Review: Gosh make-up

Als ik heel eerlijk ben is Gosh zo’n merk waar ik gewoon straal voorbij loop. Hoe zit dat bij jullie? Ik denk dat dat komt doordat het niet zo goedkoop is als Catrice of Essence en alleen bij het Kruidvat te koop is. Vroeger kocht ik nog wel eens een eyeliner als er een goede aanbieding was, zoals 1 + 1 gratis. Nu ik erover nadenk, die waren toch altijd wel goed bevallen… En ik ben ook altijd goed te spreken over de kwasten!

Sinds een aantal weken heb ik nu een aardige collectie aan Gosh producten in mijn bezit, waardoor ik besloot dat het tijd werd voor een review! Vandaag review ik allemaal producten waar je een complete look mee kunt maken en dat heb ik uiteraard ook voor jullie gedaan!

De producten die ik vandaag voor jullie review zijn als volgt:

 • BB cream
 • Brow Kit
 • Velvet Touch Eye Primer
 • Mattifying Finish Pressed Powder
 • Smokey eyes palette – 02 Brown
 • Smokey eyes palette – 03 Plum
 • Serious Volume Mascara
 • Bronzing Powder Natural Glow
 • Multicolour Blush
BB cream – 02Beige
Ik heb vorige week natuurlijk al een aantal BB creams voor jullie gereviewd, waaruit bleek dat de BB cream van het Kruidvat voor mij het meest geschikt is. Tijdens het Kruidvat event werd ik opgemaakt met een BB cream van Gosh. Ik heb mij laten vertellen dat de kleur 02Beige het meest geschikt is, dus deze heb ik meegekregen om zelf uit te proberen.
De BB Cream is een foundation, primer en moisturizer in één. Hij verzorgt, verzacht en egaliseert de huid. Ook bevat de cream  SPF15. – Gosh
De cream is best vloeibaar en ‘voelt’ vrij licht. Hij lijkt erg dekkend, maar wanneer je hem goed uitsmeert valt dat wel mee. Hieronder de swatches.
Ik heb de BB cream aangebracht op een gereinigde huid, nadat ik mijn dagcrème heb aangebracht.
Aan de linkerkant draag ik geen BB cream en aan de rechterkant wel. Hij dekt een klein beetje en maakt mijn huid daardoor egaler. Ik krijg er echt een frissere uitstraling door! De cream is niet zo dik dat ik hem de hele dag voel zitten. Ja, ik ben erg enthousiast!
Gosh BB cream is er in 3 kleuren en kost €12,99 voor 30 ml.
Brow Kit
Een wenkbrauwpoeder geeft toch eigenlijk altijd wel een het mooiste resultaat. Ik vind het natuurlijker dan een wenkbrauwpotlood en je kan er ook strakkere lijntjes mee tekenen (wanneer je een goed kwastje gebruikt). Vaak gebruik ik uit gemak een potlood, want ik vind een kitje toch wel een gedoe. Soms wil ik de poeder nat aanbrengen, waardoor ik weer water en een bakje nodig heb. En een potloodje neemt nou eenmaal makkelijker mee dan een kitje ;) Toen ik dit Brow Kitje zag van Gosh, was ik toch wel weer benieuwd. Er zitten namelijk 3 matte bruintinten in, een kwastje, een wax en een spiegeltje! En dat allemaal terwijl hij niet eens zo groot is :) Ik ben benieuwd!
De 2 lichtbruine kleuren zullen te licht zijn voor mij, dus ik heb alleen de donkerste kleur gebruikt. Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie dacht dat de wax was bedoeld om de poeder beter te laten ‘dekken’. Dus ik smeerde eerst mijn wenkbrauwen in met de wax en ging er vervolgens met het kwastje en de poeder overheen! Hmmm… dat beviel niet erg goed, dus ik besloot de gebruiksaanwijzing maar eens even door te nemen…
Oké, je moet dus eerst je wenkbrauwen kleuren met het kwastje en de poeder en DAARNA kan je met de wax je wenkbrauwen in vorm brengen! Logisch ;) Goed. Hierboven zie je de swatches bij zonlicht (boven) en in de schaduw (onder). Links zie je alleen de poeder en rechts heb ik er stiekem toch iets wax onder gedaan voor de dekking. Dan je in ieder geval goed de kleur zien wanneer je hem bijvoorbeeld nat wilt aanbrengen.
En zo ziet mijn wenkbrauw eruit nadat ik ze in model heb getekend met de donkerste kleur! Ziet er natuurlijk uit toch? En volgens mij is het ook een goede kleur voor mij! Prima kitje dus. Toch een puntje van kritiek, namelijk het kwastje. Deze is te dik (daardoor krijg je het uiteinde niet erg scherp) en te zacht. Ik kan het begin van mijn wenkbrauwen niet lekker dik aanzetten, want daarvoor zijn de haartjes te slap. Ik zou hier dus toch een ander kwastje voor gebruiken. Ook begrijp ik de spons applicator niet helemaal, dan had ik liever een borsteltje gehad.
De Brow Kit kost €9,99
Velvet Touch Eye Primer
Ooeh, hier was ik al een hele tijd benieuwd naar, maar je kan in de winkel gewoon niet kijken hoe de substantie eruit ziet! Alle producten van Gosh zitten in een strak folie verpakt en ik zie eigenlijk nooit een tester. Wat primers betreft ben ik best kieskeurig. Uiteraard moet een primer doen, waar het voor bedoeld is. Namelijk je make-up de hele dag netjes op zijn plaats houden. En je moet er niets van zien. Zo vind ik de oogschaduw basis van de Hema niet fijn. Hij is te licht en glanst! Die glans blijf je bij een matte lichte kleur oogschaduw altijd een beetje zien en dat vind ik storend! Mijn favoriet is die van Too Faced Eyeshadow Insurance, maar die is niet goedkoop en voor mij niet om de hoek verkrijgbaar. Ik hoop dat deze van Gosh ook goed is!
De verpakking vind ik mooi, handzaam en hygiënisch. Door het smalle tuitje kan je gemakkelijk een kleine hoeveelheid verkrijgen.
Wat me opvalt is dat deze primer transparant is, maar ook een vreemde glazige substantie is. Ik heb het idee dat ik alleen maar siliconen aan het uitsmeren ben. Helaas blijkt naar herhaaldelijk gebruik dat ik dit geen fijne Eye Primer vind. M’n oogschaduw hoopt aan het einde van de dag toch een beetje op en de substantie is gewoon niet prettig. Jammer. Ik zou hem niet opnieuw kopen. Ik denk zelfs niet meer opnieuw gebruiken…
De Velvet Touch Eye Primer kost €12,49 voor 15 ml.
Mattifying Finish Pressed Powder
Deze transparante poeder zorgt ervoor dat je make-up mooi gefixeerd wordt. De aangebrachte make-up houdt hierdoor aanzienlijk langer en het geeft je gezicht net die extra sparkle. Je kunt de Mattifying Finish Pressed Powder gebruiken over je make-up of direct op een gereinigde en gehydrateerde huid. Breng de Mattifying Finish Pressed Powder aan op je voorhoofd, neus en/of kin – dit zijn vaak de meest glimmende gebieden. Je kunt het product ook over je hele gezicht gebruiken. – Gosh

Ik ben altijd een beetje bang voor dit soort producten. Ik heb namelijk een droge huid en sproetjes waardoor ik nooit foundation en matterende poedertjes gebruik. Ik wil gewoon dat je er NIETS, maar dan ook NIETS van ziet. Plus dat ik het vreselijk vind wanneer je make-up afgeeft op kleding/ sjaals/ het t-shirt van je vriend wanneer je hem een knuffel geeft… Ik heb nog liever een iets minder egale huid met hier aan daar wat oneffenheden, dan wanneer mensen zien dat ik een laagje foundation/ poeder op mijn gezicht draag.

Goed, BB cream is nog tot daar en toe, maar ik ben er nog niet uit of dat iets is wat ik dagelijks zou gaan gebruiken. Wat ik dan wel weer vervelend vind is dat mijn gezicht af en toe heel erg gaat glimmen wanneer ik me inspan. Bijvoorbeeld wanneer ik een stuk gefietst heb of gehaast ben. Ook draag ik concealer onder mijn ogen en doordat deze een beetje creamy is heeft hij de neiging om te gaan glimmen. Ik besloot de Mattifying Finish Pressed Powder eens uit te proberen.

De poeder zit in een handzaam doosje met spiegeltje en een (stug) sponsje. De kleur lijkt vrij wit, maar wanneer je hem aanbrengt is daar vrijwel niets van te zien. Hij lijkt eerder transparant. Links zie je een swatch op mijn huid.
In het midden zie je een gedeelte van mijn wang wanneer ik nog geen mattifying powder (maar wel de Gosh BB cream) draag. Rechts heb ik de poeder wel aangebracht en ik glim (na inspanning) veel minder! Ook zie je er niets van, dus wat dat betreft werkt het prima! Ik zou deze poeder niet altijd dragen, maar wel meenemen in mijn tas voor wanneer ik het nodig heb.
De Mattifying Finish Pressed Powder kost €10,50 voor 9 gram.
Smokey eyes palette – 02 Brown
Zoals jullie misschien wel weten, draag ik niet veel bijzonders op mijn ogen. Eyeliner en mascara, dat is het wel zo’n beetje. Als ik oogschaduw draag, dan is het vaak een bruine tint. Ik vind dat gewoon het mooist. Toen ik de oogschaduw paletten van Gosh zag, spotte ik dan ook direct dit mooie goud/bruine palette!
Wat een mooie en strakke verpakking. Het is een mooi plat palette met 4 zacht glanzende bruine kleuren. Ik houd van dit soort designs!
Op de swatches is de glans goed te zien, vooral op de foto met flits. Voor de look heb ik gebruik gemaakt van alle 4 de kleuren. De bovenste kleur van het palette heb ik als highlighter gebruikt, de kleur daaronder op mijn bewegend ooglid en de derde kleur in mijn crease. Ik heb de donkerste kleur gebruikt als eyeliner. Ja, dit is echt een paletje voor mij! Er komt redelijk wat pigment vanaf, maar in combinatie met een goede eyeshadow primer wordt de kleur nog intenser.
Het Smokey Eyes Palette is verkrijgbaar in 4 kleuren en kost €11,49 voor 8 gram.
Oogschaduw paletten – 03 Plum
Als ik dan toch voor een ander kleurtje ga, dan kies ik graag iets van paars. En dan bedoel ik niet het echte paars, maar eerder is van plum of aubergine. Ik moest even goed kijken, maar dit paletje bevat toch echt 4 paarse tinten.
Vooral de tweede en laatste kleur vind ik echt prachtig! De tweede kleur is een combinatie van lila en goud. Ik heb dit palette nu al een aantal keer gebruikt en ik draag deze kleur ook weleens alleen op mijn bewegend ooglid.
Met dit palette heb ik 2 looks gemaakt. Een subtiele voor overdag en een zwaardere voor ‘s nachts. Aan het einde van deze review zet ik nog een paar full face foto’s waarop je m’n look beter kunt zien. Ik ben in ieder geval erg enthousiast over dit palette!
Het Smokey Eyes Palette is verkrijgbaar in 4 kleuren en kost €11,49 voor 8 gram.
Serious Volume Mascara
GOSH Cosmetics introduceert Serious Volume Mascara voor een volle en intense oogopslag van wortel tot punt. Het flexibele borsteltje van de volume mascara is gemakkelijk in gebruik en geeft je wimpers een adembenemend volume en dramatisch effect. – Gosh
Deze mascara lijkt op mijn favoriet van Max Factor, Xperience. Ik ben benieuwd!
Deze mascara ligt lekker in de hand en heeft een vrij simpele verpakking. Het borsteltje vind ik fijn. Hij is namelijk vrij groot en van rubber. Dat vind ik prettiger aanbrengen dan een borsteltje van haartjes.
Op de foto’s lijkt het nog wel wat, maar ik heb vrij gemakkelijke wimpers. Ik ben namelijk niet heel erg enthousiast. Dit is het resultaat na 3 lagen, dus ik vind de mascara te subtiel. Hij geeft vooral lengte, maar niet zoveel volume als ik graag zou willen. Verder komen er echt grote klonten aan het borsteltje, die je dan weer van je wimpers moet afvegen. Ik ben niet onder de indruk.
Serious Volume Mascara kost €9,99 voor 9 ml.
Bronzing Powder – 02 Natural Glow
Yes, weer een matte bronzer! Ik heb liever geen shimmers in een bronzer. Ik vind het leuk om er iets bruiner door te lijken of om mijn gezicht er een beetje mee te shapen. Er zijn nog niet zo heel veel matte bronzers op de markt, maar het worden er gelukkig steeds meer!
De kleur is wat lastig over te brengen. Hij is namelijk minder oranje dat op bovenstaande foto die gemaakt is in direct zonlicht.
Op zich is het prima bronzer in een mooie kleur. En ik vind de pigmentatie goed. Je hebt namelijk niet veel nodig wil je hem al goed kunnen zien. Als je deze bronzer gebruikt om te shapen, zorg er dan wel voor dat je de aanzet goed uitsmeert zodat je geen vlek blijft zien. Ik vind het een duidelijk verschil wanneer ik wel of geen bronzer gebruik. Ik ben ook wel tevreden over deze! Hij is ook zeker een stuk goedkoper dan degene die ik nu gebruik, dus ik zal deze er zeker naast blijven gebruiken.
Bronzing Powder kost €9,49 voor 9 gram.
Multicolour Blush – 50 Pink Pie
Ik houd van een mooie blush! De ene keer een matte en de andere keer weer een glanzende. Deze Multicolour blush van Gosh bevat 4 verschillende kleuren variërend van roze tot koper oranje. Mooie kleurtjes voor de herfst!
Wederom een mooie simpele verpakking die goed sluit. In eerste instantie was ik er bang voor dat de shimmers een ‘overspray’ zouden zijn, maar dat valt mee. De shimmers zitten echt in de gehele blush.
De bovenste swatch is gemaakt in direct zonlicht. De onderste swatch is gemaakt met flits. De shimmers zijn duidelijk aanwezig, daar moet je wel van houden. De kleur en pigmentatie vind ik erg goed. Je hebt maar weinig op je kwast nodig wil je het effect al goed kunnen zien. Je brengt al snel te veel aan. Voor mij is hij misschien iets te fel, al vind ik het verder echt een prachtige bronzer!
Multicolour Blush kost €9,49 voor 8 gram.
Dan volgen er nu nog wat foto’s van een look die ik gemaakt heb met bijna alle bovenstaande producten van Gosh! Ik heb gekozen voor het 03 Plum palette en heb voor een lijntje in mijn oog nog gebruik gemaakt van een donkerbruin oogpotlood.
Een full face, hier draag ik dus de BB cream, Mattifying powder, Bronzer, Blush, Mascara, Smokey Eye palette 02Plum, het wenkbrauw kitje en de eye primer van Gosh!
Ik vind het palette echt geweldig! Dat subtiele paars, met die gouden accenten… Prachtig!
Wat vinden jullie van de look? En zijn jullie al bekend met producten van Gosh?Zo ja, hoe bevallen de producten bij jullie? En zo niet, wat zouden jullie wel willen aanschaffen?
Tot volgende week!
Nena

Volg:

129 Reacties

 1. Cathy Colella
  3 mei 2017 / woensdag, 3 mei 2017

  super GOSH producten maar waar koop ik ze tegenwoordig, kan ze echt nergens meer vinden, HELAAS!!

 2. Ria de Winter
  15 juli 2016 / vrijdag, 15 juli 2016

  Waar kan ik de producten van GOSH kopen, nu ze niet meer bij de

  kruidvat verkrijgbaar zijn??

 3. Hanneke
  7 juni 2016 / dinsdag, 7 juni 2016

  Mijn vraag is waar is gosh nu te koop ik zoek de gosh minerale oogschaduw had ze in vele kleuren maar ze raken nu op en dacht ze zo bij te kunnen kopen maar niets is minder waar ik kan het nergens meer kopen. Help me alstublieft waar kan ik het kopen???

 4. Fransje
  18 mei 2016 / woensdag, 18 mei 2016

  Ik wilde vragen waar Gosh weer te koop is.
  In de Flevopolder is het bij Kruidvat nergens meer te koop, uit de handel.
  Ik vind dat metk zo heerlijk, vooral de potloden, de eyeliners.
  Kan ik zo mooi uitwrijven.

 5. Freriks
  15 maart 2016 / dinsdag, 15 maart 2016

  Kan u mij vertellen waar ik gosh lipstick nr 43 kan kopen

 6. de bodt ingrid
  16 februari 2016 / dinsdag, 16 februari 2016

  goedemiddag,

  gebruik al heel lang het helblauwe oogpotlood vind het keigoed

  mvg

 7. marjan
  14 juli 2015 / dinsdag, 14 juli 2015

  Die mascara staat je juist mooi! :)

 8. 12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Hallo,
  waarom heeft het Kruidvat Gosh uit haar assortiment gehaald?
  En waar is het dan nu wel te koop?
  Ik ben opzoek naar de eye liner so blue waterproof.
  Hopelijk krijg een een antwoord waar ik deze kopen kan.

  Groetjes Lidy.

  • Anja
   20 december 2016 / dinsdag, 20 december 2016

   Hoi, ik ben nu al jaren wanhopig op zoek naar eye liner so blue van gosh, vond u m intussen al ergens?? Waar, wat, hoe… aub ??!? Gr anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *