Smashbox Double Exposure palette review

Vandaag is het weer Tutorial Tuesday en laat ik jullie een stap-voor-stap tutorial zien van twee eyelooks gecreëerd met het Smashbox Double Exposure palette. De ene look is een wat warmere daglook en de andere look is een feestelijke avondlook.

Het Double Exposure palette dankt zijn naam aan het feit dat de oogschaduwen zowel droog als vochtig te gebruiken zijn. Droog zijn de kleuren wat zachter en nat zijn ze een stuk intenser en bevatten ze een metallic shine met hier en daar een glinstertje. Op deze manier kun je eindeloos variëren met finishes en intensiteit, zodat het palette werkelijk voor 1000-en-1 gelegenheden geschikt is!

smashbox double exposure palette review - 16Ik ben eigenlijk helemaal niet zo bekend met Smashbox. Ik kende het merk wel, maar heb het nooit echt geprobeerd of gereviewed op Beautylab. Vandaag wordt dus een primeurtje!

Het Double Exposure palette zit in een rechthoekige, kartonnen verpakking. Over de voorkant loopt een roségouden ‘veeg’ met daarop de naam van het palette in zilveren metallic letters. De verpakking is heel rechttoe, rechtaan, maar ziet er toch wel ene tikje luxueus uit.

smashbox double exposure palette review - 20De binnenkant van het palette bevat een vrij grote spiegel en bevat verder een dubbelzijdige blending brush. Die heb ik hier alleen niet op de foto kunnen zetten, omdat hij ontbrak in het palette wat ik opgestuurd heb gekregen.

smashbox double exposure palette review - 18Het palette bestaat uit 14 kleuren die je grofweg kunt opdelen in een linkerhelft met paarse, blauwe en zilveren kleuren en een rechterhelft met wat warmere taupe- en mauvekleuren. De bovenste rij bestaat uit wat lichtere kleuren en de onderste rij uit donkere kleuren. Op deze manier kun je er zowel koele als warme eyelooks mee maken en zowel naturel everdaylooks als feestelijke avondlooks. En dan kun je de kleuren ook nog óf droog óf nat gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Vandaar dat Amerikaanse beautyguru’s helemaal weg zijn van dit palette!

smashbox double exposure palette review - 21 smashbox double exposure palette review - 35Dit zijn swatches van de bovenste rij. De bovenste foto is droog aangebracht en de onderste rij is vochtig aangebracht. Hoe breng je oogschaduw vochtig aan? Ik houd mijn penseel onder de kraan, druk het eventjes in een handdoek om het van nat naar vochtig te krijgen en ga er vervolgens mee in de oogschaduw. Zoals je kunt zien worden de kleuren wat intenser van kleur als je ze vochtig aanbrengt. Ook lijkt de matte finish te versterken, en verandert de satin finish in een sterke metallic finish. De kleuren van de bovenste rij zijn mooie, zachte pastelkleuren.

smashbox double exposure palette review - 22 smashbox double exposure palette review - 36Dit zijn de swatches van de onderste rij. De bovenste foto is droog aangebracht en de onderste rij is vochtig aangebracht. Ik vind dat je hier minder verschil ziet in intensiteit, alleen de finish is anders. Mat lijkt matter en satin wordt metallic. De shimmerende koperkleur (nr. 12) bevat droog wat meer glinstertjes en is vochtig meer metallic.

Al met al vind ik de oogschaduw zowel droog als vochtig erg mooi en goed van kwaliteit. De oogschaduw is intens van kleur en heeft een lekkere zachte, romige textuur. Het laat zich gemakkelijk blenden en kruimelt niet in de pan. Ook de fall-out is minimaal. Echt een fijn palette!

smashbox double exposure palette review - 11De eerste look die ik jullie ga laten zien is gemaakt met de kleuren 4, 7, 9 en 10. Het is een wat zwaardere look met donkere paarse tinten. Perfect voor een feestje of avondje uit!

smashbox double exposure palette review - 1 Begin met een gereinigd ooglid, een dun laagje eyeshadow primer en perfect gekrulde wimpers.

smashbox double exposure palette review - 2 Het is heel subtiel en haast niet te zien, maar hier heb ik een dun laagje van de matte perzikleur (nr. 7) onder mijn wenkbrauwen aangebracht.

smashbox double exposure palette review - 3 De zilveren kleur nr. 4 breng ik aan op de ene helft van mijn bewegende ooglid.

smashbox double exposure palette review - 4 Kleur nr. 10 breng ik aan op de andere helft.

smashbox double exposure palette review - 5 Dan ga ik met mijn vingertoppen in de paarsgrijzige kleur nr. 9 en dit breng ik aan in en boven de arcadeboog. Dit doe ik door te voelen waar mijn wenkbrauwbot zit en de lijnen te volgen met min vingertoppen.

smashbox double exposure palette review - 6 Vervolgens pak ik een blending brush en hiermee vervaag ik de harde lijnen. Ook breng ik meer kleur aan richting mijn wenkbrauwen en zorg ik dat de vorm van de oogschaduw zo’n beetje gelijk loopt met de vorm van mijn wenkbrauwen. Dezelfde donkere kleur breng ik aan onder mijn ogen.

smashbox double exposure palette review - 7 Na het blenden ziet het er zo uit. Als laatste teken ik een lijntje met een zwart oogpotlood van Bourjois en breng ik mascara aan met Guerlain Cils d’Enfer mascara waterproof.

smashbox double exposure palette review - 8 smashbox double exposure palette review - 9 smashbox double exposure palette review - 10 smashbox double exposure palette review - 11 smashbox double exposure palette review - 14 smashbox double exposure palette review - 15De overige make-up die ik hier draag is; Armani Luminous Silk foundation, Bobbi Brown shimmer bricks in de kleur bronze, Bobbi Brown Pot Rouge for lips & cheeks in de kleur New Telluride en wenkbrauwpoeder uit het Maybelline The Nudes palette.

smashbox double exposure palette review - 29De tweede eyelook die ik wil laten zien is wat warmer en bevat taupe, peach en mauve-achtige kleuren. De kleuren die ik heb gebruikt zijn nr. 5, 6, 7,

smashbox double exposure palette review - 23 Begin met een gereinigd ooglid, een dun laagje eyeshadow primer en perfect gekrulde wimpers.

smashbox double exposure palette review - 24 Het is heel subtiel en haast niet te zien, maar hier heb ik een dun laagje van de matte perzikleur (nr. 7) aangebracht van wimperrand tot wenkbrauw.

smashbox double exposure palette review - 25De roségouden kleur nr. 6 breng ik aan op mijn bewegende ooglid.

smashbox double exposure palette review - 26En het peachgouden kleurtje nr 5 breng ik voor wat extra glans aan onder de wenkbrauwen en bij de traanbuis. Het is slechts heel subtiel te zien, hoor!

smashbox double exposure palette review - 27De koperkleur nr. 12 breng ik aan onder mijn ogen en heel lichtjes in en boven de crease. Als laatste teken ik een lijntje met een zwart oogpotlood van Bourjois en breng ik mascara aan met Guerlain Cils d’Enfer mascara waterproof.

smashbox double exposure palette review - 31 smashbox double exposure palette review - 30 smashbox double exposure palette review - 28 smashbox double exposure palette review - 29 smashbox double exposure palette review - 32 smashbox double exposure palette review - 33 smashbox double exposure palette review - 34De overige make-up die ik hier draag is; Armani Luminous Silk foundation, Bobbi Brown shimmer bricks in de kleur bronze, Bobbi Brown Pot Rouge for lips & cheeks in de kleur New Telluride en wenkbrauwpoeder uit het Maybelline The Nudes palette.

smashbox double exposure palette review - 19 Tja, ik kan niets anders zeggen dan dat ook ik heel enthousiast word van dit prachtige palette! De kleuren zijn goed gekozen van licht naar donker en van koel naar warm, en het is fijn om te weten dat deze oogschaduw ook vochtig te gebruiken is voor iets meer intensiteit, zonder dat je de oogschaduw dan meteen ruïneert.

Er zit een matte zwart in (altijd handig) en een matte lichte kleur die perfect is voor onder de wenkbrauwen. De afwisseling tussen de verschillende soorten finishes is ook goed in balans. Daarnaast is de oogschaduw van erg goede kwaliteit. Het Double Exposure palette is gewoon een fijn, all-round palette waar je gemakkelijk mee uit de voeten kunt. Ik weet zeker dat het jullie niet teleur zal stellen!

smashbox double exposure palette review - 17Voordat jullie allemaal massaal naar de winkels rennen, het Smashbox Double Exposure palette is vanaf volgende maand pas te koop. Het palette zal €49,50 gaan kosten en is vanaf 15 augustus 2015 exclusief te koop bij parfumerie Douglas.

Wat vinden jullie van het Smashbox Double Exposure palette? Is het iets voor jou?

En welke look vinden jullie mij het mooiste staan, de koele avondlook of de warme daglook?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

57 Reacties

  1. Sarina
    19 augustus 2015 / woensdag, 19 augustus 2015

    De double exposure pallet kan ik niet vinden bij de Douglas ook niet online.
    Enig idee of deze wel uitkomt?

    Gr. Sarina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *