Guerlain richt zich deze lente op Korean-style strobing

Officieel is het al lente, maar als ik uit het raam kijk krijg ik daar nu niet per se de lentekriebels van. Het is grauw en bewolkt met hier en daar wat spetters. Gelukkig liggen de luxe make-up lentecollecties al in de schappen, zodat je hiermee toch een beetje de lente in huis (en op je gezicht) kunt toveren!

De Guerlain lente collectie 2018 heeft dit jaar ‘Glow with Love‘ als thema. Denk aan zachtroze verpakkingen met héél veel hartjes. De KissKiss lipsticks hebben zelfs een hartjesvorm, zo schattig! Glow With Love focust zich met deze collectie op Korea-style strobing. Deze collectie bevat puur producten voor de huid waarmee je een zachte, heldere en dewy look creëert. En natuurlijk nieuwe tinten KissKiss lipsticks.


De Glow with Love collectie bevat;

 • Météorites Heart Shape Face Palette (limited edition)
 • Météorites Classic Pearls of Powder (vaste collectie)
 • Météorites CC Glow Concealer in 3 tinten (limited edition)
 • KissKiss LoveLove Lipsticks in 5 tinten (limited edition)

Guerlain heeft mij een aantal producten uit de Glow with Love collectie opgestuurd die ik hieronder in detail voor jullie zal reviewen.

Météorites Heart Shape Face Palette


Het palette is werkelijk een beauty om te zien! Wanneer je het doosje uit het fluwelen zakje haalt word ik meteen verliefd op de zachtroze kleur en het schattige hartjespatroon. Het palette bevat een groot, rond spiegeltje aan de binnenkant. Het palette lijkt overigens van metaal te zijn gemaakt, maar het is een wat luxere kwaliteit kunststof. Hierdoor is het palette niet superzwaar, maar ligt juist lekker in de hand.


Het Heart Shape Face Palette is ontwikkeld om je gezicht mee te stroben op de manier waarop Koreaanse vrouwen dit doen. In de meeste Aziatische landen is een ‘heart shape’ of ‘V-shape’ gezicht hét schoonheidsideaal, en dit kun je extra accentueren door het op een speciale manier te highlighten. Dit palette bevat daarom 3 tinten poeder in zachtroze tinten.


De donkerroze tint breng je aan onder en op je jukbeenderen, de lichtroze tint op de jukbeenderen en bij je haarlijn en de peachy-beige tint op je neusbrug, cupidoboog en kin. Het eindresultaat is een gezonde, roze en glowy gloed die je natuurlijke gezichtscontouren een subtiele hartjesvorm geven.

Ik vind het supergaaf dat Guerlain inspeelt op de Korean beauty trends, maar of mijn ovale gezicht (dat door de zwangerschap wat meer puffy is dan normaal) hier nu écht een hartjesvorm van zal krijgen betwijfel ik. Ik ga het straks testen dus we gaan het meemaken!


De pigmentatie is in elk geval vrij subtiel. De donkerroze blush laat zeker een mooi blosje achter en de andere tinten zijn meer glowy dan dat ze kleur achterlaten en waarschijnlijk meer bedoeld om mee te highlighten. De poeders zijn heel fijn gemalen, maar vind ik wel wat droog aanvoelen.

De geur van het poeder is werkelijk VERSLAVEND lekker, hmmm! Het ruikt poederig, bloemig zoet, naar viooltjes. Dit ruik je goed tijdens het aanbrengen en dit geeft mij een éxtra gevoel van luxe.


Hier draag ik links alleen foundation en rechts heb ik de poeders op de juiste manier aangebracht. Het poeder maakt mijn huid op subtiele wijze helderder en egaler, maar… die V-shape is uiteraard nergens te bekennen (maar dat had ik al verwacht). Ook vind ik het jammer dat de donkerroze blush amper te zien is op mijn huid. Persoonlijk denk ik dat dit poeder het beste matcht met lichtere huidtypes.


Hier kun je de blush iets beter zien, al blijft het wat mij betreft toch te subtiel. Toch vind ik het egaliserende en stralende effect van dit poeder erg mooi. Het vangt het licht en zorgt ervoor dat het lijkt alsof er een gladmakend filtertje over mijn huid ligt. Het vormt een goede basis voor de rest van mijn make-up.

Météorites Classic Pearls of Powder


De Météorites ‘bolletjes’ bestaan al sinds 1987 en is dus een ware cult klassieker van Guerlain. Ik ken deze pareltjes inderdaad al sinds mijn kindertijd. Soms worden er limited edition doosjes uitgebracht en voor de echte Guerlain fans zijn de Classic Pearls of Powder dan ook heuse collector’s items: zij verzamelen de doosjes. Dit doosje is echter een product uit de vaste collectie. Er zijn 3 kleurvarianten waarvan dit de kleur 2 – Clair is.


Het doosje is echt ZO prachtig! Net een poederdoosje uit de 18e eeuw. Het is een metalen doosje, prachtig bewerkt met reliëf aan de zijkanten en bovenop een bloemenpatroon in emaille. Het geeft mij een heerlijk nostalgisch en luxe gevoel wanneer ik mijn kwast door de gekleurde pareltjes beweeg. Love it!


De gekleurde pareltjes bevatten lichtreflecterende polymeren, die eenmaal op de huid het licht prachtig weerkaatst en zorgt voor een subtiele, stralende glow zonder al te veel glitters en shimmers. Elke kleur heeft weer zijn eigen functie. Zo corrigeren groen en geel eventuele roodheid, zorgen lila en roze voor extra frisheid en wit en blauw voor verheldering.

De Météorites Pearls of Powder was feitelijk het eerste CC poeder, nog lang voordat het een trend werd. Naast de color correcting functie doet dit poeder ook dienst als setting powder, waardoor je make-up dus ook langer en mooier zal blijven zitten gedurende de dag.


Ik weet dat er veel mensen zijn die deze pareltjes veel te duur vinden en eigenlijk niet zo goed weten wat ze ermee aan moeten, maar je kunt het prima elke dag gebruiken als CC finishing & setting powder. Het zorgt voor een mooi verhelderend en egaliserend resultaat. Ondanks de subtiele glow die de pareltjes achterlaten vind ik de finish nog vrij mat, maar persoonlijk zou ik het dan weer niet gebruiken om mee te baken.

Je doet superlang met deze pareltjes. Bij elke dag gebruik kun je er zeker zo’n 4 tot 5 jaar mee doen. Kijk, en dan valt de prijs eigenlijk wel weer mee. Als je op zoek bent naar een mooi product om jezelf mee te verwennen, en waarvan je elke dag blij wordt als je het gebruikt, dan zou ik jezelf echt eens trakteren op de Météorites Pearls van Guerlain. Ook deze pareltjes hebben de heerlijke, bloemigzoete en poederige geur van viooltjes en geven je dat extra gevoel van luxe tijdens het aanbrengen.

Météorites CC Glow


De Glow with Love collectie bevat maar liefst 3 tinten CC Glow die je elk afzonderlijk of juist samen kunt gebruiken voor de ultieme, glowy en dewy huid. De CC Glow zit verpakt in handige, zilverkleurige pennen, waarbij je de onderkant moet draaien om het spul er boven via het kwastje uit te krijgen.


De formule van de CC Glow bevat naast water (als oplosmiddel), diverse siliconen (om het gemakkelijk over de huid te laten glijden) en andere hulpstoffen ook ingrediënten die de huid op den duur kunnen verbeteren. Het is dus niet alleen een make-up product, maar ook een skincare product.

Zo bevat het Myrrh resin (een soort hars), die de natuurlijke glans herstelt van een vermoeide huid. Ook bevat het peptides die de huid helpen herstellen en rimpeltjes en fijne lijntjes vervagen en voorkomen. Centella asiatica (Aziatische waternavel, een plantje) is toegevoegd voor haar kalmerende werking op de huid en Hibiscus fruit extract zorgt voor een hydraterend en ‘skin plumping’ effect.


Groen heft roodheid op, oranje-abrikoos verdoezeld donkere kringen onder je oog en peachy-pink geeft je huid een verhelderende glow. De CC Glow is lekker romig en goed gepigmenteerd, en via de pennen kun je dit snel en gemakkelijk aanbrengen op de plekken waar het nodig is. Het blend erg mooi en gemakkelijk in de huid.


Het advies is om de groene CC Glow aan te brengen op de wangen en langs je neusvleugels, en natuurlijk om hier en daar rode puistjes of ontstekingen aan te stippen. Oranje-abrikoos kun je het beste aanbrengen rondom en dan vooral onder de ogen, maar ook rondom je mond en op andere plekken die van nature wat donkerder/grauwer zijn. De peachy-pink CC Glow kan worden aangebracht op het voorhoofd, bovenop de jukbeenderen, neusbrug en cupidoboog. Eigenlijk op alle plekken die je normaal gesproken ook zou highlighten.


Nadat ik alle kleuren heb aangebracht blend ik het uit met een vochtige beautyblender en vervolgens breng ik een laagje foundation aan. Hierboven het resultaat. Het eindresultaat is inderdaad egaler, maar… als je foundation sowieso goed dekt dan creëer je hetzelfde resultaat zónder CC glow, lijkt me.

Voor mij is de CC Glow niet per se nodig en dus een overbodige stap in mijn foundation routine, maar als je last hebt van erg veel roodheid (bijvoorbeeld wanneer je rosacea hebt), een hele grauwe huid of extreem donkere, paarsblauwe kringen, kan ik me voorstellen dat de CC Glow pennen uitkomst kunnen bieden.

KissKiss LoveLove lipsticks


Ik was al bekend met de KissKiss lipsticks, maar speciaal voor deze lente collectie heeft Guerlain ze gehuld in zachtroze hulzen met een parelmoer glansje, en heeft de stick een vorm van een HARTJE gekregen. Zo schattig! Lekker romantisch en girly, ik heb hier dus echt een zwak voor.


In totaal zijn er 5 limited kleuren beschikbaar, waarvan Guerlain mij de kleur 572 – Red heeft opgestuurd. De kleur van de liefde!

Zoals ik gewend ben van de KissKiss lipsticks is ook deze lipstick schitterend! De pigmentatie is mooi intens en de boterzachte formule glijdt heerlijk soepel over mijn huid, waarbij het een subtiele satijnen glans achterlaat. Ook de geur van deze lipstick is lekker. Het heeft de subtiele, zacht zoete geur van vanille met een vleugje rode besjes.


De KissKiss formule bevat hydraterende mangoboter, die de lippen de gehele dag zacht en soepel houdt. Ook bevat het Commiphora (mirre) olie, die de lippen een mooi glad oppervlakte geeft. Hyaluronzuur zorgt er tevens voor dat de lippen er lekker volumineus en ‘plump’ uit zullen zien.


De kleur is het beste te omschrijven als een fruitige, sappige kleur frisrood. Het is een hele levendige, sprekende kleur rood met een piepklein vleugje koraalroze en een koele ondertoon. Echt de perfecte kleur rood voor zonnige lente- en zomerdagen!

Eindoordeel


Dat deze collectie schitterend is vormgegeven is één ding dat zeker is. De producten zijn voorzien van prachtige details en zien er superdeluxe en tegelijkertijd romantisch uit. Zachtroze en hartjes, ik houd hier echt van! Alleen al om de verpakkingen word ik super hebberig en het liefst zou ik alle 5 de kleuren van de KissKiss LoveLove lipsticks in mijn stash willen hebben. Gotta have them all!

De KissKiss LoveLove lipstick is dan ook het product waar ik het meest enthousiast over ben. De intense pigmentatie, de heerlijke boterzachte formule, de mooie volumineuze glans en de lange houdbaarheid op de lippen zorgen ervoor dat ik dit echt een kwalitatief goede lipstick vind. En dan ook nog in de vorm van een hartje en in een zachtroze huls, HOUD OP MET ME!

De CC Glow is – zoals ik al eerder opmerkte – voor mij een overbodig product. Ik denk dat het alleen nuttig kan zijn voor de mensen die écht iets te corrigeren hebben. De poeders – zowel het Heart Palette als de Classic Pearls – vind ik een erg mooi resultaat geven op de huid. Het laat mijn huid stralen en zorgt voor een egale en heldere gloed, terwijl het mijn make-up tegelijkertijd fixeert en zachtjes matteert. Beide producten hebben in mijn ogen eenzelfde soort werking, dus als ik zou moeten kiezen zou ik voor de pareltjes gaan. Dit product gaat langer mee en zit in een wat bijzonderder, luxueuzer doosje.

Prijs & Verkrijgbaarheid

 • Météorites Heart Shape Face Palette €58,- (limited edition)
 • Météorites Classic Pearls of Powder €58,- (vaste collectie)
 • Météorites CC Glow Concealer in 3 tinten €41,- (limited edition)
 • KissKiss LoveLove Lipsticks in 5 tinten €39,- (limited edition)

De nieuwe Glow with Love lente collectie 2018 van Guerlain is verkrijgbaar via de Bijenkorf, zowel in de filialen als online. Online is het Heart Shape Face Palette helaas al uitverkocht zag ik, dus als je deze wilt scoren zou je toch even de winkel in moeten. Of je bestelt de collectie via de UK webshop Escentual.com, waar alles omgerekend vanaf Britse Pond naar Euro ook nog eens stukken voordeliger uitkomt (zelfs met verzendkosten erbij). 

Wat vind jij van de nieuwe lente collectie van Guerlain, zit er iets voor je bij? Welk product zou jij graag in je eigen stash willen hebben?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
Productfotografie | An Dang - The Beau Parlour

22 Reacties

 1. M
  4 april 2018 / woensdag, 4 april 2018

  Hi Serena

  Heb jij toevallig ook ooit een artikel geschreven over de menstruatiecup? (Niet dat je die op dit moment nodig hebt)

 2. 4 april 2018 / woensdag, 4 april 2018

  Wauw die verpakkingen! En wat staat rode lippenstift jou mooi zeg!

 3. Aïcha
  3 april 2018 / dinsdag, 3 april 2018

  Oeh! Die hartjes lipstick wil ik hebben! Verliefd! ?

 4. Denise
  2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Omg die lipsticks zijn zo mooi ??

  X

 5. 2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Wat een prachtige foto!! Ik vind Guerlain prachtig en word zo hebberig van deze mooie collectie.

 6. Nikkie
  2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Oeh, je hebt me bijna overtuigd om de pareltjes aan te schaffen! Zit al heel lang te twijfelen namelijk. Misschien wacht ik nog even op een mooi limited edition potje… haha! Fijne review, Serena ??

  Ga je nog andere lente collecties reviewen?

  • Serena
   Auteur
   2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

   hi Nikkie,
   Jazeker! De lente collectie van Lancôme staat gepland voor volgende week!

   • Aïcha
    3 april 2018 / dinsdag, 3 april 2018

    Ohhh, ben ik heel benieuwd naar! Op de foto’s zag het er zo zoet uit, net gebakjes, maar ergens ook kinderachtig. Ben benieuwd naar de kwaliteit en jouw mening.

 7. Tamara
  2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Ahhh, heerlijk weer zo’n super uitgebreide review! Ik moet die lipstick! ?

 8. 2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  oh wauw, wat zijn jouw productfoto’s toch altijd prachtig! die lipstick is zeker te cute met die hartjes vorm 😀

 9. 2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Mooie producten, vooral de lipstick vind ik erg mooi. Alleen voor de geweldige verpakkingen wil ik deze items eigenlijk hebben. Mooi om uit te stallen op mijn beautykast 😉

 10. 2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  wat zien de producten er fantastisch uit, hiervoor zou ik de producten al wille hebben. Helaas dat niet de gehele collectie een prachtige aanwinst zou zijn. liefs soraya

 11. 2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  De KissKiss Love Love lipstick spreekt mij wel heel erg aan, die hartjes vorm vind ik echt schattig en het feit dat het ook nog eens verzorgend is dat vind ik ook wel een groot pluspunt?

 12. Rita
  2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Wat een superlang en uitgebreid review, mijn complimenten!Wat ziet je huid er mooi uit op de laatste 2 foto’s. Van het heart shape face palette krijg je misschien geen hartvormig gezicht, maar het maakt je gezicht wel smaller.

 13. 2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Jaaaa wat zijn de foto’s mooi gelukt! Toen ik de producten voor je aan het goed zetten was wist ik direct welke mijn favoriet was: de subtiele blush/strobe compact. Normaal gebruik ik niet zulke lichte poeders maar ik vond dit zo mooi uit zien en die geur!! Ehooo echt lekker, zoals alle andere poeder producten van Guerlain!

 14. Claudia
  2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  “Rood heft roodheid op.” Toen ik dat las, dacht ik huh? Maar oké, daf moest dus groen zijn! Verder super leuke review! Mooi om naar te kijken maar te duur voor wat het is.

  • Serena
   Auteur
   2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

   Oeps, dat moest inderdaad groen zijn! Zal het meteen even aanpassen, dankjewel 🙂

 15. Yvonne
  2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Je reviews (ook deze weer) vind ik echt erg fijn en uitgebreid maar je taalfouten storen mij een beetje tijdens het lezen. Vooral de vervoegingen van werkwoorden. Misschien iemand je teksten laten nalezen? Verder zo doorgaan hoor 🙂

 16. 2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  Zoals altijd vind ik de vormgeving van de producten van Guerlain prachtig. De lipstick is echt een om te hebben en dat hartje, geniaal. De kleur vind ik ontzettend mooi en wat staat deze je goed! De parels roepen bij mij een groot ‘hebben, hebben, hebben’ idee op. Ik heb ooit bronzing parels gehad. Die waren ook niet goedkoop, maar daar heb ik zeker 6 jaar mee gedaan en toen waren ze nog niet op. Uiteindelijk heb ik ze weggegooid omdat ik zo ontzettend veel andere producten had.

 17. Willemse
  2 april 2018 / maandag, 2 april 2018

  De heart shape en de classic pearls vind ik prachtig, ik hou van subtiel. Maar ook de lipsticks zijn geweldig. Catrice of Essence heeft ook een periode hart vormige lipsticks gehad, Z’on limetid edition, maar vond de vorm niet prettig om aan te brengen.
  Ik ben benieuwd of dat bij Geurlain beter gaat.
  Deze collectie ziet er weer fantastisch uit in ieder geval

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *