8 manieren om je dagelijkse make-up routine te versnellen

Je kent het wel, van die ochtenden dat je je flink hebt verslapen. Of van die dagen dat je met je gedachten heel ergens anders bent, en je je op het laatst pas bedenkt dat je jezelf nog moet opmaken. Of je kunt het je gewoonweg niet veroorloven om langer dan 10 minuten met je make-up bezig te zijn, want je hebt een stel gillende kinderen om je heen rennen die je moet voeden, aankleden en naar school moet schoppen. Speciaal voor deze momenten heb ik deze blogpost geschreven.

Ik vind het zelf heerlijk om lekker de tijd te nemen voor mijn make-up. Kopje thee erbij, Netflix aan en dan hop, tergend langzaam make-uppen. Een ontspannen momentje voor mezelf. Soms ben ik wel 45 minuten bezig met mijn dagelijkse, dus helemaal geen bijzondere, make-up look. Nu kan ik dat nog doen, maar als mommy-to-be snap ik ook dat die tijd over een paar maanden voorbij is. Dat ik mijn dagen heel anders moet inplannen en straks niet meer de luxe heb om drie kwartier voor de spiegel te chillen.


Ik ben daarom gaan nadenken over manieren waarop ik mijn dagelijkse make-up routine flink kan versnellen. Ik pas deze tips nu een weekje toe en ik moet zeggen dat het me elke dag weer lukt om mijn routine onder de 5 minuten te houden. I KID YOU NOT! Ik stond ook versteld van mezelf. En yes, ik heb het getimed, haha!

1. skip je foundation

Het valt me op dat er veel dames zijn die foundation gebruiken, terwijl ze een ontzettend mooie en egale huid hebben. Het scheelt enorm in tijd als je je foundation skipt. Ben je toch nog een beetje onzeker over je huid, gebruik dan eens een getinte dagcrème, BB cream, egaliserende primer of breng alleen wat concealer aan op je probleem zones (onder je ogen, pigmentvlekjes of puistjes).

2. wrijven, niet deppen


Ik heb geen egale huid, dus ik vind het zelf prettig om tóch wat foundation te gebruiken. Het aanbrengen gaat aanzienlijk sneller als je de vochtige beautyblender niet op je huid dept of bounced, maar het er met vegende bewegingen overheen wrijft. Ja, misschien gaat dit helemaal tegen de ongeschreven regels van de beautyblender in (sorry not sorry!), maar dat maakt me niet uit. Want heel eerlijk, het eindresultaat is net zo mooi.

3. extra breed wenkbrauwkwastje


De meeste tijd zit ’em bij mij in het bijtekenen van de wenkbrauwen. Ik kon daar soms wel 10 minuten mee bezig zijn. Sinds kort gebruik ik een ander, extra breed afgeplat kwastje. Dit kwastje is dubbel zo breed als mijn oude, vertrouwde MAC #208. Met 4 veegbewegingen zit mijn wenkbrauw erop, ideaal! Hierdoor ben ik een stuk sneller klaar.


Daarnaast houdt ik altijd in gedachten dat wenkbrauwen geen tweelingen zijn, maar zusjes. Voorheen wilde ik ze altijd 100% perfect gelijk hebben, maar nu bekijk ik ze van een afstandje en als de ene net even iets hoger, lager, ronder of hoekiger uitvalt, kan ik daarmee leven.

4. probeer eens liquid eyeshadow of een stick


Als je écht haast hebt zou ik persoonlijk oogschaduw in zijn algeheel skippen, maar mocht je nog wat tijd overhebben in je routine probeer dan zeker eens een liquid eyeshadow of creamy eyeshadow stick uit. Deze producten zijn 9 van de 10 keer waterproof en eenmaal opgedroogd zitten ze werkelijk als een HUIS. Je brengt het gemakkelijk met één veeg aan, zowel boven als onder je ogen. Blend het een beetje met je vingertoppen en je hebt er de gehele dag geen omkijken meer aan.

5. skip de liquid eyeliner


Ook het zetten van eyeliner is een precisiewerkje en daarnaast een tijdrovend klusje. Een enkeling zal het ongetwijfeld binnen 10 seconden perfect erop kunnen krijgen, maar ik ben helaas niet zo lucky. De ene keer lukt het supergoed, de andere keer ben ik achteraf heel erg aan het corrigeren. Wat me wel altijd lukt en veel sneller is dan liquid liner is een smudgy winged lijntje met oogpotlood. Dat hoeft namelijk niet zo nauwkeurig en strak. Je kunt het natuurlijk ook helemaal skippen, maar het is zo gepiept en geeft mijn oogopslag net even wat extra’s.

6. krul je wimpers voor je gaat slapen

Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar voor mij werkt het. Ik heb kaarsrechte, Aziatische wimpertjes dus ik krul ze eigenlijk altijd. Ik heb het getimed en dit kost me toch zeker zo’n 30 tot 40 seconden. Wat ik nu doe is mijn wimpers krullen na mijn avond skincare routine, zodat ik het de volgende ochtend niet hoef te doen. De krul zit er ‘s ochtends nog steeds goed in dus dat scheelt me toch weer ruim een halve minuut. Alle beetjes helpen!

7. gebruik een shimmery blush of bronzer


Normaal gesproken gebruik ik een matte bronzer om mee te shapen, een blush op de appeltjes van mijn wangen en een highlighter op mijn jukbeen. Maar als je haast hebt heb je hier natuurlijk geen tijd voor. Een goede timesaver is het gebruik van een shimmery blush of bronzer. Doordat deze producten al een mooie shimmer bevatten is het gebruik van een highlighter overbodig geworden.

Zelf kan ik je de Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur bronze van harte aanbevelen (of een budgetvriendelijke dupe), omdat dit een multifunctioneel product is waarmee je in één klap klaar bent. Deze kleur doet voor mij prima dienst als zowel bronzer, blush én highlighter. Het geeft mijn gezicht meteen meer kleur en een prachtige, verhelderende glow. Met een paar vegen ben ik good to go, ideaal!

8. choose your lipstick wisely


Kijk, als je gaat voor knalrood, knalroze of een donkere kleur is het wel zo mooi om binnen de lijntjes te stiften. Hoe gepigmenteerder en matter de lipstick, des te preciezer je dit moet aanbrengen. Je kunt dus beter die highly pigmented matte liquid lipstick laten staan als je haast hebt, en kiezen voor een lipproduct met een satin of glossy finish in een neutraal kleurtje, met een niet al te hoge pigmentatie.

Volgens mij heeft bijna iedereen wel zo’n lipproduct in zijn stash. Je weet wel, zo’n kleur die je met je ogen dicht in een schommelende treinwagon nog mooi zou kunnen aanbrengen.


Momenteel ziet mijn snelle everyday make-up routine er zo uit;
Foundation aanbrengen – 1 minuut
Wenkbrauwen bijtekenen – 1 minuut
Eyeshadow stick aanbrengen – 30 seconden
Winged lijntje met oogpotlood – 20 seconden
Mascara aanbrengen – 20 seconden
Shimmer Brick aanbrengen – 10 seconden
Lipstick opdoen – 10 seconden

En dan nog 1 minuut extra omdat je tussendoor alles moet pakken, open moet doen, een kwast moet zoeken, jezelf aan het bewonderen bent in de spiegel, en het product weer moet wegleggen.

Dan kom ik dus uit op 4,5 minuut. Soms gebruik ik extra concealer of breng ik een primer aan, maar dan nog blijf ik elke dag onder de 5 minuten. Het handigste is om al je producten alvast klaar te leggen zodat je niet al te veel hoeft te zoeken en je beautyblender vast vochtig te maken onder de kraan, zodat je tussendoor niet van je plek hoeft. Je moet jezelf wel even aanleren om goed achter elkaar door te werken, maar dat is gewoon een kwestie van wennen. Ik drink tijdens het opmaken dan ook geen theetje meer en ook zet ik geen Netflix aan, dat leidt alleen maar af.


Kijk, helemaal je make-up skippen is natuurlijk het aller snelste. Er zijn genoeg dagen dat ik de hele dag in chillkleding zonder make-up in huis aan het werk ben achter mijn laptop, maar ik merk dat ik productiever ben als ik me ‘s ochtends meteen aankleed en opmaak. En nu ik mezelf heb aangeleerd om alles er binnen 5 minuten op te knallen, is het eigenlijk zo gepiept. Ik hoop dat jullie wat hebben gehad aan mijn tips!

Hoe lang ben jij ‘s ochtends bezig met je dagelijkse make-up? En heb jij nog andere tips om je routine mee te versnellen? Deel ze in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

53 Reacties

 1. Marian
  16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

  super leuk artikel, maar ben wel heel nieuwsgierig waar je ketting vandaan komt? Niet echt gerelateerd aan je artikel maar vraag het mij al een tijdje af…

  • Serena
   Auteur
   16 mei 2018 / woensdag, 16 mei 2018

   hi Marian,
   deze ketting is gemaakt door mijn moeder, met maansteen en parels.
   Die zouden de vruchtbaarheid bevorderen dus ik vond het heel toepasselijk en mooi om die tijdens mijn zwangerschap te dragen <3

 2. Denise
  13 april 2018 / vrijdag, 13 april 2018

  Goede tips 🙂
  Ik verschil per dag hoe lang ik er over doe haha.
  Meestal maak ik mijn ogen op en wenkbrauwen.
  Als mijn huid er wat egaler en frisser uit mag zien gebruik ik concealer en bb cream.

  X

 3. Sanne
  7 april 2018 / zaterdag, 7 april 2018

  Haha wat een leuk artikel en supergoede tips! Zelf ben ik ‘s ochtends lui en moe dus ik doe er ongeveer al 5/7 minuten over. Eyeshadow stick is een ultieme uitvinding alleen helaas gebruik ik daardoor mn andere oogschaduw nog maar nauwelijks :’)

 4. Nicole
  6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

  Goede tips, ook in de comments! Die stick van Gosh ga ik kopen de volgende keer ik weer bij de DM ben.
  Hoe doe je dat dan met het schoonmaken van de beauty blender? Ik wil die van mij altijd meteen weer schoon hebben en dat duurt best wel lang :-s

  • Serena
   Auteur
   6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

   Met een hotelzeepje, zie deze hack:

   https://www.beautylab.nl/2-handige-beautyhacks-geld-besparen/

   Ook heb ik een video gezien waarbij iemand de beautyblender in een bakje water met zeep voor 1 minuut in de magnetron plaatst. Ik heb het geprobeerd, maar hij werd daardoor niet per se schoner, ook niet na een beetje uitknijpen. Misschien een beetje. Maar als je dit elke dag zou doen, werkt het wellicht wel.

   • Nicole
    7 april 2018 / zaterdag, 7 april 2018

    Hihi, thanks! ?

    • Femke
     8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

     Niet in de magnetron doen! ik heb zoveel verbrande beautyblenders voorbij zien komen. Wat ik altijd doe is hem schoonmaken voor ik hem gebruik in de ochtend. Dus tijdens/na tanden poetsen je beauty blender schoonmaken.

     • Serena
      Auteur
      8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

      Ze verbranden alleen als je het niet in water doet, die mensen hadden gewoon niet goed gekeken/opgelet 😉

 5. Nadine
  6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

  Bij mij rennen er inderdaad twee kids rond maar als er 3 minuten over zijn lukt het mij meestal wel een snelle look te maken.

  2 Druppels foundation van Clinique even better glow, die is echt heel fijn en light. Laagje mascara, ben gezegend met natuurlijk gekrulde wimpers, blush van de mac en iets op mijn lippen. Ben nu fan van de Fenty beauty lipstick. Soms een beetje eyeliner of oogpotlood bij mijn bovenste wimpers, als ik tijd heb.

  Maar ik ben het meeste tijd kwijt aan mij haar! Ik heb krullen, dus dat kost mij zeker 6 minuten om uit te kammen en om alle leave in, olie en stylers erin te gooien. Sta je toch weer 10 minuten in de badkamer 🙂

  • Nicole
   6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

   Ik ben al een tijdje nieuwsgierig naar die foundation van Clinique!

   • Saskia
    6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

    Ik heb die ook. Gewoon kopen je krijgt er geen spijt van ?
    Of even vragen bij de Douglas of ici pari of je eerst een proefje mag ervan ?

    • Nicole
     7 april 2018 / zaterdag, 7 april 2018

     Thanks! ?

 6. Amber
  6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

  Serena, ik zou het fijn vinden als je een lijstje maakt met welke producten gebruikt hebt. De oogschaduwstick ziet er bijvoorbeeld mooi uit!

 7. Iris
  6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

  Fijne tips! Nu door de weeks geen make-up. Maar ik ga op zoek naar een fijne blush en zo’n eyeshadow stick. Want een beetje make-up geeft toch wel eens een boost.

  • Serena
   Auteur
   6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

   Blush doet al ZO veel voor je, het zit er zo op en je krijgt meteen een frisse uitstraling! En als je een shimmery blush neemt heb je ook meteen een mooie glans 🙂

 8. Noor
  6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

  Fijn artikel! Wat was ook alweer die goede dupe van de Shimmer Bricks? 🙂

 9. Henriette
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Welke producten heb je gebruikt voor je ogen?

  • Serena
   Auteur
   6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

   hi Henriette,
   de stick is van GOSH en het oogpotloodje van Chanel.

 10. Nicky
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  “Met 4 veegbewegingen zit mijn wenkbrauw erop”
  “Omdat je jezelf aan het bewonderen bent”
  Heb gelachen toen ik dit tegenkwam, schitterend. Overigens goede, bruikbare tips! Hier kan ik wel wat mee. Zelf gebruik ik de Anastasia Brow Wiz, daar heb ik mijn wenkbrauwen pakweg op 2 minuten mee bijgewerkt. Ik denk niet dat ik nog snel een nieuw product zal proberen, ondanks de stevige prijs. Ik gebruik sowieso geen foundation, als ik echt zin heb in een uitgebreide look ga ik voor bb cream en concealer doe ik enkel als ik echt donkere wallen heb. Ik heb altijd schrik dat teveel van dat soort producten niet alleen mijn porien gaat verstoppen maar ook voor meer hyperpigmentatie zorgt.

   • Nicky
    8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

    Hey Serena, bedankt voor je tip! Ik heb onlangs met vrouwendag gelijk 10 besteld, zit ik toch een jaartje goed. En dat scheelde gelijk 25% op de prijs (bij Douglas) dus vond ik mooi meegenomen. Maar als deze op zijn, ga ik die site meteen proberen!

    • Serena
     Auteur
     8 april 2018 / zondag, 8 april 2018

     Haha wow, 10!! Jij kan zeker even vooruit! 🙂

 11. M
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Ongeveer twee minuten ofzo. Ik doe alleen mijn wenkbrauwen, beetje matte poeder, en mascara.
  Soms op dagen dat ik er belabberd uit zie gebruik ik ook shimmerbrick.

  • Serena
   Auteur
   5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

   Shimmerbrick is life!! 😀

 12. Lou
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Foundation doe ik nog wel eens, ik heb gemicroblade wenkbrauwen, bronzer, shapen en die overdreven highlightertrend vind ik afschuwelijk, mascara vind ik onprettig en oogschaduw ook, dus dan blijft er nog wat blush (meestal niet nodig) en lipstick en concealer over. Kwestie van een paar tellen.

  • Serena
   Auteur
   5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

   Maar die wenkbrauwen schelen wel écht veel tijd, hoor!
   Kan zelf niet wachten tot ik het ga laten doen 🙂

 13. Robin
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Ik zelf doe er ongeveer 10 over. Ik doe wenkbrauwen (ene dag gaat het sneller dan een andere dag) , liquid eyeliner (idem als hiervoor), kayal potlood voor waterlijn en dat was het.

  Dat is mijn dagelijkse make up 🙂
  Aan bronzers ed doe ik eigenlijk niet. Teveel gedoe :p

 14. Agata
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Goede tips Serena! Ik doe het ook allemaal zo, inclusief wrijven met de beautyblender 🙂 Het wenkbrauwen probleem is binnenkort helemaal opgelost: ik heb een afspraak staan voor permanente make up van de wenkbrauwen. Dit komt niet door tijd tekort, mijn kinderen zijn bijna volwassen. Doordeweeks doe ik s ochtends liever andere dingen dan een een half uur voor de spiegel zitten.

  • Serena
   Auteur
   5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

   Gelijk heb je! Als Angel haar opleiding heeft afgerond wil ik ook PMU wenkbrauwen bij haar laten zetten. Eerst de Powder Brow techniek gevolgd door Hair Stroke (half jaartje later), dat vind ik echt een supermooi en natuurlijk effect geven! Scheelt toch weer 5 minuten in de ochtend (of meer!).

  • Serena
   Auteur
   5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

   Gelukkig ben jij ook een wrijver! Soms als ik het zo aanbreng in een video krijg ik er echt comments over van mensen die helemaal van hun apropos zijn dat ik het niet ‘deppend’ aanbreng, hahaha!

   • Agata
    6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

    ja, wrijven met dat sponsje schijnt een doodzonde te zijn. Daarom voel ik me waarschijnlijk ook schuldig elke keer als ik doe 🙂

    • Serena
     Auteur
     6 april 2018 / vrijdag, 6 april 2018

     Ah nee joh, wie heeft dat ooit bedacht? Mensen gebruiken ook oogschaduwkwasten voor hun highlighter of foundationkwasten om hun gezichtsmaskers mee aan te brengen.

     Rules are meant to be broken! 😉

 15. Jen
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Ik gebruik zelf voor mn foundation (serum van the ordinary) zo een “mushroom” brush van Aliexpress. Mn foundation zit er dan echt binnen een minuut op. Ben zo gelukkig met die kwast.. gebruik mn dure kwasten helemaal niet meer. Deze was 1.50 ofzo.

  Verder gewoon 1 kleur oogschaduw (meestal een color tattoo van maybelline) denk dat dit er in zo een 30 sec op zit.

  Contour van makeup studio. Dit zal max 2min zijn. Blenden doe ik met dezelfde mushroom brush, omdat er dan nog een klein beetje foundation op zit blend het mooier in mn huid.

  Blush 1 min.

  Wenkbrauwen 1 min als ik mn anastasia poeder gebruik , 2 min bij de aquabrow. (Ik heb trouwens die van Catrice uitgeprobeerd, maar blijf toch bij mn vertrouwde aquabrow)

  Mascara 1 min

  En tot slot lippenstift. Heb er 1 van la girl die altijd goed is. Maar die doe ik pas 1 min voor ik de deur uitga omdat ik tussendoor ook nog ontbijt en koffie drink.

  En ondertussen, tig keer kijken of mn tiener al aangekleed is ( want als ik niet oplet, zit die nog op zn bed met youtube)

  Maar van moeder tot moeder kan ik je aanraden om toch echt dat momentje voor jezelf te houden. Toen mijn zoon pas geboren was, waren de felle looks echt in (rond 2007) ik genoot ervan om toch nog elke dag een mooie look te maken voor ik naar kantoor ging. Roze, Paars blauw of geel groen blauw, ik deed het allemaal.

  • Serena
   Auteur
   5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

   Ook al kan het niet meer in 45 minuten zoals voorheen, ik wil het beautymomentje er ZEKER proberen in te houden! Het is ook een stukje ontspanning, momentje voor jezelf, en ik geniet er inderdaad van om me op te maken of om nieuwe producten uit te proberen 🙂

 16. Linda
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Waar is je wenkbrauw kwastje vandaan? Dat lijkt me inderdaad heel veel tijd schelen!

  • Serena
   Auteur
   5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

   hi Linda,
   het kwastje zat in zo’n rose gold unicorn set, gewoon zo’n cheap ass setje van de Wish of AliExpress!

  • Elske
   7 april 2018 / zaterdag, 7 april 2018

   Ik heb een vergelijkbaar kwastje bij Etos gekocht! Etos eigen merk

 17. 5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Ik gebruik zelf in daily life geen makeup ^^’ maar foundation skippen scheelt sowieso een hoop tijd!

 18. A
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Leuk artikel!!

 19. 5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  ik gebruik geen foundation dat scheelt dan weer, ogen wenkbrauwen en bronzer en ready to go in 10 minuutjes. heb ik zakelijke afspraken doe ik er wel wat langer over maar voor de boodschappen…neuh hahah

 20. Rowan Chanel
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Wat een leuk en gezellig artikel!
  Ook echt die GIF met Ain’t nobody got time for that! Haha geweldig.
  Ik klink vast als een hele luie indo als ik zeg dat ik zelfs díé 5 minuten nog langer in m’n nest wil blijven liggen. En laat ik nou net geluk hebben dat ik op mijn werk niet divalicious aan hoef te komen.
  In het weekend ga ik trouwens wel á la Kardashian als het even kan.
  Heb ‘s ochtends vaak meer struggles met m’n haar! Misschien dat je daar ook een leuke 5 minuten artikel voor kan maken?

 21. Vania
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Leuk artikel! Als moeder zijnde die elke dag moet vroeg opstaan, snel eten klaarmaken voor 3 kids, omkleden enzo…deze tip zal zeker helpen om elke dag mooi uitzien de deur uit en shinen op school wahahahaha…! Thanks Serena! ?

  • Serena
   Auteur
   5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

   YOU CAN DO IT!!

 22. VWillemse
  5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Je hebt helemaal gelijk met die foundation,ik zie zo vaak zo veel mooie huidjes die dan verstopt worden onder n laag make up…echt zonde. Mascara, blush of bronzer en n naturel kleurtje op mn lippen vind ik meestal voldoende

 23. 5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

  Zelf red ik het niet in 5 minuten, maar ik ben al blij dat ik als ik mij echt moet haasten het mij met 15 minuten lukt. Dan moet ik ook zeggen dat ik alleen de bronzer en extra kleuren oogschaduw skip (ik ga als ik haast heb voor maar twee kleuren ipv drie of meer). Die tip wat betreft de lipkleur is een goede; ik heb dat zelf ook gemerkt. Dan heb je nog één minuut en wil je een felrode liquid lipstick op en natuurlijk ga je net dan buiten de lijnen.

  • Serena
   Auteur
   5 april 2018 / donderdag, 5 april 2018

   Haha, mission impossible! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *