10 redenen waarom ik zin heb in de herfst

We kunnen natuurlijk met zijn allen chagrijnen omdat de zomer voorbij is, maar waarom eigenlijk? De herfst is fantastisch! Hoppa, dat is eruit. Hieronder deel ik mijn 10 redenen met jullie waarom ik zin heb in de herfst.

1. Omdat ik dan weer mijn favoriete ASH Enigma boots aankan

Deze enkellaarsjes hebben bontjes aan de binnenkant dus in de zomer komen deze fantastische stappers natuurlijk niet aan mijn voeten. In de winter is het vaak te glad voor zulke hoge hakken, dus de herfst is het seizoen bij uitstek om mijn Ash Enigma’s van onder het stof te halen.

geenidee3 newin_9

2. Omdat ik mijn Burberry trenchcoat weer aan kan

Ik heb mijn trenchcoat nu al een aantal jaren en ik heb er nog steeds erg veel plezier van. Deze klassieke regenjas is zowel sportief als vrouwelijk en combineert met bijna iedere outfit. Het is alleen geen hele warme jas, en daarom niet geschikt voor in de winter. Ik draag mijn trench daarom eigenlijk alleen in de herfst en op frisse dagen in het voorjaar.

brownsugar_3

3. Omdat Clarence en Coco dan minder verharen

In het voorjaar en in de zomer lijkt mijn appartement net één grote haarbal, bah! Elke keer als ik de deur uitging moest ik mezelf zo ongeveer een kwartier ontharen met de kleefroller. Ze kunnen er iets aan doen die lieve beestjes van mij, maar bij warm weer beginnen ze enorm te verharen. Tijdens de herfst lijkt het alsof ze hun wintervachtje alvast aan het kweken zijn, wat betekent dat ze minder verharen. Yaay for me!

clarenceencoco2

4. Omdat er weer pepernoten te koop zijn

Eigenlijk belachelijk dat er in september al pepernoten te koop zijn, maar who cares? I love pepernoten. Vooral truffelnoten en pepernoten met een laagje (witte) chocolade. Nomz!

chocolade pepernoten

5. Omdat we dan lekker kunnen cocoonen

Ah, heerlijk! Na het avondeten, als het een beetje begint te schemeren, op de bank kruipen met een spannend boek. Sloffen aan. Kaarsjes aan. Een SoyScent in de oliebrander. Kopje thee – of warme chocolademelk met slagroom – erbij. Dekentje over je heen. Terwijl de regen zachtjes tegen de ramen tikt. Eventueel het haardvuur aan. Heerlijk knus. Hier houd ik van.

cocooning

6. Omdat The Voice weer op TV is

Mensen in mijn omgeving weten dat ik nooit de TV aanzet, maar voor het programma The Voice maak ik een uitzondering. Vanaf september is het elke vrijdagavond half 9 vaste prik op RTL4. Ik vind het gewoon een heel leuk programma. Nog leuker vind ik het dan om Twitter in de gaten te houden met de hashtag #tvoh. Ben altijd benieuwd hoe iedereen over de optredens denkt. Sowieso is er in de herfst meer leuks op tv omdat de nieuwe seizoenen van series weer beginnen!

Mijn favoriete The Voice deelnemer tot nu toe:

7. Omdat ik dan weer vaker berry lips draag

In het voorjaar en in de zomer draag ik vooral frisse kleurtjes op mijn lippen, maar in het najaar grijp ik sneller naar de berrykleurige lipsticks. Diep donkerrood met een paarse ondertoon, of donkerpaars met een vleugje bruin. Deze donkere, mysterieuze kleuren vind ik perfect passen bij de herfst en kleuren mooi bij mijn huid.

rouge-volupte-shine-in-violet-incognito

8. Omdat ik creatiever ben in de herfst

Geen idee waarom, waarschijnlijk omdat je dan toch iets vaker binnen zit, maar in de herfst gaan mijn handen jeuken en wil ik alleen nog maar dingen maken. In de herfst kunnen jullie dus meer DIY’s verwachten!

sugarspice_12

9. Omdat de bioscopen volgeboekt zijn met toffe nieuwe films

Vanaf het najaar richting de Kerstdagen worden de vetste films uitgebracht. Dat is gewoon een feit. Dit najaar wacht ik met smart op de nieuwe Hunger Games, The Hobbit deel 2 en Gravity. Ook komen er hele vette games uit in het najaar. Sterker nog, de nieuwe Playstation 4 en XBox One worden gereleased. Mijn vriend en ik zijn al aan het sparen…

movies im excited about

10. Omdat de bomen er in de herfst betoverend mooi uitzien.

Need I say more?

herfst bos herfstblaadjes

Waarom heb jij zin in de herfst? En waarom niet?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

134 Reacties

 1. 26 september 2013 / donderdag, 26 september 2013

  Hierdoor krijg ik nog meer zin in het echte ‘herfst weer’! Ik hou echt van detectives kijken en die zijn in de Herfst altijd op tv, yay!

 2. 24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Wat zie je er op de 2e foto fantastisch uit!

 3. Lily
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Heerlijk artikel! Ik houd van jouw positiviteit! Dankjewel daarvoor :-)

 4. Marije
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Yes! Ik vind kleding voor de herfst/winter vaak echt veel mooier dan lente-/zomerkleding.. maar daar kom ik vaak wel weer op terug eerlijk gezegd, want ik ben een enorme koukleum dus na 5 vesten over elkaar heen wordt het iets minder mooi ;) Maar it’s the thought that counts!

  • Marije
   23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

   Oh en lekker rode wijntjes… <3

 5. Nora
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Hee Wudstik! Die vind ik al jaren geweldig, maar ik kijk The Voice niet (ik weet sterker nog niet eens goed wat het inhoud, ik dacht dat het een soort Idols zou zijn)… nu weet ik wat ik moet kijken op rtlgemist als ik me verveel, yess (erg hoor, nog meer procrastinatietools) O:).

 6. 23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Super grappig, ik had een week geleden ook een post online gezet met waarom ik zin had in de herfst, haha.

 7. Renate
  22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Inderdaad de pepernoten met witte chocolade of de truffelnoten, hmmm!
  Maar euh, de Xbox One is toch uitgesteld met een jaar?

  • Serena
   Auteur
   22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

   Neeeee… is dat echt zo? :(

 8. Nina
  22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  De herfst heeft iets heel gezelligs, maar ik vind het wel heel jammer dat ik nu al zo verkouden ben dat ik niet eens meer makkelijk de trap op kan lopen zonder buitenadem te zijn. En dat m’n hoofdpijn 20 keer erger is dan normaal :'(
  xxx

 9. 22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Ooh, bij het zien van die boomfoto’s krijg ik zin om in het bos te gaan wandelen :D

 10. 22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Wat een goede redenen. En vergeet ook dikke truien niet!

 11. 22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Love ittt
  Ik hou van de herfst omdat we weer toffe jassen en schoenen kunnen dragen, het de maand is van Halloween en herfst gewoon gezellig is.
  Waarom niet? De vervelende regenbuien als je op de fiets zit…

 12. 22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  leuke post! die ash enigma boots zijn echt heel mooi waar koop je die?
  en is het ok als ik dit als een soort tag overneem op min eiegen blog?

  leifs martha

  • Serena
   Auteur
   22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

   hi Martha, het is niet echt een tag, heb het gewoon zelf verzonnen, maar natuurlijk mag je een soortgelijk artikel op je blog schrijven, leuk juist! De Ash boots kun je kopen via sarenza.nl of zalando.nl, maarre.. niet schrikken van de prijs ;-)

 13. 22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Oh erg leuk artikel! Vind je coat er vet!

 14. Iris
  22 september 2013 / zondag, 22 september 2013

  Omdat al mijn favo series weer beginnen in de herfst! TVD, Supernatural, Once upon a time, Beauty and the beast! Lekker met een dekentje op de bank, kaarsjes aan, gezellig vuurtje in de kachel, en de laptop op de TV aansluiten om zo mijn serietjes te kunnen kijken :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *