Catrice Brow Hero review & swatches

De laatste weken kijk ik in de spiegel en erger ik me suf aan mijn wenkbrauwen. Geen idee waarom, maar ze lijken niet meer zo mooi te zitten als voorheen. Ze zien er wat rommelig uit en ook ben ik door al mijn wenkbrauwpotloodjes heen, waardoor ik ben aangewezen op oude wenkbrauwproducten die het nét niet voor me zijn.


Dus, toen ik zag dat Catrice van plan was om nieuwe brow pomades te lanceren in hun nieuwe lente/zomer collectie, stond ik te popelen om deze producten uit te proberen! Een Brow Pomade is een creamy product, vaak zeer goed gepigmenteerd én waterproof, die je aanbrengt met een wenkbrauwkwastje. Met een Brow Pomade kun je hele strakke wenkbrauwen creëren, en zeker als je ze daarna nog omlijnt met een concealer voor een nóg strakkere look.

Verpakking


De Brow Hero is een 2-in-1 brow pomade & camouflage, waarbij de ene helft van het potje bestaat uit een waterproof brow pomade en de andere helft uit een concealer. Brow Hero is verpakt in een compact, plastic potje met een inhoud van 4 gram (2 gram brow pomade en 2 gram concealer).


Het is een klein, handig potje dat je gemakkelijk mee kunt nemen, maar waar je dus nog wel een los kwastje voor nodig hebt om alles mee aan te brengen.


Persoonlijk had het voor mij niet gehoeven om een brow pomade en een concealer samen in één potje te gieten. Ik omlijn mijn wenkbrauwen namelijk niet na het bijtekenen/inkleuren. En als ik dan toch een concealer zou willen gebruiken om te omlijnen, gebruik ik liever mijn eigen vertrouwde concealer waarvan ik zeker weet dat de kleur een goede match is. Maar goed, ik snap dat Catrice inspringt op de strakke Instabrow trend en om die reden hier voor heeft gekozen.

Swatches


Er zijn slechts 2 kleurvarianten Brow Hero beschikbaar; 010 So Gigi en 020 So Bella.

010 So Gigi – bestaande uit een vrij lichte concealer met een neutrale ondertoon een een licht tot mediumbruine pomade met een koele ondertoon.

020 So Bella – bestaande uit een mediumkleurige concealer met een warme ondertoon en een diep donkerbruine pomade met een koele ondertoon.

links; So Gigi en rechts; So Bella


De textuur van zowel de brow pomade als de concealer is heerlijk romig en zacht. Maar niet té zacht, zodat je het gemakkelijk op je kwastje krijgt zonder dat ‘ie gaat glijden. De pomade en de concealer hechten zich goed aan mijn kwastje vast en je hebt slechts HEEL weinig nodig, want dit spul is mega gepigmenteerd.

Wat me meteen opvalt bij de concealer is dat het opdroogt met een poederige finish. Tijdens het aanbrengen al zie je een licht poederig laagje ontstaan dat velletjes accentueert en mijn huid droger doet ogen dan het is. Ook verdwijnt de dekking een beetje tijdens het blenden.

Eyebrow Swatches


Hier heb ik So Gigi (de lichtste variant) aangebracht. Zowel de kleur als de koele ondertoon is een perfecte match bij mijn huid- en haarkleur.

De pomade droogt mat op en geeft mijn wenkbrauwen een mooi, natuurlijk effect. Ik kan er gemakkelijk strakke lijnen mee trekken en mijn wenkbrauwen mee opvullen.

Eindoordeel


Over de concealer ben ik niet zo te spreken, die had Catrice wat mij betreft mogen weglaten. Het spul oogt in eerste instantie goed gepigmenteerd en heerlijk romig, maar tijdens het blenden verdwijnt de dekking grotendeels en laat het een poederige finish achter die de huid droger doet lijken. Ik vind de concealer echt 3 x niks.

De brow pomade daarentegen vind ik werkelijk FANTASTISCH! Het spul is super gepigmenteerd, dus je hebt slechts een klein beetje nodig. De pomade hecht goed aan mijn kwastje en je kunt er heel gemakkelijk superstrakke lijnen mee trekken. De formule is lekker romig, dus het glijdt soepeltjes over de huid zonder te korrelen. Ook het opvullen van de wenkbrauwen gaat prima en het uiteindelijke geheel oogt dan ook heel natuurlijk (en niet zo ‘opgeplakt’ zoals bij sommige andere pomades).

Eenmaal opgedroogd is de pomade mooi mat en blijft hij SUPER goed zitten. Eigenlijk gewoon de hele dag, zonder uitlopen, -vegen of korrelen. Alleen als je écht hard over je wenkbrauwen wrijft geeft het af, maar verder overleeft het vrijwel alles. Ik heb nooit de pomade van Anastasia gebruikt, dus daar kan ik het niet mee vergelijken, maar ik vind dat de Brow Hero zeker niet onderdoet voor de wenkbrauwgel van Make Up For Ever.


Het enige nadeel vind ik dat er slechts 2 kleuren beschikbaar zijn, waarvan de lichtste kleur So Gigi een goede match is voor mij. Dat betekent dat deze pomades voor veel blondines veel te donker zullen zijn. Een derde ‘asblonde’ kleur had een welkome toevoeging geweest, denk ik. Maar wie weet komt dat nog! Wat ik wel erg goed vind is dat beide kleuren een koele ondertoon hebben. Vaak zijn budget wenkbrauwproducten te warm voor me, waardoor ze er roodachtig uitzien als ik ze eenmaal heb aangebracht. Met de Brow Hero hoef je daar niet bang voor te zijn.

Al met al een supergoed én betaalbaar product, zuinig in gebruik, die ik persoonlijk alleen voor de Brow Pomade zou aanschaffen (die concealer nemen we dan maar voor lief), MITS het je kleur is. De kwaliteit van de Brow Pomade vind ik erg goed (goed gepigmenteerd, romige formule die de gehele dag goed blijft zitten) en de kleur So Gigi is een perfecte kleurmatch bij mij, dus ik ga dit product ABSOLUUT opnemen in mijn dagelijkse make-up routine. Ik vind dit echt een geweldige budget vondst, ik ben er superblij mee!

Prijs & verkrijgbaarheid


De Catrice Brow Hero is verkrijgbaar in 2 kleurvarianten (So Gigi en So Bella) en kost €3,99 per potje (inhoud 2 x 2 gram). Catrice is te koop bij Kruidvat en Trekpleister, zowel in de filialen als in de bijbehorende webshop.

Wat vinden jullie van de Brow Hero, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

35 Reacties

  1. Helena
    26 februari 2018 / maandag, 26 februari 2018

    Ik vind Gigi en Bella,Hadid echt niet mooi, en redelijk vervelend ook. Ik begrijp niet waarom ze,overal gehyped worden, zowel bij Catrice, Maybelline ald Dior. Volgens mij betalen hun ouders die merken om hen beroemd te maken, zo gaat dat tegenwoordig. Die pomade ziet er veel te donker uit.

  2. 19 februari 2018 / maandag, 19 februari 2018

    Wat een fijne review Sereen en wat heb je mooie wenkbrauwen!

  3. Inge
    14 februari 2018 / woensdag, 14 februari 2018

    Fijne eerlijke review! Fijn ook dat je de vragen in de comments beantwoord.
    Ik lees ze (bijna) altijd omdat mijn vragen daar vaak al door andere gestelt zijn.

  4. 14 februari 2018 / woensdag, 14 februari 2018

    Goede review met mooie foto’s! Ik ga de lichtste kleur zeker kopen! :D

  5. 14 februari 2018 / woensdag, 14 februari 2018

    Wat een bruikbare review. Ik ben al een tijdje op zoek naar een budgetvariant van mijn geliefde MAC Brow Fluid (al kost die ook niet erg veel). Deze ga ik dus zeker even kopen binnenkort. Thanks!

  6. 14 februari 2018 / woensdag, 14 februari 2018

    Wat een fijne review, al is het wel erg jammer van de concealer!

  7. Britt
    14 februari 2018 / woensdag, 14 februari 2018

    Wow, deze foto’s hebben mij positief verrast!

  8. Marlien
    14 februari 2018 / woensdag, 14 februari 2018

    Hey Serena,
    Bedankt voor je review. Ik gebruik al jaren die van Anastasia en ondanks de prijs is die iedere euro waard en ik doe er langer dan een jaar mee. Ben toch wel heel benieuwd naar een battle tussen deze en de Anastasia!

  9. Sophia
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Thanks voor dit! Zo wist ik vanmorgen nog niet eens van het bestaan van het product af, heb ik ‘m nu in huis. Thanks to you. Leuk voor erbij trouwens, Catrice heeft nu 2e product voor 1 euro!

    Heb je toevallig ook nog een aanrader voor een budgetkwast hiervoor? Gebruik sowieso geen Mac, maar vind 20 euro ook wel wat veel. Gebruik nu eentje uit de starter set van Real Techniques, maar die vind ik wel erg grof.

    • Liesbeth
      14 februari 2018 / woensdag, 14 februari 2018

      Ik gebruik altijd de eyeliner kwast van Etos voor m’n wenkbrauwen. Lekker smal!

      • Sophia
        14 februari 2018 / woensdag, 14 februari 2018

        Thanks! Ga ik naar kijken!

  10. 13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    ziet er inderdaad uit als een mooi romig product, met een mooie pigmentatie zeg. Ik heb laatst eentje van benefit aangeschaft, ook erg over te spreken. liefs soraya

  11. Rita
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Nou, ik moest toch wat metertjes maken, dus meteen het kruidvat ingedoken en een potje brow hero gekocht!

  12. 13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Ziet eruit als een goed product zeg! jammer dat er nog geen variant voor blond is, die heb ik nou net nodig.

  13. petra
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Heb deze toevallig ook gekocht! Vind m heel fijn! Fijne review

  14. 13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Klinkt als een goeie brow pomade, op de concealer na. Zelf gebruik ik de pomade van Freedom Make-up, echt mijn ultimate favorite :)

  15. Rowan Chanel
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Nou, ik moet zeggen dat ik het resultaat echt super mooi vind! Het ziet er ook echt natuurlijk uit!
    Momenteel heb ik van Christian Faye de wenkbrauw pomade, maar gebruik het zelden. Heb het geluk dat mijn wenkbrauwen van zichzelf al heel vol zijn. Maar soms heb ik wel zin in een ‘overdreven’ look met nepwimpers alles, dan komt ie wel goed van pas hihi!

  16. Denise
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Staat je erg mooi!
    Jammer dat er dan een slechte concealer bij zit 😞

    X

  17. Josine
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Wat voor kwastje raad je hierbij aan?

    • Serena
      13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

      hi Josine,
      ik ben persoonlijk helemaal verknocht aan mijn MAC #208, dat is een schuin, plat kwastje.

  18. Daphne
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Ziet er mooi uit maar zo als je zelf al aangeeft veel te donker voor mijn vrij lichte wenkbrauwen.

  19. 13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Ik ben persoonlijk meer van de pencils dan de potjes en kwasten. In de ochtend ben ik altijd aan het haasten en ik kan dan echt niet overweg met ene kwastje. Tuurlijk, als ik meer tijd heb is een brow potje toch mooier en strakker qua effect maar een pencil heb ik meer het gevel dat het echt met perfectie gedaan kan worden. Ook omdat ik een grote litteken in mijn wenkbrauw heb zitten vind ik het fijner om met een pencil het in te tekenen. De concealer in het potje vind ik ook maar een raar concept, zelf gebruik ik dat nooit voor mijn wenkbrauwen. Als je het al netjes en strak tekent is een concealer onnodig. Wel een fijne prijs voor zo’n goed product, misschien een dupe van de ABH?

  20. Amber
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Hoe lang is het eigenlijk geleden dat je je microblading behandeling hebt gedaan? Ik heb het idee dat je vrij snel daarna weer met producten aan de slag ging of zie ik dat verkeerd?

    • Serena
      13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

      hi Amber,
      ik denk zeker een jaar nu, maar heb nooit de tweede touch-up behandeling gedaan waardoor het effect niet optimaal is geworden.

      Angel doet nu een opleiding PMU voor de wenkbrauwen en ik wil mijn wenkbrauwen door haar laten behandelen met de powder brow methode. Die heeft zij zelf ook en het ziet er echt prachtig uit!

      • Daphne
        13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

        Mag ik vragen waarom je de touch-up behandeling niet gedaan hebt? Was je toch niet zo te spreken over het resultaat?

        • Serena
          13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

          Het kwam er steeds niet van en op een gegeven moment hoefde het niet meer zo nodig van mij.

  21. 13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    oei, die gaan zeker veel te donker zijn voor mijn wenkbrauwen :o

  22. Merel
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Denk je dat de brow kleuren te gebruiken zijn als concealer voor de hele donkere huid? Xx

    • Serena
      13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

      hi Merel,
      nee, absoluut niet. De textuur is veel te gepigmenteerd en droogt te hard en mat op, waardoor het zal trekken op de tere huid onder je ogen.

  23. Carrie
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Welk kwastje gebruik jij? Het ziet er super uit!

    • Serena
      13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

      Mijn ALL TIME FAVE: MAC #208. Ben nog geen betere kwast tegengekomen voor de wenkbrauwen.

  24. Jen
    13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

    Beter dan de aquabrow??? Oh wauw, ik gebruik die al sinds 2013 en tot nu toe heb ik nog niks beter gevonden. Ik ga het vanmiddag meteen uitproberen als ik een potje kan vinden

    • Serena
      13 februari 2018 / dinsdag, 13 februari 2018

      Nee, niet beter, maar hij doet er ook zeker niet voor onder (ik vind ze dus even goed).

      Aquabrow is wat dikker/stugger om aan te brengen, Brow Hero is wat zachter/romiger. Wellicht even wennen als je Aquabrow gewend bent. Maar de pigmentatie en het gemak van aanbrengen vind ik zeker vergelijkbaar. Ze blijven allebei goed zitten de gehele dag door, maar ik denk dat Aquabrow NOG beter blijft zitten. Maar voor dat prijsverschil is het ZEKER de moeite waard om Brow Hero te proberen. Ben benieuwd wat je er van vindt!!

      • Jen
        16 februari 2018 / vrijdag, 16 februari 2018

        Ik heb hem net uitgeprobeerd en ik weet nog niet wat ik er van vind. Ik heb de donkere versie genomen maar die is wel iets te donker en dat terwijl ik vrij donkere wenkbrauwen heb van mijzelf. Misschien moet ik er nog aan wennen. De structuur is anders dan de aquabrow en je hebt er zo te zien nog minder van nodig. Ik ga er flink mee oefenen. Het scheelt ontzettend met de aquabrow qua prijs. En ik heb nog geen goede vervanger gevonden. De versie van nyx vind ik zelf niet zo.

        • Jen
          16 februari 2018 / vrijdag, 16 februari 2018

          Trouwens de concealer is idd verschrikkelijk, die mogen ze weglaten.

          Oja en wat je rommelige brows betreft, toen ik zwanger was groeide mn haar heel snel. Ook bij mn wenkbrauwen. Ik moest ze zeker wekelijks even bijknippen. Misschien jij nu ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *