Er bestaat zoiets als een Baby Spa en ik ging er heen

In Azië is het heel populair; een spa speciaal voor baby’s. Met name in Indonesië en Singapore is het heel normaal om samen met je kindje een wekelijks bezoek aan de Baby Spa te brengen. Ik kende het concept nog niet, maar toen ik werd uitgenodigd door The Happy Baby Spa in Amsterdam was ik razend enthousiast en natuurlijk ook heel erg benieuwd! Ik mocht iemand meenemen dus ik moest meteen aan mijn beste vriendinnetje Nena en haar zoontje Max denken.

Afgelopen vrijdag stapten we in de auto richting Amsterdam. Marshall en Max zijn eerst heerlijk gaan floaten (in té schattige zwembroekjes!), daarna gingen de bubbels en de gekleurde lampen aan en daarna hebben we ze onder begeleiding van de eigenaresse een heerlijke baby massage gegeven met biologische amandelolie. Op de terugweg naar huis lagen ze helemaal KNOCK OUT, dus volgens mij hebben ze er echt van genoten en zijn ze helemaal zen geworden door deze spa sessie.

Benieuwd naar onze dag bij de Baby Spa? Check het in de video hieronder;

Het was echt een leuk dagje uit en we kunnen het iedereen aanraden om ook eens een bezoekje te brengen aan een Baby Spa! Niet alleen is het erg leuk (en kun je er natuurlijk geweldige foto’s en video’s maken van je baby), het floaten en de massage hebben ook zeker voordelen.

Het floaten vind plaats in speciale hydrotherapiebakken gevuld met gezuiverd water, vrij van chloor en andere chemicaliën. De temperatuur schommelt tussen de 35 en 37 graden.

Hydrotherapie is:

 • Bevorderend voor de spierontwikkeling van je baby
 • Goed voor het slaapritme en kalmeert (onrustige) baby’s
 • Vergroot de longcapaciteit en zorgt voor betere ademhaling
 • Bevordert de zwemreflexen, coördinatie en het zelfbewustzijn
 • De zachte tegendruk van het water heeft een positief effect op de spijsvertering en de intensiteit van krampjes.

De massagesessie hierna vonden wij heel leerzaam. De eigenaresse doet het voor op een pop en Nena en ik volgden haar instructies. Deze massage kun je dus ook thuis toepassen, bijvoorbeeld nadat je baby in bad is geweest, voor het slapen gaan. Masseren zorgt voor een betere band met je baby. Het geeft hem geborgenheid en maakt hem lekker ontspannen, maar de massage stimuleert ook de darmen en dus de stoelgang van je baby, waardoor eventuele krampjes kunnen worden verminderd.

GIVEAWAY
Van de eigenaresse mag ik een Baby Spa-sessie verloten onder één van mijn kijkers, dus geef deze video een LIKE, laat een COMMENT achter en volg The Happy Baby Spa op Instagram om mee te doen!

Wij willen The Happy Baby Spa bedanken voor de uitnodiging! Mocht je het ook willen proberen, de hele maand november en december is er 25% korting op alle sessies. En nog een laatste tip: dit is natuurlijk een HEEL LEUK KRAAM- OF KERSTCADEAUTJE voor moeders.

Until next time,
Serena Verbon

Volg:

9 Reacties

 1. 28 november 2018 / woensdag, 28 november 2018

  Oh my god!! Wat een geweldige filmpje! Lijkt me zo leuk om dit met mijn kindje te doen! ^^

 2. Merel zwaanenburg
  12 november 2018 / maandag, 12 november 2018

  Ik doe mee!! Lijkt me enig als mn kleine meisje er is(nog maar 5 weekjes!!!) en om samen met mn vriendin heen te gaan die ook net bevallen is!

 3. Loes
  12 november 2018 / maandag, 12 november 2018

  awwww ik heb echt met een glimlach gekeken naar hoe ze lekker aan het dobberen en trappelen waren <3
  Wat lijkt Max op Nena zeg, die ogen!
  Door dit soort filmpjes wil ik ook een baby hahaha

 4. 11 november 2018 / zondag, 11 november 2018

  Wat super schattig zeg gossie we smelten hier! ik heb geen kinderen maar het klinkt wel enorm goed voor zo’n kleintje

 5. Emma
  11 november 2018 / zondag, 11 november 2018

  Leuk! Ik heb ook 3 lesjes babymassage gevolgd( werd vergoedt van de verzekering). Mijn zoontje vond het ook super chill en was daarna ook echt doodmoe. En hij begon altijd tijdens de massage onwijs te poepen( schijnt normaal te zijn) met als gevolg dat ik dus snel alles weg moest poetsen haha.

  • Serena
   Auteur
   12 november 2018 / maandag, 12 november 2018

   Hahaha, oeps! Maar ja, wel een goed teken dat het goed is voor de stoelgang dus 🙂

 6. 11 november 2018 / zondag, 11 november 2018

  Awww wat koddig! En wat lief om te zien dat ze ook lekker mee gingen trappelen 🙂 Ik heb babymassage geprobeerd met mijn dochter maar die werd er OF hongerig, OF heel ongeduldig van 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *