Tips voor binnenshuis #1

Als de R weer in de maand zit en de avonden donker worden ben ik me altijd vast aan het voorbereiden op de donkere dagen. Thee en kaarsjes worden ingeslagen, de voorraadkast aangevuld met allerlei snacks en de snuggies en dekentjes worden vast gewassen. Laat de winter maar komen!

Wat ik in de winter vaak doe is mensen uitnodigen voor een gezellig avondje “cocoonen” binnenshuis terwijl het buiten met bakken uit de hemel komt. Lekker op de bank een film kijken, een serie checken of een computerspelletje spelen. De entertainmentmaatschappijen en TV-producenten spelen hier handig op in door juist in de komende maanden lekker veel uit te zenden of op DVD/Blu-Ray uit te brengen, dus ik zit wel even gebakken. De komende week zal ik jullie tips geven op elk entertainment-gebied, zodat je de deur niet meer uithoeft. Vandaag een aantal serie-tips gevolgd door film- & game tips later deze week.

Series. Soms zijn die eigenlijk nog leuker dan films, want je hebt altijd iets om naar uit te kijken, en als een aflevering is afgelopen zet je gewoon de volgende op. Ik kijk dan ook reikhalzend uit naar de nieuwe seizoenen van Dexter en Fringe! Maar in de herfst en de winter komen de Amerikaanse netwerken ook weer met een enorme bende nieuwe series, waarvan ik hieronder een top 5 heb gemaakt. De meesten zijn te downloaden via Itunes of gewoon online te bekijken (streaming), dus je kunt vanavond al aan de slag.

#1: Last Resort
Cast: Robert Patrick (Terminator 2), Andre Braugher (Glory), Scott Speedman (Underworld).
Genre: Politiek, Spanning.
Storyline: Stel je voor. Je zit met 100+ man op een duikboot met een stuk of wat nucleaire raketten aan boord. Op een morgen krijgt de kapitein van het schip de opdracht deze bommen op Pakistan af te vuren. De beste man vertrouwt het zaakje niet en weigert te vuren, waarna de onderzeeër op de vlucht moet voor zowel de eigen corrupte regering als de vijand. Ze vluchten naar een tropisch eiland, vanaf waar ze moeten uitzoeken wie de 3e Wereldoorlog wilde uitlokken en zich tegelijkertijd moeten verdedigen tegen de rest van de wereld. Ingewikkeld gedoe, maar de combinatie van een prima cast en een enorm budget maakt dit toch wel tot een aanrader.

#2: Chicago Fire
Cast: Taylor Kinney (The Vampire Diaries), Jesse Spencer (House M.D.), Lauren German (Hawaii Five-0).
Genre: Lekkere brandweermannen.
Storyline: Brandweermannen. Ze blussen brandjes. En ze zien eruit als sexy brandweermannen.

#3: Revolution
Cast: Billy Burke (Twilight), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Tracy Spiridakos (Being Human).
Genre: Science Fiction, Spanning.
Storyline: Van het ene moment op het andere valt overal op de wereld de electriciteit uit. Maar dan ook echt alles. Computers, gone. Auto’s, gone. Shopping Malls, gone. That’s right, geen Beautylab meer, Tara en Larissa zonder Iphone in hun handen en wereldwijde anarchie! De pleuris breekt uit: regeringen vallen, nieuwe groeperingen worden gevormd en niets is meer hoe het was. En erger nog: niemand weet hoe het licht weer aangaat! Of wie of wat er voor heeft gezorgd dat het uitging! De serie volgt een groep mensen die er meer van lijken te weten en heeft een beetje “Lost-esque” feel. Dus veel cliffhangers, onbeantwoorde vragen en groepen met een verbonden verleden. De vaart zit er goed in, wat wel een beetje ten koste gaat van de karakterontwikkeling. Het plot maakt echter veel goed! Spannend!

#4: 666 Park Avenue
Cast: Terry O’Quinn (Lost), Vanessa Williams (Ugly Betty).
Genre: Horror
Storyline: Een koppel trekt in een appartement van een van de grootste en oudste gebouwen van New York, The Drake, waar ze een baan krijgen als conciërge. De eigenaar van het appartementencomplex is Gavin Doran, gespeeld door Locke uit Lost, en eigenlijk krijg je al vanaf moment één dat onbehaaglijke gevoel dat hoort bij een goede enge film. In het gebouw zijn er allemaal bovennatuurlijke dingen aan de hand, en het vers ingetrokken koppeltje krijgt alles natuurlijk keihard voor de kiezen. In de pilot zitten al een paar goede schrikmomentje, dus licht uit, kaarsjes aan en niet alleen kijken.

#5: The Newsroom
Cast: Jeff Daniels (Dumb & Dumber), Emily Mortimer (Shutter Island), Dev Patel (Slumdog Millionaire).
Genre: Drama
Storyline: Eerst even een tip: deze serie niet gaan kijken als je ergens in de afgelopen 6 maanden “Dumb & Dumber” hebt gezien. Echt niet doen. Jeff Daniels speelt in deze serie een bloedserieuze rol, maar ik kon de pilot niet zien zonder te blijven denken aan Jim Carrey met een vastgevroren tong. Na een aflevering was ik daar doorheen en wat overbleef was een typische HBO-serie (in de goede zin van het woord) met uitstekend acteerwerk en een geweldige verhaallijn. Jeff speelt Will McAvoy, de frontman van een van de beste nieuwsshows in Amerika. Na een iets te grote mond op televisie moet hij met “vakantie”, en als hij terugkomt is zijn hele team pleite. Allemaal weggekaapt door een andere nieuwsshow. Mooi balen dus voor Will, die dus een heel nieuw nieuwsteam om zich heen moet verzamelen, terwijl hij ook de concurrentie aanmoet met zijn voormalige team. Deze serie heeft er al een heel seizoen opzitten, dus daar kun je wel 2 zondagen mee vooruit!

Mocht je nog meer serie-tips willen dan kun je nog altijd Nena’s persoonlijke favorieten checken in dit artikel. Later in de week deel ik nog een aantal film- en gametips waarmee jullie je ook prima kunnen vermaken op deze regenachtige, donkere dagen.

Hebben jullie nog serietips voor me voor deze donkere dagen? Deel ze hieronder! 

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

113 Reacties

 1. Gigi
  4 november 2012 / zondag, 4 november 2012

  Switched at birth, een nieuwe verslaving van mij..! Het is een ingewikkeld familiedrama met deels ook dove mensen, ‘deafies’ Elke aflevering is voorzien van een stukje romantiek, nieuwe drama, oplossing van een drama en family-bonding. Ik zou het kunnen proberen uit te leggen, maar het is makkelijker de eerste aflevering te kijken, dan snap je het pas echt. Ik ben overigens begonnen met kijken met de tiende aflevering op tv, en ik vond het superleuk maar snapte niet hoe de familie in elkaar zit, noodzaak om bij het begin te beginnen! Ook is deze serie nu op Net 5 te zien, maar ik weet niet precies bij welke aflevering ze nu ong zijn.

 2. Christine
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Pretty Little Liars, is al vaker gezegd hier, maar echt een aanrader!

  Ook leuk: Scandal, of Bunheads.

 3. Noëlle
  29 oktober 2012 / maandag, 29 oktober 2012

  Haai Serena! Zou je ook een keertje een post willen doen met wat onbekendere films? Ik ben zelf een enorme film-freak en heb er al heel veel gezien, maar vast nog een heleboel niet. 🙂
  Groetjes Noëlle

 4. Robin
  26 oktober 2012 / vrijdag, 26 oktober 2012

  Ik ben de afgelopen weken weer begonnen aan The Oc. Een serie die al een tijdje oud is maar erg leuk blijft!
  Daarnaast kijk ik ook Laguna Beach en The Hills, kijkt makkelijk weg dus ideaal voor een avondje bankhangen!

 5. Jacq
  21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  The Walking Dead, mensen. Beste, ooit.

 6. 21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  Ik vind series ook leuker om te kijken dan films. Deze laatste zie ik dan wel graag in de cinema.
  Serie-aanraders: How I Met Your Mother (laatste seizoen (8) is nu op tv in Amerika!), The Walking Dead (zombies & survival), Awkward (teenage awkwardness), Nurse Jackie (pillenverslaafde verpleegkundige), True Blood (vampies), New Girl (Hallo, Zooey Deschanel), Desperate Housewives (serie al afgelopen, maar hilarisch en spannend), Pretty Little Liars (rare serie), American Horror Story (spooky)

  Oeh Chicago Fire is met den boyfriend van Lady Gaga, Taylor Kinney!

 7. 21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  Downton Abbey, een Brits kostuumdrama. Echt heel erg mooi gemaakt en hele goede verhaallijn, zeker een tip!

 8. titi
  21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  Beauty and the beast! Nog maar 1 aflevering gezien (serie is net pas uit) maar vond het nu al heerlijk, drama & romance

 9. Merel
  21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  Weet iemand waar je serieus kan streamen…..? En dan op de ipad kijken?

 10. Corinne
  21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  Ik mis Elementary (Sherlock Holmes in NYC) en Scandal (van de schrijfster van Grey’s Anatomy)! Super goed, zeker aanraders 🙂

 11. Tessa
  21 oktober 2012 / zondag, 21 oktober 2012

  De serie pretty little liars is ook echt een must see om te kijken op een regenachtige dag! De serie heeft er al 3 seizoenen opzitten die je allemaal online terug kunt vinden. Binnenkort komt ook het laatste deel uit en het is zo spannend!!

 12. Debora
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Bedankt voor de ge-wel-di-ge serietips, ben begonnen met Revolution en alles wat tot nu toe uit is al gezien 😀

 13. 20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Je vergeet the vampire diaries bij series haha! Maar dat cocoonen is inderdaad geweldig. Dat doe ik vooral in de vakantie haha. Zeker als het weer niet meezat. Heerlijk! 😀

 14. Malory
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  One tree hill, ge-wel-dig !
  Echt niet te geloven ik heb alle seizoenen gezien en het is écht de moeite waard !

 15. Aïsha
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Once upon a time, the lying game en revenge! Echt géweldige series! Zeker aanraders.

 16. 20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Gave tips! Ik ben een seriefanaat en ken deze niet eens! Nodig eens downloaden dus. Zelf kijk ik graag naar Suits, White Collar, The Good Wife en The Mentalist. En het liefst zit ik dan in mijn snuggy op de bank, haha. Heerlijk, zo’n dekentje!

 17. Arnav
  20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  hahahha die storyline van die brandweermannen! lekker droog haha

 18. 20 oktober 2012 / zaterdag, 20 oktober 2012

  Haha.. ik ken geen één serie die je hierboven noemt! Ik hou het liever op een film.

 19. tessa
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Ik kijk New Girl, Vampire Diaries, Pretty Little Liars, Once Upon a Time, Awkward, en Teen Wolf- is echt veel beter dan ik dacht!, en ik ben nog halverwege Gossip Girl, Hart of Dixie, Glee en The Lying Game, maar weet niet of ik deze ooit nog af ga kijken want kom er maar niet aan toe haha!
  Ik wil Game of Thrones, American Horror Story & 666 Parc Avenue nog gaan kijken, deze lijken me ook erg leuk!
  Tsja, i just love series 🙂

 20. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Leuk hoor! Op dit moment kijk ik echt even te veel series tegelijk, dus ga er nu niks bij kijken. Ik houd wel van Fantasy/Horror. Zo kijk ik bijvoorbeeld True Blood en Supernatural, maar ook New Girl en Pretty Little Liars. Oow en Game of Thrones is ook erg goed!

 21. Roos
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Dit artikel komt op het juiste moment! Heb komende week herfstvakantie en was al van plan om Last resort & 666 Park avenue te kijken, en daar komen nu Revolution en Chicago fire bij! Ik vind Once up on a time ook helemaal geweldig, die serie is zo mooi gemaakt en het verhaal is zo leuk en goed! En Revenge, Pretty little lairs, Vampire Dairies, Scandal, Hart of dixie zijn ook echt aanraders! Ik kom de hele vakantie de deur niet uit! =P

 22. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  The walking dead!!!!!!! Seizoen 3 is net begonnen, dus heb je mooi nog even de tijd om 1 & 2 te kijken, hoef je niet iedere week te wachten op de volgende aflevering 🙂

 23. Cee
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Kijken jullie online (en waar?) of download je ze via een torrent?

 24. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Revolution is ZO LEUK! Moet 666 Park Avenue ook nog steeds is kijken.. haha!!
  De nieuwe Beauty & The Beast is trouwens ook heel leuk! 😉

 25. Zwaan
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  I loooooooove series kijken. Doe ik al heel lang en ben niet van plan snel te stoppen haha.

 26. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Wij kijken X-Factor USA, lekker over the top!

 27. Cee
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Dol op series maar ik kijk niet naar de commercielen en ben dus aangewezen op de detectives van de kro. Ook leuk, vooral de vernieuwde Sherlock Holmes maar Silent Witness is het best. Ik ga alle voorgaande series kopen want got o got wat is die Tom Ward een heerlijke man!

 28. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Pretty Little Liars! Ik ben pas bij aflevering 7 van seizoen 1, maar het is echt perfect voor regenachtige dagen 🙂

 29. E.
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Got ma new girl, Jersey Shore, Glee.. I’m good!
  Ik kijk uit naar de zomer: nieuwe True Blood & Game of Thrones!!

 30. mondi
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  En wat dacht je van Breaking Bad?! Top serie!

 31. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Het zijn eigenlijk totaal andere series dan wat ik zelf kijk, maar Revolution lijkt mij wel mooi. Zelf kijk ik toch meer de komische series zoals op Comedy Central en sommige van Teennick. Ook ben ik meer iemand van de real life series. Ik ben ook heel erg benieuwd film en game tips.

 32. romy
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  The O.C.!!!!!

 33. Sabrina
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Serena, heel leuk artikel!

  Last Resort en 666 Park Avenue zijn super. Revolution vind ik tegen vallen, veel fouten.
  The mob doctor is ook wel leuk en heb je Alphas al opgezocht?
  Ehm even kijken, ohwja, Person of interest is ook een hele goede serie.
  Wat dacht je van Hunted van de bbc? Dat is het een beetje wel.
  De rest van de series die ik kijk lopen al meerdere jaren. misschien Haven? Zijn nu ook met hun derde seizoen bezig.

 34. Sanne
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Pretty little liars! Spannend en leuk! Maar vooral zeer verslavend!

 35. Allissa
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Revenge 😀

 36. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Wow ik ken deze allemaal niet! Mijn favoriete zijn the vampire diaries, dexter en pretty little liars

 37. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  revenge! echt een klasseserie, ook voor 20+ers. seizoen 2 is bezig. echt even kijken serena!

 38. Annabelle
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Pretty Little Liars is echt een leuk serie! Echt de moeite waard om die te volgen 🙂

 39. Nora
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Breaking Bad, Girls en Once Upon a Time!!!

 40. Mouse
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  True Blood, Ugly Betty, The Walking Dead 🙂

 41. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  De serie Suits is echt heel erg leuk voor iedereen die de wereld van advocaten interessant vindt. echt een topcast en top afleveringen. heb in 4 dagen al 2 seizoenen erdoorheen gejast!!

  Verder Game of Thrones en Breaking Bad zijn ook geweldig!

 42. AnneSophie
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  GOSSIP GIRL <3

 43. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Gossip Girl en Pretty Little Liars 🙂

 44. Maaike S
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Merlin, supernatural, dexter, the vampire diaries, pretty little liars, Grimm zijn erg leuke series 😉

 45. 19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Had pas de eerste aflevering van de nieuwe serie arrow gezien.

  En ik keek eerst eigenlijk nooit series maar kijk nu how i met your mother, ben halverwege seizoen 2 nu en vind het super leuk 😀

 46. Justine
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Mijn favorite serie is Grey’s Anatomy ^^

 47. Inge bekers
  19 oktober 2012 / vrijdag, 19 oktober 2012

  Elk jaar, wanneer de dagen korter worden en het weer slechter, wil ik gewoon met een dekentje in de zetel kruipen en een dvd opzetten. Liefst iets wat niet te snel gedaan is :P. Last van winterluiheid misschien?
  Wat ik het liefste kijk op zo een moment is prison break, 4 seizoenen lang Wentworth Miller en Dominic Purcell, ik kan er geen genoeg van krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *