L’Oréal XFiber Xtreme Resist mascara review

Yasss, er is weer een nieuwe waterproof mascara op de markt die fantastische resultaten belooft, en L’Oréal heeft gevraagd of ik hem voor jullie wil reviewen. Maar natuurlijk wilde ik dat, want mascara’s reviewen (en foundations en wenkbrauwproducten) vind ik het leukste om te doen op make-up gebied. De nieuwe L’Oréal XFiber Xtreme Resist mascara belooft een false lash effect dat DE HELE DAG DOOR houdt. Ik ben benieuwd!

Mijn eisen


Zoals jullie wellicht weten heb ik kaarsrechte, fijne Aziatische wimpertjes die ik ALTIJD krul met de wimpertang. Wat ik dus vooral zoek in een mascara is een mascara die mij voorziet van HEEL VEEL volume en die de krul er de gehele dag mooi in laat zitten. Als mijn wimpers daarbij lichtelijk aan elkaar kleven vind ik dat geen probleem (dit zorgt immers voor meer volume en van een afstandje staat het juist mooi, vind ik), maar het moet natuurlijk geen spinnenpoot-effect geven. De mascara moet mijn wimpers dus ook mooi separeren. Verder moet het niet korrelen, uitlopen of afgeven. Ook vind ik het fijn als ik de mascara kan opbouwen met meerdere laagjes tot ik het gewenste effect heb bereikt. Ik heb nogal wat eisen!

De belofte

“No matter the situation.. face it with a mascara that resists ALL”

De nieuwe L’Oréal XFiber Xtreme Resist belooft extreme, waterproof volume en lengte; een false lash effect dat de hele dag door houdt.

Omdat waterproof formules andere wassoorten bevatten dan niet-waterproof formules, zorgen waterproof formules er eigenlijk altijd voor dat ze de krul in mijn wimpers behouden. Ze maken mijn wimpers wat steviger en liften ze omhoog, terwijl niet-waterproof formules mijn wimpers juist verzwaren waardoor ze uitzakken. Ik ben dus ERG blij dat L’Oréal heeft besloten om een waterproof variant aan hun XFiber lijn toe te voegen.

Daarnaast is een waterproof mascara ook erg fijn tijdens het sporten, het trotseren van regenbuien en ben je bestand tegen huilbuien (en die heb ik bijna elke dag, één zielig filmpje op YouTube en daar ga ik weer!). Ik ben erg benieuwd of deze mascara aan mijn (strenge) eisen zal voldoen, maar tot nu toe klinkt het allemaal zeer veelbelovend!

Verpakking & borsteltjes


De XFiber Xtreme Resist mascara is verpakt in een dieppaarse huls met aquakleurige accenten. Lekker kleurrijk en opvallend én tegelijkertijd zorgt de aquakleur voor herkenning (waterproof mascara’s hebben vaak een blauwe of turkooiskleurige huls). De huls heeft een speels patroontje dat me doet denken aan een korset en ligt lekker in de hand.

De huls bestaat uit 2 delen met elk een eigen borsteltje;
stap 1 – waterproof formule voor extreem veel volume (7,4 ml)
stap 2 – waterproof formule met vezels voor verlenging (7,1 ml)


Het borsteltje van stap 1 is slank en wat dikker aan beide uiteindes, zodat je extra goed bij die kleine babywimpertjes kunt komen. De borstelhaartjes zijn vrij kort en staan redelijk dicht op elkaar. Ik merkte dat ik hierdoor juist goed bij de wimperaanzet kon komen en mijn wimpers van aanzet tot uiteinde goed kon voorzien van een laagje mascara.


Het borsteltje van stap 2 is wat groter en voller dan die van stap 1, en bovendien lichtjes gebogen. De borstelhaartjes zijn wat langer en deze formule bevat bovendien vezels, die de wimpers subtiel verlengen en extra volume geven. Met deze stap breng je je wimpers écht naar een next level!

Before & After


Dit is het resultaat na stap 1 (midden) en stap 1 + 2 (rechts). Zoals je zie kun je het volume prachtig opbouwen.

Wow, wat een verschil! Van héél dichtbij lijken ze misschien iets te heftig, maar van een afstandje vind ik het persoonlijk juist heel erg mooi. Vooral omdat ik JUIST volume wilde creëren, en dat is nogal een opgave met mijn fijne wimpertjes.

En is ‘ie echt waterproof?

That’s the question! Ik heb dit uiteraard uitvoerig getest door uien te snijden ZONDER mijn geliefde onion goggles.


Prikkende ogen, huilen met de pet op, maar géén uitgelopen mascara. Mocht je het je afvragen, het zwarte bij mijn wimperrand is een smokey lijntje oogpotlood en het donkere onder mijn ogen is de schaduw van mijn oogbol. Ik heb het dubbelgecheckt in de spiegel, maar de mascara had absoluut niet gevlekt en zag er nog tiptop in orde uit!


En toen de ultieme test: ik nam een douche. En niet dat ik er 2 seconden onder heb gestaan waarbij ik mezelf lichtelijk heb nat gespetterd, NEE. Ik heb een volle 5 minuten onder de straal gestaan (wij hebben een waterval douche) waarbij ik het water rijkelijk over mijn hoofd en gezicht (en wimpers) heb laten stromen. Daarna riep ik George, die deze foto van me heeft gemaakt. En zoals je ziet, wederom géén uitgelopen mascara.

Ik kan dus met een gerust hart zeggen dat de L’Oréal XFiber Xtreme Resist waterproof mascara inderdaad waterproof is en ik ben ervan overtuigd dat het zowel een paar traantjes als een een flinke Hollandse regenbui moet kunnen doorstaan. Dikke duim omhoog!

Eindconclusie


De L’Oréal XFiber Xtreme Resist waterproof mascara doet wat mij betreft écht wat ‘ie belooft, namelijk mijn wimpers dat gewilde false lash effect geven! Daarbij is hij écht goed waterproof en doorstaat hij zelfs het slechtste weer of een flinke (hormonale) huilbui. Ik ben daarom zeer te spreken over deze nieuwe mascara.

Het fijne is dat je het volume gemakkelijk kunt opbouwen. Dus heb je een dagje zin in een naturel look, dan gebruik je alleen stap 1. Wil je flink wapperen met die wimpers, dan breng je daarover nog een laagje aan met stap 2. Ik vind het zeker een pluspunt dat je dit kunt afwisselen van dag tot dag.

Verder voldoet de mascara op alle vlakken aan mijn eisen; het houdt de krul er de gehele dag goed in, het geeft mijn fijne wimpertjes extreem veel volume, de wimpers worden mooi uitgewaaierd en tijdens het aanbrengen ervaar ik geen korreltjes of klontjes. Ook tijdens de dag gaat de mascara niet vlekken of vegen. Aan het einde van de dag verwijder je de mascara gemakkelijk met een 2-fasen eyemake-up remover.

Prijs & verkrijgbaarheid


De L’Oréal False Lash XFiber Xtreme Resist Waterproof mascara heeft een adviesverkoopprijs van €18,99 en is momenteel verkrijgbaar bij de (online) drogist.

Wat vinden jullie van het effect van deze nieuwe mascara, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:
geschreven in samenwerking met L'Oréal

20 Reacties

 1. Christel
  25 februari 2018 / zondag, 25 februari 2018

  Ziet er goed uit ga ik proberen ??

 2. 25 februari 2018 / zondag, 25 februari 2018

  klinkt als een fijne mascara die zijn werk inderdaad goed doet. je hebt hierdoor prachtige wimpers op de foto. liefs soraya

 3. 23 februari 2018 / vrijdag, 23 februari 2018

  Ik vind het ook wel een heel mooi resultaat eigenlijk, vooral ook omdat het zo mooi op te bouwen is 🙂

 4. Kiri
  22 februari 2018 / donderdag, 22 februari 2018

  Ziet er goed uit! Wil de mascara er wel een beetje af ‘s avonds? Wat voor product gebruik je hier precies voor als ik mag vragen?

 5. ingrid
  22 februari 2018 / donderdag, 22 februari 2018

  super review sereen ! ik wilde wel even zeggen dat deze mascara in de folder van Etos stond van vorige week? geloof ik. Maar toen ik naar de winkel ging, was de mascara nog binnen…
  Zodra hij bij de drogist ligt, ga ik hem zeker proberen ! 🙂

 6. Matanja
  22 februari 2018 / donderdag, 22 februari 2018

  Goed resultaat, ik ga deze ook proberen 🙂
  Mooie nagellak heb je op, mooi kleurtje met die gelige gloed!

 7. Rita
  22 februari 2018 / donderdag, 22 februari 2018

  Ik ga straks eens in de winkel kijken en ook meteen een 2 fasen make-up remover aanschaffen.

 8. Anja
  21 februari 2018 / woensdag, 21 februari 2018

  Oh wauw, dat ziet er goed uit zeg! Ik ben toch aan een nieuwe mascara toe, dus deze review is net op tijd.

 9. 21 februari 2018 / woensdag, 21 februari 2018

  Persoonlijk vind ik hem iets te heftig, maar wel fijn dat ‘ie ook daadwerkelijk waterproof is!

 10. 21 februari 2018 / woensdag, 21 februari 2018

  Wauw, wauw en nog is wauw! Wat een super resultaat! Deze moet ik ook gaan proberen.
  Wat een geweldige foto met die sjalotjes haha!

  Liefs Sophia

 11. Rowan Chanel
  21 februari 2018 / woensdag, 21 februari 2018

  Wauw I loveee the result!
  Heb zelf vaker een lashlift laten doen, soort wimper permanent, en dan blijven mijn Aziatische wimpers echt met iedere mascara mooi.
  Toch het idee gekregen dat het niet helemaal goed was voor m’n wimpers, en ben ik ‘aan de waterproof mascara’s gegaan’ omdat jij daar zo over te spreken bent.
  Nu haal ik mijn oog makeup er altijd af met kokosolie, maar met waterproof mascara is dat echt niet te doen. Jij zegt dat je je mascara er af haalt met 2-fasen eyemake-up remover, maar denk je dat het vergelijkbaar is met kokosolie?
  Enne.. echt een héle leuke review! Wie verzint er nu om onder de douche een waterproof mascara te testen en een selfie te nemen met uien? Dat is toch echt awesome! 😀 Vind ik echt leuk!

 12. Ashling
  21 februari 2018 / woensdag, 21 februari 2018

  Mooi resultaat! Alleen vind het wel een flinke prijs voor een drugstore merk

 13. Sara
  21 februari 2018 / woensdag, 21 februari 2018

  Oh wauw! Wat een effect, heel mooi!
  Hoewel ik het effect echt prachtig vind, moet ik eerlijk bekennen dat ik € 19 voor een “drugstore” mascara wel duur vind… Misschien koop ik ‘m als ‘ie eens in promo staat 🙂

 14. Debby
  21 februari 2018 / woensdag, 21 februari 2018

  Ik had deze post maandag al gelezen maar ineens was hij weg! Ziet er in elk geval exht top uit! :):)

 15. 20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

  WoW, wat een mooi resultaat..zou het ook zo mooi zijn op mijn fijne Aziatische non-existent wimpers vraag ik mij af? En je nagels…perff

 16. 20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

  Ik had deze mascara ook ontvangen! Omdat ik elke dag nep wimpers draag breng ik alleen mascara aan op mijn onderste wimpers. Ik heb daar bijna geen haartjes zitten en ze zijn daar ook super dun en kort. Deze mascara werkt helaas niet goed voor mijn onderwimpers. Zelfs met een primer wilt de mascara niet goed mijn haartjes pakken! Jammer. Ik heb het nog niet geprobeerd op mijn bovenste wimpers maar als ik jouw resultaat zie dan ben ik heel erg benieuwd hoe het bij mij eruit gaat zien!

 17. 20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

  oh wauwzers! wat een mooi resultaat zeg 😀 ben zelf nooit zo fan van de 2 stappen mascara’s maar ik ga deze ook wel eens een poging wagen 🙂

 18. Jen
  20 februari 2018 / dinsdag, 20 februari 2018

  Ziet er goed uit! Al zou ik het persoonlijk fijner gevonden hebben als het gewoon in 1 stap kon. Ik heb die 2 stappen mascara’s nooit echt begrepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *