2 handige beautyhacks (die je veel geld besparen!)

Gratis producten, geld besparen, dit klinkt mij als échte Hollander uiteraard als muziek in de oren. En al helemaal als het op beautygebied aankomt! Normaal gesproken geven jullie geld uit door de reviews en artikelen die ik schrijf, maar vandaag zorg ik er juist voor dat jullie geld in je zak kunnen laten. En niet de standaard ‘wacht tot er een aanbieding is’ of ‘knip je tubes open’ tips, maar tips waarvan je wellicht nog niet eerder hebt gehoord.

Hier komen mijn 2 handige beautyhacks waarmee je geld bespaart;

Beautyblender cleanser voor €0,-

geld besparende beauty hacks_ - 2Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben helemaal verknocht aan mijn roze eitje. Ik gebruik mijn Beautyblender elke dag om mijn foundation mee aan te brengen. Ik moet toegeven, ik was hem niet elke dag, maar zeker wel 2-3 keer in de week. En vooral voordat ik er een video mee ga opnemen, anders ziet het er niet zo mooi uit, haha! Maar goed. Dat wassen.

Voorheen gebruikte ik de officiële solid cleanser van The Original Beautyblender à €19,95 omdat ik die erbij had gekregen, maar toen die eenmaal op was dacht ik ‘ja, en nu?’. Ga ik werkelijk 20 ekkies uitgeven voor een ‘speciaal’ stuk milde zeep in een rond doosje om mijn sponsje mee schoon te maken? Dat moet goedkoper kunnen, vond ik.

geld besparende beauty hacks_ - 1Natuurlijk zijn er ook goedkopere solid cleanser dupes te vinden, of je gaat zelf in de weer met babyshampoo, maar het allergoedkoopste alternatief is, hier komt ‘ie, een hotelzeepje! Je vind ze helemaal GRATIS EN VOOR NIETS in je hotelkamer deze zomervakantie. Vergeet niet om het zeepje elke dag even in je koffer of toilettas te verstoppen, zodat er de volgende dag weer een nieuwe voor je klaar ligt (yes, we cheap).

geld besparende beauty hacks_ - 3 geld besparende beauty hacks_ - 4Een hotelzeepje heeft de perfecte grootte om je precious Beautyblender mee schoon te maken. Maak zowel het zeepje als je Beautyblender nat onder de kraan, houd het zeepje in je ene hand en de Beautyblender in je andere hand en wrijf ze tegen elkaar aan. Knijp in je Beautyblender en wrijf extra goed over de plekken waar je vlekken ziet, net zo lang totdat hij weer helemaal fris en roze is. Spoel je Beautyblender daarna goed na, net zo lang tot er geen schuim meer vanaf komt, zodat alle zeeprestjes zijn verdwenen.

geld besparende beauty hacks_ - 5Ik doe dit nu al maanden zo en het werkt echt PERFECT! Het is de goedkoopste en volgens mij ook de snelste manier om je Beautyblender goed en grondig te reinigen. Je hebt het zeepje ook altijd bij de hand en je hoeft dus niet eerst babyshampoo met olijfolie te mengen in de keuken (een welbekende DIY om je kwasten en sponzen mee te reinigen). Sidenote: vaak zijn hotelzeepjes geparfumeerd, dus als je huid erg gevoelig is en niet tegen parfum kan, is deze hack wellicht niet voor jou geschikt.

Een week lang gratis crème (of iets anders)

geld besparende beauty hacks_ - 6Ken je die sachets gevuld met dag- of nachtcrème, oogcrème, cleansers of andere skincare producten? Je ziet ze wel eens in magazines geplakt, of je krijgt ze cadeau bij de drogist of parfumerie wanneer je iets hebt gekocht. Je kunt er natuurlijk ook om vragen als je gericht naar iets op zoek bent. Wat ik vroeger deed is zo’n zakje open scheuren en dan kon je de inhoud één, hooguit twee keer gebruiken. De inhoud droogt namelijk al snel op wanneer er veel lucht bij komt.

geld besparende beauty hacks_ - 7 Van Katja, die de PR en communicatie doet van L’oréal Luxe, kreeg ik de tip om deze sachets niet open te scheuren, maar om er een gaatje in te prikken met een naald.

geld besparende beauty hacks_ - 8 Op deze manier kun je er precies genoeg product uit krijgen door zachtjes in het sachet te knijpen. Hierdoor gebruik je nooit te veel, waardoor je er zuiniger mee kunt doen, maar ook droogt het product niet uit, waardoor de inhoud langer goed blijft.

geld besparende beauty hacks_ - 9Vooral voor oogcrèmes is dit een goede tip, want hier heb je helemaal niet veel van nodig. Door een gaatje in een sachet te prikken kun je er zo rustig 5 tot 7 dagen mee doen. En vooral als het sachets zijn van luxe beautymerken is dit een enorme geldbesparende tip! Plus, mocht je 2 weken op vakantie gaan dan kun je bijvoorbeeld ook gewoon 2 sachets meenemen. Scheelt onwijs veel ruimte en gewicht in je koffer.

Wat is jouw allerbeste geldbesparende beautytip? Deel het in de comments!

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

69 Reacties

 1. Nele VdB
  26 november 2016 / zaterdag, 26 november 2016

  Jaa dat zijn nog eens goeie tips, dankjewel?

 2. Zara
  11 augustus 2016 / donderdag, 11 augustus 2016

  Wow die tweede tip ga ik onthouden.
  Dit soort handige onbekende tips mag je altijd delen hoor. Bedankt!

 3. 7 augustus 2016 / zondag, 7 augustus 2016

  Oh wat een top tip die 2e!!!!! Thanks x

 4. 7 augustus 2016 / zondag, 7 augustus 2016

  O hahaha ik dacht serieus even dat je op de foto een condoom aan het doorprikken was… Oeps! 😀

  • Christy
   9 augustus 2016 / dinsdag, 9 augustus 2016

   hahahahha, minder goeie tip

 5. Pauline
  6 augustus 2016 / zaterdag, 6 augustus 2016

  Zo jammer dat je al een tijdje het dagelijks posten niet meer erg nauw neemt 🙁 Vind dat 1 van je grootste kwaliteiten, dat er dagelijks 1 goed artikel online staat. Ofwel kan je hier duidelijk over communiceren, maar schrijven dat je vooruit gewerkt hebt en er iedere dag iets online komt vind ik dan nogal voorbarig. Dit is mijn lievelingsblog, hoop echt dat je de kritische noot als nuttige feedback opneemt en weer je oude vertrouwde schema kan volgen 🙂

  • laura
   6 augustus 2016 / zaterdag, 6 augustus 2016

   mee eens

  • kimm
   7 augustus 2016 / zondag, 7 augustus 2016

   Je hebt helemaal gelijk..!

  • Rianne
   7 augustus 2016 / zondag, 7 augustus 2016

   Goed onder woorden gebracht

  • Jitske
   7 augustus 2016 / zondag, 7 augustus 2016

   Oeh dit zijn gevoelige onderwerpen maar kan het toch niet laten te reageren. Serena moet toch zelf weten hoe vaak ze iets post? Slowbloggen is helemaal hot en het enige risico voor haar is dat ze dan lezers verliest, als ze minder vaak post, maar ik denk dat dit helemaal niet gaat gebeuren.

   • Pauline
    7 augustus 2016 / zondag, 7 augustus 2016

    Helemaal mee eens dat ze dat zelf bepaalt, maar zoals ik zei vind ik het persoonlijk wat dubbel dat ze in haar instalab wel schreef dat ze vooruit gewerkt had en er voor iedere dag een artikel online stond. Helemaal geen aanval, voor mij kan Serena niets verkeerd doen, maar even kritische feedback is soms wel handig denk ik zo. Ofwel is dat de wetenschapper in mij die boven komt, maar ik geloof dat Serena daarvan kan meespreken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *