(Re)view by Nena: Get a fake tan!

Hoeveel manieren zijn er wel niet te bedenken om een lekker bruin kleurtje (op je gezicht) te krijgen?! Natuurlijk kun je lekker onder de zon gaan liggen bakken, wanneer het zomer is. Als de zon niet schijnt, of in de andere seizoenen, kun je aan je kleurtje werken door naar de zonnebank te gaan. Dit is echter vrij duur en niet erg gezond voor de huid. Gelukkig zijn er alternatieven!

Ik moet zeggen dat ik mijzelf altijd goed bescherm als ik de zon in ga. Ik gebruik liever een goede zonnebrand met SPF30 waarmee ik geleidelijk bruin word, dan dat ik mezelf insmeer met een megasupertan-olie ZONDER factor waarmee ik dan wel levend verbrand, maar WEL binnen het uur zonnebankiebruin ben.

Wanneer het geen zomer is zie ik er vrij bleekjes uit. Je kunt dan op verschillende manieren een ‘fris’ kleurtje krijgen, zodat mensen niet constant vragen of ik moe of ziek aan het worden ben. Vroeger gebruikte ik nog weleens een gezichtsbruiner. De rest van mijn lichaam zit in de winter toch dik verpakt, maar een kleurtje in mijn gezicht vind ik toch wel fijn. Het nadeel van zo’n gezichtsbruiner is toch wel dat het heel schadelijk is voor je huid en je het regelmatig moet herhalen om de kleur bij te houden. Bovendien vind ik dat het veel tijd kost. Ik was toch steeds 10 minuten kwijt om mijn gezicht te reinigen, scrubben en in te smeren met beschermende crème. Om vervolgens 20 minuten te ‘bakken’ en daarna weer m’n gezicht te wassen en reinigen insmeren etc. Kortom; tijdrovend!

Na diverse goede verhalen heb ik een tijdje de Soleil Identité van Chanel gebruikt. Deze zelfbruiner is vrij kostbaar, maar doet zijn werk goed. Een nadeel van zelfbruiners is dat de kleur na verloop van tijd pas goed zichtbaar is en je er dan ineens achter kunt komen dat je het vlekkerig(!) hebt opgesmeerd! Of dat de kleur misschien te oranje voor je is en je er dan niet gemakkelijk vanaf kunt komen :( Ik heb dit product dus na een tijdje weer in de kast laten liggen.

Ik ga eigenlijk nooit meer naar de zonnebank, ik gebruik geen gezichtsbruiner en zelfbruiners meer. Eerlijk gezegd ben ik gewoon tevreden met mijn favoriete bronzer van Guerlain (Terracotta, 4 seasons – 01 Blondes) en matte blush van M.A.C (Pearl matte face powder, sunday afternoon) die nog wat leven in mijn gezicht brengen.

Totdat ik na een event van Lancaster toch weer in de verleiding kwam om iets nieuws te proberen, namelijk de Bronzing Beauty Adjustable Tan Glow Moisturizing Emulsion met Tan adapt technology. De wat?! Nou, een crème die d.m.v. gekleurde ‘beads’ je huid een fake tan geeft die je er ‘s avonds gemakkelijk weer af kunt wassen. Gewoon ‘s ochtends even aanbrengen, overdag stralen (of bij dat speciale etentje met je date) en ‘s avonds weer afwassen! Kijk, niet schadelijk en afwasbaar… Ik ben benieuwd!

Er zijn 3 kleuren te verkrijgen:

 • 01 Blond tan – 50 ml – €28,00
 • 02 Blonette tan – 50 ml – €28,00
 • 03 Brunette tan – 50 ml – €28,00

Aangezien ik donker haar heb met een lichte huid, besloot ik voor 02 Blonette te gaan. Serena koos voor 03 Brunette. Deze 2 kleuren zal ik dan ook voor jullie reviewen.

De crème is een beetje een bodylotion-achtige substantie met kleine bolletjes. In deze bolletjes zitten verschillende kleurpigmenten. Bij de Blonette tan (aan de linkerkant) zitten bruine, oranje en huidskleurige bolletjes en in de Brunette tan (aan de rechterkant) zitten ook hele donker bruine (bijna zwarte) bolletjes. Wanneer je de crème uitsmeert over je huid, mengen deze bolletjes zich met de crème en met elkaar, waardoor je een egale kleur krijgt.

Op het onderste plaatje zie je hoe de binnenkant van mijn arm eruit ziet, wanneer ik niets op mijn huid heb (links), de Blonette tan heb uitgesmeerd (midden) en de Brunette tan (rechts). Je moet de crème wel snel en zorgvuldig uitsmeren, want als je tussendoor even wacht (zoals ik voor het maken van een foto), dan trekt het al snel in en kan je het niet goed meer uitsmeren. Je krijgt dan vlekken.

En dan nu de test met deze Tans op mijn gezicht! Hieronder zien jullie mijn gezicht zonder crème, bronzer, blush, foundation etc. Helemaal niets dus! Alleen mascara, eyeliner en lipgloss. Zoals je kunt zien heb ik een lichte, vrij witte huid. Tijd voor een kleurtje!

De bovenste twee foto’s zijn met flits gemaakt, linksonder zonder flits en rechtsonder bij daglicht

Hieronder foto’s waarbij ik de Blonette tan aanbreng:

Zorg ervoor dat je een goede hoeveelheid crème (zo’n 3 erwtjes voor het gehele gezicht + hals) met elkaar mengt. Breng het bij voorkeur aan op een gereinigde en gescrubde huid. Hierdoor kan de crème niet ‘ophopen’ op een droog plekje en daar een vlek veroorzaken. Als je het verdeelt over je gezicht, smeer het dan ook goed uit richting de haargrens, anders krijg je zo’n masker-effect en dat willen we niet ;)

Dit is het resultaat:

Links is zonder flits, midden met flits en rechts is in direct daglicht

Zien jullie verschil? Ik namelijk niet. . Hmmm… Na dit resultaat pak ik er toch nog even m’n Bronzer en Blush bij:

Zo, dan heb ik tenminste weer wat kleur ;)

Let trouwens niet op mijn wenkbrauwen, ik laat ze namelijk groeien n.a.v. de comments op mijn wenkbrauwen artikel, om er eens een model in te laten epileren door een schoonheidsspecialiste. Komt nog een artikel over!

Eens kijken of de Brunette tan iets voor mij is.

Hmmm… Dit is wel erg donker en daardoor zie je ook direct eventuele vlekken. Het smeert wat lastig uit.

Dit is het resultaat:

Zie je die vlekken op mijn kin? En ook een beetje op mijn wang en de rest van mijn gezicht? Ik kreeg het gewoon niet goed uitgesmeerd. Je kunt de crème ook eerst goed in je handen mengen en daarna aanbrengen, maar daardoor verlies je ook weer wat crème. Ook blijft het daarna gemakkelijk vlekken. Deze Tan is dus te donker/oranje voor mij en vlekken zie je daardoor snel.

Blonette is dus te licht en Brunette is te donker/oranje. Ik heb al uitgeprobeerd of het mengen van deze 2 tans wel een beter resultaat geeft en dat is het geval. Het grote nadeel is dan dat je dus 2 x €28,00 moet uitgeven, wat ik best veel geld vind! Als ik verder kijk naar wat voor eventuele toegevoegde waarden dit product heeft t.o.v. mijn bronzer of een zelfbruiner, dan kan ik niet echt iets bedenken.

Het is wel grappig die gekleurde ‘beads’ in de crème. Je kunt het zo dik/dun aanbrengen als je zelf wilt (en zo ook deels de kleur bepalen). Maar of ik het iemand aan zou raden? Nee, ik denk het niet. Houd het dan maar bij bronzer of een zelfbruiner. Die loopt tenminste ook niet van je gezicht af na een regenbuitje…

Hieronder nog even 3 foto’s naast elkaar met links niets, in het midden Blonette en rechts Brunette:

Ik ben benieuwd naar een aantal dingen: Wat gebruiken jullie voor het krijgen van een kleurtje? Hebben jullie ervaring met goede zelfbruiners (tips?) en wat vinden jullie van deze Bronzing Beauty producten van Lancaster? Tell me all about it!

Liefs,
Nena

Volg me via Twitter: www.twitter.com/nenaburger

 

Volg:

139 Reacties

 1. 11 maart 2015 / woensdag, 11 maart 2015

  Producten van He-Shi vind ik persoonlijk wel zeer goed!

 2. 5 augustus 2012 / zondag, 5 augustus 2012

  Weet iemand hoe de zelbruiner van loreal sublime bronze mousse is?

 3. 5 augustus 2012 / zondag, 5 augustus 2012

  Ik gebruik nu sinds een paar dagen dove summer glow normaal tot donkere huid. Heb het nu 3 x opgesmeerd in 2 dagen ook op mijn gezicht je ziet al wat verschil ik ben al iets bruiner en de glans is ook mooi en het ruikt lekker! Ben benieuwd hoe het na een week eruit gaat zien als het niet zo donker word dan ga ik de mousse van loreal sublime bronze probereren!

 4. Jellena
  25 juli 2012 / woensdag, 25 juli 2012

  Ik vind het helemaal echt 10 keer niets, het ziet er niet uit.
  Lijkt wel of je een of andere schoensmeer op je gezcht hebt gesmeerd, de kleur is niet bruin maar toch weer TE ORANJE!
  Zo zie je maar weer, zelfs de duurste merken die kunnen het echte bruine effect van de zon voor het gezicht niet evenaren, ze beloven van alles, en als je het koopt al zou het 50 euro kosten, en ZOGENAAMD ow zo geweldig wezen, onder het mom van ‘ nu hebben ze het echt te pakken en echt uitgevonden om je een echt ‘ zongebruind ‘ tintje te bezorgen, het lukt ze nog steeds NIET na al die jaren om het te maken, al heet het zo mooi allemaal, want het ziet er ALTIJD nep uit! en ook vies trouwens, alsof je gezicht vies is!

 5. Britt
  7 februari 2012 / dinsdag, 7 februari 2012

  ik ben met een vriendin die net zo bleek is als ik begonnen met zonnebanken elke woensdag gaan we heen en zie langzamerhand wel dat ik verkleur t duurt wat langer en t schijnt niet goed voor je te zijn maar agh ik doe t eigenlijk nooit maar voor de zomer wil ik wel eens een keer een lekker kleurtje :)

 6. Deborah
  5 februari 2012 / zondag, 5 februari 2012

  Ik gebruik graag Mr. Radiant van Givenchy! Geef m’n lichte huid net dat beetje extra glow!

 7. Sophie
  4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  ik vind je artikels altijd heel leuk!
  Deze Tan crème vind ik niet echt 28 euro waard.. Dan koop ik liever een blush en bronzer van mac ^^

 8. 4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  Jammer dat het toch niet gelukt is. Ik wil graag in de winter een gezonde kleur, zonder zonnebank. Toch nog gewoon bronzingpowder gebruiken maar.

 9. 4 februari 2012 / zaterdag, 4 februari 2012

  Van LANCASTER is er ook een instant bronzer, een crème dat al een kleurtje heeft. Die lijkt me veel fijner. Daar doe ik een heel klein beetje van op als ik wat kleur mis in mijn gezicht. Ik gebruikte altijd de zelfbruiner van l’oreal, die vind ik heel fijn. Nadeel van zelfbruiners is altijd dat ze dat eigenaardige geurtje hebben (dat je tophuidlaag kleurt). Instant bronzers hebben dat niet. Die van l’Oréal vind ik zo fijn dat ik ‘m opnieuw ga kopen (ik moet de oude vervangen, die is al te oud geworden). Hij geeft ook een klein beetje glow, er zitten hele fijne glittertjes is die je pas ziet als je heel dicht op je huid kijkt. Zonnebanken doe ik zelden, dit jaar ben ik er 1x geweest en zal misschien nog 2x gaan, maar ik smeer me altijd goed in met factor 30 voordat ik er onder ga. Ik wil geen pigmentvlekken krijgen namelijk en dat krijg je wel vd zonnebank, vooral als je je niet goed beschermd.

 10. Esra
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  ja ik heb best wel een kleurtje van mezelf al en ga ook naar de zonnebank (bruiner vind ik mooier omdat ik zwart haar heb)

  maar ondertussen gebruik ik de kruitvat eigen merk zelfbruin doekjes van ong. 75cent voor 2zakjes (1 doekje per zakje) werkt prima, ookal heb ik vlekken, valt niet op door mijn eigen huidskleur :)

 11. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  ik vind het heel mooi,
  ik ging wel is onder de zonnenbank. maar nu niet meer, want het is gewoon zooo slecht, en poeder/froundation ziet er zo nep uit, en is ook slecht, zelfbruiner is ook slecht, en dit lijkt een oplossing maar het is ook slecht en t is best zonde van je geld, want het is best duur en als je het er iedere ochtend en avond erop en af moet halen, sowieso een hele klus en ik heb dan liever gewoon dat t altijd blijft zitten..
  haha dit bericht lijkt heel negatief, maar dat is t niet hoor :) x

 12. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Niet iets dat ik zal kopen. Stel dat je gaat zweten of het regent. Loop je wel even mooi voor jan l*l met die witte strepen op je giegel :)

 13. 3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Wat zou ik graag eens een zelfbruiner vinden die budgetproof is en ook nog eens z’n werk doet:)

  xoxo

 14. Nynke
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  Nena, ik zie toch wel verschil eerlijk gezegd! Tussen niks en blonette zegmaar, net even dat extra tintje! :D

  • Nena
   3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

   Dat verschil zie ik ook, maar ik vind het toch veel te subtiel voor zo’n product. Vandaar dat ik dan nog steeds bronzer en blush zou gebruiken.. ;)

 15. cccccc
  3 februari 2012 / vrijdag, 3 februari 2012

  dit is niet echt een reactie op het artikel maar ik wou laten weten dat ik je echt een mooie en stralende vrouw vind!

 16. Genevieve
  2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

  Ik ben al lekker getint van mezelf :)

 17. 2 februari 2012 / donderdag, 2 februari 2012

  Ik ben heel blij met de zelfbruiner voor het gezicht van Yves Rocher! Voor de rest gebruik ik er een van Garnier, fijne mist spray, geen vlekken, en mooi bruin! :D Destijds bij de Action gekocht, voor 6 euro ofzo? Normaal is hij rond de 14 euro dacht ik. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *