Je eigen haar in laagjes knippen

De laatste tijd wil mijn haar echt niet meer zitten. Ik wilde het uitstellen, maar er is geen ontkomen meer aan: mijn haarpuntjes moeten er gewoon af. Ze zijn droog en gespleten waardoor mijn haren heel slierterig vallen en het sneller gaat klitten. Zelfs vlak na het borstelen ziet het er pierig uit.

Mijn moeder vertelde me dat ze haar eigen haren zelf in laagjes had geknipt nadat ze een aantal YouTube fimpjes had gezien van meiden die dat ook hadden gedaan. Nu ben ik wel van het experimenteren (tot op zekere hoogte) en omdat de haren van mijn moeder er prima uitzagen besloot ik het zelf ook te proberen.

Je eigen haar in laagjes knippen

Hieronder laat ik zien hoe ik mijn eigen haren in laagjes knip. Zet de video in HD voor de scherpste kwaliteit!

Hieronder voor- en nafoto’s. Links is voor en rechts is na. Op beide foto’s heb ik steeds mijn haren net geborsteld, kun je nagaan hoe erg het er eerst aan toe was voor de knipbeurt. Het was echt heel slierterig en ik kreeg er vrijwel meteen na het borstelen klitten in, het voelde aan als touw.

zelf haren in laagjes knippen 2Als ik mijn haren korter had geknipt had ik ook wat van de lengte weggeknipt en hadden de laagjes er nΓ³g beter ingezeten, maar dat durfde het niet zo goed aan voor de eerste keer. Ik moet zeggen dat er toch aardig wat af is gehaald, voornamelijk van mijn laagjes, waardoor mijn haren minder slierterig vallen en er minder droog en frizzy uitzien. Als ik nu mijn haren borstel is het gewoon zacht en glad, zoals het hoort.

zelf haren in laagjes knippenZo, ik kan er weer even tegenaan! Ik wil er eigenlijk ook nog wel iets van mijn lengte af, dus misschien dat ik later deze week een nieuwe poging waag en er dan nog iets meer vanaf knip.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe ik mijn eigen haren in laagjes (soort van) heb geknipt.

Knippen jullie ook wel eens je eigen haar of pony of vertrouw jij dat alleen toe aan een professionele kapsalon?

Until next time,
Serena Verbon

 

Volg:

233 Reacties

 1. Caitlyn
  18 juni 2014 / woensdag, 18 juni 2014

  Net geknipt en heel happy ermee

 2. Michelle
  15 mei 2014 / donderdag, 15 mei 2014

  Wow!!!! Dat je dat durft zeg!
  Ik laat het toch echt over aan de professionals, haha. Mijn kapper in amsterdam, day and night hairdressers, is top. Ze verknallen mijn haar nooit en dat komt denk omdat ze naar me luisteren (in tegenstelling tot veeeel andere kappers..).
  ik ga altijd naar de salon in de jordaan, maar kapper day and night hairdressers zit ook in het centrum van amsterdam en in de pijp. aanrader voor als je niet zelf je haar durft te knippen!!

 3. Ria
  7 februari 2014 / vrijdag, 7 februari 2014

  Ja, maar sorry- het is ook raar plat nu. De vorm is er uit.
  Ik ben ook een zelfknipster hoor. Mijn tip is om de bestaande laagjes na te knippen.
  Elk strengetje precies om dezelfe twee of drie vinger breede stukjes.
  Veel geluk!

  • Samrah
   13 september 2014 / zaterdag, 13 september 2014

   Hoe knip je alleen lange laagjes aan de voorkant langs je gezicht zeg maar? Ook op deze manier? Want ik zie dat er door heel het haar laagjes zitten, dus ook achter..
   Ik wil me lengte behouden en alleen laagjes aan de voor kant..

 4. Emily
  24 oktober 2013 / donderdag, 24 oktober 2013

  Net van plan om me haar te gaan knippen, kom ik dit tegen!! Wat een uitvinding. Elastiekje, klem en schaar gepakt & knippen maar! Dankjewel voor de duidelijke uitleg en ik kan weer door met een gezonde bos haar ! Thnx.

 5. Natasja
  1 oktober 2013 / dinsdag, 1 oktober 2013

  Serena, ik krijg een youtube playlist ipv je filmpje over haren knippen!

 6. Natasja
  1 oktober 2013 / dinsdag, 1 oktober 2013

  Serena, ik krijg een playlist ipv. het filmpje over zelf je haren knippen!

 7. Ingrid
  26 september 2013 / donderdag, 26 september 2013

  Ik heb het gisteren geprobeerd en het ziet er heel mooi uit! Nu moet ik niet altijd 30euro betalen voor alleen de puntjes te laten knippen! Hartelijk bedankt voor dit handig filmpje πŸ˜€

 8. Anoniem
  26 september 2013 / donderdag, 26 september 2013

  Hele handige video! Alleen vroeg ik me nu af of dit ook gewoon werkt als je een zijscheiding hebt

 9. Celien
  26 september 2013 / donderdag, 26 september 2013

  Ohhh, dit durf ik echt niet zelf. Haha! :p gelukkig is mijn mama kapster geweest en knipt zij mijn haren regelmatig bij… Enkel kleuren doet mijn kapper dus… πŸ™‚

 10. Ester
  25 september 2013 / woensdag, 25 september 2013

  IK HEB HET GEDAAN!!!
  Haha, ik zag je filmpje en heb het vanavond gedaan… zonder twijfelen, gewoon gedaan!
  En het is best aardig gelukt ook!
  Mijn haren voelen opeens zo lekker zacht, en ik heb zelf de regie in handen met hoe kort ik het knip! ( Ipv. Oeps, per ongeluk teveel door de kapper.. )

 11. Renske
  25 september 2013 / woensdag, 25 september 2013

  haha, “misschien dat jullie dit kunnen gebruiken” dacht ik even dat je je afgeknipte haar bedoelde πŸ™‚ Ik heb laatst ook zelf mij haar geknipt met behulp van een video van Farah Dhukai. Dat gaat nog even ietsje meer zoals de kapper het ook doet. Maar mijn haar is super gelukt! Ik ben er zo blij mee, ik snap niet dat ik elke keer zoveel geld betaalde voor de kapper, want dit kan ik prima zelf!

  • Samrah
   13 september 2014 / zaterdag, 13 september 2014

   Ik heb dat filmpje ook gezien van farah dhukai maar durf het niet na te doen.. Is het goed gelukt bij jou ?

 12. Roos
  25 september 2013 / woensdag, 25 september 2013

  Hoi Serena! Ik ben geen kapster, maar het valt me op dat kapsters altijd hun schaar veel meer verticaal houden (en dus niet een pluk “recht” afknippen maar met kleine verticale knipjes).
  Misschien valt het dan nog wat natuurlijker!
  Anders dan dat..,, RESPECT! πŸ˜€

 13. 25 september 2013 / woensdag, 25 september 2013

  Super gaaf, misschien dat ik het ook wel is ga proberen, maar lijkt me wel leuk!

 14. hannah
  25 september 2013 / woensdag, 25 september 2013

  omygoshhh
  mn hart ging tekeer, toen je die schaar erin zette haha!

 15. tineke
  25 september 2013 / woensdag, 25 september 2013

  Ik heb het ook gedaan werkt super!!!

 16. Betty
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Mijn haar is vettig en frizzy tegelijkertijd. En sliertig. Moet ik ook mijn haren laten knippen ofzo? Ik weet geen raad, ik heb het al twee weken geleden gedaan. Ik word er gek van. Heb zoveel dingen geprobeerd.

 17. Judith
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Ik heb mijn half lange haar vorige week ook geknipt! het voelt nu weer heerlijk aan en het is niet meer slierterig. πŸ™‚

 18. Jamie Lee
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Ik zou dit zelf dus echt niet durven, stel het gaat mis? Het staat je wel heel erg leuk. En het ziet er ook in een keer een stuk verzorgder uit. Leuk filmpje! Xoxo

 19. Jamie Lee
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Ik zou dit zelf dus echt niet durven, stel het gaat mis? Het staat je wel heel erg leuk. En het ziet er ook in een keer een stuk verzorgder uit. Leuk filmpje! Xoxo

 20. Yasmine
  24 september 2013 / dinsdag, 24 september 2013

  Woww, je haar ziet dr wel gezond uit, maar vond t eerst ook mooi haha ik weet niet of ik dat zou durven. 1x in mn leven bij een huiskapper laten doen, bakte er niks van… Ben benieuwd hoe kort je het doet!

 21. 23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Ik ben gezegend met feit dat m’n schoonzus kapster is. En zij doet gratis m’n haar. Zo lief!

 22. Gauri
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Jaaa, zo doe ik dat ook! Ongeveer. Ik doe het met nat/vochtig haar omdat ik krullen heb en anders kan ik het niet steil kammen. Dan doe ik de klem juist verticaal, zodat de onderlaag van mijn haar bovenaan de staart zit en de bovenlaag onder. Zo kun je, indien gewenst, schuin afknippen voor iets opvallendere laagjes en je kunt ook meer lengte behouden als het je dus enkel om de laagjes gaat. Daar is ook wel een filmpje van op Youtube. Ik kan geen URL posten denk ik(?), maar het heet “DIY layered haircut in 5 mins!” gemaakt door Jessica Schwartz. Ze legt het beter uit dan ik.
  Die methode geeft een goed genoeg resultaat, maar ik knip het droog nog even verder in model, omdat mijn haar niet overal even sterk krult. Als ik al mijn individuele krullen droog moet knippen, wat eigelijk de “gold standard” van krullen knippen is, duurt het veel te lang. Al helemaal omdat ik elke krul dan meerdere keren ga bewerken om er toch maar wat meer af te halen.
  Nee, dit is veel prettiger. Ik doe het al jaren zo.

 23. elvari
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Hoi, ik knip ook al jaren mijn eigen haar in laagjes. Alleen gebruik in de CREACLIP. Hierbij kam je ook al je haar naar voren. Je doet de clip erin en zorgt ervoor dat ie waterpas staat. (Dit is te zien op het waterpasmetertje op de clip zelf!) Daaronder knip je je haar af.
  Heb hem toen gekocht voor 30 dollar? op Ebay. Ook kreeg ik er nog een kleinere clip bij. Deze is meer bedoeld voor je pony of voor als je wat dunner haar hebt.
  Het is echt supermakkelijk en ben altijd binnen 2 minuten.

 24. 23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Het ziet er wel goed uit! Ik denk dat ik deze binnen een maandje ofzo (wanneer ik eigenlijk naar de kapper zou moeten moeten) ook eens probeer πŸ™‚

 25. Mariemarie
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Mijn vriend doet mijn haar en omgekeerd. Mijn pony (gewoon recht net onder wenkbrauwen) doen we ook met een kammetje, ongeveer op dezelfde manier als jij het doet. Dus naar voren trekken tot het punt waar het stukje eraf moet. Het stukje haar halen we eraf met een tondeus en niet met een schaar. Het kammetje is wel een simpel, plat kammetje. Werkt perfect πŸ˜‰

 26. 23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Oh mijn god jij hebt lef!
  Ik knip alleen mijn pony schuin, de rest laat ik lekker door een kapper doen.

  Al heb ik toen ik 6 of 7 was wel ooit mijn eigen pony geknipt, met zo’n kinderschaartje, zonder te kijken wat ik deed, TJAK zo mn hele pony eraf…Ik had nog een halve millimeter haar op mn voorhoofd over..maar het was wel kaarsrecht!

 27. 23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  wat een lef, zeker met zulk prachtig lang haar! Ik heb wel eens wat geprobeerd weg te knippen, dat was geen succes ^_^

 28. 23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Ik zou het zelf echt niet durven, ik ben veel te gehecht aan mijn haar, maar ik vind het bij jou best goed gelukt! Je ziet idd niet heel veel verschil, maar het ziet er wel gelijk een stuk gezonder uit!

 29. Claudia
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Ow, nee dat zou ik zelf nooit doen! Ik merk wel als een kapper mijn haar ‘verkeerd’ knipt, dat er meteen sneller gespleten puntjes in komen, dat terwijl ik uit ervaring wel bijna een jaar niet naar de kapper kan, zonder dat er gespleten puntjes in komen. Ik heb wel eens gehoord dat je ieder individueel haartje schuin zou moeten afknippen, de kapper kan dat goed (als het goed is..); maar misschien zit ik er wel naast, er is vast wel een ervaren kapster/kapper die dit leest en dit weet..

 30. elisapisa
  23 september 2013 / maandag, 23 september 2013

  Goed gelukt hoor πŸ™‚

  Ik knip mijn haren vaak zelf. Ik maak me daar nooit zo druk om. Het is maar haar.. dat groeit wel weer aan πŸ˜‰ Nu heb ik wel vrij veel slag. Met glad stijl haar zou ik ook meer aarzelend zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *