Deze nieuwe Rituals producten houden je warm tijdens de langste winternacht

Rituals brengt ieder seizoen nieuwe limited edition collecties uit geïnspireerd op een eeuwenoud ritueel, en dit najaar staat de collectie in het teken van Yalda. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als ik producten gebruik die ergens op geïnspireerd zijn vind ik het ook wel leuk om er wat meer over te weten te komen.

The Ritual of Yalda


Yalda is het Syrische woord voor ‘geboorte’ en deze ceremonie vindt haar oorsprong in het oude Perzië van zo’n duizend jaar geleden. Tijdens Yalda-nacht wordt de langste winternacht (en dus de kortste dag) van het jaar gevierd met lekker eten, dans en muziek. Meestal is dit op 20 of 21 december. Het samenzijn en de gezelligheid zorgen voor warmte, licht en welzijn. Iraniërs eten traditioneel watermeloen, granaatappel en studentenhaver. In de oude Perzische cultuur staat granaatappel symbool voor de schoonheid van het leven. Het eten geeft je tegelijkertijd een boost van energie, anti-oxidanten en vitamines in deze barre, koude tijden.

Goed, dat was weer het leerzame stukje geschiedenisles van vandaag! De Ritual of Yalda collectie bevat verschillende producten, zoals een shower foam, massage kaars, bath bombs, body cream, parfum en kruidenthee. Heerlijke producten om jezelf mee te verwennen of natuurlijk om cadeau te doen (met het ook op Sinterklaas en Kerst).

De verpakking

Van Rituals heb ik een drietal producten opgestuurd gekregen die ik hieronder voor jullie in detail zal reviewen. Maar allereerst de verpakking. De producten zijn gehuld in schitterende flessen en potten in een diepe, donkere, blauwpaarse kleur. Gecombineerd met granaatappelrood en sierlijke, henna-achtige patroontjes zorgt het voor een super luxueuze en Oosterse uitstraling. Het ziet er heel rijk en weelderig uit. Prachtig!

De geur

De Ritual of Yalda lijn ruikt vrij kruidig, Oosters, zwoel en bedwelmend. Het is wat je zou zeggen een ‘zwaardere’ geur. Nu vind ik ‘zwaar’ zo’n negatieve lading hebben en ik bedoel het dus helemaal niet negatief. Ritual of Yalda ruikt naar warme kruiden zoals kruidnagel en roze peper, maar na een tijdje verandert de geur naar een iets bloemigzoeter, romiger geheel. Ik denk ook dat er veel houtachtige geurnoten in verwerkt zitten en een vleugje amber en vanille. Al met al een vertrouwde en gezellige geur waar je hart van opwarmt!

Glow of Life Body Cream


Ik heb geen droge huid, maar midden in de winter merk ik toch dat mijn benen ineens gortdroog beginnen te worden. De combinatie van koud en guur weer met een extra lange én hete douche begint dan ineens zijn tol te eisen.


Ik ben van nature geen fervent smeerder van bodylotion of -crème, maar in de winter is het bijna een must om dit wel te doen, wil ik dat mijn benen niet verward zullen worden met de Sahara woestijn. Deze Glow of Life Body Cream komt dus als geroepen!


De textuur is lekker vol en romig, maar trekt toch vrij snel en gemakkelijk in de huid. De geur van deze Body Cream blijft goed nageuren op de huid. Na het smeren voelen mijn benen goed gehydrateerd, zacht en soepel aan.

Ingrediënten;
Aqua/water, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Propylheptyl Caprylate, Helianthus Annuus Hybrid Oil, Undecane, Tridecane, Propylene Glycol, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Tocopherol, Alcohol, Ubiquinone, Punica Granatum Fruit Extract, Citrullus Lanatus Fruit Extract, Glycine Soja Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Cetyl Palmitate, Ceteareth-20, Glyceryl Stearate, Isohexadecane, Carbomer, Sodium Polyacrylate, Ceteareth-12, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Linalool, Limonene, Citral, Sodium Hydroxide.

Wishful Foaming Shower Gel


De shower foams van Rituals hebben volgens mij geen introductie nodig. Het zijdezachte schuim is lekker dik, stevig en weldadig en zo creëer je een heerlijk spamomentje in eigen badkamer. Het gevoel van het schuim op mijn huid is zo lekker luxe, I love it!


Ook deze shower foam ruikt heerlijk warm en vertrouwd, maar wel wat minder kruidig en houtachtig vergeleken met de body cream. De geur van de foam is wat fruitiger en zoeter, maar combineert juist heel goed met de warme, houtachtige geur van de body cream.

Ingrediënten;
Aqua/water, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Isopentane, Sorbitol, Parfum/Fragrance, Isopropyl Palmitate, Isobutane, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Sodium Chloride, Sodium Benzoate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Punica Granatum Fruit Extract, Citrullus Lanatus (watermelon) Fruit Extract, Citric Acid, Linalool, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Limonene, Glycerin, Potassium Sorbate, Sorbic Acid.

The Ritual of Yalda Candle


Oehhhhh, een geurkaars. Ik ben dól op geurkaarsen. Deze geurkaars is verpakt in een mat, granaatappelrood glas en oogt heel feestelijk en chique. De kaars is lekker groot (290 gram) en belooft maar liefst 50 uur te branden. Als je uitgaat van 2 uur branden per dag, kun je er dus bijna een maand mee doen. En als je kaars opgebrand is, houd je er nog een mooi glas aan over waarin je bijvoorbeeld je make-up kwasten kunt opbergen.


Onze huiskamer heeft een hoog plafond en is dus best een grote ruimte waarin de geur zich moet verspreiden. Na ruim een half uur is de warme, kruidige geur echter heel goed waarneembaar. Rituals geurkaarsen vind ik persoonlijk vrij sterk geparfumeerd, en zeker met zo’n wat zwaardere, houtachtige en kruidige geur kan het wat heftig overkomen, dus na een uurtje blaas ik de kaars weer uit. De geur blijft dan zeker nog een uur goed hangen in de ruimte. Je hebt dus echt waar voor je geld met deze kaars!

Prijs & verkrijgbaarheid


De nieuwe Ritual of Yalda lijn is limited edition en verkrijgbaar bij alle Rituals filialen en (online) verkooppunten zolang de voorraad strekt. De Shower Foam kost €8,50 – de Body Cream kost €18,50 en de geurkaars kost €19,50. Alle andere producten uit deze lijn kun je bekijken via deze link. Of bestel ze hieronder via bol.com;

Rituals stelt me eigenlijk nooit teleur qua kwaliteit. Ik vind deze producten daarbij ook nog eens heerlijk ruiken. Lekker warm, vertrouwd, kruidig en houtachtig, maar toch ook wel een beetje bloemig en zoet. The Ritual of Yalda lijn is geschikt voor mensen die houden van zwoele, Oosterse en wat ‘zwaardere’ geuren.

Persoonlijk is de geur voor mij te kruidig voor op mijn lichaam, maar als geurkaars vind ik hem juist perfect. Mijn hele huis ruikt meteen zo uitnodigend en gezellig!

Hebben jullie The Ritual of Yalda lijn al ontdekt? Zijn deze producten iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

21 Reacties

 1. Christel
  12 november 2018 / maandag, 12 november 2018

  Klinkt goed, geeft de glow body Cream, ook een glow aan je benen ?
  Thx ??

  • Serena
   Auteur
   12 november 2018 / maandag, 12 november 2018

   Er zitten geen shimmers in of iets, maar het geeft wel een mooi glansje (maar niet anders dan andere body lotions of – creams)

 2. 4 november 2018 / zondag, 4 november 2018

  Je foto’s zijn leuk geworden zo! Heb hier laatst iets van geroken en was wel echt super lekker.

 3. Denise
  3 november 2018 / zaterdag, 3 november 2018

  Ik vind het echt geweldig hoe jij geuren kan omschrijven en de geschiedenis van deze geur is echt interessant! Ik ga zeker binnenkort naar de rituals om te ruiken!

  X

 4. nanoe
  2 november 2018 / vrijdag, 2 november 2018

  Toen ik pas op mezelf ging wonen heb ik een geurkaars van rituals cadeau gekregen. Aangezien wij thuis nooit echt kaarsjes branden (M’n moeder was er gewoon niet zo van) , wist ik niet wat ik ermee aan moest. Dus de hele kaars in 2 dagen opgebrand. En die lucht omg. bleef echt weken in m’n huis hangen!

 5. Danielle
  1 november 2018 / donderdag, 1 november 2018

  Hoi Serena,

  Ik vind de geur van deze yalda lijn te zoetig. Niet helemaal mijn ding deze keer helaas.

  Groetjes, Danielle

 6. 1 november 2018 / donderdag, 1 november 2018

  Jeetje wat heb jij toch altijd een prachtige foto’s, zwijmel er helemaal bij weg! Ik vond de geur helaas niet zo lekker dit jaar, maar inderdaad, als geurkaars vond ik hem wel oké.

 7. Vera
  1 november 2018 / donderdag, 1 november 2018

  Mooie foto’s!!!
  Misschien kun je een keer meedoen met het programma Het perfecte plaatje!
  Jij bent zo creatief en al vaak met fotograferen bezig.

 8. 31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Ik ben verliefd op deze nieuwe limited edition geurlijn. Al heb ik er nog niets van gekocht. Mijn stash puilt uit van de douche foams, body creams & geurkaarsen…

 9. marjolein
  31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Prachtig sfeervolle foto’s!

 10. 31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Ik hoor zoveel goeds over deze geur, ik ben onwijs nieuwsgierig. Ik ben dol op zware geuren!

 11. 31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Ik ga toch eens ruiken, want ik vind jouw geuromschrijving best lekker klinken. Ik knapte er initieel op af doordat ik watermeloen alles behalve associeer met de winter.

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

   Dat begrijp ik, ik moet bij watermeloen ook aan de zomer denken! Het is echter watermeloen extract dat in de producten zit verwerkt. De geur van watermeloen is niet echt waarneembaar (misschien alleen bij de shower foam, omdat deze wat fruitiger en zoeter is). De rest van de producten is houtachtig en kruidig juist!

 12. Rita
  31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! Ik hou wel van zwaardere geuren en de kleuren van de verpakking passen zo goed bij de sfeer die het oproept.

 13. 31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Had em laatst geroken, heerlijk inderdaad! En leuk, zo’n geschiedenisles erbij ?

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

   Haha, altijd leuk toch? 🙂

 14. 31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Wauw, deze foto’s geven me al helemaal een Kerst-gevoel! Ik ben ook altijd fan van de producten van Rituals, dus deze wil ik zeker eens gaan uittesten 🙂

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

   Ik was aan het experimenteren met kerstlichtjes, hihi! Daar heeft het vast mee te maken.

   Stiekem heb ik ook al zin om een kerstboom op te tuigen (oeps!)

 15. 31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

  Wat een prachtige foto’s heb je geschoten! Ik vind de geur erg verrassend en lekker! Heb zelf de body lotion en shower foam uit de collectie. De kaars lijkt me ook heerlijk!

  • Serena
   Auteur
   31 oktober 2018 / woensdag, 31 oktober 2018

   Dankjewel! Maak normaal alleen bij daglicht foto’s dus was even wennen om ze nu in het ‘donker’ te maken. Ik was even aan het experimenteren met productfotografie en vind ze ook erg sfeervol geworden 🙂

 16. 30 oktober 2018 / dinsdag, 30 oktober 2018

  Klinkt niet helemaal als mijn geur, binnenkort maar eens even testen in de winkel. De verpakking is wel heel mooi.
  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *