Bobbi Brown Shimmer Bricks – budget dupe

Maanden hebben ze onaangeraakt in een doos gelegen, de Marble Baked Bronzing Powders van DA die ik ergens in de herfst van 2014 heb ontvangen. Tot ik laatst weer eens een beetje aan het opruimen en snuffelen was in mijn immense beautystash. Ineens zag ik ze liggen en ineens bedacht ik me dat deze producten wel eens goede dupes zouden kunnen zijn van mijn geliefde Bobbi Brown Shimmer Bricks. Ik gebruik mijn shimmer bricks al jaren en ben er helemaal verliefd op! Ze geven mijn wangen zo’n prachtige, ongekende glow!

Hieronder draag ik Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur Bronze.

wimpers krullen_3Het enige minpuntje is dat de shimmer bricks €47 kosten. Dus wat doe je dan? Dan ga je op zoek naar een goedkoper alternatief. Niet per se voor mezelf, want ik vind het de investering meer dan waard (ik doe er ook erg lang mee, namelijk zo’n anderhalf jaar bij dagelijks gebruik), maar juist voor jullie! Ik kan me namelijk goed voorstellen dat niet iedereen bereid is om bijna 50 eurootjes neer te tellen voor een beautyproduct.

Tot op heden is de zoektocht naar de perfecte dupe niet erg succesvol gebleken. Sommige producten gaven een soortgelijk resultaat op mijn wangen, maar de sterke, bijna metallic glow van de shimmer bricks kon gewoon niet worden evenaard.

bobbi brown shimmer brick dupe - 2 bobbi brown shimmer brick dupe - 5 bobbi brown shimmer brick dupe - 7Tot op de dag dat ik de DA Marble Baked Bronzing Powders ontdekte. EINDELIJK, LUITJES! HET IS ME GELUKT! Deze prachtige bronzers zijn gewoon van het eigen huismerk van de DA en kosten slechts €4,99 per stuk. Ze zijn er in twee varianten: blondines en brunettes.

Blondinesbobbi brown shimmer brick dupe - 3 bobbi brown shimmer brick dupe - 8 Brunettesbobbi brown shimmer brick dupe - 4 bobbi brown shimmer brick dupe - 9 SwatchesDA marble baked bronzing powder - 2 DA marble baked bronzing powder - 3Het enige verschil tussen deze twee is dat de bronzer voor blondines wat roze erdoorheen gemarbled heeft en dat deze kleur hierdoor zelfs een tintje donkerder (?!) lijkt dan die voor de brunettes. De kleur voor Brunettes is echt bronze/goud en die voor Blondines heeft er een zweempje roze doorheen waardoor deze een warmere gloed krijgt. Beiden erg mooi en beiden zowel geschikt voor mensen met blond als bruin haar, het is maar net wat je mooier vindt.

DA marble baked bronzing powder swatchHet pigment is erg goed waardoor je niet alleen een prachtige glow, maar ook een lekker bronze kleurtje op de wangen krijgt na aanbrengen. Hierboven kun je goed het verschil zien voor en na de DA Marble Baked Bronzing Powder. Het geeft meteen meer kleur en leven in een gezicht!

smashbox double exposure palette review - 33De Marble Baked Bronzing Powders bevatten – net als de shimmer bricks van Bobbi Brown – heel veel ultrafijne shimmertjes die zorgen voor die prachtige, sterke metallic glow op de wangen. I LOVE IT!

DA marble baked bronzing powder - 8smashbox double exposure palette review - 32Op de bovenste foto draag ik ‘Brunette’ en op de onderste foto draag ik ‘Blondine’. Het verschil is op mijn getinte huid slechts heel subtiel. Ik vind ze eerlijk gezegd beiden even mooi. Herkennen jullie de foto’s trouwens uit de Smashbox Double Exposure palette review? Ik zei in deze review dat ik mijn shimmer bricks droeg, omdat ik nog niet wilde verklappen wat de dupe zou zijn, maar niemand had iets door (he he he)!

bobbi brown shimmer brick dupe - 6Ik zag dat deze bronzers al wel vaker zijn gereviewed door Nederlandse beautybloggers, maar niemand heeft nog de vergelijking gemaakt met de shimmer bricks. Waarschijnlijk omdat ze er in de verste verte niet op lijken, het zijn immers geen balkjes, maar gemarmerde rondjes. Het effect op de huid is echter sterk vergelijkbaar, bijna identiek te noemen. Ik was bijna in shock toen ik het ontdekte! Zo blij ben ik! Eindelijk heb ik dan, na jaren zoeken, een budget alternatief voor jullie gevonden van de Bobbi Brown shimmer bricks!

Bobbi Brown Shimmer Brick dupeIk was bang dat de Marble Baked Bronzing Powders niet meer te koop zouden zijn bij DA, omdat ik ze niet meer in de webshop zag staan, maar ik heb het hoofdkantoor gebeld en JA HOOR, ze zijn nog gewoon te koop bij DA Drogisterijen! Whoohoo!

bobbi brown shimmer brick dupe - 1Ik kan deze DA Marble Baked Bronzing Powders echt iedereen aanraden die op zoek is naar een soortgelijk product als de Bobbi Brown Shimmer Bricks, oftewel een bronzer-en-highlighter-in-één. Ze geven je huid niet alleen een prachtig sunkissed kleurtje, maar ook een hele sterke glow. Je moet er van houden (niet iedereen is dol op zo’n sterke glow), dus het is echt voor de glow-liefhebbers onder ons. Deze bronzers blijven daarnaast ook nog eens erg goed zitten. En dat voor het zachte prijsje van €4,99. Ren dus snel naar de dichtsbijzijnde DA als je deze Shimmer Brick Dupes wilt inslaan!

Wat vinden jullie van de DA Marble Baked Bronzing Powders? Zijn het een goede dupes van de Shimmer Bricks? En is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

136 Reacties

 1. Vera
  5 december 2016 / maandag, 5 december 2016

  Hoihoi!
  Ik was vanmiddag bij de Action en ik zag dat ze ook een soort bronzer/highlighter/blush hadden die er precies hetzelfde uitziet als de Bobbi Brown shimmer bricks! Je had ze in Broze en Pink. Misschien ook een dupe? 😉

 2. Esther
  4 juli 2016 / maandag, 4 juli 2016

  Hoi iedereen,

  weet iemand misschien of je het nu nog kunt kopen bij een DA?
  Ik wil er zo graag nog een paar voor back-up 😀

  Alvast bedankt

 3. Deborah Vandenbussche
  23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

  Hi Serena

  is deze bronzer ook in België te koop? of via een website die in België levert? Tot nu toe vind ik alleen maar websites die enkel in Nederland leveren. Groetjes !

  • Serena
   Auteur
   23 oktober 2015 / vrijdag, 23 oktober 2015

   Het is alleen via DA te koop, dus als dit niet in Belgie te vinden is, en als de webshop niet aan BE levert, dan ben ik bang dat je een tripje richting het noorden moet plannen!

 4. christy
  16 oktober 2015 / vrijdag, 16 oktober 2015

  ik heb ze vandaag kunnen kopen, ze waren vandaag net binnengekomen.. en waren nog niet eens opgepakt.. ik denk dat ik die voor blondines het mooist vind.
  Maar ze zijn allebei mooi!

 5. Karina
  6 oktober 2015 / dinsdag, 6 oktober 2015

  Hi from Indonesia! Sorry I don’t speak/write Dutch fluently but I understand everything you write on your blog (I lived in Amsterdam for 5 years). I must say I really love your blog, from the layout to the font to your wording.. everything is exceptional. You also have such a flawless glow about you, probably from your perfect skin! I really love your reviews and this one particularly because I am also in love with my Bobbi Brown shimmer bricks but find it too costly, so thank you so much for finding the dupe from DA. My boyfriend lives in Utrecht so I told him to buy them for me hehe. Okies.. won’t say much more!

 6. 16 september 2015 / woensdag, 16 september 2015

  Ok weer een berichtje van mij, maar ik wist dat ik vandaag in de buurt van een DA zou komen dus ik heb gelijk jouw artikel opgezocht, en vervolgens een doosje gehaald! EN WAUW <3

 7. Angelique
  6 september 2015 / zondag, 6 september 2015

  geweldig en een goeie uitvinding van jou hihi !!
  wat is op dit moment jou huidverzorging ? want jou huid ziet er echt heel mooi uit ! zou je daar ook misschien eens een filmpje van willen maken ?
  x Angelique .

 8. 22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

  OMG! Na 6 winkels, heb ik er net 2 weten te scoren! Ben er ZO (!!!) blij mee! En mijn vriend ook btw. Die hoeft nu niet meer naar mijn geneuzel te luisteren. Die snapte er net ook helemaal niets van, toen er een klein gilletje en sprongetje gemaakt werd in de winkel. Mannen… Gehege! 🙂

  • Serena
   Auteur
   22 augustus 2015 / zaterdag, 22 augustus 2015

   Hahaha, mannen! Mijn vriend weet niet eens wat foundation is, kwam ik laatst achter, en dat date dan met een bblogger, amazing!
   Ben blij dat je ze hebt gevonden! x

 9. mammy02
  19 augustus 2015 / woensdag, 19 augustus 2015

  wauwww super!! ik vond het altijd al zo mooi bij jou die mooie goude gloed. maar vond die bobbi brown een beetje heel erg duur. Jaaaa super blij dus met deze budget producten, hopelijk hebben ze ze bij onze DA, dat word rennen morgen…Thnx voor de tip!

 10. Flor
  12 augustus 2015 / woensdag, 12 augustus 2015

  DA verkoopt ze weer online!!! Komt waarschijnlijk door de vele vraag ernaar.

 11. Mirja
  6 augustus 2015 / donderdag, 6 augustus 2015

  Ik heb vandaag de laatste kunnen bemachtigen, suuuuper blij mee!!

 12. 4 augustus 2015 / dinsdag, 4 augustus 2015

  Nou dit had ik echt niet verwacht zeg!! Helaas hebben wij helemaal geen DA hier 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *