Werkt een jaderoller nu écht (of is het gewoon een trend)?

Sinds vorig jaar zie ik ze steeds vaker op “the gram” verschijnen; gezichtsmassage rollers gemaakt van halfedelstenen zoals Rozenkwarts en Jade. Beauty guru’s ZWEREN erbij. Deze rollers stralen pure luxe uit en doen het dan ook fantastisch op beauty flatlays, maar dienen ze puur als accessoire of worden ze ook daadwerkelijk gebruikt? Zijn Jade rollers een trend of zal het op den duur voorgoed integreren in onze dagelijkse skincare routine?

Dat Jade rollers een trend zijn is misschien niet helemaal de juiste term, aangezien deze skincare accessoires al eeuwenlang bestaan. De term comeback is passender. Er is namelijk bewijs dat ze in de zevende eeuw al werden toegepast in China, waar men heilig gelooft in de helende en geneeskrachtige werking van Jade.

Hoe zien ze eruit?

Jaderollers zien er feitelijk uit als mini verfrollertjes, maar dan met een ovale Jadesteen op de plek waar normaal gesproken foam zou zitten. Er bestaan ook dubbele Jaderollers die aan de ene kant een brede Jadesteen hebben voor het gezicht en aan de andere kant een kleinere steen waarmee je gemakkelijker onder je ogen kunt rollen (maar dan zónder ze uit te steken). Ook bestaan er Jaderollers waarvan de steen ingekerfd is, waardoor de massagefactor aanzienlijk wordt verhoogd.

Omdat Jaderollers nu zo’n grote trend zijn worden ze uiteraard ook op ‘ome Ali’ aangeboden voor heel wènig. Maar pas op, als de prijs te goed is om waar te zijn, is dat het waarschijnlijk ook. Er is namelijk veel namaak in omloop. ‘Stenen’ van kunststof of glas die geverfd zijn in de kleur van een Jadesteen. Of rollers die van ellende uit elkaar vallen en die bij elke rol een piepend of krakend geluid maken. Rollen hoort relaxt te zijn, dus dit wil je natuurlijk niet. De meeste echte Jaderollers zijn zo rond de €25,- per stuk, gemaakt van echte Jadestenen en rollen lekker soepel en geluidloos over de huid.

De voordelen van gezichtsmassage


‘Ain’t nobody got time for that!’, toch? Even snel die nachtcrème erop slaan en hoppa, meteen je bed in. Toch is het wellicht het proberen waard. Het kost je 5 minuten extra in zowel je ochtend- als avondroutine, maar volgens de Chinezen is gezichtsmassage dé KEY voor een mooiere, stralendere en rimpelloze huid.

Elke dag gebruiken we onze gezichtsspieren. Wanneer je praat, nadenkt, lacht, eet. Elk spiertje wordt aan het werk gezet. Misschien heb je zorgen, wat stress, ben je snel geneigd om diepe fronsrimpels te vormen wanneer je nadenkt… in deze gevallen kan een gezichtsmassage HEERLIJK zijn om even die spieren te laten ontspannen. Tegelijkertijd voorkom je dat de spanning in je gezichtsspieren op den duur rimpels zal vormen. Kortom, een gezichtsmassage is niet alleen relaxt voor je geest, maar gaat ook preventief rimpels en fijne lijntjes tegen. Tja, waarom botox spuiten tegen preventieve rimpelvorming als je ook met een steen over je gezicht kunt rollen, zou je zeggen.

Maar we zijn nog niet klaar. Een goede gezichtsmassage bevordert ook nog eens je bloedcirculatie waardoor je huid op den duur steviger zal aanvoelen en daarbij zal stralen en blaken van gezondheid. Rode blos, glowy skin, alles! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik sta helemaal te popelen om die roller te gebruiken want THIS SHIT SOUNDS AMAZING!

De helende werking van Jade


Niet iedereen gelooft in de helende werking van edelstenen, dus misschien is het volgende stukje totaal niet jouw ding en veel te zweverig allemaal. Skip deze alinea dan vooral en ga meteen door naar het volgende hoofdstuk. Zelf geloof ik echter wél in de geneeskrachtige werking van edelstenen. Niet zo extreem (edelstenen kunnen natuurlijk niet alles oplossen en genezen), maar ik ben ervan overtuigd dat sommige stenen je kunnen voorzien van extra kracht, bescherming, rust, lef of wijsheid. Misschien zit dit dan compleet tussen je oren, maar een placebo-effect moet je zeker niet onderschatten, zeiden wij altijd op het lab.

Zo werd mijn oma – die vrij snel gestresst was – altijd heerlijk kalm van de steen Amethist. Ze legde er ook altijd eentje naast haar bed als ze ging slapen, het hielp bij haar namelijk tegen spanningshoofdpijn. Als ik vroeger op school moest presenteren droeg ik wel eens een Tijgeroog, voor extra zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen. En toen ik zwanger was van Marshall vroeg ik aan mijn moeder of ze een ketting met Maansteen voor me wilde maken en die heb ik de gehele zwangerschap gedragen. Over Maansteen zegt men namelijk dat het je emoties in balans brengt en dat het een positieve ondersteuning geeft tijdens de zwangerschap.

Over Jade zegt men dat het een zeer positieve steen is. Jade helpt je jouw doel in het leven te vinden, zorgt voor wijsheid via mooie dromen, beschermt je tegen negatieve invloeden, zorgt voor innerlijke rust, maar geeft wel positieve energie om door te gaan in moeilijke tijden. Naast deze goede eigenschappen op de geest heeft Jade ook goede eigenschappen voor het lichaam, waaronder een sterk effect op huid, haar en nagels. Littekens worden minder zichtbaar als je Jade draagt.

De helende werking van Rozenkwarts


Naast Jaderollers bestaan er ook rollers gemaakt van Rozenkwarts. Rozenkwarts heeft door zijn hoge gehalte siliciumdioxide een verjongend effect op de huid. Door regelmatig met Rozenkwarts over de huid te gaan wordt het op den duur strakker en steviger.

Om heel eerlijk te zijn twijfel ik een beetje over de werking die edelstenen kunnen hebben op ons UITERLIJK, maar ik geloof zeker in de werking die zij kunnen uitoefenen op ons INNERLIJK, zowel spiritueel, emotioneel als mentaal.

Of je nu wel of niet gelooft in de helende werking van edelstenen, een koude, gladde steen is hoe dan ook heerlijk verfrissend om over je huid te rollen. En zeker in de ochtend, waneer je opstaat met een opgeblazen gezicht en zakken vol vocht onder je ogen, haha! Door je roller in de koelkast te leggen wordt ‘ie zelfs EXTRA koud en hiermee rol je de zwelling onder je ogen binnen no-time weg.

Hoe werkt het?

Je kunt natuurlijk in het wildeweg over je gezicht gaan rollen, maar om het beste effect van een gezichtsmassage te ervaren moet je het eigenlijk wel met beleid doen. En dat gaat als volgt:


Stap 1 – kaaklijn en wangen
Met de grote roller rol je vanaf je kin langs je kaaklijn omhoog. Ga van onderen langzaam naar boven en rol altijd van binnen naar buiten.


Stap 2 – ogen
Met de kleine roller begin je bij je traanbuis en rol je richting je oor. Weer van binnen naar buiten dus. Rol eerst onder je ogen, maar rol ook voorzichtig over je oogleden heen en het stukje daarboven, tot aan je wenkbrauwen.


Stap 3 – voorhoofd
Gaan we verder naar boven, maar nu pak je weer de grote roller. Begin in het midden van je voorhoofd en rol richting je haargrens.


Stap 4 – hals
Veel vrouwen vergeten hun hals en decolleté wanneer het op skincare aankomt. Zonde eigenlijk, want wat heb je aan een mooi en glad gezicht in combinatie met zo’n slap kippennekje wat eronder hangt te flubberen? Meenemen dus die handel! Nadat je je hals en decolleté hebt voorzien van de nodige crèmes rol je van boven naar beneden. Begin bij je kaaklijn en rol richting je sleutelbeenderen.

Al met al ben je zo’n 5 tot 10 minuten bezig met rollen.

Voordat je überhaupt begint met rollen moet je gezicht gereinigd zijn en heb je je serum, facial oil of dag- of nachtcrème al aangebracht. De Jaderoller is feitelijk de laatste stap in je skincare routine en het verhoogt tevens de absorptie van je laatst gebruikte producten in de huid.

Zelf bewaar ik mijn Jaderoller in de koelkast zodat ‘ie extra koud en verfrissend is. Het voelt érg lekker aan moet ik zeggen, maar ik hoop vooral dat de extra koude stenen mijn gezicht sneller zal de-puffen in de ochtend.

Before & After

GOEDEMORGEN! Links mijn gezicht vlak nadat ik ben opgestaan. Ik lach echt als een boerin met kiespijn, hahaha! Beetje brakkig, beetje moe, beetje opgezwollen. Een koffie, wat mascara en een massagebeurt met de Jaderoller later, zie ik eruit als op de foto rechts.

Conclusie

Tja, zo op het eerste gezicht zie ik niet bijster veel verschil. Al lijkt het onder mijn ogen wel iets meer gladgestreken te zijn. De koele jadesteen voelt HEERLIJK verfrissend aan op mijn brakke, puffy gezicht, dat is een feit. Een fantastische manier om mee wakker te worden. Na mijn gezichtsmassage voel ik me dan ook echt lekker fris en fruitig, en klaar om de dag bij zijn ballen te pakken. Aan het einde van de dag zorgt de koele steen echter voor een extra ontspannen momentje, zodat ik helemaal zen en zorgeloos mijn bed in duik.

Ik gebruik de Jaderoller nu zo’n 2 weken elke dag, maar van een betere doorbloeding heb ik nog niet veel gemerkt. Misschien komt dat omdat ik nooit echt last heb van een doffe huid. Ik gebruik de juiste skincare waardoor mijn huid er vrijwel altijd stralend en ‘glowy’ uitziet. Ook over het vervagen van rimpels kan ik weinig zeggen, ik heb namelijk geen rimpels (sorrynotsorry, haha!). Maar ik geloof er heilig in dat een gezichtsmassage preventief werkt om rimpelvorming te voorkomen. En of je jezelf nu masseert met je vingertoppen, met een Jaderoller of met een ander apparaat… dat maakt in mijn ogen niet zo veel uit.

Maar laten we eerlijk zijn, zonder Jaderoller zou ik mezelf nooit een handmatige gezichtsmassage geven. De Jaderoller is dus zeker een ‘reminder’ om dit wel te doen aan het einde van mijn skincare routine. Een Jaderoller is vooral erg makkelijk en laagdrempelig in gebruik; je hoeft het ding niet op te laden, in een stopcontact te steken of er batterijen in te doen. Jaderollers kosten je geen rib uit je lijf en ja… ze zien er nu eenmaal ook erg prachtig en zeer ‘Instagrammable’ uit.

Bottom line: ik kan jullie niet vertellen dat mijn huid er in de afgelopen 2 weken stukken op vooruit is gegaan en of een Jaderoller dus écht werkt, maar ik merk wel aan mezelf dat ik het heel erg fijn vindt om de Jaderoller te gebruiken. Het werkt heel ontspannend en verfrissend en ik denk dat het op de lange termijn een positief effect zal hebben op mijn huid. Daar zien we nu, na 2 weken gebruik, natuurlijk niets van. Maar als ik dit elke dag blijf gebruiken weet ik bijna zeker dat ik daar over 10+ jaar de vruchten van pluk (maar blijf ik deze roller echt elke dag gebruiken de komende jaren? Dat is de vraag.). Ik vind het voor NU in elk geval een heerlijke aanvulling op mijn skincare routine. I love it!

Waar koop je het?

Er zijn verschillende merken en webshops die Jade- en Rozenkwarts gezichtsroller verkopen, maar mijn Jaderoller is afkomstig van The Coucou Club. De Jaderoller kost €35,- en de Rozenkwartsroller kost €45,-. Ze zijn uiteraard goedkoper verkrijgbaar via eerder genoemde ‘Ome Ali’, maar je moet wel echt uitkijken omdat er veel namaak en slechte kwaliteit in omloop is.

Wat vinden jullie van deze gezichtsrollers, is het iets voor jou?

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

33 Reacties

 1. Marianne
  12 maart 2024 / dinsdag, 12 maart 2024

  Hallo,
  Ik heb een vraagje…..hoe lang moet je masseren/rollen?
  per gebied 5x herhalen of vaker???

 2. Tess
  25 januari 2022 / dinsdag, 25 januari 2022

  Ik vind het wel echt super fijn een jade roller te gebruiken als ik erg moe ben of huilgezicht heb, geeft echt een verfrissend gevoel en ik heb ook het idee dat m’n gezicht er wat minder puffy van wordt. Soms laat ik hem even in koud water liggen, zodat hij lekker fris aanvoelt

 3. YvV
  22 mei 2020 / vrijdag, 22 mei 2020

  Ook heel fijn en do-able om gedachteloos tijdens TV-kijken je huid die opkikker mee te geven! Kost het je meteen geen extra tijd.

 4. Renate
  27 februari 2020 / donderdag, 27 februari 2020

  Met een eczeem uitbraak slaap ik met een enorme rozenkwarts in bed. Ik heb het ook op handpalmen, dan leg ik mijn hand op de steen en dan is het ‘s ochtends rustig en dicht.
  Ik ga nu de roller proberen voor mijn gezicht

 5. 8 maart 2019 / vrijdag, 8 maart 2019

  Wat masseer je? Ik zat te denken aan aloë gezichtstoner?

 6. 8 december 2018 / zaterdag, 8 december 2018

  Het werkt bij de 1 iets meer dan bij de ander!

 7. Denise
  27 november 2018 / dinsdag, 27 november 2018

  Ziet er prachtig uit!
  Lekker fris smorgens!

  X

 8. Sandra
  24 november 2018 / zaterdag, 24 november 2018

  Uuh lachrimpels zijn toch ook rimpels??

 9. S.R. Janssen
  21 november 2018 / woensdag, 21 november 2018

  De Nederlandse taal verloederd, en als men een vreemde taal spreekt of leert doe het dan zoals het hoort, en vernederlands het dan niet.
  Ik was lid van een mannenkoor daar werd ook door enkelen ook uitgesproken zoals het er stond, en als je er een opmerking maakte dan zei men dat het er stond(?). Toen ik daarop de opmerking maakte van, “ja maar het het staat er toch “woordje mein (Duits) spreek je ook uit als main.
  De Nederlander, in het algemeen,probeert, zijn mening c q wil, generaties lang, bij een ander op te dringen. Dit als commentaar op het recept smoor kip, nee het is SEMOOR, smoor is Nederlands en SEMOOR is BAHASA of Indonesisch. Het Engels idem dito

  • Serena
   Auteur
   21 november 2018 / woensdag, 21 november 2018

   Mijn familie zijn Indische Nederlanders, dus dan wordt er logischerwijs Nederlands met Bahasa gemengd of zelfs door elkaar gehaald. Wij zeggen en schrijven thuis daarom altijd gewoon ‘smoor’. Misschien dat er een tante of oom wel nog ‘semoor’ gebruikt, zou kunnen. Is toch niet erg? Door de jaren heen veranderen woorden nu eenmaal. Hoort bij het leven, meneer.

  • Mieke
   14 augustus 2019 / woensdag, 14 augustus 2019

   Bedoelt u misschien “De Nederlandse taal verloedert, ..”? (Met een “t”) 😉

  • B
   11 juli 2021 / zondag, 11 juli 2021

   De Nederlandse taal verloedert….. niet verloederd

 10. Renu
  21 november 2018 / woensdag, 21 november 2018

  Hoi Serena, zou het superleuk vinden om meer te lezen over de (beschermde) werking van edelstenen!

 11. 20 november 2018 / dinsdag, 20 november 2018

  zie ze zoveel voorbij komen, en blijf erin interesseert. Ik geloof wel in werkende stenen, maar op deze manier? dat weet ik niet helemaal zeker. Al wil ik er zo ie zo al eentje op te gebruiken voor de kou, foto’s en anders wel als decoratie op mijn kaptafel. ik vind ze prachtig om te zien! liefs soraya

 12. marrie
  20 november 2018 / dinsdag, 20 november 2018

  Ik heb jaren geleden een dergelijke roller met rozenkwarts gekocht. Naar aanleiding van jouw artikel deze weer tevoorschijn gehaald en de kat ermee gemasseerd. Die vond het heerlijk,?

  • Serena
   Auteur
   21 november 2018 / woensdag, 21 november 2018

   Wat een bofkont, die kat van jou! Haha!

 13. Nienke
  16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Ik heb er een bij flying tiger gekocht, €4 dacht ik!

 14. 16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Ik heb er een van ome Ali, ik vind het gewoon fijn om te gebruiken en zeker in de ochtend lekker fris!

 15. Miranda
  16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Misschien een vreemde vraag, maar hoe reinig je de rollers? Want ik wil niet een opeenstapeling van serum, moister, enz in mijn gezicht rollen 🙂

  • Laura
   16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

   Ik reinig hem altijd met alcohol van de kruidvat (ketonatus 70%)

  • Serena
   Auteur
   19 november 2018 / maandag, 19 november 2018

   Ik spoel het gewoon even af onder de kraan met een ietsiepietsie face wash

 16. 16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Voor de vormgeving zou je ze al bijna willen hebben, maar verder… jammer dat je toch niet heel veel resultaat ziet.

 17. 16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Altijd lastig om te reviewen of dit soort producten nu echt effect hebben! Persoonlijk denk ik dat het iets is wat je misschien de eerste 2 weken intensief gebruikt en dat het dan op een gegeven moment automatisch uit je routine verdwijnt ofzo..

 18. Varenka
  16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Pfffttt ik zou niet weten waar ik d energie en tijd vandaan zou moeten halen.
  Ik denk dat ik meer baat heb bij 10 minuten extra slaap dan dit gehannes met deze rollers.
  Maar…..het ziet er wel heel aantrekkelijk uit, als m’n badkamer niet uit zou puilen van allemaal potjes, flesjes en tubetje’s zou het heel mooi staan op een plankje bij wijze van dcoratie

 19. Rowan Chanel
  16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Ik denk inderdaad dat het een trend is die overwaait.
  Super fijn natuurlijk voor degene die dit wél geweldig vinden en verschil zien.
  Ik reinig mijn gezicht nu al een tijdje met de Oil Cleanse Method, na een artikel van jou, en masseer dan mijn gezicht al met mijn vingertoppen.
  Daarentegen ben ik dan wel weer ‘zweverig’ opgesteld dat ik ook geloof in edelstenen. Heb ze vroeger altijd gehad, was er helemaal gek op. Voor mij hielp het ook echt (weet even niet meer waarvoor)
  Misschien toch maar weer eens opnieuw verdiepen welke edelsteen voor nu bij me past 🙂

  • Serena
   Auteur
   16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

   In dat geval denk ik dat je beter een sieraad met een edelsteen kunt dragen dan een Jade- of Rozenkwartsroller kunt gebruiken! Want die draag je dan de hele dag bij je.

 20. Emma
  16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Interessant! Ik ga hem denk ik ook kopen.
  Onder het mom van, baadt het niet dan schaadt het niet ?

 21. L
  16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Vind de prijs echt te hoog
  Heb er 1 bij Ali besteld, ik ben ervan overtuigd dat webshops ook hun voorraad daar vandaan haalt
  Ik heb ook de nuface maar ik zie geen verschil

 22. lousaa
  16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Oh dit lijkt me echt weggegooid geld. Ik geloof niet dag je met zo’n hard ding goed kunt masseren, dan gebruik ik liever mijn vingers. Koeling vind ik niet prettig (heen en weer lopen van de badkamer naar de keuken om iets voor mn gezicht uit de ijskast te halen ook niet). Ik geloof niet dat stenen je mooier kunnen maken door ze over je huid te halen en ik vind die zogenaamd helende werking ook niet zo aannemelijk (als het echt werkte was er wel bewijs voor). En aan het end van het liedje vind ik die rollers ook nog eens lelijk…

  Dan koop ik liever werkzame stoffen als caffeine tegen de wallen of ga ik aan de microdermabrasie en glycolzuurpeeling.

  • marrie
   21 november 2018 / woensdag, 21 november 2018

   Ik kreeg inderdaad een bloeduitstorting onder mijn oog van zo’n roller, je moet echt voorzichtig zijn. Ik gebruik het nu zoals eerder vermeld om mijn kat te masseren.

 23. Tamara D
  16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

  Ik vind ze wel erg mooi maar betwijfel of ik dit iedere dag zou doen, vooral met 2 kinderen hihi. Ik ben meer geïnteresseerd in het marmeren rechthoekig bordje. Waar kan ik het kopen ?

   • Tamara D
    16 november 2018 / vrijdag, 16 november 2018

    Een hele webshop met marmer? ik denk dat ik een nieuwe verslaving heb gevonden haha, thnx voor je reactie serena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *