Bizar! Zou jij permanente foundation laten tatoeëren?

Eén van mijn beste vriendinnen Angel heeft onlangs haar opleiding als PMU artist (permanente make-up) afgerond. Als ik aan permanente make-up denk, dat denk ik meteen aan van die foute getatoeëerde wenkbrauwen die na verloop van tijd rood, paars of grijs verkleuren, maar dat is eigenlijk heel oneerlijk. De PMU technieken zijn anno 2018 namelijk ZOVEEL BETER geworden vergeleken met toen het net op de markt verscheen.

Vooral in China en Rusland lopen ze héél erg voor met PMU. Daar doen ze niet alleen de wenkbrauwen, full lips en een simpel lijntje boven het oog, nee, daar gaan ze nog een stapje verder. De vrouwen daar laten prachtige winged eyeliners en subtiele smokey eyes zetten.


Als Angel en ik het over PMU hadden dan maakten we wel eens grapjes. Dat ze in Rusland zo ver voorlopen met PMU dat je daar tegenwoordig je hele gezicht kunt laten tatoeëren. Dus niet alleen je wenkbrauwen, eyeliner en lippen, maar dat je daar ook gewoon permanente blush kunt laten aanbrengen, en je gezicht kunt laten contouren en highlighten. Dat je opstaat met een compleet opgemaakte full face make-up. HOPPA, lekker makkelijk! We moesten dan altijd heel hard lachen om dit idee, maar wat blijkt…

Er is nu een techniek genaamd BB Glow waarmee je dus semi-permanente foundation op je gezicht kunt laten aanbrengen. Onze grap is werkelijkheid geworden! I AM SHOOK!


Deze techniek valt officieel niet onder PMU aangezien het niet in je huid wordt getatoeëerd, maar wat er gebeurd is dat er huidkleurige pigmenten met een zogeheten Dermapen in de diepere huidlagen worden aangebracht. De Dermapen is de nieuwste techniek op het gebied van micro-needling.

Deze vibrerende pen bevat minuscule naaldjes die kleine, oppervlakkige gaatjes in de huid maken. Het prikkelt de huid precies genoeg waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geactiveerd. Door de prikkeling in het bindweefsel komen er namelijk stofjes vrij die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine.

De Dermapen is dus in eerste instantie bedoeld als skincare treatment, maar ergens (hoogstwaarschijnlijk in China of Rusland) heeft iemand een keer bedacht dat dit apparaat ook wel eens geschikt zou zijn om pigmenten mee in de huid te ‘tatoeëren’. De Dermapen gaat niet zo diep als een PMU apparaat en daarom is het effect semi-permanent te noemen. De pigmenten zullen gedurende een week langzaam uit je huid verdwijnen.


En eerlijk toegegeven, het resultaat is verbluffend mooi! Vooral in Azië is het een grote hit, omdat de vrouwen daar hun huidkleur meteen een paar tintjes mee omlaag kunnen schroeven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

BB GLOW TREATMENT ??

Een bericht gedeeld door Peerless Beauty & Skincare (@peerlessamsterdam) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

SAY BYE BYE TO MAKE UP WITH SEMI PERMANENT BB CREAM‼️‼️??????????

Een bericht gedeeld door Peerless Beauty & Skincare (@peerlessamsterdam) op

In Nederland is Peerless Amsterdam de enige salon die deze treatment toepast en ik moet zeggen, het ziet er schitterend uit en het lijkt me echt ideaal! Opstaan met een stralende, egalere huid waardoor het aanbrengen van foundation en concealer overbodig is geworden, wie wil dat nu niet?

Toen ik deze video’s op Instagram voorbij zag komen heb ik Angel uiteraard meteen een berichtje gestuurd. Ik vroeg of ze bij haar opleidingsinstituut wilde navragen of dit eigenlijk wel veilig was. Ik bedoel, pigmenten in de huid ‘prikken’, is dat eigenlijk wel OK?

Ze heeft het aan de eigenaresse gevraagd en haar antwoord was;


Oei, dat klinkt dan weer niet zo ideaal. Alhoewel de Dermapen niet zo diep gaat als een naald van een PMU apparaat en het dus relatief veilig zou moeten zijn, weet je natuurlijk nooit helemaal zeker wat er met de pigmenten in je huid gebeurt. Ik zou er niet aan moeten denken dat ze daar permanente vlekken zouden veroorzaken. Misschien dan liever nog even wat langer wachten tot er meer duidelijkheid en meer onderzoek is gedaan naar deze BB Glow behandeling.

De BB Glow behandeling lijkt me in elk geval ideaal voor mensen die donkere kringen rondom hun ogen hebben, of voor mensen die vanwege hormonen een permanente verkleuring in hun gezicht hebben opgelopen (melasma), of gewoon voor luie mensen die geen zin hebben om elke dag foundation aan te brengen maar die wél graag willen opstaan met een egale huid. Mijn interesse is in elk geval gewekt en als het een veilige behandeling blijkt, sta ik als eerste in de rij om het te proberen.

Wat vinden jullie van deze BB Glow behandeling, is het iets voor jou of gaat het gewoon net een stapje te ver? Zou jij het aandurven?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

20 Reacties

 1. Denise
  30 oktober 2018 / dinsdag, 30 oktober 2018

  Wow echt bizar!
  Lijkt mij toch best eng om zoiets in je huid te laten prikken ? wel enorm handig dat je opstaat en al je make up al perfect zit.

  X

 2. Siem
  29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Zo grappig, volgens mij zag ik Angle vandaag in Amsterdam bij Het Amsterdam Museum. Volgens mij schrok ze omdat ik het riep tegen de vriendin met wie ik was ?

 3. Saar
  27 oktober 2018 / zaterdag, 27 oktober 2018

  Getver wat een misleidende artikel. Want zij zijn zeer zeker NIET de enige salon met een BBglow treatment. Rondje instagram/ff googlen doet wonderen.

 4. 26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Ik kan alleen maar denken, wauw wat bizar! maar ik zou dit zelf niet willen! maar ik snap wel dat dit voor sommige mensen een uitkomst is.

 5. 26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Oh wow das wel heftig zeg! Ik zou het echt nooit laten doen!

 6. Nita
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Zou ideaal zijn voor mij. Ik heb Ashy Dermatosis .
  Grijs donkere plekken op mijn hals en gezicht.
  Maar is wel erg eng.
  Ik wacht eerst even af.

 7. Tess
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Wat leuk dat je weer zo actief bent op Beautylab :))

 8. 26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Ik vind het eerlijk gezegd doodeng. Wie weet wat er allemaal in je huid gebeurt. Ik ben al voorzichtig met wat ik op me kop smeer dus laat staan zoiets…

 9. Joyce
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Voor mij zou het wel fijn zijn. Heb een aantal vitiligo plekken (dus stukken geen pigment) dus als dat niet meer zo spierwit/roze zou zijn is dat wel prettig. Ook makkelijker met camoufleren. Dus zodra er meer bekendheid is wat het doet op de lange termijn (en die dan positief zouden zijn) dan ik het zeker laten doen.

 10. 26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Mooi resultaat, maar ik zou dit noooooit laten doen. Hetzelde geldt voor permanente eyeliner of iets dergelijks. Wat als je je look op een bepaald moment beu bent? 😀

 11. 26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Wooow, bizar zeg! Ik wist niet eens dat dit bestond! Ik vraag me ook af of het lang blijft zitten want je zweet, veegt en doet veel meer aan je gezicht dan aan je wenkbrauwen of oogleden. Het lijkt me in ieder geval erg pijnlijk en niets voor mij. Dan maar met mijn foundation en kwast iedere ochtend in de weer.

 12. 26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Wow wat bijzonder en interessant zeg. Ik zou het zelf niet latendoen maar ik vind het wel heel bijzonder knap dat het mogelijk is überhaupt. Tegenwoordig is er zoveel wat je kunt laten doen. :O

 13. Femke
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Als semi permanent betekent dat het een week blijft zitten, schiet dat toch niet op?

 14. Esmee
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Ik had al wel gehoord over een Braziliaanse tattooeerder die striae, wallen, borsten, huidverkleuringen en dergelijke tatooeert. Dat zou ik wel overwegen als ik van zoiets erg last zou hebben. Zijn werk kan je zien op zijn insta:

  https://www.instagram.com/rodolphotatuador/

 15. 25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

  Wooow wat heftig. Knap dat het mogelijk is, maar ik weet het niet… Heb er moeite mee dat iedereen zoveel aan zichzelf wil veranderen. (Want eerlijk, daardoor krijg ik het idee dat ik zelf misschien ook niet goed genoeg ben zoals ik nu ben.)

 16. 25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

  Heel interessant om te lezen, maar toch vind ik het wel een beetje raar op zich. Ik bedoel als je daardoor vlekken kan krijgen dan moet je het of weer opnieuw laten doen of je moet alsnog elke dag bijwerken met make-up.. hm.

 17. 25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

  Aah wat interessant! Ik zou zelf ook inderdaad wachten tot er meer informatie is over het langdurige effect op de huid, maar ik zou er zeker in geïnteresseerd zijn wat het ziet er echt prachtig uit! Ik ben tegenwoordig te moe om in de ochtend mijn make-up te doen, en ik heb best wat roodheid op mijn wangen net als het meisje op de eerste before/after foto.

 18. Loes
  25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

  Op dit moment zeker niet, eerst maar eens een paar jaar wachten om te kijken wat er aan complicaties optreedt bij deze semi-permanente behandeling.
  Een echt permanente make-up lijkt mij onmogelijk. Bij het ouder worden verandert ook je gezichtsvorm, zit je blush straks naast je ogen of ter hoogte van je kin. Dat geldt ook voor de kleur van foundation, je huidkleur verandert bij het ouder worden net als je haarkleur. Daar moet je je make-up op aanpassen. Was je op je dertigste een lichtzongebruinde beauty met behulp van permanente foundation, ben je op je zestigste oempa-loempa of levend lijk.

 19. Rowan Chanel
  25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

  Wow, serieus? Het idee alleen al maakt me kriegelig!
  Mensen met hele donkeren kringen onder hun ogen zouden hier inderdaad wel iets aan kunnen hebben. Zelf zou ik dit nooit doen denk ik.
  Maargoed, over een paar jaar is dit vast normaal, dus wie weet hahaha!

 20. 25 oktober 2018 / donderdag, 25 oktober 2018

  Wow, bizar dat dit bestaat. Ik zou het persoonlijk nooit doen met mijn gevoelige huid. Ik vind het ook veel leuker om ‘s ochtend te tuttelen met make-up. Wel erg interessant om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *