Office Pranks

Voor jezelf werken is in alle opzichten fantastisch. Maar wat ik het aller- aller- allermeest mis aan het werken op kantoor zijn jawel… office pranks. Voordat ik fulltime met The Beauty Bakery aan de slag ging, heb ik 10 jaar gewerkt als p.a. (personal assistant) van directeuren in de televisiewereld. Een waanzinnige tijd en meestel rende ik de benen onder mijn lijf vandaan. Voornamelijk omdat ik mijn handen vol had aan mijn core business; pranken. Ik was een ontzettende etterbak op kantoor. We gaan even terug naar mijn hoogtijdagen.

De gelukkigste momenten uit mijn leven, verstopt in een plant, keukenkastje of tussen twee stoffige kasten met het uitzicht op:

  • De collega die voor de zoveelste keer een -niet te verwijderen- grote tros aambeien/een paar levensgrote hangtetters/een drol/whatever op zijn desktop heeft staan. Door mij. Close up en in volle glorie. Puur genot.
  • De collega die zijn vastgelijmde muis niet van het bureau krijgt.
  • De accountmanager die de rest van de dag zijn externe afspraken met een gifgroen oor moet houden omdat iemand (ik) de binnenkant van zijn telefoon in een inktkussen heeft gedrukt.
  • De collega die ’s ochtends vroeg, met een vers kopje koffie in de hand, de radio aanzet en vervolgens dwars door de geluidsbarrière wordt geblazen omdat iemand vlak daarvoor de volumeknop maximaal open heeft gezet. That’s right.. me.

Heel flauw. Collega kwaad. Angel blij. I can’t help it. Ik ben een klein kind dat houdt van poep- en plasgrappen. En van pranks. Waarom ik nooit op staande voet ben ontslagen, is mij nog steeds een groot raadsel. Ook vreemd dat ik nooit ben teruggepakt. Wellicht omdat ze wisten dat ‘The Prank Terminator’ in het kwadraat zou terugslaan.

Hier houd ik een Office Prank Brainstorm sessie. Met mezelf.

Don’t touch my killers
Eén keer heeft iemand een slappe poging gedaan. Als praktisch ingestelde p.a. had ik altijd 3 paar schoenen op kantoor staan. Platte voor het loopwerk. Hoge voor het parade-werk. En killer heels voor de onverwachte diners na werktijd. Op een dag waren mijn splinternieuwe killers weg. ‘Ah, finally. Een collega die het aandurft. Eens even kijken hoe we dit strategisch gaan aanpakken. Gna gna…’ Na een week had de dader zich nog niet gemeld en ik gaf geen kick. Zijn geduld raakte kennelijk op want daar was ‘ie. ‘Goh, ik zie je nooit meer op je killers lopen’. You idiot. Jij was het dus. Maar hem simpelweg mijn schoenen terug vragen, was te makkelijk. You’re going down, scumbag.

– Mail naar het hele bedrijf –

Beste allemaal,

Omdat er de afgelopen week een aantal spullen zijn verdwenen, heeft de afdeling HR vanmorgen besloten de huidige schoonmaakploeg te ontslaan. Omdat de nieuwe ploeg maandag pas begint, zullen zij de rest van de week nog afmaken dus ik wil jullie namens HR adviseren waardevolle objecten mee te nemen naar huis of aan het eind van de dag op te bergen in een afsluitbare kast.

Groet,
Angel

En ja hoor. Een half uur later stond mijn HR-collega zich aan mijn bureau een liesbreuk te lachen. De dader had zich met het schaamrood op de kaken bij haar gemeld. Mét de schoenen. Amateur. Bam. 10-0 voor Angel. Anyone else?

Al dat pranken is best vermoeiend, daarom adviseer ik van tijd tot tijd een office dutje.

‘Sorry dat ik u stoor’
Rond de kerst kreeg de directie talloze relatiegeschenken, meestal a shit load of crap. Bijvoorbeeld. Een grote schep met daarop een geschilderde sneeuwman. Verpakt in folie met een achterlijk grote strik erom heen. Waardeloos. Niemand wilde hem hebben en dus hij stond tot de zomer op mijn kantoor. Op een bloedhete zomerdag zat ik verdoofd voor me uit te staren toen een stagiair zich voor zijn eerste dag meldde bij de HR dame, waar ik mijn kantoor mee deelde. Dankzij het doodsaaie introductiepraatje en het eindeloze geritsel met formulieren, zat ik bijna te slapen. Toen ik toevallig de schep in mijn vizier kreeg, sprong ik op uit mijn stoel en liep resoluut met de baggerschep op de stagiair af.

‘Welkom bij het bedrijf! We willen je veel succes en vooral een leerzame periode toewensen. Elke nieuwe werknemer krijgt van ons dit mooie welkomstgeschenk. De schep staat symbool voor –HANDJES UIT DE MOUWEN- Alsjeblieft!’.

Onzeker keek de stagiair naar de schep. Vervolgens naar mijn collega die heftig ja zat te knikken en uiteindelijk naar mij. ‘Nou, bedankt.’ ‘Graag gedaan. Onze algemeen directeur beschildert deze scheppen zelf met de hand en maakt voor iedere nieuwe werknemer een persoonlijke schildering op basis van zijn of haar horoscoop. Jij krijgt een sneeuwpop. Zou fijn zijn als je hem even persoonlijk bedankt. Hij zit hiernaast in bespreking maar hier mag je hem wel voor storen. Ga je gang’.

Picture this:
De algemeen directeur van een televisiezender (snelle man, snelle auto, snelle wereld) zit midden in een directievergadering. Er wordt op de deur geklopt en daar verschijnt een jongen die hij nog nooit van zijn leven heeft gezien. ‘Sorry dat ik u stoor maar ik wil u graag bedanken voor de welkomsschep. Mooie schildering heeft u erop gemaakt.’ Het verbijsterde hoofd van mijn baas; Priceless.

‘Uhm. Goedemorgen. Onze printer is stuk’.
Op een dag werd ik gebeld door een nieuwe collega. Een rooky, net van school. Ondanks mijn killer heels, rood gelakte nagels en kokerrokken had hij blijkbaar de indruk dat ik van de technische dienst was want hij belde om te melden dat de printer op de Marketingafdeling stuk was. Terwijl ik een mail zat te typen, begon ik zonder na te denken: ‘Goed dat je het zegt. Zou je dat zo snel mogelijk bij de directeur willen melden? Hij wil hier altijd persoonlijk van op de hoogte worden gebracht door de degene die het probleem constateert. Bedrijfspolicy’. Het beeld van Rooky met kapotte toner in de hand in het kantoor van de directeur die wederom in bespreking zat met een belangrijke partij. Ik ben die dag ziek naar huis gegaan van het lachen.

Ik weet het. Hiervoor zal ik branden in de hel. Nu wil ik er wel graag bij zeggen dat ik geen pestkop ben. Meer de ontgroener. Ahum. Ik was met iedereen dikke vrienden en de bedrijfscultuur moet zich er wel voor lenen. Anders kan dit uiteraard niet.

Lieve allemaal, ik verveel me! Wie wil een dag collegaatje komen spelen om mijn koffiebekers lek te prikken? Mijn computer te saboteren? Of om mijn killers te stelen?

Wil jij ook wat leven in de brouwerij/op de werkvloer creëren? Here you go honey. Laat je inspireren!

Stoomcursus speed -pranking
Iemands kantoor of auto volplakken met post-its is natuurlijk helemaal te gek. Maar hier ben je dan ook even mee bezig. Dus voor de mensen die ook nog andere dingen te doen hebben, bijvoorbeeld werken, hieronder wat ouderwetse minimum effort pranks.

1. Het beeldscherm omkeren
De afbeelding op het bureaublad staat in één klap ondersteboven.
How to: Druk CTRL + ALT + pijltje naar beneden

2. Verlamd bureaublad
Niets doet het meer. Je collega klikt op icoontjes die niet werken.
How to: Maak een foto via ‘printscreen’. Stel die foto in als achtergrond van het bureaublad en vink vervolgens het vakje ‘Icoontjes op het bureaublad weergeven’ uit (dat vind je door met je rechtermuisknop op het bureaublad te klikken).

3. Muis voor linkshandigen. De rechtermuisknop wordt de linkermuisknop (en omgekeerd)
How to: Ga via configuratiescherm naar de eigenschappen van de muis en vink het vakje ‘linkshandig’ aan.

4. Spookmuis
How to: Sluit de muis van jouw collega stiekem op de pc van een andere collega aan.

5. Dode muis
How to: Bevestig een beetje plakband onder de muis van je collega (werkt alleen als het een optische muis is).

6. Zet de snelheid van de muis op supersnel of heel traag
How to: Ga via configuratiescherm naar de eigenschappen van de muis en verschuif onder het tabblad ‘cursoropties’ het balkje met de snelheid.

7. Toverplas
How to: Een toner-cassette in de stortbak van de wc leggen.

8. Bubbelpoep
How-to: Een flinke dosis afwasmiddel in de stortbak van de wc doen. De eerst volgende die doorspoelt…

9. Plafondpoep
How to: De pot bedekken met folie.

10. En nummer 10 lieve mensen, mogen jullie invullen. Wat is jouw ultieme prank? Mag op je werk, op school, thuis… bring it on!

Liefs,
Angel

 

Volg:

204 Reacties

 1. Nienke
  18 november 2012 / zondag, 18 november 2012

  Wij hebben bij het afscheid van groep acht(al een tijd geleden) het hele kantoor van de directeur volgegooid met snoep. Alle kindje buiten zeiden: ohhhhh het is een wonder er ligt overal snoep! Wij gingen helemaal stuk en gelukkig kon de directeur er ook wel om lachen :P

 2. Di
  25 oktober 2012 / donderdag, 25 oktober 2012

  Hahahahahhaahaha ik heb echt een halve minuut lang hardop gelachen om die grap met de schep! Grap met de toner was ook geweldig, LOL!

 3. 22 oktober 2012 / maandag, 22 oktober 2012

  Oh geweldig, als ik ooit nog eens een kantoorbaantje krijg…

 4. 21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  Veel dingen zijn leuk (zoals die post-its, of een halve bureau inpakken) maar ik vind het best wel gemeen om anderen te laten afgaan bij de baas. Voor de rest ben ik wel in voor een computermuisgrapje ^^

 5. 21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  GENIAAL!
  Ik heb net zelf Verlamd Bureaublad bij mijn vader’s computer gedaan, als hij straks op de computer gaat, zal hij voelen >;D

 6. Eline
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  we hebben een keer een collega wijs gemaakt (in een dierenwinkel) dat hij in een plastic zak gaatjes moet prikken, boven de bak moet hangen van de vissen, met de zak in het water en kei hard blazen dat er dan zuurstof in het water komt.
  Die arme jongen deed het en was helemaal nat omdat de tas natuurlijk bleef drijven en door de gaatjes en het lucht hij zichzelf onder spetterde.

 7. Eline
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  HEERLIJK. ik heb hard gelachen en heb zelf inspiratie gekregen.
  Angel je bent mijn held

 8. Patricia
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Hahahaha ik lig in een deuk!!! Ik dacht dat je me gepranked had omdat de 1e tip van cursus speed-pranking niet werkte bij mijn laptop. Ik voelde me echt dom totdat ik erachter kwam dat het serieuze tips waren

 9. Kimberley
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hahahahaha, hilarisch!

 10. Sheila
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hahaha!! HILARISCH :p

  Vroeger gaf ik aan douchebag boys het nummer van een mannelijke stripper in plaats van mijn eigen nummer. HAHA jammer dat ik achteraf nooit hun gezicht heb kunnen zien :(

 11. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hahaha echt geniaal om te lezen!

 12. Klarieke
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Hahahahaha ik lig plat

 13. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Het klopt inderdaad, wat ik het meest mis sinds ik zelfstandig vanuit huis werk is mijn collega’s en de lol die je op kantoor had. Elke week lag je wel een paar keer in de kreukels van het lachen, tranen over het gezicht en maar doorgieren tot je buik er pijn van doet. Heerlijk!

  Ik werk nu 3 jaar fulltime thuis omdat de website zo goed ging lopen dat ik het niet meer naast mijn fulltime baan kon doen. Een goede beslissing op zich want het is heerlijk om voor jezelf te werken maar eenzaam is het wel zo zonder collega’s op kantoor.

  Zeer komisch stukje en erg herkenbaar ook, velen daarvan hebben wij ook uitgevreten op kantoor. Monitoren omwisselen van je collega met de jouwe is ook zeer komisch om te doen, vooral als je dan iets beschamends op het beeldscherm zet en je collega met een rood hoofd verwoedde pogingen doet om het van “zijn” beeldscherm af te krijgen!.

 14. Sophie
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Doodgaan! Ik verjaar op 1 april, en neem deze tips dankbaar mee!

 15. Cee
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ja, flauwe grapjes ten koste van de stagiaire. Zijn die niet altijd bedoeld om er zelf beter van te worden?

 16. Ria
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Hahaha echt geweldig dit!

 17. Inez
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Angel, jij bent mijn heldin.. Prachtig!
  Ik heb echt heel hard gelachen door deze prachtige pranks!
  Thanks a lot, ik weet wat mij morgen te doen staat

 18. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Geniaal haha! Het zijn jouw artikelen die ik met extreem veel plezier lees Angel! Op naar de volgende artikel.

  x

 19. renoeka
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Wahuhahahaa omg xD

 20. Joyce
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Haha wat ben jij erg zeg!!

  Bij mij op t werk worden geen pranks uitgehaald iedereen heeft wel lol met elkaar, lekker gek doen en een dag niet gelachen is een dag niet geleefd

  Op de middelbare school hadden wij een nieuwe leraar die uitgetest moest worden. Iedereen moest zijn/haar naam invullen op een plattegrond en zo een paar lessen blijven zitten. De hele klas had andere namen op geschreven maar ging wel telkens op de juiste plek zitten. De leraar, dr arme man, raakte er helemaal in de war van en elke les moesten we opnieuw invullen een maand lang.

 21. Genevieve
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Alle stekkers van de computer uittrekken ^^ simpel, te simpel

 22. Anneke
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Oh, die laatsten ga ik uithalen bij mijn moeder als mijn vader niet thuis is. Mijn ma heeft de ballen verstand van computers, dus dat wordt gieren!

 23. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Achter de rug om van mijn baas, heb ik een paar weken terug ons bedrijf voor de Redbull Wings team opgegeven. Er komen dan meisje langs om het team op te peppen. Ik wil zijn gezicht wel eens zien als er in eens een aantal meiden in zijn kantoor staan.

 24. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Schiet er nog eentje binnen… Als stagebegeleidster deed ik altijd alles uitleggen, etc. En dan net doen of het een kei groot geheim is… “ik moet je iets vertellen, maar dat mag niemand weten…” Kijken ze je heel verbaasd aan… Ja? Zegt met zware stem… “ik heette vroeger Johnny…”

 25. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Geweldig… Tja het kan je baan kosten inderdaad!
  Maar ik was ooit ook zo! Heb heel wat streken uitgehaald.
  Lunchpaketten aan het plafond gehangen.
  Licht aan doen in de donkere kamer (werkte in drukkerij met lichtgevoelig materiaal)…
  Me verstopt en dat iedereen me zocht… Ik in een deuk liggend onder de kast…
  Met klanten bellen en dan alles uitbeelden… Collegas in een deuk liggen…
  En totdat iemand het echt niet kan waarderen (vooral in een dorp, bekrompen geest)…
  Maar toen ik dit stuk las, kwamen wel de lachstuipen naar boven! En ik moet zeggen Angel… You rule girl! :-)

 26. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  HAHAHAHA. Angel is niet echt een engel, maar je bent echt wel geniaal XD.

 27. Jaleesa
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Geweldige acties! I love it :) Ik werk zelf in de horeca, daar kan het er ook zo heftig aan toe gaan :)

  – Suiker vervangen door zout, blijft hilarisch bij de eerste slok koffie.
  – Mentos omwikkelen met visdraad, en in de dop van een volle frisdrank fles doen, touwtje afknippen, succces verzekerd.
  – Weddenschappen sluiten… Tegen iemand zeggen om 3 eieren op zijn hoofd stuk te slaan, dat hij/zij dan 20 euro van je krijgt. Vervolgens sla je er maar 2 stuk en eist de rest van je geld op bij collega’s omdat je bij hun heb gewed om 2 eieren bij iemand op zijn hoofd stuk te slaan. (Hoezo snel geld verdienen)
  – Bij nieuwe mensen of stagiares zeggen dat elke vrijdag verplichte traktatie dag is, en dat de eerst volgende vrijdag hun beurt is om op tompouchen te trakteren.
  – Vanuit het niets, een zeiknatte spons met een rotvaart naar je collega gooien, en dan roepen, ”vangen!”
  – Jezelf opsluiten in de koeling, en de eerst volgende die binnenkomt de schrik van zijn leven bezorgen.
  – Kleine vuilniszakken meegeven aan je collega om in prullenbakken te hangen die er te groot voor zijn. En maar blijven zeggen dat hij/zij beter zijn best moet doen, omdat ze heus echt waar passen! (Het zal je verbazen hoelang sommige ervoor nodig hebben om te beseffen dat ze in de maling worden genomen!)
  – Nieuwelingen een gebruikte vuilniszak laten uitwassen in het kader van bezuinigingen.
  – Nieuwelingen op pad sturen voor een plintenladdertje of andere vreemde niet bestaande voorwerpen.

  En toch werken ze allemaal graag met mij… Toch vreemd! Hahahaha.

  • Ruby
   6 oktober 2014 / maandag, 6 oktober 2014

   Kiwi ontpitter, eierschiller….. XD

 28. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Dit bevestigd maar weer dat Angel het aller-geniaalste mens alive is hahahahahahhahaha

 29. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  heb me helemaal kapot gelachen xd

 30. Dorine
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Sluit me aan bij de rest, wat een geweldig leuk artikel :D

  2 jaar geleden ‘s nachts met vrienden en een hoop verse sneeuw, twee enorme sneeuwpoppen gemaakt. De ene tegen een vriend zn voordeur gezet(mocht ie de deur van binnen openen, zou zn gang vol sneeuw liggen)
  Voor de zekerheid de tweede sneeuwpop tegen zijn poortdeur aangezet.
  Onmogelijk om ze alleen weg te krijgen :D
  Helaas sliep hij bij zijn vriendin en is zn gang schoon gebleven.

  Tegen een kok in het hotel waar ik stage liep had de chefkok gezegd dat elke keer dat hij in de vriezer was geweest en er daarna weer in moest wezen (dan gaat het altijd wat stroever) hij eerst 3x moest kloppen voor hij hem open deed, dan zou het makkelijker gaan. Hij heeft dit 2 jaar braaf gedaan totdat eindelijk de aap uit de mouw kwam hihi

 31. Vlinder
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Whahahahahaha echt super leuk. Waar ik nu werk is het één dooie boel, mensen praten amper met elkaar dus durf het daar niet zo snel te doen, alhoewel we misschien juist wel wat humor kunnen gebruiken. Maar waar ik hiervoor werkte waren we net zo erg. Pindakaas of chocloadepasta op de hoorn smeren, muizen verwisselen, iemands hele bureau vol kerstversiering hangen incl. lampjes en zingende kerstmannen, of iemands hele werkplek verplaatsen naar buiten of de bar. Ik heb me kapot gelachen! Uiteraard moet je daar wel de juiste collega’s voor hebben want er zijn er genoeg die het niet zo kunnen waarderen helaas.

  • Vlinder
   18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

   *chocoladepasta

 32. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Funny story hhahah :)
  Jij kan wel veel maken zeg! Zal leuk zijn als alle baantjes zo leuk waren ;) hahaha .

 33. Barbara
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Welkomsschep, hahahaha oh ik heb hier echt om gelachen. Ik zit nog op school, maar wat ooit wel grappig was is dat er een nieuwe docent was, of nouja ze was een stagiare volgens mij, en een paar jongens uit mijn klas hadden in de kantine iets van 6 tosti’s en heel veel repen uit de automaat gehaald en op haar bureau gelegd. vervolgens kwam ze binnen en werd haar verteld dat dat normaal is bij ons op school XD slaat eigenlijk nergens op, maar dat gezicht van die vrouw maakte het echt hilarisch.

 34. Cee
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Voor echte kantoorhumor toch maar Toren C kijken.

 35. Patriecia
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Toen ik nog bij een garage werkte heb ik een stagiaire 3 leveranciers af laten gaan op zoek naar vergietgaatjes en bougie vonkjes.. Arme vent werd bij alle andere zaken ook hartstikke leuk doorgestuurd naar andere leveranciers verspreid door de hele stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *