Armani Luminous Silk Foundation

De Armani Luminous Silk Foundation wint jaar na jaar awards als “beste foundation”, celebrity make up artists zweren er bij en op bijna elke Amerikaanse beautyblog wordt deze foundation de hemel in geprezen. Sinds een aantal maanden is de make-up van Armani ook eindelijk in Nederland te koop, namelijk in de Bijenkorf Den Haag. Het leek me daarom interessant om deze foundation voor jullie te reviewen. Ik ben benieuwd of het voldoet aan mij inmiddels hoge verwachtingen!

armani luminous silk foundation_01Mijn huidige foundation kost rond de €30 en dat vind ik al niet goedkoop, maar de Armani Luminous Silk foundation doet er nog even een schepje bovenop en kost €47,50. Bijna €50 voor een foundation, ik vind het nogal wat. Maar als het een goed product is dat ik elke dag gebruik ben ik zeker bereid om wat dieper in de buidel te tasten.

In Amerika heb je de keuze uit een uitgebreid kleurenpalet met 24 tinten, van heel licht naar erg donker met zowel roze en gele ondertonen. Helaas is het palet in Nederland een stuk beperkter met de keuze uit slechts 7 tinten. Zelf heb ik de kleur 8, een licht getinte foundation met een neutraal tot gele ondertoon.

armani luminous silk foundation_04De foundation zit in een luxe matglazen flacon van 30ml en pomp je er hygiënisch en gemakkelijk uit. Voor mijn gezicht en hals gebruik ik één pompje. Soms, als ik iets meer dekking nodig heb op bepaalde plekken, gebruik ik nog een half pompje extra.

armani luminous silkDe foundation ziet er romig en crèmig uit, maar verdeeld vrij dun en soepel als een fluide over de huid. Nadat je de foundation hebt aangebracht duurt het een paar minuutjes voordat de foundation zich goed heeft “vastgehecht” en aanvoelt als een tweede huid. Het ziet er ook uit als een tweede huid, want het heeft geen poederige finish en je ziet de foundation eigenlijk gewoon niet zitten. Zelfs van heel dichtbij niet! Het oogt super natuurlijk.

armani luminous silk foundation_03De Luminous Silk Foundation heeft een speciale micro-fil technology, wat fijne lijntjes camoufleert en de huid een jongere en frissere uitstraling geeft. Het laat geen strepen na, of je het nu met je vingers of een speciale foundation kwast aanbrengt. De huid ziet er fluweelzacht en haast geairbrushed uit, maar wel op een mooie en natuurlijke manier.

Hieronder draag ik links geen foundation en rechts één laagje Luminous Silk in nummer 8. Wellicht nét een tikje te donker momenteel, maar voor de zomermaanden is dit een perfecte match.

armani luminous silk chinarmani luminous silk cheekarmani luminous silk before afterDeze foundation geeft niet af en blijft de gehele dag zitten. Mijn huid is gemengd waardoor ik de neiging heb aan het einde van de dag onwijs te glimmen. Dit heb ik eigenlijk vooral met vloeibare foundations die niet specifiek voor de gecombineerde huid zijn bedoeld. Luminous Silk is geschikt voor elk huidtype, maar bevat geen olie. Van deze foundation ga ik dan ook niet glimmen. Aan het einde van de dag bespeur ik een miniscuul beetje glim op voorhoofd en neus, maar ik vind het totaal niet storend.

Foto aan het einde van de dag (hier draag ik ook wat bronzer en een lipstick):

armani luminous silk foundation_1Op Amerikaanse blogs las ik dat deze foundation vooral voor de droge huid een uitkomst was, maar voor mijn gemengde huid doet het juist ook veel goeds. Droge gebieden en eventuele velletjes worden niet geaccentueerd, maar juist verdoezelt.

Het belangrijkste vind ik nog wel de goede dekking. De dekking is vrij goed waardoor littekens van puistjes, roodheid en pigmentatie verdwijnen als sneeuw voor de zon. Wil ik ergens iets meer dekking, dan dep ik gewoon nog wat extra foundation op die plek, want de dekking is goed op te bouwen.

armani luminous silk foundation_02Ik zal hieronder mijn persoonlijke voor- en nadelen voor jullie opsommen.

voordelen;

 • voelt aan als een tweede huid
 • streept niet
 • zorgt voor een stralende, fluweelzachte teint met een natuurlijke finish
 • micro-fil technology verdoezelt fijne lijntjes
 • goede dekking die ook goed op te bouwen is
 • geeft niet af en blijft de gehele dag goed zitten
 • geschikt voor elk huidtype
 • laat mijn gemengde huid niet glanzen en verdoezelt droge plekjes en velletjes
 • vrij van olie, parfum en parabenen
 • bevat geen SPF waardoor je niet wit oplicht op foto”s met flits

nadelen;

 • in Nederland heb je slechts de keuze uit 7 tinten
 • de prijs van €47,50 is niet voor iedereen betaalbaar
 • alleen te koop via Bijenkorf Den Haag of via de Bijenkorf

armani luminous silk foundation_03Hebben jullie de Armani Luminous Silk foundation al geprobeerd? Wat vinden jullie van het resultaat?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

93 Reacties

 1. 13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

  Hi Serena, wat een fijne review van dit product. Hoe ontdek je wel kleur het beste bij je past?

 2. Jolanda Blikman
  15 november 2015 / zondag, 15 november 2015

  Hi, de Bijenkorf heeft inmiddels 6,5 ook in vaste kleuren op de webshop!

 3. Romy Krijger
  7 april 2015 / dinsdag, 7 april 2015

  ziet er echt goed uit!! ik heb deze foundation ook ben er wel blij mee! maar krijg hem niet zo mooi op mijn gezicht zoals bij jou met welke kwast heb je deze foundation opgebracht en eventuele andere producten op de huid?

 4. Leen
  13 maart 2015 / vrijdag, 13 maart 2015

  Parfuma.com hebben ze 24 kleuren

 5. Maluuu
  9 maart 2015 / maandag, 9 maart 2015

  Sounds gooood! Ziet er prachtig uit op je gezicht. Ik vind een getinte huid zoiezo heel erg mooi. Mijn vriend is ook Indonesisch en heeft ook zo’ n mooie huid! 😀 Zit er van de 7 tinten die in Nederland verkrijgbaar zijn, ook een hele lichte (ivory) met roze ondertoon bij? 😀 liefs

 6. Bquerisa
  3 maart 2015 / dinsdag, 3 maart 2015

  ten eerste wil ik zeggen dat ik je blog ontzettend fijn vind! Vooral op het gebied make-up. Ik heb een beetje op de bijenkorf site gekeken. Ik ben zelf half Moluks dus ik heb een beetje een bruin getinte huidskleur de 08 zou voor mij ferfect zijn!

  Daarnaast zag ik op de site nog een foundation staan die voor donkere huidtypes zijn ( Armani Designer Lift Foundation ) ik weet niet als die foundation het zelfde resulaten zult hebben als deze foundation maar hij is ook 3euro duurder.

  Ik wou dit even mede delen omdat ik je antwoord zag op de reactie over meiden met een donkere huidtype

  Xxx

 7. Mootje
  19 januari 2014 / zondag, 19 januari 2014

  Hoi Serena,

  Allereerst wil k zeggen dat k je echt een lief en leuk meisje vind. Je bent en blijft jezelf en dat vind k mooi om te zien.

  Zelf heb k laatst ook deze foundation gehaald ( jahhh k draag foundation as a boy) en in de bijenkorf denhaag waren er veel meer tinten beschikbaar dan de 7 die via de site van bijenkorf te verkrijgen zijn. Wel fijn en belangrijk natuurlijk want hoe meer tinten hoe beter.

  Zelf heb k nog niet echt een mening kunnen vormen over de foundation aangezien k em paar pas heb, maar toen de makeupboy t aanbracht zag t er behoorlijk natuurlijk en luminous uit.
  Anyways, dat wilde k nog eventjes aan je review toevoegen (veel meer tinten dan 7 people ;)). Thanx voor je review en voor al je mooie en informatieve reviews. We waarderen t allemaal. Ciao.

 8. Manwai
  7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

  Vandaag bij de selfridge in uk getest. Super vriendelijk vrouw ze verwachtte ook niet dat ik ging kopen maar damnnn het voelde idd supergoed en geeft een mooie glow. Blijft hele dag zitten ( komt misschien door de primer en poeder) het is dat ik niet vaak foundation gebruik andersss gelijkkk gekocht was rond 41 euro.

 9. Manwai
  7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

  Vandaag bij de selfridge in uk getest. Super vriendelijk vrouw ze verwachtte ook niet dat ik ging kopen maar damnnn het voelde idd supergoed en geeft een mooie glow. Blijft hele dag zitten ( komt misschien door de primer en poeder) het is dat ik niet vaak foundation gebruik andersss gelijkkk gekocht was rond 41 euro.

 10. Manwai
  7 januari 2014 / dinsdag, 7 januari 2014

  Vandaag bij de selfridge in uk getest. Super vriendelijk vrouw ze verwachtte ook niet dat ik ging kopen maar damnnn het voelde idd supergoed en geeft een mooie glow. Blijft hele dag zitten ( komt misschien door de primer en poeder) het is dat ik niet vaak foundation gebruik andersss gelijkkk gekocht was rond 41 euro.

 11. Demy
  5 december 2013 / donderdag, 5 december 2013

  Hoi Serena! het lijkt me echt een super foundation, ik heb zelfs 1 keer de vitalumiere foundation gekocht van Chanel, de kleur sloot perfect aan op mijn huid alleen bleef je een natte glans zien. Ik had daarna research gedaan op internet en het bleek dat het vooral bedoelt is voor de drogere huid. Ik ben zelf ook indo en heb een iets vettere huid, denk je dat deze foundation geschikt is voor mijn vettere huid? Zo nee, welke raad je dan wel aan (mag wel een dure zijn, ik heb het over voor een goede foundation) Groetjes! X

 12. Ann
  12 oktober 2013 / zaterdag, 12 oktober 2013

  Ik aas al een poos op deze foundation. Het vervelende is dat ik niet weet welke kleur ik nodig heb. Ontzettend balen dat de foundation alleen te koop is bij de Bijenkorf in Den Haag. Laat ik daar nu net heel ver vandaan wonen… Iemand een idee waar of hoe ik eventueel een proefje/tester/sample kan scoren?

  • Vicci
   31 oktober 2013 / donderdag, 31 oktober 2013

   Ja bij Parfuma.com kan je samples bestellen. Krijg je 3 samples, betaal je 8 euro voor. Heb ze net binnen en kan er even mee vooruit 🙂 Heb ze alle 3 even op gezicht gesmeerd en het voelt echt als een 2e huid. Word een leuk kado om voor kerst te vragen 🙂

   • 13 maart 2016 / zondag, 13 maart 2016

    Bedankt voor de tip! Net 3 samples besteld, hoop dat de goede kleur ertussen zit.

 13. Simone
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  wow, ziet er heel goed uit! Zou je misschien ook de Dreamtone serum van Lancôme kunnen reviewen (ligt ook niet bepaald binnen mijn budget maar ik ben heel nieuwsgierig of dat ook echt doet wat het beloofd)

 14. Joia
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Super mooi! Maar het is natuurlijk ook vooral het merk waar je voor betaalt en alles erom heen (reclame etc ) waardoor het product zo prijzig is.. helaas!

 15. Marije
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Erg mooi! En erg duur :(.. Maar gelukkig heb ik het ook niet echt nodig, ik kom prima weg met m’n BB cream.

  En Serena.. no offence maar ik zie de laatste tijd steeds meer spelfoutjes in je werkwoorden staan (-d en -t). Aangezien het echt je beroep is, vind ik het een beetje not-done. Ik doe met liefde wat eindredactie om die foutjes eruit te halen, als je dat op prijs zou stellen.

 16. 22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Hele mooie foundation. Fijn om te lezen dat het eventuele velletjes juist verdoezeld, ik kan hier namelijk nogal eens wat last van hebben. Vind de prijs alleen echt teveel voor een foundation. Maar wie weet probeer ik ‘m nog eens uit. 🙂

 17. Diana
  21 september 2013 / zaterdag, 21 september 2013

  Hij staat je wel heel mooi!!
  Ik ben nu gestopt met foundation en poeders, ik doe enkel ogen en wenkbrauwen

 18. Lana
  21 september 2013 / zaterdag, 21 september 2013

  Jammer dat ie zo duur is, anders had ik m meteen gehaald!

 19. Annika
  21 september 2013 / zaterdag, 21 september 2013

  Het ziet er erg mooi uit! Maar, 50 euro… Phoe!
  Ik blijf erbij dat geen foundation dragen de goedkoopste oplossing is!

 20. Maike
  21 september 2013 / zaterdag, 21 september 2013

  Jammer dat het zo duur is, een leuke review maar niet veel mensen hebben er wat aan.

 21. Nali
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Ik overweeg altijd om een column te schrijven voor een Nederlandse krant omtrent de neiging van winkels in Nederland om geen donkere make up tinten van merken te verkopen. Verschillende high end merken hebben een grote assortiment van kleuren maar toch worden alleen de lichte kleuren hier verkocht! Ik snap het gewoonweg niet. My money is just as good as anybody else. -__-

  • Serena
   Auteur
   21 september 2013 / zaterdag, 21 september 2013

   Ik vind het ook jammer voor de meiden met een donkere huid, er zijn wel een aantal merken hoor, maar het is voor jullie echt altijd zoeken, zoeken, zoeken en ook vaak via webshops bestellen denk ik, wat vaker voor miskopen zorgt.

   Ik heb wel een ouder artikel op de site staan met tips voor de donkere huid, misschien heb je er wat aan –> https://www.beautylab.nl/how-to-primer-en-foundation-voor-de-donkere-huid/

  • E
   23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

   Absoluut lullig, maar misschien is het te weinig rendabel voor winkels om de donkere tinten in te kopen? Alhoewel we in Nederland volgens mij zeker 1/5 van de bevolking met een kleurtje hebben!

 22. 20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Ziet er heel goed uit!
  Wel erg prijzig, maarja dat is Armani, een prachtig merk.

 23. Maria
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Oh, die wil ik ook uitproberen! Klinkt heel goed!

 24. 20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  wauwie hij ziet er echt super mooi uit!
  wel duur maar zou een perfecte foundation zijn voor mijn droge huid! <3

 25. Nena
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Ik heb deze in 2 kleuren! Super fijne substantie en prachtige finish, alleen zijn ze voor mij echt te roze.. (Ik heb echt een hele gele huid) super jammer! Ik heb eerlijk gezegd in de lichtere tinten ook niet een tint gezien met een niet roze ondertoon, mix m nu met een mac nc kleurtje, buiten dat, it was worth every single penny!!

 26. Nathalievzwol@hotmail.com
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Ik ben de laatste paar weken zo ontzekkend druk dat ik niet eens meer tijd heb om goed op je site kijken nu heb ik vanavond lekker veel om te lezen en kijken! Maar wat ik me afvroeg is de Beautylab app voor Iphone al uit?

  Liefs Nathalie

  • Serena
   Auteur
   21 september 2013 / zaterdag, 21 september 2013

   Nee, dat heeft allemaal vertraging opgelopen vanwege de lancering van iOS7, dus hopelijk wordt er nu dan eindelijk vaart achter gezet…

 27. Irene
  20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Ik vind de kleur je juist heel mooi staan! Heel ‘gezond’ zegmaar. Lijkt een erg goede foundation, maar ik denk dat ook deze de bultjes op mn voorhoofd meer uit laat komen dan zonder foundation (de bultjes zijn niet gekleurd, maar zijn altijd opvallender als ik er foundation over doe)

 28. 20 september 2013 / vrijdag, 20 september 2013

  Mooie foundation!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *