Bobbi Brown Shimmer Bricks

Een make-up product dat ik de afgelopen maanden (misschien zelfs het afgelopen jaar?) steevast gebruik is Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur bronze. Mijn holy grail! Mijn ‘instant mooimakertje’ en mijn multifunctionele alles-in-één product. Waarom ik hier nooit eerder een echte productreview aan heb gewijd, snap niemand, mezelf incluis. Vandaag is het dus de hoogste tijd om dit pareltje op een voetstuk te zetten!

bobbi brown shimmer bricks bronze1 De shimmer bricks zijn verpakt in een chic, zwart en glimmend doosje met het Bobbi Brown logo in het wit. Binnenin bevindt zich een spiegeltje.

bobbi brown shimmer bricks bronze2 De Bobbi Brown shimmer bricks zijn er in veel verschillende kleuren, waarvan ‘bronze’ mijn favoriete kleur is. Ik heb wel eens andere kleuren geprobeerd, zoals Pink Quartz en Nectar, maar die vond ik te weinig kleur afgeven op mijn (getinte) huid. Van alle kleuren vind ik het effect van bronze het allermooist. Het geeft me niet alleen een gezond en gebronzed kleurtje, ook zorgt het voor een lief blosje en een prachtige glow.

I ABSOLUTELY LOVE THIS STUFF.

bobbi brown shimmer bricks bronze4 De shimmer bricks bestaan uit 5 ‘balken’ in verschillende kleuren, lopend van licht naar donker. De kleuren zijn afzonderlijk te gebruiken (als highlighter, oogschaduw), maar ook allemaal bij elkaar. De balken zijn breed genoeg om er met één vinger overheen te gaan zonder de andere balk te raken, waardoor ze perfect individueel gebruikt kunnen worden.

Ga je er met een kwast over dan pak je alle kleuren mee, wat zorgt voor een prachtige, bronzed en glowy look op de wangen. Die laatste manier is hoe ik mijn shimmer bricks het meeste gebruik, maar ook gebruik ik de bovenste kleur vaak als highlighter en de onderste kleur vaak in ooglooks. Lekker multifunctioneel dus!

bobbi brown shimmer bricks bronze6 Hierboven zien jullie de individuele swatches. Omdat de bovenste kleur zo licht is en veel shimmers bevat, sla ik die nog wel eens over. Ik pak mijn kwast en veeg die dan over de onderste vier kleuren. Anders wordt het ‘highlighter’ effect soms wat te heftig, vooral als ik wat meer aanbreng dan normaal.

bobbi brown shimmer bricks bronze7 De shimmer bricks zijn niet hee erg gepigmenteerd, maar je moet wel een beetje uitkijken dat je er niet te veel van aanbrengt. Het zorgt voor een prachtige glow, maar gebruik je te veel dan ziet het er al snel te metallic en glimmend uit. Ik breng het daarom aan met een stippling brush, die slechts een vleugje aanbrengt op mijn wangen, waardoor ik de kleur gecontroleerder kan opbouwen. Blush wil ik nog wel eens aanbrengen op mijn neus, maar de shimmer bricks breng ik daar nooit aan (dat staat een beetje gek).

Hieronder heb ik oude foto’s uit verschillende artikelen gepakt waarin ik de shimmer bricks in bronze draag. De ene keer breng ik het wat heftiger aan dan de andere keer. Op sommige foto’s zie je het glowy effect heel sterk, op andere is het slechts subtiel aanwezig, maar op alle foto’s kun je die onmiskenbare warme, gouden glans terugzien.

alber-elbaz-palette au-naturel-makeup-look_19 golden-hotpink-eyelook groene-oogschaduw17 groene-oogschaduw16 blue-glitter-eyelook2 HM-electric-blue-eye-pencil_09 bobbi-brown-lipgloss_01 the-lioneyezer-look-squareIk heb veel andere bronzers en zelfs shimmer brick dupes geprobeerd, maar geen enkel ander product geeft mij het resultaat van de originele Bobbi Brown Shimmer Bricks in de kleur bronze. Dit is inmiddels mijn tweede doosje. De eerste heb ik tot de pan toe opgemaakt en ik ben van plan dat ook met deze te doen. Ik gebruik het elke dag, maar het is zo zuinig in gebruik, ik denk dat ik hier rustig nog een jaar of 2 mee kan doen.

I LOVE IT!

De Bobbi Brown Shimmer Bricks in Bronze (of andere kleuren) zijn niet goedkoop, namelijk €46 (10.3g). Het is – naar mijn mening – echt de moeite waard, omdat ik zoals ik eerder aangaf geen goedkopere dupe ben tegengekomen met hetzelfde, prachtige resultaat en omdat je er erg lang mee kunt doen. Het is echt mijn geheime wapen, ik zweer erbij!

bobbi brown shimmer bricks bronze3Ook voor blankere huidjes is de kleur bronze prima geschikt. Zo heb ik er vaak vriendinnen mee opgemaakt die stukken lichter zijn en ook hen staat het fantastisch. Blond, brunette, roodharig. Je moet het dan gewoon iets subtieler aanbrengen of de kwast concentreren op de bovenste balken in plaats van op de onderste.

Ik hoop dat ik jullie enthousiast heb kunnen maken over één van mijn favoriete beautyproducten. Mocht je in de buurt zijn van een Bobbi Brown counter laat je dan zeker een vleugje shimmer bricks in de kleur bronze aanbrengen, gewoon om te kijken hoe het je staat. Maar pas op, het zou zomaar kunnen dat je er verliefd op raakt!!

Bobbi Brown Counters vind je op o.a. de volgende plekken: in de Bijenkorf in Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en Den Haag en in de Douglas in Laren, Amsterdam (PC Hooftstraat), Arnhem, Alkmaar, Rotterdam (Lijnbaan) en Maastricht. En ook online via bijenkorf.nl en douglas.nl.

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

98 Reacties

 1. Cecile
  2 maart 2015 / maandag, 2 maart 2015

  Hey hey :),

  Even een technisch vraagje..
  Hoe breng jij deze aan? Over heel je gezicht?
  Of alleen je wangen..? Ik heb hem zelf ook
  maar weet niet hoe ik hem nou goed moet opbrengen,

  Alvast bedankt!

 2. Melissa
  30 december 2014 / dinsdag, 30 december 2014

  Ik heb em voor Kerst gevraagd na het lezen van dit super leuk artikell! Alleen krijg ik precies niet zo’n glans op mijn gezicht. Is het misschien omdat ik het over een super matte poeder aanbrengt? Ben er wel heel blij mee! Staat je super!

 3. Nora
  13 december 2014 / zaterdag, 13 december 2014

  vandaag ook gekocht bij douglas in Breda.
  Ik had het laatste exemplaar 🙂

 4. Ness
  12 december 2014 / vrijdag, 12 december 2014

  Vandaag een dagje gaan shoppen in Breda en ik heb hem ineens aangeschaft! Nadat ik hem hier gezien heb, stond hij bovenaan op mijn verlanglijstje! 🙂

 5. Marit Heersmink
  27 februari 2014 / donderdag, 27 februari 2014

  Vraagje! ik gebruik zelf altijd de Nude Tan Poudre Soleil van Dior als m’n basis zeg maar geen foundation dus… Is het dan niet te veel bronze? Moet ik dan juist misschien voor een andere kleur gaan? ik heb zelf ook een getinte huid..

 6. Sanne
  23 januari 2014 / donderdag, 23 januari 2014

  Wauw klinkt mooi!!

 7. Bettie
  23 januari 2014 / donderdag, 23 januari 2014

  Zo mooi! Nergens kan ik de bronze meer vinden op douglas enzovoort. Waar is die nog meer verkrijgbaar?

  • Serena
   Auteur
   23 januari 2014 / donderdag, 23 januari 2014

   Online?

 8. Annika
  20 januari 2014 / maandag, 20 januari 2014

  Ze zijn echt geweldig! Nu wil ik ze ook!

 9. Shenandoah
  20 januari 2014 / maandag, 20 januari 2014

  Echt prachtig! Ik heb de bronze ook geprobeerd maar ik ben zo bleek dat het echt té was, daarom heb ik de kleur nectar gekocht. Ik ben er echt heel blij mee, hij geeft me een lieve peach glow, love it! Misschien dat ik voor de zomer nog een bronze ga aanschaffen als ik weer onder de sproetjes zit. Er zit nu ook een nieuwe Douglas in Haarlem met Bobbi Brown & M.A.C. counter ^^. Bedankt voor je fijne tip Serena!

 10. 20 januari 2014 / maandag, 20 januari 2014

  Je staat er echt prachtig mee! Ik wil al làng een shimmer brick, maar het komt er maar niet van ^^

  xoxo Anine

 11. 19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Wauw!! Heel erg mooi! Toevallig ben ik op zoek naar een nieuwe bronzer dus ik ga snel eens even kijken of het wat voor mij is.

 12. 19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Wauw ziet er heel mooi uit!

 13. joanne
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Bobbi Brown Shimmer bricks zijn zoooo mooi.
  Die glow is echt gewoon to die for en niets komt erbij in de buurt. Hij staat jou zo mooi dat ik er zelf ook eentje wilde. Ik ben alleen heel bleek en dat wil ik zo houden dus ik ben voor de kleur Nectar gegaan. Die geeft een even mooie glow en een subtiele gezonde blos. Hij is echt prachtig. <3

 14. Sanne
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Lang geleden had je een winactie hiervan op instagram, maar daar is nooit een winnaar voor gekozen… Gaat dat nog gebeuren? Of ben ik nu zo dom en heb ik het gewoon helemaal gemist haha?

 15. N
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Ik heb Sleek Glo, ben er sinds een tijdje dol op terwijl hij daarvoor ongebruikt in de kast lag!

 16. Tasjimodo
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Weet iemand ook hoe de GLO FACE AND BODY HIGHLIGHTER van SLEEK is?

 17. 19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Dit is echt zo’n mooi product 🙂 en mooie ooglook met de groene oogschaduw

 18. 19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  de shimmer bricks blijven echt heel erg mooi ! Ik wou dat ik er zelf ook één in mijn bezit had ! xx

 19. 19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Ik vind die Shimmer Bricks echt heel erg mooi! Echt allemaal ook, ook die met kleuren!

 20. 19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Ik heb deze echt al vaak overwogen, maar toch zet ik de stap nooit :s Geen idee waarom 🙂 Ik zou zelf wel voor ‘nectar’ gaan. Dat past denk ik toch net iets beter bij mij 🙂

 21. 19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Wauw, wat een mooi product is dat toch. Binnenkort maar eens even kijken in de Bijenkorf in Amsterdam. Hele mooie foto’s ook!

 22. E
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Helaas ben ik echt te broke hiervoor 🙁 als ik t geld had zou ik t zeker doen!

 23. Marit
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Wauw prachtige foto’s!

 24. 19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Wauw ik vind deze shimmer brick ontzettend mooi, toch moet ik over zo’n prijs nog wel even nadenken. Maar het komt op mijn wishlist!

 25. Liki
  18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Bobbi Brown is tegenwoordig ook te koop bij de Douglas in Haarlem!

 26. 18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Ziet er prachtig uit!

 27. 18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Ziet er heel goed uit! Wel jammer dat het best prijzig is.

  Liefs Bodil

 28. Ottilie
  18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  ik heb m ook in de kleur bronze en hij is echt top! Echt de prijs waard, ik heb m al bijna een jaar en gebruik m elke dag, hij is nog niet eens voor de helft op!

 29. 18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Wauw, prachtig product! Klinkt erg fijn!

 30. 18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Wauw, ik blijf hem enorrm mooi vinden!

 31. 18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  wauw wat ziet dit product er toch prachtig uit!!

 32. 18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Phoe, ik was best geschrokken van die blauwe ogen, haha.

 33. 18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Wowie wat een geweldig product is dit 🙂 x

 34. 18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Wauw, wat mooi!

  Liefs Romy

 35. Bianca
  18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Prachtig, alleen ik twijfel wel, ik heb iets vergrote poriën op mijn wangen en ik ben bang dat de shimmer de poriën juist benadruk.

  • Ottilie
   18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

   heb je weleens de Idealist van Estée Lauder gebruikt? die is speciaal voor het minimaliseren van poriën.

 36. Carina
  18 januari 2014 / zaterdag, 18 januari 2014

  Je zegt dat je blush soms op je neus aanbrengt, waarom zou je dat doen? Ik weet wel dat mensen highlighter op hun neusbrug doen bijvoorbeeld maar blush? Ik heb dat nog nooit gehoord dus vandaar mijn nieuwsgierigheid 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *