Tips voor binnenshuis #2

Vorige week deelde ik ‘tips voor binnenshuis #1‘ met jullie en vandaag is het tijd voor deel twee! Deze keer films, voor de wat langere avonden op de bank. Ik heb weer een top 5 bedacht met 5 verschillende films uit 5 verschillende genres. Voor ieder wat wils dus. De films die ik heb uitgezocht zijn óf net op DVD verschenen, óf verschijnen in de komende maand op DVD. Je hoeft er dus het huis niet voor uit!

#1: Abraham Lincoln, Vampire Hunter
Cast: Benjamin Walker, Dominic Cooper, Anthony Mackie
Genre: Horror.
Storyline: Abraham Lincoln, die president van Amerika was vanaf 1861 tot dat hij vermoord werd in 1865, wordt in deze film neergezet als “vampire hunter”. Beetje gek natuurlijk als je ziet hoe de beste man eruitzag, maar het werkt wel. Tijdens zijn presidentschap komt hij erachter dat vampieren de Verenigde Staten over willen nemen en hij zorgt er met hakbijlen, zwaarden en houten spiezen voor dat dat niet gebeurt. Moet je Abraham hebben! Af en toe komt er een geinige referentie aan de echte geschiedenis voorbij die stuk voor stuk ook een glimlach waard zijn, dus het loont om voor het kijken van deze film je algemene ontwikkeling weer een beetje bij te schaven. Veel bloed, veel vechten, dus echt een film om een beetje lekker bij te griezelen.

#2: The Amazing Spider-Man
Cast: Andrew Garfield, Emma Stone
Genre: Fantasy, Superhelden.
Storyline: Het verhaal over het ontstaan van Spider-Man, maar nu in een nieuw jasje. Deze film heeft dus niets te maken met de eerdere Spider-Man-films, maar is dus een hele nieuwe franchise met nieuwe vijanden, nieuwe acteurs en een nieuwe verhaallijn. De eerste film in deze serie gaat over het ontstaan van Spidey, waarbij het originele stripverhaal van Stan Lee (die overigens in elke Marvel-film een cameo maakt, lachuh!) een klein beetje op de hak wordt genomen. Uiteraard is het zoals elke superheldenfilm een good guy vs bad guy-verhaal, maar het wordt zo mooi neergezet dat de verhaallijn niet zo heel interessant is. Een echte superhero-movie dus. Als je een 3D-TV hebt kun je je lol helemaal op, want hij komt ook uit op 3D-Bluray!

#3: Magic Mike
Cast: Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey
Genre: Lekkere mannen.
Storyline: Channing Tatum (zonder kleren) komt een andere mooie man tegen en vraagt hem ook iets zonder kleren te doen. Gelukkig is er ook Matthew (zonder kleren) die de beide heren een podium biedt om samen met wat andere mannen hun kleren uit te doen. Uiteindelijk staan ze allemaal zonder kleren, en dat herhaalt zich nog een keer of vijf. Tussendoor hebben ze geldproblemen, romantische gevoelens en ruzie, maar dat is allemaal met kleren aan en dus niet interessant. Gelukkig maken de knappe kerels heel veel goed. Verstand op nul en gewoon kijken, dus!

#4: The Campaign
Cast: Will Ferrell, Zack Galifinakis
Genre: Comedy.
Storyline: Met de Amerikaanse presidentsverkiezingen om de hoek is het natuurlijk lekker hip om daar “iets mee te doen”. In deze film wordt er dan ook lekker de spot gedreven met de “campaign”, de manier waarop de kandidaten de kiezers proberen zover te krijgen dat ze op hen stemmen. Toespraken, openingen, debatten en verkiezingspunten, het komt allemaal aan bod in deze film over een lokale verkiezing. Maar dan op zijn Will Ferrells! Will, in al zijn glorie, neemt het op tegen “one man wolfpack” Zack Galifinakis, die het lulletje rozenwater speelt. Alle gemene truukjes worden uit de kast gehaald om elkaar af te troeven, en ik heb meerdere keren onder de tafel gelegen van het lachen. Tip: als je van baby’s houdt moet je deze film niet kijken!

#5: Moonrise Kingdom
Cast: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Jared Gilman, Kara Hayward
Genre: Feelgood.
Storyline: Een jongetje en een meisje zijn op elkaar en besluiten samen weg te lopen. Willen we allemaal wel eens, toch? Verschil is alleen dat zij op een heel klein eiland in New England wonen en dus niet zo heel erg ver weg kunnen. Het verhaal is simpel, maar de karakters worden zo hartveroverend neergezet door Kara Hayward en Jared Gilman dat je instant verliefd op allebei wordt. Het feit dat de bijrollen worden gespeeld door topacteurs Bruce Willis (de politiecommandant), Edward Norton (de hopman van de scoutingclub) en Bill Murray (de vader van Kara) draagt alleen maar bij aan de enorm gave vibe die deze film uitdraagt. Kids die doen wat wij allemaal wilden doen toen we negen waren en furliefd op de leukste jongen van de klas. Oprecht een van de mooiste films van het jaar. Kijken!

Dit waren mijn 5 film-aanraders voor de komende tijd, hopelijk hebben jullie er wat aan! Als jullie nog aanraders voor mij hebben dan hoor ik het graag. Zelf houd ik het meest van goede horrors, thrillers en feelgood movies. Laatst heb ik ook nog de Franse film ‘Starbuck’ gezien (ook echt een aanrader) en de animatiefilm ‘Brave’ (it made me cry!). In London zag ik filmposters van de horrormovie ‘Sinister’, heeft iemand die toevallig al gezien?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

89 Reacties

 1. Sietske
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik heb ze allemaal gezien en ze waren allemaal goed, behalve Moonrise Kingdom.. naar mijn mening dan 🙂
  Vind hem enorm irritant gefilmd en het acteren van de kinderen vond ik ook vervelend. De kinderen gedroegen zich niet als kinderen..
  De rest is super goed! 🙂

 2. E.
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  ik heb een eigen magic mike!
  Maar die film was ook heel leuk, Joe Manganielllo was helaas erg weinig in beeld =(

 3. Lotte
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Haha, die beschrijving bij Magic Mike, ge-wel-dig!
  Net als de film zelf trouwens… 😉

 4. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Lijken mij hele leuke films en vooral Magic Mike wil ik nog zeker zien. De film die ik laatst heb gezien vind ik ook zeker een aanrader en die heet A Thousand Words en is een komedie/drama met Eddie Murphy.

 5. Zwaan
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Aawh Moonrise Kingdom lijkt me nu echt lief (:

 6. Pauline
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Behalve Superman wil ik ik al deze films nog zien! Haha

 7. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Magic Mike lijkt me echt een leuke film, ik heb er veel goeds over gehoord 🙂

 8. fariyana
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  MAGİC MİKE….OMGGG…..ik schaamde me wel een beetje toen ik C.T zag dansen op PONY van Genuine..hij doet het..uuhh..heel realistisch 🙂 maar toch..hij heeft een fantastisch lijf 🙂 ik zou het niet gauw met je man-vriend kijken!! 🙂

 9. roos
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Magic Mike heb ik gezien, echt een leuke film om naar te kijken haha.

 10. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Ik heb spiderman gezien in London in de Imax dat was zoo vet en de film was echt fantastisch!!

 11. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Magic Mike.. ja wie wordt daar nou niet vrolijk van 😀

 12. simone
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  hihi met een vriendin 2 maanden geleden zoiets naar maqic mike ladies night geweest in de bioscoop. super leuk vooral met zoveel vrouwen!
  echt een aanrader om gewoon met je vriendinnen te kijken ^-^

 13. Annika
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  nou de horrorfilm valt alvast af… ik heb een keertje op een ‘slaap’feestje geprobeerdt om When A Stranger Calls te kijken… ik heb vooral het plafond bestudeerd… 😛

 14. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Ik krijg spontaan zin in lekker binnen zitten verwarming op 25 graden, wat popcorn erbij en deze films 🙂

 15. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Ik heb vorige week Magic Mike gekeken, maar in alle eerlijkheid vond ik het einde echt heel erg flauw. Ik had echt het gevoel dat er nog meer hoorde te komen. Dat ze op de een of andere manier waren vergeten het laatste deel eraan vast te plakken 😛
  Brave wil ik ook nog zien. Die lijkt me héél erg mooi, en ik houd van animaties 🙂

 16. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  haha de film Magic Mike heb ik 2x gezien in de bioscoop. Echt een geweldige film (en even serieus mannan als Channing Tatum en Alex Pettyfer zonder kleren….does the story even matters? :p)

 17. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Ik wil Magic Mike al heel erg lang zien maar vergeet het vaak. Toch binnenkort maar eens kijken

 18. Iris
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  “Channing Tatum (zonder kleren) komt een andere mooie man tegen en vraagt hem ook iets zonder kleren te doen. Gelukkig is er ook Matthew (zonder kleren) die de beide heren een podium biedt om samen met wat andere mannen hun kleren uit te doen. Uiteindelijk staan ze allemaal zonder kleren, en dat herhaalt zich nog een keer of vijf. Tussendoor hebben ze geldproblemen, romantische gevoelens en ruzie, maar dat is allemaal met kleren aan en dus niet interessant. Gelukkig maken de knappe kerels heel veel goed. Verstand op nul en gewoon kijken, dus!”

  hahahahahaha ge-wel-dig!

 19. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Magic Mike spreekt mij dus totaal niet aan. Eerlijk gezegd hoef ik hem en de andere acteurs ook niet zo nodig zonder kleren te zien. Geef mij maar een film met een goede verhaallijn!

 20. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Ik heb Magic Mike en Abraham Lincoln toevallig op dezelfde dag in de bios gezien, en in allebei de zalen hoorde je mensen kreetjes slaken, maar dan wel om héél verschillende redenen haha. Geweldige films. De andere films lijken me ook leuk dus ik ga ze even zeker bekijken (letterlijk en figuurlijk).

 21. Clara
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  heb ze allemaal gezien! alleen vond ik toen ik overlaatst de film moonrise kingdom zag dat er weinig avontuur in zit… of weinig verhaal.. ik bedoel daarmeé als je de eerste scene hebt gezien weet je al hoe de film gaat zijn . Moonrise kingdom is vrij voorspelbaar! Veel liefs
  Clara

 22. Roos
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  magic mike.. ik vond het echt verschrikkelijk saai in de ‘met kleren aan scenes’. slechte verhaallijn!
  ook vond ik het jammer dat na mijn idee Channings mooie ‘naaktshot’ (thuis, in een zonnige kamer) echt al na 5 minuten was geweest..
  verder een prima film, leuke eyecandy! 🙂

 23. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Ooooh Moonrise Kingdom is zo leuk! Van de zomer een keer gezien in de Filmschuur in Haarlem. Echt te gekke film, zoals een vriendinnetje omschreef, een toneel stuk wat gefilmd is en ja dat is wel een goede omschrijving inderdaad.

  The Big Easy Express is ook een heerlijke film om te kijken als het buiten met bakken uit de hemel valt 🙂 en helemaal als je van bandjes als Mumford and Sons houdt.

 24. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Ik moet Magic Mike ook nog steeds zien, heb ik op mijn lijstje erbij gezet! Laatst had ik wel de film Argo gezien (deze komt binnenkort ook in NL uit), deze film vond ik zelf erg goed.

 25. Hanke
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  “Tussendoor hebben ze geldproblemen, romantische gevoelens en ruzie, maar dat is allemaal met kleren aan en dus niet interessant.”

  Hahahahaha heerlijk!!!

 26. Shana
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Magic Mike is een leuke film en inderdaad ‘lekkere mannen’

  Spider-man & Abraham Lincoln wil ik ook zeker is zien!

 27. Nina
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Hahaha. Ik heb het stuk nog niet afgelezen, want ik moest onderweg even stoppen om deze comment te schrijven. Ik heb me kapot gelachen om het stuk over Magic Mike (zonder kleren). Wat kun je toch leuk schrijven! Dit is by far mijn favoriete blog (ik bewaar hem tot het laatst in mijn internet-lees-rondje als special treat, en lees hem het eerste op dagen dat ik een muh-dag heb 🙂 ).

 28. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Moonrise Kingdom is echt een geweldige film! De hele setting is prachtig en alles is met zoveel detail gemaakt.
  Ook een aanrader (en van dezelfde regisseur) is The Fantastic Mr. Fox. 🙂

 29. Hana
  30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  The Campaign is echt aanrader… zeker voor de pugliefhebbers onder ons!:D

 30. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Tha Campaign lijkt me echt super lachen, heb ik er een paar keer een trailer van gezien 🙂 De andere lijken we trouwens ook wel leuk!

 31. 30 oktober 2012 / dinsdag, 30 oktober 2012

  Ohhh ik wil Abraham Lincoln heel graag zien :)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *