Door jullie getest: Eucerin Hyaluron-Filler Peeling & Serum Nacht

Een tijdje geleden alweer was ik op zoek naar 5 testpersonen die samen met mij het nieuwste skincare product van Eucerin wilden gaan testen. Het ging om de Hyaluron-Filler Peeling & Serum Nacht, een innovatief product dat de (eerste) tekenen van huidveroudering tegengaat en tegelijkertijd het celvernieuwingsproces versnelt. Als je mijn uitgebreide review en eerste indruk van dit product nog even na wilt lezen, klik dan hier.

Mijn eerste indruk was alvast zeer positief, dus het was dan ook niet zo gek dat ik meer dan 100 aanmeldingen heb binnen gekregen. Wow, wat veel! Ik heb alles gelezen en het was erg lastig kiezen, maar uiteindelijk heb ik 5 enthousiaste testpersonen kunnen selecteren; een twintiger, dertiger, veertiger, vijftiger en een zestiger. Omdat de Hyaluron-Filler Peeling & Serum Nacht geschikt is voor elke leeftijd en elk huidtype, leek me dit de beste oplossing.


De testpersonen hebben niet alleen de Hyaluron-Filler Peeling & Serum Nacht opgestuurd gekregen, maar ook de nieuwe Eucerin Hyaluron-Filler Dagcrème SPF 30. Nadat de testers zo’n 3,5 week de tijd hebben gehad om het product te gebruiken, vroeg ik ze hun ervaringen met mij te delen en ik was echt REUZE benieuwd naar hun mening. Ik heb ze namelijk op het hart gedrukt vooral heel eerlijk te zijn over de producten. Zouden ze het net zo fijn vinden als ik?

Maureen (23 jaar) omschrijft haar huid als een gemengde tot vette huid met onzuiverheden en hier en daar droge plekken. Ook heeft ze veel littekens en beginnende rimpels.

“De Hyaluron-Filler Peeling & Serum Nacht heeft een fijne textuur. Het trekt snel in en mijn huid voelt daarna zacht aan. Ook voel ik dat de Peeling zijn werk doet; het tintelt heel lichtjes. De beloftes van dit product zijn onder andere een gladdere, zachtere, heldere, stralende huid met minder onzuiverheden en een fijnere huidtextuur. Wat mij betreft maakt dit product zijn beloftes waar, ook al is het effect nu nog minimaal na zo’n korte tijd. De dagcrème was wel echt te rijk voor mij, dus daar ben ik mee gestopt.

Mijn huid ziet er stralender uit dan voorheen en voelt ook minder droog aan. Ik heb best flinke fronsrimpels op mijn voorhoofd en lijntjes rondom mijn ogen en mond. Tot nu toe heb ik nog niet echt gemerkt dat deze minder zijn geworden. Wel is mijn huid egaler geworden en ik denk dan ook dat het steeds beter zal worden naarmate ik dit product langer gebruik. Ik heb goede hoop dat mijn rimpels in elk geval niet erger zullen worden.

Ik ben zeer te spreken over dit product en heb het daarom aangeraden aan mijn moeder, tante en oma. Het is echt een fijn product en ik blijf het dus zeker gebruiken! Ik vind het wel wat aan de prijs, maar het is het geld absoluut waard. Gelukkig zijn er regelmatig kortingsacties.”

Anne (33 jaar) omschrijft haar huid als gemengd (in de winter wat droger), gevoelig en met tekenen van de eerste rimpels. Ook heeft ze pigmentvlekken door de pil (melasma), wat goed te zien is op haar voorhoofd en wangen.

“Ik stel nogal wat eisen aan mijn skincare. Ik zoek altijd naar actieve ingrediënten die huidveroudering, pigmentvlekken en onzuiverheden bestrijden, hydraterende ingrediënten en vermijd parfum en alcohol zoveel mogelijk. Ik houd van crèmes die niet te vol, maar ook niet te droog of matterend zijn. Ik vind de textuur van de Peeling & Serum heel lekker gel-achtig en luchtig. Het trekt snel in en voelt fris op mijn huid. Na het intrekken voelt mijn huid een beetje strak, maar dat is niet vervelend. Het product maakt zijn beloftes zeker waar! Als ik ‘s ochtends in de spiegel kijk, zie ik een gladde en stralende huid. Mijn poriën zijn nauwelijks te zien en onzuiverheden lijken sneller te verdwijnen.

De rimpels in mijn voorhoofd lijken daarbij ook wat glad getrokken en daardoor minder diep. Ook opvallend: mijn foundation ziet er veel mooier uit op zo’n gladde huid en trekt minder in lijntjes. Ik heb nu ook maar een dun laagje nodig. Ik zou het product daarom zeker aanraden aan vrienden en familie. Ik zie echt dat het wat doet voor mijn huid. Mijn pigmentvlekken lijken zelfs al iets lichter!

In de herfst en winter is er weinig zon, dus dat vind ik de perfecte periode om mijn huid extra te verwennen en behandelen. Je huid wordt wel wat dunner en gevoeliger voor zonlicht door dit soort zuren, daarom durf ik het in de zomer met mijn vlekken niet aan. Nu smeer ik me voor de zekerheid ook nog dagelijks in met Eucerin Sun Oil Control Gel-Crème SPF 50+. Ook een echte aanrader! Kortom: ik blijf het product heel graag gebruiken tot het op is en ik hoop en verwacht dan nog meer resultaat te zien.

Het enige dat ik jammer vind, is dat er parfum en alcohol in zit. Dat is voor mijn gevoelige huid niet zo fijn en daarom gebruik ik het om de dag. Maar ik heb nog geen irritatie gekregen en ben overall dus heel positief verrast door dit product!”


Monique (45 jaar) omschrijft haar huid als normaal tot droog, zeker in het najaar is het wat droger en gevoeliger. De rimpels zitten er al een tijdje en lijken ook steeds meer te worden (help!) en sinds kort zijn daar ook kleine pigmentvlekjes bij gekomen en lijken de poriën rondom de neus ook wat groter dan eerst.

“Ik had altijd een redelijk goede huid, maar de laatste jaren lijkt alles ineens tegelijk te komen en dat geeft toch een kleine deuk in mijn zelfvertrouwen, moet ik zeggen. Een wondermiddel heb ik nog niet gevonden, dus ik was erg benieuwd naar de Peeling & Serum, want het klonk allemaal erg veelbelovend. De textuur is in elk geval lekker licht en luchtig. Je hebt weinig nodig, het trekt snel in de huid, maar laat het wel lekker zacht en gehydrateerd achter. De ochtend erna stond ik hoopvol voor de spiegel, maar ik kon nog niet echt verschil detecteren.

Inmiddels gebruik ik het net iets langer dan 3 weken en als ik nu in de spiegel kijk zie ik overduidelijk een verbetering. Mijn huid straalt en ziet er ook gladder en frisser uit (eerst was het een beetje grauwig). Ik heb nog steeds rimpeltjes, maar ze lijken op de een of andere manier minder opvallend dan een paar weken geleden. Of ze vallen minder op omdat mijn huid er in het algemeen gewoon beter uit is gaan zien en ik mezelf hierdoor ook wat lekkerder in mijn vel voel, dat kan ook. Als ik van dichtbij kijk, lijken de poriën rondom mijn neus ook iets fijner te zijn geworden. Ik gebruik in elk geval geen make-up primer meer, vind het niet meer nodig.

Ik ben heel benieuwd hoe mijn huid er over een paar maanden vanaf nu uit zal zien als ik het product blijf gebruiken (wat ik zeker blijf doen!), want als ik nu na een paar weken al een verbetering zie, kan het er alleen nog maar mooier op worden. Ook vind ik de pompflacon trouwens erg fijn werken (ik gebruik elke avond precies 2 pompjes) en ik heb de Peeling & Serum inmiddels aan mijn zus en vriendin aangeraden.”


Marjan (51 jaar)
omschrijft haar huid als gecombineerd en gevoelig met vaak last van onzuiverheden, rode vlekjes en vergrote poriën (waarschijnlijk onder invloed van hormonen). Ook heeft ze beginnende pigmentvlekjes op haar wangen en restlittekentjes op haar kin.

“De verpakking van de Peeling & Serum ziet er erg mooi uit en ik ben heel blij dat het product in een pompje zit. Het doseren moet ik even onder de knie krijgen, maar na een paar keer gaat dat goed. Ik ben blij verrast wanneer ik het product aanbreng. Het trekt snel in, laat geen plakkerig laagje achter en mijn huid voelt zacht en glad aan. Dat ziet er goed uit.

Wanneer ik ‘s morgens wakker word, heb ik een zachte, gladde huid die heel rustig oogt. Na een aantal dagen gebruik lijkt het zelfs alsof mijn poriën wat kleiner geworden zijn en mijn pigmentvlekjes en rode vlekjes lichter worden. Helaas zijn de onzuiverheden op mijn kin niet minder geworden. Het plumping effect vind ik moeilijk om te beoordelen. De fijne lijntjes die ik heb zitten voornamelijk rond mijn ogen en daar heb ik het product niet durven gebruiken. Ik ben hierdoor wel erg nieuwsgierig geworden naar de oogcrème uit deze lijn.

Ik blijf dit product zeker gebruiken, want ik ben heel blij met de resultaten die ik nu al kan zien. Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe lang ik met deze flacon kan doen. Nadeel is namelijk dat je aan de buitenkant niet kunt zien hoeveel product er nog in zit. Gelukkig heb je per keer maar weinig nodig, dus ik verwacht dat ik er nog wel een tijdje mee vooruit kan. Hopelijk stopt Eucerin in de toekomst hun dag- en nachtcrèmes ook in een pompje, zou ik nog fijner vinden!”


Carla (60 jaar) omschrijft haar huid als vochtarm en droog, maar ook zeer gevoelig. Haar huid kan parfum moeilijk verdragen.

“Ik ben enorm tevreden over de Peeling & Serum. Je hebt weinig nodig en het trekt zeer snel in. Het maakt mijn huid lekker soepel en na gebruik voelt het glad en zacht aan. Ik kan het niet iedere dag gebruiken, want dan krijg ik na een paar dagen gebruik rode vlekjes. Maar dat heb ik eigenlijk met alle nachtcrèmes vanwege mijn gevoelige huid. Ook lijkt mijn huid helderder, stralender en fijner te zijn geworden dan voorheen.

De hyaluronzuur werkt zeer goed voor mijn vochtarme huid. Van de vervaging van fijne lijntjes heb ik niet veel gemerkt, maar ik heb dan ook nog niet veel rimpels (lucky me!). Ik blijf de Peeling & Serum zeker gebruiken en kan het ook absoluut aanraden aan vriendinnen en familie.”


Wow, ik vind het echt leuk om te lezen wat mijn lezers vinden van een product waar ik zelf enthousiast over ben, en dat zij min of meer dezelfde mening delen. Natuurlijk, elke huid is anders, iedereen heeft weer andere eisen of verwachtingen van een product, maar als ik deze reviews zo lees is iedereen zo over het algemeen zeer tevreden, met een paar kleine puntjes van verbetering.

Pluspunten;
– pompflacon werkt handig en hygiënisch
– zuinig in gebruik
– frisse, gel-achtige textuur die snel intrekt
– hydrateert de huid en maakt het meteen zachter en gladder
– de huid ziet er na een tijdje gebruik veel stralender en egaler uit
– zorgt voor fijnere huidtextuur (minder zichtbare poriën)
– vervaagt hyperpigmentatie en vermindert onzuiverheden
– geschikt voor vrijwel elk huidtype, van droog tot gemengd tot vet

Minpunten;
– bevat parfum en alcohol, waardoor de twee testpersonen met een gevoelige huid het om de dag hebben gebruikt in plaats van elke dag, maar dat ging goed. Er is op deze manier geen huidirritatie opgetreden
– aan de buitenkant kun je niet zien hoeveel product er nog in de flacon zit
– Voor een flacon van 30ml betaal je rond de €30,- wat ik persoonlijk heel betaalbaar vind, maar het is wellicht niet geschikt voor ieders portemonnee


Zelf gebruik ik de Eucerin Hyaluron-Filler Peeling & Serum nu bijna 2 maanden en ik ben er nog steeds heel erg over te spreken. Ik ben het ook zeker eens met Anne en Monique; doordat mijn huid nu veel gladder is heb ik geen primer meer nodig en lijkt mijn foundation er veel mooier en egaler op te glijden dan voorheen.


Als ik wakker word is mijn huid glowy en stralend. De afgelopen maanden heb ik er geen nieuwe onzuiverheden bij gekregen. Hyperpigmentatie (als gevolg van puistjes waar ik weer eens niet vanaf kon blijven) lijkt ook zeker minder te zijn geworden, al denk ik dat je beter de Even Brighter Spot Corrector kunt gebruiken als je dit probleem wat specifieker (en sneller) wilt aanpakken.

Al met al ben ik zéér tevreden over dit product en hopelijk scheppen de reviews van de 5 testpersonen (met een leeftijd tussen de 23-60 jaar) een nog duidelijker en vooral ook realistischer beeld van de werking voor jullie.

Wat denk je, is de Eucerin Hyaluron-Filler Peeling & Serum Nacht ook iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

16 Reacties

 1. Infrid
  13 augustus 2020 / donderdag, 13 augustus 2020

  Helaas! Ik lees veel lovende berichten, maar de crème komt er maar niet uit Het zou tegelijkertijd met de gel eruit moeten komen. Iemand hier een oplossing voor of ervaring mee?

  • Serena
   Auteur
   15 augustus 2020 / zaterdag, 15 augustus 2020

   Dat klinkt als een productiefout, ik zou contact opnemen met Eucerin zelf (klantenservice) voor een nieuwe flacon.

 2. Ine
  22 november 2018 / donderdag, 22 november 2018

  Ik heb dit serum gekocht na het lezen van jouw review en ohmagawd wat een lifechanger!
  Ik heb al jaaaaren last van erg veel textuur in mijn huid, onderhuidse bultjes en zwarte puntjes en hebt echt al-les al geprobeerd maar niets maakte echt veel verschil. Echt no joke na een week elke avond dit serum smeren merkte ik al een verschil! Ik ben het nu een kleine maand aan het gebruiken en mijn huid is zo erg veranderd qua textuur, zo glad en zacht, onzuiverheden ‘rijpen’ ook sneller, zijn makkelijker te verwijderen en genezen veel sneller. en ja, mijn huid ziet er ook strakker, brighter en jonger uit! This is why I love your reviews!

 3. Denise
  30 oktober 2018 / dinsdag, 30 oktober 2018

  Wat een super review! Handig dat je 5 verschillende leeftijdscategorieen hebt benaderd voor je onderzoek! Klinkt als een fijn product 🙂

  X

 4. Anja
  29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Hoi Serena,
  Ff een vraagje mag je het serum samen gebruiken met een vit c serum in de avond?
  Bv met 5 min ertussen en welk serum moet je eerst gebruiken?
  Mijn vit c serum is nogal waterig en trekt snel in!
  Die moet dan eerst lijkt mij klopt dat?

  Ps…ik lees altijd met veel plezier jou blog!??

  Groetjes Anja

 5. Laura
  29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

  Prachtig! Maar boven mijn budget.
  Zou je eens een artikel kunnen maken over iets goedkopere jelly cleansers?

 6. Ingrid
  27 oktober 2018 / zaterdag, 27 oktober 2018

  Wow, dat klinkt wel heel goed. Ik zal het product zeker overwegen! Ik heb met een redelijk ‘lege’ crème, zonder parfum, alcohol en dierproeven, maar volgens mij ook weinig effectieve ingrediënten, nu een mooie gladde huid, zonder onzuiverheden en redelijk weinig rimpels. Wel krijg ik steeds meer pigmentvlekjes in de zomer, dus iets wat daar tegen helpt zou fijn zijn.

 7. Loes
  27 oktober 2018 / zaterdag, 27 oktober 2018

  Lijkt het je leuk om een keer de producten van The Ordinary te testen? Ik gebruik ze al een tijd met veel plezier. Het lijkt mij interessant om jouw kijk op de producten te lezen aangezien je veel van de verschillende ingredienten af weet!

  • Daanstah
   28 oktober 2018 / zondag, 28 oktober 2018

   Jaaaa ben ik ook heel benieuwd naar! Welke gebruik je?

   • Loes
    29 oktober 2018 / maandag, 29 oktober 2018

    Ik ben vooral heel tevreden met de Niacinamide 10% + Zinc 1%, AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, Rose Hip Seed Oil en de vitamine C (Ascorbic Acid 8% + Alpha Arbutin 2%).
    Het houdt mijn vette huid en acne in bedwang. Mijn huid heeft er nog niet eerder zo goed uitgezien!

    • Daanstah
     20 november 2018 / dinsdag, 20 november 2018

     Dank voor je reactie, de niacinamide+zink gebruik ik ook, en de salicylzuur 2%. Ik ga ook eens kijken naar de andere producten die jij gebruikt, vooral die met vitamine C 🙂
     Ik merk vooral verschil bij pigmentvlekken, die zijn in korte tijd zoveel minder geworden! Echt topspul en het kost praktisch niets. Heel blij mee.

 8. Maureen
  27 oktober 2018 / zaterdag, 27 oktober 2018

  Het was heel leuk om dit te mogen testen en ik hoop dat jullie veel aan mijn review hebben! 🙂

 9. Leonoor
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Klinkt heel goed! Wil het zeker gaan proberen. En wat een prachtige productfotografie!

 10. Syl
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Als mijn dagcrème op is wil ik deze zeker gaan proberen. Klinkt fijn allemaal

 11. Rita
  26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Klinkt wel heel erg goed!Eerst de andere potten opmaken, maar ik heb interesse.

 12. 26 oktober 2018 / vrijdag, 26 oktober 2018

  Leuk om dit te lezen. Eucerin is zeker een goede merk. Ik koop hier altijd alles van. Deze ga ik ook zeker halen. Het lijkt me zeker iets voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *