NFL International Series in London

Sinds ik vorig jaar mijn eerste NFL (National Football League) wedstrijd heb bijgewoond in Miami (en eindelijk de spelregels doorhad) ben ik fan. Ik heb nooit problemen gehad met voetbal, tennis of hockey, als het op tv wordt uitgezonden kijk ik zonder zeuren, maar erg spannend vond ik het ook niet. American Football daarentegen vind ik helemaal te gek!

Ten eerste bestaan de teams uit ontzettend veel spelers, het is heel indrukwekkend om te zien. Het spel bestaat uit om en om aanvallen en verdedigen en het is gaaf om te zien dat er een speler doorbreekt en steeds verdedigers ontwijkt om die felbegeerde touchdown te scoren. Ten tweede is het heerlijk om al die zwetende mannen tegen elkaar op te zien beuken (there, I said it), en ten derde is het zenuwslopend spannend omdat er een klok loopt die de minuten aftelt. Soms heeft een team slechts luttele seconden om actie te ondernemen en te scoren. Dat maakt het juist zo spannend. En ten vierde is het gaaf omdat omdat supporters gewoon naast elkaar zitten en er een goede, sportieve sfeer in het stadion heerst.

American Football is eigenlijk alleen ‘big’ in Amerika, maar om de sport ook buiten Amerika te promoten speelt de NFL de afgelopen 6 jaar steeds één wedstrijd per jaar in Londen. Dit noemen ze International Series. Dit jaar speelden de St. Louis Rams tegen de New England Patriots en mijn vriend is een Patriots fan. En ik ben eigenlijk wel fan van hun knappe quarterback Tom Brady (tevens hubby van Victoria’s Secret Angel Gisele Bundchen, maar dat terzijde). In het begin van dit jaar plaatste ik Tom op #1 in mijn ‘Hete Sportmannen‘ lijst, dus ja, ook ik heb voor de Patriots gekozen.

Omdat mijn vriend altijd al naar een Patriots wedstrijd wilde gaan, en omdat het dit jaar stukken dichter bij huis werd gespeeld, besloten we om er een weekendje Londen van te maken. Op zaterdag, de dag voor de wedstrijd, was er een Fan Rally op Trafalgar Square. Het zonnetje scheen lekker, maar het was desondanks behoorlijk koud! Hier kon men rondlopen, spelletjes spelen, merchandise aanschaffen (hier heb ik mijn mooie Patriots muts gekocht!), eten en drinken. Gewoon leuk, voor de fans.

Er was ook een groot podium waar enkele spelers van beide teams op verschenen en waar ze werden geïnterviewd. Alles was goed te volgen via het grote scherm wat ernaast hing. Je kon zien dat de spelers het leuk vonden om in Londen te zijn (voor hen ook spannend, in een ander land) en dat ze zin hadden in de wedstrijd!

Schotse American Football fans, I assume:
De wedstrijd zelf zou op zondag gespeeld worden. Via internet hosselde mijn vriend echt megagoede kaarten; iets rechts van de middenlijn, 20 rijen van het veld verwijderd en aan de kant van de Patriots. Met mijn camera maximaal ingezoomd had ik prima uitzicht op een ingooiende Tom Brady.

De wedstrijd werd gespeeld in het gigantische Wembley stadion, een stadion waar maar liefst 90,000 man inpassen. Zondag was het stadion echter gevuld met ‘slechts’ 80,000 man, maar het was voor mijn gevoel echt helemaal uitverkocht, ik kon nergens lege stoeltjes ontdekken. Goed. Een goedgevuld stadion, om ons heen veel Amerikanen (sommigen waren speciaal overgevlogen, sommigen woonden in Engeland) en Engelse American Football fans en een gezellige sfeer. Voor ons zat een fanatiek Patriots-echtpaar, maar links van hen zaten drie generaties Rams-fans. Kan gewoon.

Hieronder warmen alle spelers zich op:

Voor de wedstrijd begon kwamen er Rams cheerleaders op het veld om een dansroutine te doen. Het was die dag ijzig koud en ik kreeg al kippenvel toen ik naar die arme meiden keek! Blote buik, blote benen, bloot decolleté… brrrr! Misschien hadden ze thermo-ondergoed aan? Extra warme hoge sokken onder hun witte laarsjes? Zelfverwarmende pompoms? Zich volgegoten met sterke drank? Anyways, ze dansten erop los zonder één moment niet te glimlachen (was hun glimlach dan misschien vastgevroren?) dus wat dat betreft props voor de cheerleaders!

Terwijl de cheerleaders aan het dansen waren werd er achter hen in een mum van tijd een podium gebouwd. Tegen de tijd dat ze klaar waren stond de surpriseband al 5 minuten te wachten voor de pregame show! De lichten gingen uit, de beeldschermen achter het podium gingen aan en door de speakers klonken een bekend deuntje. ‘Your lipstick stains…’. Het was Train! Wel heel erg vals (of was het de echo?) maar na hun drie grootste hits (Soul Sister, Drive By en Drops of Jupiter) waren ze gelukkig snel weer weg. Het was wel een gaaf showtje hoor, met vuurwerk en alles! 🙂

In het tempo dat het podium werd opgebouwd werd het ook weer afgebouwd en na twee keer knipperen was er weer een leeg veld voor mijn neus. Nu was het tijd voor het volkslied! Er waren twee zangeressen die zowel het volkslied van Amerika als van Engeland kwamen zingen. Dit klonk toch wel een heel stuk beter dan Train (Aha! Dus het lag niet aan de echo!) en tijdens het volkslied werden we gevraagd de tasjes die op onze stoelen waren bevestigd omhoog te houden. Zo ontstond er aan de ene kant van het stadion de Amerikaanse vlag en aan de andere kant de vlag van Groot Britannië. Best een indrukwekkend gezicht wanneer 80,000 man plastic tasjes omhoog houden! Je kan het niet goed zien, maar ik heb een foto van een deel van de Engelse vlag weten te maken:

Hierna was de kickoff en kon het spel beginnen! De Patriots maakten echt gehakt van de Rams, dus na het tweede kwartier was het eigenlijk niet meer zo spannend als in het begin, haha! Ik was blij dat ‘mijn’ team had gewonnen en moe en voldaan vertrokken we weer richting ons hotel. Dat was Hotel The Rembrandt (11 Thurloe Place) en dit hotel kan ik van harte aanbevelen. Vriendelijk personeel, schone kamers, geen oude interieur, goede locatie en heerlijk uitgebreid ontbijt!

Ik besloot om in bad te gaan met een Bubble Bar van Lush en ik kwam erachter dat het niet zomaar een bad was, neeeeeehee, het was een bubbelbad! Daar had ik nooit ingezeten, dus ik drukte enthousiast op wat knopjes en er begon van alles te bubbelen, te spuiten en te rommelen. Whiehoe! Ik deed mijn ogen dicht, maar die schoten al snel weer open toen er na 3 seconden schuim op mijn kin kriebelde. Huh? Waar komt al dat schuim vandaan? In de paar seconden dat ik me bedacht dat het kwam door het bubbelbad was het schuim alweer verdubbeld en steeg het boven mijn hoofd uit. Ik schoot overeind en drukte wild op de knopjes om de bubbels af te zetten. ‘Help! Help!’ riep ik terwijl ik in paniek de knoppen indrukte. Er gebeurde niets. Inmiddels steeg het schuim over de badrand heen en begon de badkamervloer zich langzaam te vullen met bergen witte bubbels. Ik bleef drukken en drukken en toen, ja! Hebbes. De bubbels in bad gingen uit. De badkamer was één witte massa en ik was bedolven onder hopen schuim.

Vlak daarna zag ik ineens het metalen bordje boven het bad hangen met regeltjes. Op #4 stond: Warning! Do not use Bubble Bath in the whirlpool. Oeps! Stiekem vond ik het supertof, ik had gewoon even mijn privé schuimparty gecreëerd. Maar ja, de volgende keer is het handig om eerst even de regeltjes door te nemen. Dit zal me niet nog eens gebeuren in elk geval!

Het was een korte trip, maar ik heb genoten. De wedstrijd was erg gaaf om te zien, het Wembley stadion is indrukwekkend groot, we hebben zelfs nog wat kunnen shoppen en het is altijd leuk om er eventjes tussenuit te gaan samen. Ik moet zeggen dat oktober een hele drukke maand voor me was wat reisjes betreft (London, New York, Istanbul) en ik vind het nu ook wel weer even fijn om een tijdje op Nederlandse bodem te verblijven. Ik heb meer tijd voor artikelen en filmpjes (in het vliegtuig heb ik leuke ideeën bedacht!) en ik hoef mijn katten niet zo lang te missen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn sportieve avonturen in Londen te lezen! Mochten er nog vragen zijn over Londen of over de NFL dan hoor ik het graag. Oh enne, de Londen Shoplog is al opgenomen 😉

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

52 Reacties

 1. Desiree
  26 november 2012 / maandag, 26 november 2012

  Yaaaay, ik heb eindelijk mijn hippe patriots muts binnen.. waar ik zo jaloers op was! En waar ik je over had gevraagd of je er nog eentje had (weet niet of je het je herrinerd) Ben helemaal trots haha! Enneh de afgelopen wedstrijd.. wauw 3 touchdowns in 53 seconden, GO PATRIOTS GO!

 2. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Wat super gaaf dat je naar z’n wedstrijd bent geweest. Dat wil ik ook nog wel een keer meemaken!

 3. Christa
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Hahahaa ziet er schattig uit tussen al dat schuim.
  Mij is iets soortgelijks overkomen in de keuken toen ik normaal afwasmiddel in de vaatwasser deed hahaha.. :p

 4. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  super leuk zeg dat je dat samen met je vriend hebt gedaan 😀 haha en echt awesome al dat schuim 😀 (nu snap ik waarom m’n vriend zei dat mijn zelf gemaakte badbruisballen, uittesten in zijn bubbelbad niet goed zou gaan, hihi)

 5. Genevieve
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Cool!

 6. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Ziet er leuk uit, haha die bubbels 😀 x

 7. Sanne
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  haha die laatste foto, wat kijk je daar schattig.

 8. Rianne
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wat een leuk verslag, ik moest echt lachen om je schuimmomentje haha.

 9. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Super leuk sown tripje! hahah en dat van dat schuim haha:P!

 10. Joyce
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Hoi Serena,
  Ik reageer normaal nooit maar ik wilde toch eens zeggen dat je onwijs leuk schrijft.
  Elke dag check ik meerdere keren je blog of er weer een nieuw artikel is.
  Wat ik me af vraag is of je weet dat je genomineerd bent voor de VIVA400?
  Ik heb al op je gestemd!

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

   Ja, dat wist ik, dankjewel voor je stem. Lief! 🙂

 11. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wat een lekker stukje om te lezen! En ik lig in een deuk bij de foto’s van je bad… Als een klein kind zo blij! Ik heb vandaag weer een smile on my face girl!

 12. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  herkenbaar, schuim in het buibelbad 😉

 13. Leone
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wat ontzettend gaaf! Lijkt me geweldig om zoiets mee te maken, en zeker in Londen 🙂 En wat zonde dat Train zo slecht was, heb ze in Paradiso gezien en toen waren ze geweldig! Leuke foto’s (:

 14. Meyke
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Hahaha die laatste foto is echt zo’n “Oepsie” kop. 🙂

 15. Ilse
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Dat vest/die jas die je aan hebt vind ik super leuk! Waar heb je die gekocht?:)

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

   in Batavia Stad, hij is van het merk Bandolera.

 16. Nicole
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wow, 100 dollar voor één ticket… 🙂

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

   Het was stiekem meer (we hadden ze overgekocht) en het zijn Britse ponden.. 🙁

 17. Corinne
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Ik bedoel dit niet als kritiek maar dat is niet de Engelse vlag maar de vlag van Groot Brittannië 🙂 (staat ook op het tasje) Als trotse geadopteerde Schot moest ik dat natuurlijk wel even zeggen 😉

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

   Oeps, ik ga het aanpassen! 🙂

 18. hannah
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  cooool ik wil ook zon schuimparty haha 🙂

 19. Lousa
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Leuk hoor, vooral de sfeer in zo’n stadion, maar doe mij maar rugby. Simpeler, ruiger, spannender… Heb het niet zo op al die dode spelmomenten en show 🙂 of wielrennen natuurlijk, das pas mooi!

 20. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Leuk he?
  Een bubbelbad hahahaha.
  Wat een stunt.

  Zat me even te vervelen en denk ga eens even op Beautyab kijken…
  Ik heb alweer een lach op mijn gezicht.

  Ben nooit echt een sportfan geweest.
  Ik kijk alleen wedstrijdzwemmen en als ik me echt verveel schoonspringen.
  Maar nu ik Tom Brady zie…JEMIG die is lekker!!
  Ik wil zijn posters boven mijn bed, ik wil met ‘m trouwen zijn kinderen baren..ALLES!!

  Hmm…misschien mijn ventje van de Badminton halen en op football doen..dat is realistischer hahaha.

 21. Anke
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Haha dat bubbelbad. …heerlijk. Als ik zo’n bubblebar gebruik dan zet ik de whirlpool functie van ons bad altijd even aan;-) Toch even snel nog wat meer schuim creëren.

 22. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Dit lijkt me geweldig om een keer mee te maken! 🙂 En al die bubbels in het bubbel bad, aaa heerlijk! 😀

 23. merl
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wat leuk! Ik ben ook in Wembley geweest, voor een concert en het is echt enorm ja!

 24. Joanne
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Haha dat schuim! Ik heb thuis ook een bubbelbad en had ook op een dergelijke manier doorgekregen dat je daar veel schuim van krijgt. 😉
  Ik heb wel ontdekt dat het alleen is als er ook zuurstof bij gepompt wordt (op die van mij zitten 2 knopjes, eentje voor alleen water stralen en eentje voor zuurstofbubbles erbij). Het gebeurt dus alleen als ik het zuurstofknopje ook aan heb staan.

 25. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wat een heerlijk verslag om te lezen! Je hebt echt een fijne schrijfstijl vind ik 🙂

 26. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Als mijn zoontje die cheerleaders ziet stapt hij misschien wel over naar American football:)

 27. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Hahaha die foto’s in bad, prachtig! En zo’n wedstrijd lijkt me ook wel heel leuk om een keer bij te wonen! ^^

 28. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Klinkt echt superleuk! Heel tof om eens mee te maken, lijkt me! Haha, dat van ‘t bubbelbad :”) ‘k was een keer vergeten het bad uit te zetten en toen stond de hele badkamer blank *oeps*. Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: was de badkamer ook direct weer schoon :””)

 29. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Leuk zeg, mij lijkt dat ook wel gaaf om een keer zo’n wedstrijd te zien in het echt! Al zou ik wel de hele tijd zoiets hebben van “oeh, auw, zou die nou geen pijn hebben” haha!

 30. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Hahaha, die foto van jou met de meest onschuldige blik ever, bedolven onder de lagen schuim :’D prachtig!

 31. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Gaaf zeg! En jij in bad, haha, super cute!

 32. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Hele toffe foto’s en wat een groot stadion! Wel heel leuk die cheerleaders ik ken ze alleen uit films. En wat veel schuim in je bad zeg wow!

 33. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Oeh shoplog! Ben benieuwd!

 34. Annika
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  wat klinkt dat leuk! en dat schuimbad… geweldig! wil ik ook! 😀

 35. bente♥
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  ahahhahahahaha ik lig helemaal dubbel vann dat schuimbad dat is echt zo cool!!
  echt gaaf ook zon wedstrijd!
  Xx

 36. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wow leuk om zo’n wedstrijd mee te kunnen maken. Leuke foto’s hoor. En ja inderdaad niet handig om badschuimin een bubbelbad te gebruiken. Ik heb dat ook eens gedaan en heb dat ook meteen goed geweten hahaha.

 37. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Hahadat bubbelbad, geweldig!

 38. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Gaaf om zo’n wedstrijd bij te wonen! En je bubbelbad verhaal is hilarisch. Zoiets zou mij ook wel kunnen overkomen hahah

 39. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Gaaf! Mij lijkt het echt leuk om dat eens een keer mee te maken.. Ik heb me nog nooit echt verdiept in die sport, maar als je het wel eens in een serie ziet ziet het er wel leuk uit.

 40. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wat gaaf dat je daar bij was! 🙂 Haha, ik moest echt even lachen om al dat schuim :’) Klein paniekaanvalletje als je merkt dat je bad bijna “overschuimt”

 41. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Hahahah, wat leuk om te lezen! Ik moest helemaal lachen bij dat bubbelbad verhaal. Oh wat onhandig. :p Maar by the way, een bubbelbag is god-de-lijk. Ik heb er ooit in gezeten en ik wil nu eigenlijk wel terug, haha. Maar zonder bubble bar. :’)
  Die wedstrijd klinkt ook erg tof! Heel anders dan gewoon voetbal, ik ben zelf niet echt een sportfanaat maar die chearleaders of zo wil ik best eens zien! Die zullen het alleen wel koud hebben ja, ieks. Leuk verslag!

 42. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Tof dat je hierbij was! Je waant je even in Amerika met al die cheerleaders enzo, haha. En die bubbels, hahaha! Echt iets wat mij had kunnen overkomen.

 43. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Die Amerikanen weten er wel een show van te maken. Dit mogen ze ook best wat meer in NL doen. Leuke foto’s.

 44. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Ziet er allemaal heel leuk uit! wat een spectakel

 45. Melanie
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Zo cool. Ik dacht het al toen ik je instagram foto zag, met die patriots muts. Ik woon voor 1 semester in Amerika, in Wisconsin. En ik heb anderhalve week geleden de St. Louis Rams tegen de Green Bay Packers gezien in St. Louis. Ik ben een grote Packers fan. En een grote NFL fan.

 46. Fleur
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Gaaaf! Ik ben nu een jaar in Amerika, dus ik ben helemaal Minnesota Vikings fan. Elke week een wedstrijd hier en rond januari natuurlijk de Super Bowl. Leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *