Quick Tip: (Beauty)boek als schilderij

Ken je die standaarden voor kookboeken zodat je in de keuken, wanneer je druk aan het kokkerellen bent, dat kookboek gewoon netjes bij de hand hebt en opengeslagen op de juiste pagina?

Ik bedacht me laatst dat je in zo’n standaard natuurlijk niet per se kookboeken hoeft te plaatsen. Nu heb ik thuis prachtige beautyboeken en zo opengeslagen op een mooie bladzijde kun je het boek ook prima gebruiken als decoratie. Gewoon, bij wijze van schilderij.

Sla een mooi boek open, een beautyboek of een koffietafelboek bijvoorbeeld,plaats het in de standaard en voila! Pas de foto’s aan op je interieur, of op het seizoen. In de zomer kun je een pagina openslaan met een mooie tropische zee en in de winter kun je een besneeuwd bos openslaan. Whatever you like. Je kunt zelfs van dag tot dag variëren, want het gaat op deze manier sneller dan steeds een fotolijst verwisselen!

Het is zo’n simpel idee, maar ik wilde het jullie niet onthouden.

Vooral beautyboeken staan prachtig op je kaptafel en opengeslagen kookboeken staan sowieso erg leuk en gezellig in de keuken! Enne, zelfs je iPad kan er gewoon in, terwijl je filmpjes aan het kijken bent of muziek wilt luisteren. Een kookboek standaard scoor je bij Xenos, Blokker of Action voor een paar euro.

Hebben jullie nog simpele, maar handige en leuke tips? Deel ze in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

65 Reacties

 1. Jannie
  2 april 2019 / dinsdag, 2 april 2019

  Hoi serena,

  weet jij nog welk boek het is dat je op bovenstaande foto op de standaard heb staan?

  • Serena
   Auteur
   2 april 2019 / dinsdag, 2 april 2019

   Oei, nee…. volgens mij gekocht bij IMATS Londen. Als je heel goed kan zoeken kan je misschien ergens een shoplog vinden? Is echt bijna 9 jaar geleden!

 2. Titia
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Zo’n kookboek standaard is wel een handig idee voor mijn tablet.
  Dan moet ik binnenkort maar eens snuffelen bij de Xenos of andere winkels.
  Want om nou 20 euro uit te geven aan een universele tablet standaard…

 3. tasje
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ook een leuk idee: van die boemenclips voor ik je haar op je kledingkast en boekenkast clippen of plakken.

 4. Nina H
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Wij hebben thuis een standaard, waar bladmuziek vaak opstaat, met daarop een foto boek die m’n vader heeft gemaakt. Komt op het zelfde neer en we krijgen er thuis heel vaak complimentjes over!

 5. renoeka
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Slimm. Staat inderdaad heel leuk

 6. Rianne
  18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Leuk idee!

 7. 18 oktober 2012 / donderdag, 18 oktober 2012

  Phew, ik zag de titel en ik was even bang dat je in boeken aan het scheuren was geweest om een schilderij te maken o.i.d. En als boekenwurm kan ik er absoluut niet tegen als ik boekenmishandeling zie 😛 Maar dit is inderdaad een heel leuk idee!

 8. samira
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  leuke tip<3 🙂

 9. 17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Supergaaf idee! Ik logeerde een keer bij iemand en die had een Dior fashion boek open staan in de kamer. Stond echt geweldig!

 10. Amanda92love
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Leuk Indd daarom ben ik al een hele tijd opzoek naar een brocante of antieke muziek standaard met van die mooie krullen eraan enzo omdat ik het dan leuk vind om er inderdaad een beautyboek of bladmuziek erop te leggen voor decoratie mijn hele huis is in de brocante sfeer zoiets als Riviera maison enzo maar is best moeilijk te vinden en als je het vind is het ontiegelijk duur maar ooit vind ik er eentje 🙂 hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *