Halloween look: Pennywise!

De angst voor clowns komt bij velen niet zomaar uit de lucht vallen. Als je als klein kind Stephen King’s ‘It’ hebt gezien ben je eigenlijk gewoon verpest. For life. De verschrikkelijke clown Pennywise heeft menig kind nachtmerries bezorgd en ik weet zeker dat deze film de clown-business om zeep heeft geholpen. Want wie wilt er na het zien van de film ‘It’ nog een clown op zijn kinderfeestje?

Even ter opfrissing van jullie geheugen, dit is de clown Pennywise uit de film ‘It’:

Uuuhh… brings back memories…

Vannacht is het Halloween, dus wie weet ben je nog op zoek naar een kostuum? Ik weet dat veel mensen afgelopen weekend al een Halloween feestje hebben gehad, maar er zijn er ook genoeg die het komend weekend nog gaan vieren. Of ga gewoon verkleed als Pennywise en ga de straat op, kleine kinderen bangmaken, wuhaha! Ok nee, dat is gemeen. Winnares van de Samsung Galaxy Note II, Mara, heeft haar best gedaan op een Pennywise look. Lees hieronder haar scary tutorial.

Mara: één van de eerste films die ik als kind van Stephen King zag was ‘It’ en sindsdien ben ik helemaal gefascineerd door de films en boeken van King. Maar, van alle boeken is Pennywise the clown toch wel degene die je het meest bij blijft…

Benodigdheden:

 • Grimas witte schmink
 • Schminksetje (Action)
 • Lijmstift
 • Rode lippenstift
 • Zwarte eyeliner
 • Zwarte tandlak
 • Nepbloed
 • Kleurlenzen

Begin met een schoon gezicht en ga een aantal keer met de lijmstift over je wenkbrauwen heen. Laat dit goed drogen zodat je wenkbrauwen geen structuur meer hebben. Op deze foto heb ik mijn wenkbrauwen al gedaan en kleurlenzen in gedaan. Deze zijn rood-geel, al komt dat niet heel goed over op deze foto (op andere foto’s gelukkig wel).

En nu het grove werk; schmink je gezicht helemaal wit. Laat het tussendoor goed drogen, anders gaat het op den duur barsten en voelt het echt alsof je een kleimasker op hebt. Het is vrij lastig om het mooi egaal te krijgen, maar geduld loont. Mijn ervaring is dat een foundationkwast fijner werkt dan een sponsje.

Teken de wenkbrauwen. Ik heb dit met vloeibare eyeliner gedaan om het donkerste en scherpste effect te krijgen. Al blijft het lastig 😉 Foutjes kun je altijd nog bijwerken met wat witte schmink.

Omlijn je ogen met eyeliner, dit mag een vrij dikke streep zijn. Onder je ogen trek je een streep verticaal naar beneden, maak hier een puntje van. Met blauwe schmink schilder je een driehoek op je oogleden. Laat deze tot je wenkbrauwen komen.

Met een rode lipliner teken je de mond. In plaats van je liplijn te volgen, trek je een rechte lijn over je cupidboog. Teken puntjes aan de mondhoeken. Kleur de mond in met een donkerrode lippenstift of schmink. Met zwarte tandlak kun je je tanden nog puntig verven, dan zie je de lippenstift op je tanden ook meteen niet meer 😉

En dan kan het plezier beginnen! Zet een pruik op, clownspak aan, fopneus op en foto’s maken! Toen we nog een tube nepbloed tegenkwamen was de lol helemaal compleet.

Groeten,
Mara

Gatverdamme wat vies! Clowns zijn al eng, en dan ook nog met rode lenzen, vieze tandjes en bloed… wat ook gaaf is om een tros ballonnen vast te houden, als accessoire. Dat had Pennywise de Clown namelijk ook. Eeewl, zo eng! Ik wil Mara hartelijk bedanken voor deze gave tutorial. Ze heeft binnen 3 dagen een clownspak geregeld, kleurlenzen besteld, allerlei items van de feestwinkel in huis gehaald en deze tutorial voor Beautylab gemaakt. Chapeau!

Ik hoop dat jullie vanmiddag nog terug durven te komen op Beautylab, want dan staat er een leuk shoplog filmpje voor jullie klaar!

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

72 Reacties

 1. 2 november 2012 / vrijdag, 2 november 2012

  omg nadat ik de fil: hole heb gezien kon ik 5 dagen fzo niet slapen.
  gatverdamme zo engee clown ook nog is zo’n kleine die overal tussen past.
  brrr……
  zoek maar op goole afbeeldingen: clown hole

 2. 2 november 2012 / vrijdag, 2 november 2012

  Hahaha zelf ben ik gelukkig niet bang voor clowns. Ik moet wel meteen denken aan de eerste klas met steven die ging uitleggen waarom hij bang was voor cl

 3. myrthe
  2 november 2012 / vrijdag, 2 november 2012

  wow ze heeft echt een mooie kleur ogen haha !

 4. myrthe
  2 november 2012 / vrijdag, 2 november 2012

  wow, ze heeft echt een mooie ogen haha!

 5. Marieke
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Nog steeds geen clownfobie :’D Misschien moet ik IT een keer kijken, ik heb hem wel gelezen.

 6. Anouk
  1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  ik haat clowns o.O

 7. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Echt leuk gedaan, zeker eng met die contactlenzen erbij!

 8. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  haha ik ben idd verpest door die film. Het was denk ik mijn eerste horror film.. echt vreselijk. Ik ben nu echt heel bang voor clowns! maar toch moest ik even deze artikel lezen.

 9. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  ik hed vroeger ook echt een fobie voor clowns, maar ik heb toen bij mezelf een beetje een ‘confrontatietheorie’ toegepast. Ik begon clowns te tekenen op aangedampte glazen, op random papiertjes die ik tegenkwam en tenslotte schminkte ik mezelf als clown, ik moet zeggen, ik ben er nu compleet over. Ik zou zeggen; allen aan deze tutorial ! 😀
  De film ‘it’ heb ik overigens nooit gezien, en daar ben ik wel blij mee als ik alle reacties hieronder zie 🙂

 10. 1 november 2012 / donderdag, 1 november 2012

  Ik.Haat.Clowns.
  Inderdaad dankzij deze film, haha!

 11. Genevieve
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Hahahaha supergrappig! Echt geweldig 🙂

 12. lisette
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  die foto van IT had er echt niet op gehoeven.. brrrr
  ik heb de film vroeger gezien toen ik er behoorlijk te jong voor was ieeee!!

 13. 31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Wow! tof gedaan 😀 x

 14. Annika
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  volgens mij mag ik echt superblij zijn dat ik vroeger nooit films wilde zien! Het ziet er best akelig uit!

 15. Stephanie
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Heel knap gedaan, love It!

 16. Marita
  31 oktober 2012 / woensdag, 31 oktober 2012

  Probeer ik met alle geweld plaatjes/filmpjes etc. van It te ontwijken (behoorlijk trauma van vroeger…), kom ik ‘m zelfs op een beautysite tegen! Yep, nachtmerrie it is vanavond! Thanks Serena! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *