alleen tussen de merken.

Tegenwoordig kan je er niet meer omheen. Elk merk komt met een BB cream! Het is geen getinte dagcrème, geen foundation, maar ‘iets’ daartussenin, mèt een herstellende werking. Om me te beperken tot een selectie van de merken is Serena op Facebook een poll gestart.

Daaruit bleek dat jullie voornamelijk geïnteresseerd zijn in de merken:

 • Kruidvat
 • Maybelline
 • Sleek
 • The Body Shop

Dit zijn dan ook de merken die ik in deze review behandel.

Dit is het daadwerkelijke product. Zoals je kunt zien is die van Sleek het meest compact en de rest is wat vloeibaarder. Ik verwachtte daardoor dat die van Sleek misschien wel eens erg dekkend zou kunnen zijn…

Dit zijn zijn swatches op wit papier.

En dit zijn de swatches uitgesmeerd op mijn huid. Zoals je kunt zien glanzen de eerste 2 BB creams erger dan de laatste 2. Ze zijn ook luchtiger en hebben meer de structuur van een dagcrème.

Kruidvat – Beauty Balm Day Cream spf 15, licht/clair

Laat ik beginnen met de BB cream waar jullie het meest nieuwsgierig naar zijn! (Ik stiekem ook!) De beauty balm day cream van het Kruidvat. Het is me niet helemaal duidelijk of deze BB cream een Beauty Balm is (zoals op de voorkant van de verpakking staat) of een Blemish Balm, zoals op de achterkant staat vermeld. Verder wordt de BB cream omschreven als een alles-in-één crème voor een langdurige, hydraterende verzorging en een natuurlijke vlekkeloze uitstraling.

5 in 1 werking:

 • Verbergt de lijntjes
 • Egaliseert de huid
 • Stralende huid
 • Hydrateert
 • UV bescherming SPF 15
Gebruiksaanwijzing: Dagelijks in een draaiende beweging op het gezicht aanbrengen. Het kan alleen gedragen worden, met of zonder een vochtinbrengende crème of als een primer onder de foundation.
Mijn ervaring: Aangezien ik geen foundation gebruik heb ik de BB cream aangebracht op een gereinigde huid, nadat ik mijn gezicht heb ingesmeerd met mijn dagelijkse hydraterende dagcrème. Dit laatste is (voor mijn huid) wel een vereiste, anders blijf je de BB cream wel echt zien op de droge plekjes. Ik kan hem dus zeker niet vervangen voor mijn dagcrème!
Zo ziet de BB cream eruit op mijn wangen:
Nauwelijks verschil. Mijn huid is glanzender en straalt meer, doordat het inderdaad goed hydrateert. Deze BB cream dekt niet zozeer, maar egaliseert wel op een natuurlijke manier.
Ondanks dat ik weinig maar een subtiel verschil zie, krijg ik er wel een healthy glow door! De cream is lekker ‘licht’ op mijn huid, waardoor ik hem niet erg voel zitten. De kleur is (ondanks de slechte dekking) voor mij prima.  Ik heb dan wel een vrij gemakkelijke huid, want ik kan me voorstellen dat als je rode plekjes hebt of andere oneffenheden dat je wel een iets betere dekking zoekt. In dat geval zou ik voor een ander merk gaan. Ik ben zelf erg tevreden!
De Kruidvat BB Cream (50 ml)  is vanaf deze week verkrijgbaar voor € 4,99 bij Kruidvat
Maybelline – Dream Fresh BB cream, Medium

Maybelline heeft DE oplossing bedacht voor vrouwen die het lastig vinden om de juiste foundation en/ of huidverzorging te vinden. De Dream Fresh BB Cream is een olievrije formule met een licht glanzende finish en ‘een vleugje’ kleur. De textuur is luchtig dankzij een frisse water-gel formule. Er zijn geen oliën of ‘zware’ ingrediënten toegevoegd die je voelt zitten op je huid.

8 in 1 werking:

 1. Vervaagt imperfecties
 2. Verbetert de conditie van de huid
 3. Verheldert
 4. Past zich aan de natuurlijke teint aan
 5. Egaliseert
 6. Hydrateert
 7. Beschermt met SPF30
 8. Voelt comfortabel (geen olie of zware ingrediënten)
Gebruiksaanwijzing: Breng een dunne laag aan op de huid. Kan gebruikt worden met of zonder vochtinbrengende crème.
Mijn ervaring: Je kan goed merken dat dit een water-gel emulsie is in plaats van een water in olie emulsie (dat is vaak het geval bij foundation en dagcrème). Hierdoor is het inderdaad een erg luchtige/ waterige substantie, die naar mijn idee te weinig verschil laat zien op mijn huid. Het voelt wel erg verfrissend, de hydratatie lijkt prima!

Ik zie en merk eigenlijk nauwelijks verschil tussen deze BB cream en een gemiddelde dagcrème. En qua dekking (de foto links is zonder BB cream en de foto rechts is met BB cream) zie ik geen verschil.

Helaas doet deze Dream Fresh BB Cream te weinig voor mijn huid. Ik ben er dus niet erg enthousiast over. De kleur is overigens prima.

Dream Fresh BB cream is beschikbaar in 3 kleuren: Universeel, light & medium. Prijs €9,99 voor 30ml.

Sleek BBBB – Be Beautiful Blemish Balm, Light

Deze multi-tasking wonder balm kan gebruikt worden als primer, getinte dagcrème of concealer. Deze formule is gemaakt voor medium tot volledige dekking. De balm is voorzien van ‘skin loving’ multivitamines, bevat anti-age eigenschappen en eiwit peptiden die de huid helpen te revitaliseren en herstellen. Vitamine C geeft de huid een extra boost, zodat zij een gezonde en glanzende uitstraling krijgt. En vitamine E helpt de huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van UV schade. – aldus Sleek.

Gebruiksaanwijzing: Breng de BB cream aan en wacht even totdat de cream een beetje is ingetrokken voordat je een eventuele 2e laag aanbrengt. Breng 1 laagje BB cream aan voor een medium dekking en 2 lagen voor een hoge dekking. De BB cream kan gebruikt worden als een concealer. Breng hiervoor 1 laag BB cream aan en behandel de ‘probleem zones’ met extra stipjes. Masseer het met een kloppende beweging in de huid.
Mijn ervaring: Dit leek mij  een van de betere BB creams. Dat komt door de naam en de swatch. En wat blijkt: Dit is een erg goed dekkende BB cream, die mijn huid (te) goed egaliseert.

Links draag ik niets, in het midden zie je mijn wang na gebruik van de BBBB en rechts zie je het gebied rondom mijn neus waar je dus goed kunt zien hoe de BBBB te zien blijft!

Op bovenstaande foto’s is goed te zien wat de BBBB met mijn gezicht doet. En ja, als je 2 laagjes aanbrengt op eventuele ‘probleem gebieden’, dan dekt hij net zo goed als een concealer! Ik heb op de rechter foto 2 laagjes aangebracht bij mijn kringen.

Ik vind dit persoonlijk veel te veel dekking. De cream is ook totaal niet luchtig. Ik heb de hele dag het gevoel gehad alsof ik een masker droeg. Als je een BB cream zoekt die goed dekt, dan is dit een erg goede optie. De kleur is voor mijn huid overigens perfect.

De BB cream is er in 4 tinten: Fair, light, medium & dark en is te verkrijgen via www.sleekmakeup.com  Prijs €10,99 voor 50 ml.

The Body Shop, all-in-one BB cream, shade: 03

Ik ben goed te spreken over de producten van TBS, dus ik hoopte dat ze ook met een goede BB cream zouden komen. Sinds kort verkopen ze de BB cream die transformeert! Een all-in-one BB cream, make-up en gezichtsverzorging in één…

 1. past zich aan jouw teint aan
 2. egaliseert
 3. 24 uur hydratatie
 4. verzorgt
 5. glad resultaat
 6. licht
 7. natuurlijk ogend effect
 8. wordt snel geabsorbeerd
De BB cream bevat zowel natuurlijke als synthetische ingrediënten, maar is 100% Vegan. Het doel van een BB cream is om je huid te verzorgen en te camoufleren.
Gebruiksaanwijzing: De BB cream bevat geen SPF, dus je moet hem na je dagcrème aanbrengen op een gereinigde huid. Breng een dun laagje aan en smeer hem zeer goed uit.
Mijn Ervaring: De cream doet mij sterk denken aan de Bronzing Beauty producten van Lancaster voor een fake tan. Zoals je aan de swatch kunt zien is het een witte crème die verkleurt wanneer je hem aanbrengt. De tube is vrij klein, maar je hebt niet veel nodig omdat het zo vloeibaar is. De kleur die ik heb gekregen leek mij iets te donker, maar los van het feit of de kleur wel of niet geschikt is kan ik de BB cream nog aardig voor jullie reviewen.
Zoals je kan zien krijgen mijn wangen vooral een andere kleur en hij glanst meer. Verder doet hij weinig. Toch moet ik nog iets kwijt over deze BB cream en dat doe ik met de volgende collage:

Wat een apart spul zeg! Ik heb dus inderdaad de verkeerde kleur, want ik word er veel te bruin en oranje van! Het lijkt eerder een zelfbruiner 🙁 Het is echt belangrijk om je huid goed te reinigen, scrubben en hydrateren voordat je dit product gebruikt. Anders krijg je zeker vlekken.

Ik dacht dat ik hem vrij goed had uitgesmeerd. Hij is in ieder geval niet meer zo donker. Toch zie je hier aan daar (grote) vlekken! Nee, dit product is het niet voor mij. In ieder geval niet in deze kleur, maar verder dekt hij ook niet en voelt mijn huid vettig.

TBS BB Cream is verkrijgbaar in 3 kleuren, 01, 02 en 03. Prijs € 13,- voor 25ml

Eindconclusie:
Maybelline was te waterig, sleek dekt veel te sterk voor mij en The Body Shop voelt niet prettig en ik betwijfel of ze voor mij een geschikte kleur hebben. Ik ben dus nog het meest enthousiast over de BB cream van Kruidvat! Matige dekking (vind ik prima, want je mag mijn sproetjes best zien!), egaliseert iets, verfrist en hydrateert mijn huid op een goede manier en ik houd er een healthy glow aan over! Zelfs aan het einde van de dag!

Links draag ik alleen eyeliner en mascara. Rechts heb ik daar Kruidvat beauty balm day cream aan toegevoegd. En rechts draag ik ook nog bronzer en blush over de beauty balm. Wat vinden jullie van het resultaat? Zal ik voortaan maar BB cream toevoegen aan mijn dagelijkse make-up?!

Mochten jullie na het lezen van deze review nog interesse hebben in meer merken, laat het me dan weten in de comments. Wie weet behandel ik die dan de volgende keer!

Tot volgende week!

Nena

 

Volg:

131 Reacties

 1. kiara
  25 mei 2015 / maandag, 25 mei 2015

  hoi,
  ik ben opzoek naar een luchtige maar toch dekkende bb cream.
  Mijn foundation verandert in een oranje kleur, ik heb verschillende merken geprobeerd dus nu ben ik opzoek naar iets wat mijn sproeten toch dekt maar geen masker effect geeft.
  iemand tips?
  xx

 2. Martine
  9 mei 2015 / zaterdag, 9 mei 2015

  Ik ben een beginnend gebruikster maar ik wil een bb cream die makkelijk in gebruik is (en waarmee je ook eventueel donkere kringen weg kan werken), ook zou het fijn zijn als hij erg luchtig is, niet erg vettig, niet te veel dekt en mensen dus niet makkelijk zien dat je het gebruikt. Welke bb cream raad jij aan?

 3. Sarah
  8 maart 2013 / vrijdag, 8 maart 2013

  Bij de action heb je nu ook een BB cream , ik gebruik deze sinds kort hij heet ‘So Me BB cream’ echt een aandrader want vind hem echt even goed als een bb cream van garnier of nivea

 4. anne
  22 januari 2013 / dinsdag, 22 januari 2013

  Welke eyliner gebruik je? want ik heb een zelfde soort huid en ogen, en hij staat je heel mooi!

 5. Natasja
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Ik heb ook een huid met sproeten, maar wil toch een bbcream die wat meer egaliseert en me een bruinere/minder bleke tint geeft. Welke raad je me dan aan?

 6. Laila
  21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  Ik heb ook die van Kruidvat en ben er erg tevreden over! Je moet inderdaad geen zware dekking verwachten, maar hij egaliseert je huid net wat meer en geeft je een gezonde gloed (zonder dat het product vettig aanvoelt, ook heel fijn). Prima dus als je niet zo’n probleemhuid hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *