Argh! Bad Hair Day!

Volgens mij heeft iedereen het wel eens meegemaakt (met uitzondering van Angel), een bad hair day. Je kent het wel, je wordt wakker, wrijft het slaap uit je ogen, doet je ochtendplasje, werpt een blik in de spiegel en blijft verschrikt staan. Vette haarwortels, een gekke kronkel in je haar, een tegendraadse kruin of gewoonweg een bos met pluis. Kortom, een regelrechte ramp! Want in de kreet ‘als je haar maar goed zit’ schuilt een keiharde waarheid. Bad hair days maken je chagrijnig en erg zelfbewust en dat is voor niemand leuk. Dus, what to do?

#1 Jezelf ziekmelden
Wanneer je diep en diep ongelukkig wordt van de aanblik van je eigen spiegelbeeld en geen tijd meer hebt om je haren te wassen en goed in model te brengen zit er maar één ding op: trek een zak over je hoofd en blijf de hele dag binnen tot je haren vanzelf weer goed gaan zitten. Verplichtingen? Dat is dan jammer. Gewoon jezelf ziekmelden en de hele dag sikkeneuren in bed is dé oplossing naar een perfecte coupe.

Dat was natuurlijk sarcastisch! Hieronder volgen échte tips om jouw Bad Hair Day nog enigszins te redden. Enne, hoe grappig is die memegenerator.net? Ik ga straks nog even broeden op een hele grappige en die posten op de Beautylab Facebook Page! Mihihi!

Wanneer je wakker wordt met heel slecht haar is mijn allereerste tip om het te wassen, vooral wanneer het vet is of er gekke kreukels en kronkels in zitten, zodat je het erna mooi in model kunt brengen. De tips hieronder zijn echter gebaseerd op ochtenden of tijdstippen wanneer het onmogelijk is om je haren te wassen wegens tijdgebrek.

#2 Droogshampoo
Vette haarwortels? Spray wat droogshampoo bij je haaraanzet – mijn favoriete is die van Batiste – wrijf het eventuele witte waasje weg met je vingertoppen en you are good to go! Door de droogshampoo krijgt het meteen wat volume zodat je haren niet meer sliertig langs je gezicht hangen. Ideaal!

#3 Vlecht
Met een vlecht zit je altijd goed en kun je vooral weerbarstig haar enigszins in bedwang houden. Maak een mooie nonchalante zijvlecht en steel eventuele tegendraadse lokken of plukjes vast met (leuke) speldjes.

#4 Verstop je haren!
Een leuk bolhoedje, een chique flaphoed (altijd leuk in de herfst!), een warme (afzak) muts of een studded cap (momenteel helemaal hot onder de fashionbloggers zag ik) is een snelle manier om jouw stomme haren te verstoppen. En nog fashionable ook! Hieronder een studded/spiked cap via de fashionblogger Anouska.

#5 Accessoirize
Zorg voor leuke sjaaltjes (tulbanden), haarbandjes, bloemenkransen (a la Lana del Rey), megagrote strikken of andere excentrieke haaraccessoires zodat iedereen alleen nog maar oog heeft voor wat je IN je haren draagt en totaal niet let op je haren zelf. Ha!

#6 Mooi in de make-up
Compenseer je slechte haar met een megamooie en opvallende make-up look. Knallende rode lippen, nepwimpers voor een intense oogopslag, een felle kleur oogschaduw, glitters, smoky eyes, you name it. Niemand die meer oog heeft voor je coupe wanneer je gezicht alle aandacht opeist! Of…

#7 Messy Bun
Een springerige en pluizige coupe? Of haren die plat op je hoofd liggen? Maak een rommelig knotje, toupeer het zelfs nog even hier en daar, voor een speels en nonchalant effect. Je haren vastmaken is een perfecte oplossing wanneer je haren niet willen zitten. Gewoon lekker weg uit je gezicht, dan heb je er de hele dag geen last meer van.

#8 Pin het vast!

Een pony met een lastige kruin, een lok die per se de andere kant op moet vandaag? Pin het vast naar de zijkant of naar achteren met een speldje of een clip, zodat het gewoon geen kant op kan. Likje haarlak eroverheen en klaar is kees! In plaats van vastpinnen kun je een lastige lok of pony natuurlijk ook (in)vlechten, net als Lauren Conrad.

#9 Stijl of krul het

Heb je wat langer haar dat onwijs pluist en gek doet aan de onderkant? Tem het en maak het glad door er een stijltang danwel krultang doorheen te halen. Door de hitte haal je er gekke knikken en kreukels uit en maak je je haren glad en glanzend. Wanneer je je haren krult houd het dan zo natuurlijk mogelijk voor het mooiste effect.

#10 Slick back
Een grote trend die ik momenteel veel spot op de catwalk en in magazines is de slick back coupe, een kapsel wat eigenlijk neerkomt op de grote goedkope pot gel van je broertje op je hoofd leegkieperen en alles strak naar achteren kammen. Laatst spotte ik Kim Kardashian met deze hairdo en ik vond het best cool!

#11 Strakke, hoge paardenstaart
Ook altijd goed, de paardenstaart. Maak je haren nat of gooi er wat gel in en kam het strak naar achteren in een hoge paardenstaart. Niet zulk lang haar? Clip er wat nephaar aan vast! Ook mooi, een hoge paardenstaart die je vervolgens vlecht.

#12 Boho Chic hairstyle
Een tijd terug plaatste ik dit kapsel op Beautylab. Het is heel eenvoudig met een spectaculair effect! Wanneer je een bad hair day hebt gewoon het haarbandje laten zitten en op droog haar uitvoeren zodat je een soort opgestoken kapsel hebt.

#13 Google Bad Hair Day + celebrity
Want, gedeelde smart is halve smart en het kan ALTIJD erger. Zelfs bij mensen die veel meer centen dan jij én een privé haarstyliste hebben. Jep, dan valt jouw coupe vandaag nog best mee, nietwaar?

#14 Scheer alles af
When everything fails… standje 3 tondeuse.

#15 Wiggydiwig
Of draag een pruik!

Ik hoop dat jullie wat aan mijn zinvolle (en zinloze) Bad Hair Day tips hebben gehad! Wanneer heb jij een Bad Hair Day? Ik wanneer ik vette haarwortels heb en/of wanneer mijn haar heel plat zit of in een gekke scheiding, omdat ik met nat haar ben gaan slapen. Wat ik dan doe is het in een hoge knot dragen. Hoe lossen jullie het meestal op? Nog aanvullende tips?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

102 Reacties

 1. Sarah
  5 april 2014 / zaterdag, 5 april 2014

  Handig, maar ik ga dus niet mijn haar afscheren, want misschien zit het de volgende dag weer wel en ben je al je haar kwijt… Niet zo handig dus

 2. Melanie
  27 mei 2013 / maandag, 27 mei 2013

  Super handige tips! alleen de meeste zijn toch voor lang haar, en ik heb kort haar.. Ben het wel weer aan het laten groeien, en zit nu echt op een lengte dat het te kort is om er wat leuks mee te doen, en te lang is om het een beetje om hoog te krijgen of iets anders 🙁 misschien zou je ook een artikel kunnen maken voor bad hair days voor meisjes met kort haar? :$ al is dat waarschijnlijk wat moeilijk hihi 😛 verder heb je een super site! 😀 xxx

 3. 26 mei 2013 / zondag, 26 mei 2013

  Ik hoef niet eens in de spiegel te kijken om te beseffen dat het “one of those days is”… meestal is een blik op mijn schaduw al meer dan genoeg om mij te laten weten dat ik misschien gewoon beter weer ga slapen :p

 4. Kersten
  24 mei 2013 / vrijdag, 24 mei 2013

  Ik was het dan gewoon 😉 (tenzij ik echt geen tijd heb, in dat geval gaat er een muts/hoed op)

 5. Troelala
  5 januari 2013 / zaterdag, 5 januari 2013

  Bij mij heb ik een bad hair day als de scheiding niet lukt en er altijd lokken voor vallen,ik gebruik dan meestal een diadeempje of een muts.

 6. Crmen
  17 oktober 2012 / woensdag, 17 oktober 2012

  Meestal als ik een badhair day heb dan doe ik of inderdaad in een staart of ik maak een knot. Simpel en snel 🙂

 7. Annika
  16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  van die speldjes met bloemen erop, van de H&M. Ik draag die ongeveer iedere dag, dus niemand merkt het als ik er stiekem een fout plukje mee vastzet 😀

 8. 16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Haha, ik zat al echt bij de eerste tip van “kom op zeg, dat is toch wel heel sneu”, haha!
  Ja, bad hairday… Ik heb er tegenwoordig veel last van, omdat ik mijn haar langer laat groeien.

 9. Daphne
  16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Aah deze komen goed van pas, heb nogal vaak een bad hair day!

 10. 16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Ik denk dat ik ga voor alles eraf scheren, lekker makkelijk en dan hoef ik me er weer een tijdje geen zorgen over te maken 🙂

 11. jennifer
  16 oktober 2012 / dinsdag, 16 oktober 2012

  Solange draagt toch helemaal geen pruik?

 12. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Ik heb gelukkig heel weinig bad hair days, maar als dat wel zo is doe ik het meestal in een laag staartje aan de zijkant. Wel moet ik het dan meestal invlechten omdat mijn laagjes te kort zijn om van de ene kant van mijn hoofd naar de andere kant van mijn hoofd (waar de staart zit) te komen. En als het zelfs in die staart nog raar hangt maak ik er een knotje van!

 13. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Haha, die laatste paar zijn grappig!
  Als ik een bad hair day heb dan kan ik niets.. dan zit het op geen één manier mooi. Op dat moment gooi ik het altijd(da’s best vaak) mijn haar op een messy bun. Dat ziet er dan net zo slordig uit als wanneer ik geen messy bun heb, dus geen verschil te zien, ideaal!

 14. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Haha scheer alles af ^^ Heel drastisch maar zeker weten nooit nog een bad hair day idd ^^

 15. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Geef mij maar de speldjes en een elastiekje dan temmen we die boel wel.

 16. Sundea
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Ik vond dit echt een heel leuk artikel met hele leuke plaatjes!!

 17. Suzanne
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Super leuk artikel echt geniale tips k heb me stuk gelachen <3

 18. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Hihi wat leuke tips allemaal 😀 x

 19. Genevieve
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Whahaha leuk!

 20. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Handig artikel! (vooral de scheer alles af, haha) Ik gooi mijn haar meestal gewoon in een knot als het slecht zit. (:
  Oja, en ‘Maar voorkom de ‘verzopen katten look’ door Leighton Meester vooral NIET na te doen.’ is volgens mij een dubbele ontkenning (of hoe dat dan ook heet). Het moet volgens mij of ‘voorkom’ of ‘niet’ zijn, maar niet in combinatie want dan verander je de betekenis.

 21. Naomi
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Super leuk artikel, leuke ideeën en ik moest een paar keer hardop lachen!

 22. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Ik heb daar deze week iets tegen uitgevonden.
  Haar vochtig maken en dan in een hoge knot doen,beetje haarlak sprayen en intussen je make-up op smeren.
  Daarna knotje uit en bye bye bad hairday…hello big (almost) hollywood hair.

 23. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  HAHAHAHA die laatste twee! Als ik een bad hairday heb ga ik meestal voor de makkelijkste oplossingen in dit artikel: een schuine vlecht, een knotje of een hoge staart 🙂

 24. Amina
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Messy bun is altijd mijn redding op een bad hair day.

 25. Sepideh
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  wiggydiwig whaha!:P

 26. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Leuk artikel, wanneer ik een bad hairday heb steek ik het lekker op of in een Donut!

 27. Chiara
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Mijn haar zit nooit normaal -__- haha dus ik heb het altijd in een staart.
  Het zit alleen leuk als ik nergens heen of of voordat ik het ga wassen ofzo.

 28. Jolien
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  ik heb altijd raar haar als ik opsta, kwestie van borstelen…

 29. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Eigenlijk altijd als ik een bad hair day heb draag ik een staart. Terwijl ik het liefste gewoon een rommelige knot wil maar het lukt me de laatste tijd niet meer om een mooie goed zittende rommelige knot te maken…

 30. Michelle
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Ik ga ook altijd voor een knot of een vlecht… Maar soms is (gelukkig) alleen een beetje droogshampoo ook al genoeg. 🙂

 31. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  jaa iid iedereen (behalve Angel) hahahahahahaha

 32. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Leuk artikel! Ik gebruik meestal droogshampoo als het niet wil zitten of gebruik bobby pins om me haar aan de voorkant vast te zetten met een soort vlechtje.

 33. lydia
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  oke; ‘ik heb een bad hairday, dus scheer ik er maar alles af..’ OK.
  dacht het ff NIET!

 34. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Als ik een bad hair day heb betekent dat meestal dat mijn haar onverwacht snel vettig is geworden. Vaak douche ik zonder mijn haar mee te wassen omdat het nog fris is, en tegen de ochtend is het dan toch vet. Droogshampoo xxl volume van batiste erin, haarspray om het volume vast te houden en de voorste lokjes stijlen. Coupe a la the bold and the beautiful, haha 😀 En afleiden met mooie make-up, werkt ook.

  Ik heb wel al meermaals in een ware haarcrisis gewoon de schaar erin gezet en mijn haar helemaal kort geknipt. Vroeger veranderde ik ook heel impulsief van haarkleur, dat doe ik nu niet meer.

 35. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Wat een leuke post! 😀 Ik heb niet zo vaak een bad hairday, daar zorg ik wel voor haha. Als m’n haar iets minder zit gebruik ik droogshampoo of doe ik het in een staart. Maargoed, ik ben al 5 maanden niet naar de kapper geweest, dus ik ga over een paar dagen maar weer ‘s naar de kapper zodat ik (hopelijk) nooit meer een bad hairday heb. 😉

 36. Titia
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Als mijn haren niet willen zitten, doe ik een staartje in.
  Ik draai het dan een paar keer om en leg het omhoog tegen mijn achterhoofd.
  Vervolgens zet ik er een grote klem op, zodat mijn haar er mooi speels over heen valt.
  En de rest van mijn haar krijgt een laagje mousse, zodat het er netjes uit ziet en niet rommelig met al die korte uitstekende haren.

 37. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Heel leuk artikel en ook erg leuk geschreven! Als ik een bad hair day heb dan kies ik toch snel voor een paardenstaart en grijp ik de eerstvolgende gelegen aan dat ik mijn haar kan wassen om het weer goed in model te brengen. Heel soms gebruik ik nog wat droogshampoo als ik weet dat die eerstvolgende wasbeurt heel lang op zich zal laten wachten.

 38. nikita
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Ik had vandaag dus een bad hairday. Vreselijk! Had ook geen tijd om m’n haar te wassen.

 39. Lisa
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Het gaat nog wel maar het kan niet meer los: messy bun
  Het gaat nog wel maar vette haarwortels: messy bun + haarband en mooie grote oorbellen (waar de aandacht naar toe gaat)
  Pluis alarm!: stijltang en daarna vastzetten
  Het kan écht, écht niet meer maar ik moet nog een dag: gel erin, strak naar achter, zijscheiding, vastzetten in messy bun laag achterop, beetje schuin. Mooie eyeliner en opvallende lipstick en wederom weer de grote oorbellen. De Spanish-look. En daarna zo snel mogelijk haren wassen en hopen op betere tijden.

 40. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Als mijn krullen het s’morgens niet mooi vallen dan maak ik een knotje en daar de krullen vind ik dat altijd wel leuk staan. Leuk artikel, ik moest stiekem wel een beetje lachen om die Beyonce foto 😀

 41. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Leuke tips, maar kaalscheren omdat je haar mislukt is zou ik niet doen hahahaha

 42. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Trek me nooit echt hard aan van een bad hair day, vlecht, staart, bun, wat droogshampoo, het lost het meestal wel makkelijk op 🙂

 43. Marieke
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Nummer 15 onthou ik voor de volgende keer. Ik heb nog wel een blonde pruik.Wel een beetje verlept, à la over de houdbaarheidsdatum prostituee, maar dat moet de pret niet drukken.

 44. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Haha goede tips! 🙂 Ik doe meestal iets op mijn hoofd of mijn haar in een staart als ik een bad hair day heb!

 45. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Ik heb mijn haar eigenlijk altijd vast, gewoon omdat het op dit moment kort en vrij dun is zeg maar en los vind ik dat gewoon niet mooi.

 46. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  haha grappig! Ik zou voor de droogshampoo gaan gevolgd door een hoge knot.

 47. 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Nu ik kort haar heb, heb ik best vaak bad hair dagen die heel moeilijk op te lossen zijn 🙁 . Met lang haar was dat een stuk eenvoudiger!

 48. Carlijn
  15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

  Ik heb mijn haar laatst flink kort geknipt en dat is enorm wennen. Er is RUIM 25 centimeter af (voor Stichting Haarwensen). Dus bad hair days komen bij mij nu vaak voor. Gelukkig staat mijn kast inmiddels ook flink vol met haarproducten, dus het is ook redelijk snel weer opgelost.

  • 15 oktober 2012 / maandag, 15 oktober 2012

   Wel supergoed dat je dat gedaan hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *